MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 6 January 2010

" Jangan Lupa....Ahad ini 10/01/10 "

Jangan risau , kawasan parking memang luas di keliling Masjid Muadz nih..insyalah ..datang jangan tak datang...
Jom turun bawah Masjid ke Dewan Gathering PDKM.....
Permandangan dari dalam Dewan Majlis Ramah Mesra PDKM nanti..insyalah
Subhanaalah, masa solat zuhur tadi , saya di tegur oleh my silent reader PDKM en Marwardi (kanan sekali) ketika selesai solat dimana beliau duduk di sebelah saya, terperanjat jugak saya and terjumpa dengan BOSS lama (1988 hampir 20 tahun tak jumpa) saya En rezuan ( seorang insan yang baik hati/mulia serta humble) seronok tadi kami bercerita seketika sesama..alhamdulilah.syukran..waslam


P
/s: kepada En Rezeki, Ayah Zain, cikgu Mas, Mamaju serta Che Pit..JUTAAAN terima kasih atas perhargaan yang di berikan pada saya melalui paparan blog anda mengenai Ulangtahun saya. dan juga tidak ketinggalan pada semua pembaca PDKM yang mengirim pesanan SMS ucapan ulangtahun kepada saya juga..semoga Allah swt memberkati USAHA anda semua..insyalah

110 comments:

Che' Pit said...

cop.. raja pecut tahun 2010

Che' Pit said...

ngeh ngeh ngeh, mana ratu2 dan raja2 pecut sebelum ni? az? cm?

Che' Pit said...

will be there, insyaAllah

Che' Pit said...

takde org ni, tambah lagi satu komen..

sama2..(menjawab p/s che lie tu)

Che' Pit said...

mana AZ ni? CP nak pecah rekod AZ ni.. ngeh ngeh ngeh

Che' Pit said...

salam CL

hmm x perasan lak ada dewan kat bawah masjid tu..

Che' Pit said...

Hmm tambah lagi, apa menu special GPK?

Che' Pit said...

hmm kepada2 followers yg dari luar lembah kelang, kalau memerlukan penginapan, boleh lah bermalam di rumah kami.. rumah CP n CL kat balakong ni.. Lelaki sahaja yer.. tapi kalau berkeluarga, boleh jer..

setakat ni dah ada sorg yg berhajat..

Che' Pit said...

pada ayahanda,
jgn risau tentang penginapan..
anakanada CP dan CL akan uruskan

rezeki said...

salam cl

aiiiittttt, CP belasah no 1- 8 ngeh ngeh ngeh

cl, jgn lupa ikan bilis goreng sambal seorg 3 ekor je he he he he

Che' Pit said...

komen yg ke 10... menyamai rekod AZ

rezeki said...

CP

pak itam dah kacau daun komen yg ke 10 ngeh ngeh ngeh

rezeki said...

tu lah pasal

tuan tanah ni dah lama tak buat n3 baru he he he

rezeki said...

menu special, ikan bilis goreng sambal sorang 3 ekor he he he

manzlie said...

salam Che pit..

wahhh jadi Raja Pecut Tahun 2010 yang baru nih.bertambah lah pingat dia tuh...

waslam

manzlie said...

salam Che Pit..

Pecah rekoda ayah zain yer...taniah..

waslam

rezeki said...

salam

lie , tu bukan raja pecut lagi, dh jadi raja pacat he he he jgn marah CP , nti kene jual. dh lama tak kedengaran diolog ni

Che' Pit said...

huhuhu tu lah pak itam dah terkacau.. tp x per lah.. still rekod in 2010, CP yg pegang, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

hmm laku ke kalau nak dijual diri ini? ada ke yg sudi nak membeli, huwaaaa

rezeki said...

ok CP dan CL

pak itam nak gi lari2 anak dgn ayam2 dulu, CL nak join boleh, lama tu CL tak senam, mau kata CP naik 15 kg he he he

manzlie said...

salam rezeki..

masak sambal ikan bilis...boleh ker? heheheh

waslam

rezeki said...

lie

lama kalau tak masak tu, nti skill dia lari he he he dapur kat safwah dlm bilik tu tgk meraung, mana tuan aku tak balik2 lagi he he he

rezeki said...

la la la

kita bertiga je penuhkan komen ni ngeh ngeh ngeh

manzlie said...

salam rezeki..

wahhh turun lagi lah berat pak itam kita tuh..taniah..cl dah naik sikitlah but still maintain..hehehe

waslam

rezeki said...

