MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 23 April 2009

"Peniaga peniaga Jalanan "

Tengok lah mereka beniaga di belakang saya....laku jualan tu


Salam from Mekah....kheif Halaq ente semua....gambaran di atas ada lah keadaan peniaga peniaga jalanan yang semesti nya pasti ada berniaga di depan Entrance masuk k edalam Hotel Alsafwah ni...selalu nye mereka akan datang berniaga kat situ selepas habis aje solat ISyak...yakni waktu tu adalah masa yang paling sesuai Jemaah keluar dari Haram dan lalu di hadapan hotel Alsafwah...mereka cuma mengambil masa lebih kurang setengah jam saje berniaga disitu sebab kalau mereka duduk lewat aje disitu for sure polis2 arab ni akan datang dan rampas barang barang mereka....malam tadi aku lihat ramai jemaah yang beli barang barang mereka , laku jugak......alhamdulilah..



6 comments:

Mie_ukm said...

Salam abg lie..my 2nd comment..td dah satu..ni satu lagi last la kot..tahniah la 4 ur great blog ni..dulu masa abg lie balik tak sempat jumpa coz bz ngan my classes..jadi pembaca setia kat sini pun kira orait la..nice blog ever..

ruz said...

memang cekap geng ni..diorang tahu jer time polis nak kejar..bungkus dan larikk...kat madinah pun macam tu kan..

manzlie said...

Salam adik Mie..

Terima kasih for the comment dari adik...and jadi pembaca setia abg

sukran

manzlie said...

salam Ruz...

Memang benar Ruz..tapi ada yang tak sempat tu kesian..masa saya nak beli Arbayah duk pilih2 tiba tiba polis dtang dia terus je lari and cekup mana yang dapat..jadi kami dmasih duk peang barang tu...saya pun duk cari lah balik depa bagai 'nak rak' nak bagi duit....lepas tu duk gelak kami semua...heheheheh

sukran for your komen

PINATBATE said...

salam..
sebenarnya Ruz tu saya..TERpakai URL my hubby..

cikgu zainab said...

peniaga2 jalanan mencari rezeki...kekadang kesian tengok mereka lari lintang pukang bila polis datang!