MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 30 April 2009

" Hotel Al Hijaz Palace "

Pandangan dari Masjidil Haram...dari kanan nampak Hijaz Hotel

Pandangan dari Depan Hotel...
Salam from Mekah...tadi waktu lunch time aku pun keluar kejap untuk mencari Hotel Hijaz dimana saudara Hazman dari sg tua kg Nakhoda Subang akan datang dan duduk menginap di situ bersama keluarga nye, mereka akan datang menunaikan ibadah Umrah......... Alhamdulilah.......Hotel Hijaz ni terletak lebih kurang 150 meter jauh nye dari Haram..as you all can see from the fisrt picture tu..ramai jemaah dari Malaysia menginap di Hotel Hijaz ni....ia terletak di belakang Hotel Hilton and Movenpick...kalau bab nak shopping and makan takda masalah lah sebab memang mudah terdapat di sekelilingnye...so en Hazman jgn lupa jumpa saya di Alsafwah Hotel nanti....insyaalah



12 comments:

Shafek said...

Selamat berangkat kepada En. Hazman. Ingat pesan En. Mazli, jumpa dia di sana,

Shafek said...

Maaf : En Azli.

Noor said...

As Salam,
Selamat berangkat juga kepada en. hazman sekeluarga, semoga Allah mempermudahkan ibadah umrah & ziarah saudara. terima kasih yg tidak terhingga pada tuan azli, kerana sering bersusah payah berusaha memenuhi impian kami semua diM'sia nie.. hanya Allah yang dapat membalas segala jasa tuan. InsyaAllah, kami para pembaca blog tuan akan kesana juga suatu hari nanti dengan keizinan Yang Masa Esa, doakan kami. Inilah tempat yang tiada tandingan nyer dimuka bumi ini.. Semoga Allah merahmati kita semua.. Amin..

manzlie said...

Salam Saudara Shafek dan Cik Noor,

Terima kasih atas ingatan anda semua..

sykran

cikgu mas said...

Salam..Subhanaallah wa Alhamdulillah dengan bangganya saya nak bagitau ..kat situ lah hotel yang kami stay masa kat Makkah.Mesti g dengan Andalusia Travel tu.jgn risau dgn je dengan masjid.banyak tempat jualan,depan dia selalu ye ada orang jual buah anggur n buah-buahan yang sangat manis,kalau tak silap ada kedai makanan mamak,belakang sikit deretan kedai emas yang menyilaukan mata.dan pada masa tu Rosyham Noor hero malaya tu n family stay kat situ.saya terserempak dengan dia dalam lif.Kalau dah kaya saya nak dok hotel cik azlikeja lak..he.he mampukah aku????Selangit terima kasih kerana pict.ni.Moga Allah beri ganjaran atas usaha en.lie..selamat berangkat en Azman..pulang dengan umrah yg berkualiti.insyaallah

manzlie said...

salam cikgu Mas..

Kalau nak duk di Hotel say No problem...

Habaq je bila nak mai...hehehehe

sukran

cikgu mas said...

Salam en azli..memang no problem sebab masa tu en azli dah jadi syer holder terbesar kat Al Safwah..jom kawan-kawan kita tadah tangan..amiinkan doa ni.Insyaallah

manzlie said...

salam cikgu Mas...

maksud saya kalau nak dtang no problem..tapi kalau nak duk hotel alsafwah - "anak cina makan pengat..sendiri mau ingat lah" kena lah bayar sendiri..hehehehehe

wasalm

Hazman said...

Salam Semua,

Terima Kasih untuk Saudara Azli kerana susah payah saudara untuk gambar Hotel Hijaz. cam ner nak contact saudara semasa saya di sana nanti?

Ma Yusof said...

Salam,
Selamat berangkat MrHazman... alahai dekat sangatlah dgn MasjidHaram tu... tapi cobaan tinggi sikit sbb bila rasa ngantuk jer ingat kat tilam hotel...hehhehe

nur said...

salam..
saya ingin bertanya..
adakah kemudahan internet disediakan di Hotel Hijaz seperti 'wifi'?
terima kasih.. =D

ayu said...

salam,
sy berhajat utk lihat gmbr hotel hijaz, inshallah dlm perancangan utk pg umrah bersama keluarga bln jun nanti...terima kasih