still maintain takpe, silap haribulan still mountain, sapa nak jawap he he

manzlie said...

salam che pit..

ramai tuh yang sudi..cuma awak tu yang sengaja tak mau...tul tak pak itam..?

waslam

Che' Pit said...

hmm confirm ke sikit CL?
semalam CL tgk byk naik nyer..

pak itam.. mari lah mari, kita memburu.. mari kita lihat siapa yg kenaaaaa...

ummi humaira said...

salam CL..
mak aiii , tengok br jap ada N3 baru ,dah 24 komen , rupa2nya ya Robbi ramainya ummat tp rupanya sama je ...
InsyaAllah ada rezeki dpt bertemu di sana

manzlie said...

salam rezeki...

kalau nai still mountain..alamak kena masuk slimming class lah..mana cm /kak noor/and other?

waslam

rezeki said...

CP dia jual mahal he he he
kalau pak itam ni, jual kilo pun tak laku he he he

Che' Pit said...

hehehe CP bukan apa.. tak nak langkah bendul.. tul tak pak itam.. yg lama kita dahulukan, yg baru kita kemudiankan.. yg baru, jauh lagi, yg lama, hmmm hmm entah ler, ngeh ngeh ngeh

rezeki said...

alamak, kak ummi

he he he kita bertiga memeriahkan majlis ni he he he

rezeki said...

CP, yang lama biarkan berlalu he he he
marah CL pak itam cakap mcm ni he he he

Che' Pit said...

betul kata pak itam tu kak ummi..

sementara menanti jemaah2 lain sampai, kami lah penyeri majlis..

rezeki said...

ok , ayam2 tu dh panggil , wasalam semua

Asnija said...

Salam,
Bengang pula jejaka pink ni menghias ruang komen ni berderte...meh akak pink datang meh...

manzlie said...

salam UmmiHumaira..

welcome back to PDKM..alhamdulilah

waslam

Asnija said...

satu lagi...

ina said...

Pastinya bukan sekadar perjumpaan sesama blogger PDKM...tentu ada sesuatu 'SURPRISE'tu nanti.

Tunggu....

Asnija said...

aisey, apsal CL menyelit nih...

Asnija said...

tak ci, ni CL mesti sebelah CP, gilir-gilir key in laptop...

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda azlie,

wah grandnya nanti.Kalau tak pi tentu rugi.
Insyaallah ayah akan bersama keluarga.

wassalam

Asnija said...

cik lie,
jangan lupa otak udang ye...mmm...

Asnija said...

nak pakai baju tema apa CL?

manzlie said...

salam Datin asnija..


Budak baju pink tuh dah sapu semua..jadi rekod tahun 2010 and Raja Pecut skg...

waslam

manzlie said...

salam datin Asnija...

Otak udangg..? spa lah nak tuh...mana nak cari..?

waslam

Imran Paris said...

En Li...saya tak pernah lupa, tp apakan daya tak dpt bersama...huhuhuhu

Apapun moga segalanya berjalan lancar dan sempurna di bwh lindunganNya, insyaAllah.

manzlie said...

salam datin asnija..

takda tema pun..just datang jer lah..santai santai jer..

waslam

manzlie said...

Slam Dato Imran....

alhamdulilah..tatapi Dato Imran tetap dalam ingatan kami...insyaalah..

waslam

||alis|| said...

alis genapkan komen blog PDKM nih.

jadik laa 50komen, hehehe..

nak jumpa, tapi malu T_T

twink2~ hehehe..

hajah zainab bt abdullah said...

Tahniah CP! Juara pecut tahun 2010!

manzlie said...

salam alis..

jangan lah camtuh...marikita rapatkan ukwah sesama islam di situ..insyalah

waslam

malek said...

Salam CL & semua

Pendek cerita, nanti jumpa di sana, di sana, di sana ...

ummi humaira said...

salam CL n Kengkawan..

ummi tak dpt berbual panjang td coz jam 5 , dah ramai anak2 ku memanggil2 untuk ngaji .
semoga ceria di sana ...

geng wanita , sapa dia tumbuk sambal belacan nooo ? nanti tak syok la tak der geng nyicah ... he he

manzlie said...

salam malek..

insyalahh..jgn lupa ...datangg

waslam

manzlie said...

salam ummi...

menyicah..apa tuh..ada ker menyicah..?

waslam

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Jeles betul tengok borak-borak macam ni! Open table bertiga ye! Ini betul-betul gila kuasa! Mujur kak Ummi Humaira datang mencelah.

