MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 30 April 2009

" Kebakaran belakang Hotel...."""""""





Salam from Kota Mekah......Gempar.....tadi waktu kami solat Asar kedengaran siren Bomba keep bergema gema di sekitar Haram...so selepas je abih waktu solat tadi aku pun terus keluar dan nampak ramai orang berpusu pusu mendongak ke atas....rupa rupa nye kebakaran telah berlaku betul betul di belakang Hotel kami yakni Alsafwah berdekatan Tower 5 yang masih juga dalam pembinaan...aduh terkejut jugak di buatnye sebab yang terbakar tu jugak Hotel yang masih dalam pembinaan .Alhamdulilah nasib baik tak kena kat Hotel kami kerana pasukan fire team Alsafwah bertindak pantas, mereka terus ke tower 5 dan standby disitu sehingga api tidak marak ke tempat hotel kami..Syukur alahamdulilah padamu Ya Allah...masyyalah ramai orang tersekat di jalanan yang sudah di "block" oleh pihak polis kerana di situ adalah jalan utama pulang ke hotel masing masing...tetapi aku bernasib baik lagi sebab berjaya meloloskan diri dan naik kebukit untuk merakam kan gambar gambar kebakaran tersebut . Kesian 'wartawan' aku yang sorang lagi tu ( EN Kabir ) di sekat tak dapat loloskan diri dari polis polis tu.. Kena lah tinggal kat bawah....Mohadmad Azli Manzlie melapor kan dari Makkah Saudi.....hehehehehe..Wsalam



7 comments:

PINATBATE said...

Wow!
Laporan yang lebih pantas dari suratkhabar dan tv!
Wartawan pun tak sempat nak kejar..

Mudah-mudahan semuanya selamat..

Azemi Ali said...

Salam.

Saya pernah tgk dkt youtube ada kebakaran di Mekah. Juga bangunan yang sedang di bina. Berlaku wkatu malam. Lebih marak yang ini.

Terima kasih atas lapoaran tuan wartawan. Boleh naik pangkat macam ni. hehe

manzlie said...

salam Pinabate..

saje saje test power"...hehehhehhe

dan saudara Azemi...

yang dalam you tube tu belakang gambar bangunan ni lah..Bin Laden punya hotel tu..masih dalam pembinaan tu jugak..hari ni kena gak bangunan dia yang kecik ni pulak...

but alahmdulilah takda sesiapa yang cedera.

Shafek said...

Salam semua,

Wah! Laporan yang pantas sehingga boleh meloloskan diri dari pak polisi. Ciri-ciri seorang wartawan dah ada tu. Apa punca nye kebakaran tu ya ? Pernah buat drill ke kat Hotel Al-Safwah ?

manzlie said...

salam saudar Shafek...

sini kalau punca kebakaran kat bangunan baru duk buat ialah "Merokok" tu je jawapannye...
kat alsafwah ada gak buat fire Drill tu sal tadi depa pantas kawal api dari merebak masuk kat hotel kami...
wasalm

Intanterpilih said...

alhamdulilah takde yg cedera ke apa...

manzlie said...

salam Intan..

alhamdulilah takda yang cedera dan kematian pun takda..syukur alahamdulilah...


sukran