MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 15 April 2009

" Bengali Rice "

Suasana rumah rumah di sekitar bukit

Pintu Masuk ke kedai nasi Bengladesh....


Tak larat nak jalan makin lama makin tinggi bukit ni

Salam from Mekah...hari ni lepas je Solat Zuhur aku pun keluar lah berjalan jalan di sekeliling Masjidil Haram ni looking for lunch..sebab dah kira bosan makan di hotel so arini aku nak cuba lah makan nasi Bangladesh...almaklum lah di sekeliling Masjdil Haram ni bergunung ganang ( seperti gambar gambar di atas) hampir sejam mencari baru lah aku jumpa kedai Bangladesh di belakang Hotel Zam zam Tower yakni near the hill...today just order nasi putih, lauk kari daging and ayam plus roti tamis tu..alahamdulilah..sedap jugak...sukran



9 comments:

cikgu mas said...

salam tuan haji azli...
`Jalan-jalan cari makan ye`..ee nampak sedap sampai saya rasa nak g kedai mamak pas ni..ada rasa macam kari mamak kat Malaysia tak? mahal tak makan macam tu.? teringat saya masa kat sana, depan hotel kami Abeer Garden dekat Dar Al salam hotel ada restoran macam tu la...tak pasti la Bangladesh ke or Pakistan,sedap kari kambing ye makan dgn roti tapak unta (kami panggil sbb x tau nama),samalah mcm roti yang sdr azli makan 2..teruskan ye cerita kt kami aktiviti di sana...tq

manzlie said...

salam cikgu mas...

Kari depa ni lain sikti dari our mamak kari..butn mahl gak.tu semua sr15...mahal kan...

cikgu mas said...

Salam...
Memang mahal gak..tapi kalau makan beriani kat restoran Insaf kat jalan TAR KL.terus insaf nak makan lagi...taubatlah tu sebab mahal

manzlie said...

Salam cikgu mas,

Sya ingat saya je yang terkena pada masa 10 years ago kat restoran Insaf tu..rupa rupa nye rmai gak yang terkena...hhhh memamg dah iINSAF tak nak masuk kedai tu lagi...mahal giler kan

sukran

cikgu mas said...

salam ..ye ke ada gak sejarah ye.saya lagi sedih masa tu student lagi,pas makan terus muflis ada 90sen je nak balik kerinchi.dan kena puasa seminggu untuk stabil balik.tapi skrg ni kalau sdr azli nak makan kat situ sy boleh belanja.

manzlie said...

salam cikgu mas...

skg ni kalu nak makan bukan di situ..kat Jaring lah dekat Sunway..the Bst kedai makan...
hehehehe nak belanja ker...

sukran..nanti balik saya bagi tau lah
ok
wsalm

Laalaa said...

En Manzlie,

Opis laalaa dekat dengan Jaring, memang best. Kalau pergi makan semua lauk nak makan... hahaha

manzlie said...

salam Laala..

oh ye ker...
memang kalau sya balik for sure gi situ..senang lah opis lala kat situ senang nak belanja ..hehehehehe


sukran

Laalaa said...

Boleh jer, kalau nak belanje, no hal..