Kak, Tak pa hari ni hari depa. Lain kali kita pulun sampai tangga 50. Kita-kita aje!

umiazuddin said...

Salaam CL,

wah cantik tersusun jer dewan kuliah tu...agaknya riuh tak nanti dewan tu dengan follower PDKM ahad ni? Gamat macam ruang komen ni...hehe ;)
Sebagai langkah proaktif, saya cadangkan kita lantik 'class monitor' untuk menjaga ketenteraman dewan. Saya nak calonkan Puan Noor a.k.a. Kakngah a.k.a. Tokei Estet.
Ada sokongan tak? ;P

pssstt CL/Presiden GPK....ada agenda majlis tak? :)

VpeaceV

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Wah! CP, Warna pink dah sama ngan tirai kat belakang tu. Siap songkok lagi. Siap-siap la akad nikah terus. Tunggu apa lagi. Kita ni pun nak gi masjid. Dirikanlah terus. Amacam? Ada berani?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Mengimbau kenangan kat kuliah dulu bila dok atas kusi biru tu.

Imran Paris said...

En Li...saya cukup terharu dgn kata2 En Li, betul ke saya sentiasa dlm ingatan semua...alhamdulillah, segala yg terbaik saya doakan buat semua.

En Li, kalau sempat singgah ye kat blog saya....rumah saya dah jadi PENJARA CINTA...huhuhu...sudi2kanlah ye semua geng PDKM

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Kak Ummiazuddin, class monitor tu kita minta tulung jaga keretapi yg kat belakang ikut sama nanti. hehehehe... Layanlah kalau ada yg nak susu ka, nak ehem ehem ka, dan seumpamanya. ngeh ngeh ngeh

Ayah Zain said...

Salam CL<

iyer ke rekod az dah pecah? az kira belum lagi tuh heheheh. az punya rekod 15 le.

CL kata kat az dulu n3 mesia tak masuk kira lah cp

apa2 pun bahagia le raja pecut 2010.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

jangan mare ye kak noor. saja nak usik. Dah lama akak tak mai sini.

KAMATO said...

Salam CL dan semua warga PDKM, moga yang dirancang berjalan lancar....insyaallah

CM said...

salam

betullah wan,mcm dalam bilik toturial kt siswarama,bilik SR1,moga semua berada dalam rahmatnya..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CM,

Lama tak dengar perkataan siswarama. Lindu!!!! Amboi! banyak pegang jawatan tahun ni? tak pening ke? tak pun ni mesti gila kuasa lagi! Wan dengar pun dah pusing-pusing kepala. Ayoyo...Ni tak masuk presiden kt sini. cayalah CM! Wanita besi!

SiNoMoSa said...
This comment has been removed by the author.
SiNoMoSa said...

Salam CL,

Hmm indah tersusun dewan tue dan dengarnya perancangan CL pun kemas tersusun, smg yang CL rancangkan berjalan dengan lancar & smg ukhwah dapat dieratkan..

p/s: Tahniah laa pada Raja Pecut, mak aiii bak kata Kak Nija berderet2..hehe

ummi humaira said...

salam CL...
menyicah tu bahasa utara , bagi buah2an muda ( putik) dipotong kecil n dicicah ler dgn sambal belacan ... makan ramai2 . jadi ler acara menyicah ...
shami / noor tolong terangkan jap , akak tak reti ler .

Noor said...

Salam CL..

InsyAllah.. dengan izin Nya pasti kita semua berjumpa..

Dear Umi.. taraaa. aisey babeh, ketua darjah kena pakai 'nek tai' lah.. kak ngah nak pakai baju merlip merlap lah.. opsss, siap gantung lampu lip lap lagi.. mana bleh gantung2 tai nie.. hilang seri.. heh heh (jgn lupa rembiang buah wat mai KL arr)

Wan, waduh2.. kok gue mau dianggap seperti bibik.. enggak bisa dong.. gue dulu2 kursus jaga ayam sama tapir.. bukan jaga baby!! psstt.. tepung pelita bungkus 15 heh heh

rosli said...

Salam CL dan CP,

Tahniah CP, sapu habis ni

sonata anak kancil said...

Salam CL & others ( tumpang jugak le...) - meriah nya kat sini ...he3x sekali sekala singgah gak kat sini...

Ok insyaAllah akan datang jugak! CM dah tulis nama...Suspen je, grand nya majlis CL ni....sesuatu yang mengejutkan....

Che Pit raja pecut ni datang tak ? ok c u then....

sonata anak kancil said...

nak tanya...tatau la dah yang tanya...ade tema2 baju ke? kang salah tema....ke hantam aje?

SiNoMoSa said...

Kak Sonata,

CL kata tema al-hantam keromoton hehe (hentam je)

Kak Noor nak pakai baju lace yg mengerlip2 ekeke siap pasang lampu minyak tanah eh silap lampu lip-lap

Ummi Humaira nak pakai baju kaler Hijau sama dengan si Bi hehe

Kalau rasa2 nak jd dayang si Bi pakai le kaler Hijau hehe (betul tak Kak Noor)

YB said...

Salam CL

Ada sapa sapa yg nak tunjuk bakat ke? Manalah tahu ada yg nak pulun nasyid ke. Tapi karaoke tak boleh lah.

sdura said...
This comment has been removed by the author.
mama ju, said...

Insyallah mama harap mama dpt dtg...saja la nak tanya CL,Kenapa selalu kat masjid tu? Bukan ke rumah CL kat blah selatan...?

Tahniah che Pit juara tahun baru,nak juga berkenalan dgn orgnya...

mnasir said...

Asm.

Amboi, depa belasah sungguh sembang sama2 depa sahaja, itu la yang dikatakan rezeki masing2, tuah ayam nampak dikakinya, tuah manusia hanya Allah shj yang mengetahuinya, kalau tahu tuah sendiri, itu pun diberi oleh Allah,

Selamat ber gethering.

nurniliatie said...

bestnyer .... ok ceria2 selalu :)

safiudin dot com said...

Salam semua,

wah!,wah!,wah! che' pit, hebatlah sdr... pulon habis tahta untuk post kali ini.....

yang memandu---> berhati-hati jalan raya.

kenderaan awam---> berhati-hati..

jalan kaki ---> berhati..

safiudin dot com said...

maaf, maksudnya...

semua yang akan hadir tu...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,
Mamaju, datang tau nanti. jangan tak dtg pulak. Tak sabar nak kenal mama.

Ada tepung pelita tau!
Cucuq badaq kegemaran Datin Asnija dan IP pun ada.

Jangan tak datang!

IP, sori le, kena telan ayaq liuq je lah. Kami semua kat sini ingat sama Mas IP, Eh! silap! Abang IP.. Eh! Tak betul lagi! Dato' IP... Aaaa.... baru SESUAII!!!!

mnasir said...

Asm. warga PDKM

Nak tanya sikit kat Che'Pit (CP), anggung sungguh baju dan backdrop, sedondon, kata orang Johor. Gambar ni masa jadi pengantin ke atau masa terima manantu. Bagi la sikit tip2 dekat CL nanti supaya hatinya cepat terbuka mencari teman hidup.

Che' Pit said...

salam wan rusyaini, hmm tu pic masa jadi pengapit member.. baju tu pun baju sponsor.. kenalak dgn tirai belakang tu, ngam lorr

mama ju, ngeh ngeh ngeh, ala sy ni pemalu.. tapi kalau ada calon nak kenen2 kan, sy ok jer.. single lagi ni, ngeh ngeh ngeh..

cgu sonata, hmm tak tahu lagi ler sbb baru pagi tadi my boss minta replace kawan ke program business matching ke negeri sembilan, melaka n jb sampai le 10 hb tu..

kak nija, ish ish ish, mana de gilir2 tukar laptop dgn CL.. kan waktu tu CP kat opis..

manzlie said...

salam mnasir...

camner lah che pit tuh nak bagi tip...ida jugak pun sama lum kawin lagi .abang mnasir lah abgi tip kat kami.hehehe

waslam

manzlie said...

salam wan..

ada cucur badak?spa yang buat..?heheheheh

waslam

manzlie said...

salam saudara saffiudin..


jgnlupa gak pada suadara..berhai hati memandu tau..moga selamat smapai nanti..insyalah

waslam

manzlie said...

salam rosli and azsemi ali...from bangi.


jang lupa dtang noohh..cheq tungggu

waslam

manzlie said...

salam sonata..

mesti lah che pit mai...jgn risau...just bawakjer dslr tuh heheheheheh

waslam

Che' Pit said...

salam saudara mnasir

alamak, dah post baru baca komen..
hmm dah jawab dah kat atas tu..

bg tips? hmm dah berbuih dah mulut ni bg tips kat CL.. tapi bab jodoh ni, bukan leh paksa2.. ye tak.. huwaaa cheq pun single n available lagi ni, huhu..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,
Coq badaq tu saya lah yg buat. Ni baru air tangan. Sapa nak rasa air tangan ku? Jap! jap! nak kesat peluh sat. Ok, kita sambung uli balik. Aaa... sapa-sapa nak tanya pasal cucuq badaq lagi?

ijoismart said...

Salam CL

Bertambah riuh nanti majlis CL ni. Sayang sapa yg tak p.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CP dan CL,

Tak pa, jangan risau. Kita jemput sekali adik manis datang kay!

Adik Manis! Adik Manis! Jangan Takut...Sini Mari! Encem punya abang ada...

manzlie said...

salam ijoi...

jgn lupa dtag tau..sya tungguuuuu

waslam

manzlie said...

salam che pit..

aiik betui ka la nihh masih single mingle...heheheheh

waslam

rezeki said...

salam cl

kata dgn CP , cepat2 lah sikit he he he dr single ke beregu campuran pulak ngeh ngeh ngeh

shami2 said...

salam CL....

Alhamdulillah..gambar foto tempat dah di beri..ermmm ketaq..sungguh..ramai tu..hehehh

Pssssssssst CM cheq nak kacau bubuq asyura petang sabtu..abg mie ajak buat...hehehh kut2 bole bagi kat CL..heheheh sian bang samad..tak leh rasa ayaq tangan cheq..ngeh..ngeh..ngeh

ijoismart said...

Salam CL,
Saya tumpang gembira dgn rakan2 yg nk p majlis CL. Dari jauh dan dekat. Mau bersua dgn CL. Pasti gamat spt celoteh dlm alam maya ni atau malu pula nanti nak lebih2. Apa2pun selamat bersua dgn CL kita tu. Bertentang matalah katakan. Berdegap berdegup tak. Jgn nanti ada yg tak lena tiduq pula.
Maaf sy tak dapat nak p. Sy dh bg tau kat CM.

norman said...

Salam Bro....Hajat nya memang ler sangat sangat nak joint sekali...tapi giliran shift kerja pulak weekend nih...
Semoga majlis itu berjalan lancar,Amin
Yang Ikhlas
Norman,
Melaka

sonata anak kancil said...

salam....lupa nak habaq....sonata insyaAllah datang dengan
ya hubby bi...

tak dapat nak bayangkan - nak gambarkan semuanya suspen nak bertemu di alam realiti....he3x...terketaq2 kot....

ala Che Pit ni...macamana tu, awal2 dah nak ke lain tempat? lugi lo....

CL, agak2 secara umum berapa orang yang nak mai ni?

sure gamat...!

Yunus Badawi - hang mai tak? rumah hang dekat je tu....aku jerit ko nanti!

umiazuddin said...

Salaam...

tumpang sat naa CL...nak merisik khabar rakan kita Zie, ratu pecut PDKM 2009...

Lama tak dengar khabar berita? Sihat ker? Everything okay?

VpeaceV

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Tu lah Kak Ummiazuddin, Wan dok risau pasal kak Zie ni. lama sungguh tak dengar berita. Tak nak ambik hadiah ke?

umiazuddin said...

Salaam Wan,

Tu la... :|
Zie busy kot...

Apa2 pun didoakan semoga Zie berada dalam keadaan sihat dan sejahtera hendaknya. Amin.

VpeaceV

hilmyiskandar said...

salam.

Alhamdulillah, tahun baru lebih ceria. Tentu sekali saya akan hadir pada tarikh & masa tersebut.

Amin.

tq.

um. masyitah said...

salam...
bestnya.

ainhany said...

salam

oooh aturcara tersusun indah rupanya..
trima kasih penganjur ..ooppp CL
mmg happening our gthering hopefully

sila ooo sila...

Kasmin said...

Salam semuanya,

Selamat bertemu semua peminat PDKM dengan CL. Buat pribadi ingin jua dak berkenalan dgn semua peminat PDKM dan CL disana tapi berhalangan dgn tugas yang harus ditangani. Semoga pertemuan yg dirancangkan berjalan dengan baik sebagaimana yg diharapkan.

مسافر_اسلام said...

Salam akhir n3 ini, perjumpaan yang tidak disangkakan...begitu ramai yang hadir.
kepada saudara kasmin, insyallah kita boleh ketemu jua nanti.

ana juga dapat jumpa dgn CP ya..

eemmm....insyallah.
syukran

ijoismart said...

Salam

Dah jadi kenyataan