MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 15 January 2010

" Kembara PDKM - Jitra bersama Abang Megat dan Kak As"

Ehhh..siapakah Gerangan Jejaka di atas "Pasola" tuh
Aduhai buat susah jer kak As nih duk masak samabl udang( Best nih),asam pedas,ikan keli bakar (fuhh), sayur campur ada ikan masin sepat and pekasam...yummy..sedpa la kak as masak nih..rugi cm/hanis/kak noor takda..cheq makan sampai kenyang tau..alhamdulilah..moga allah swgt murahkan rezeki mereka..insyalah
Bersama 'pasangan Bahagia " dan insan mulia nih
Arinih cheq makan banyak..pas nasi tadi kena makan pengat labu and laksa..lagi best....mekasih kak as dan abg megat atas ingatan anda semua tuh..hanya allah swt shaja yang dapat membalas jasa baik akak berdua..
Posted by Picasa

118 comments:

mama ju, said...

Hai CL1

mama ju, said...

Bestnya CL ada lagi kat sini..

Zie..

mama ju, said...

CL..ini kat rumah blogger ke kat mana?

CM said...

salam

hahhh ni yg ditunggguu..

mama ju, said...

Ya ALLAH udang tu ...silau tengok...banyaknya lauk S masak...sorang je ke CL datang?

CM said...

salam...

kirim salam pada jejaka yg naik pasola tu,cm kenal tu..

mama ju, said...

Hai CM..kat sekolah ke..dah minum pagi..?

CM said...

salam

mama ju boleh copy menu tu untuk lunch hari ni..

CM said...

salam

yer mama kita kt sekolah ni..baru pas meeting..tak de kelas lagi..

Zie said...

Salam CL,
Bestnya makan2...

Tahniah mamaju... dapat pun, alhamdulillah.

CM said...

salam

datin oh datin nija cuba tengok perut CL,ukur lilit berubah kot..kalau betul dia naik 4 kg balik mesia ni,kita celebrate kt kenirojes ek..

Ayah Zain said...

Sala

Wajah Cik Lie buat Cm teringat-ingat
Membuatkan suaminya terasa belas
itu rupanya wajah abang megat
begitu berseri bersama kak as


Hanis yang manis sejuk tak terasa hati
dengan gosipan begitu rupa
apa di tunggu apa di nanti
mari berpantun di blog az pula

CM said...

salam

AZ noti arrr,you punya pantun..siappppppp yer,hehehe

mentang2 baru belajar pantun,cm lagi teror pantun tau..

CM said...

salam

alamak cheq masuk kelas dulu yer,pas ni sambung...

Cik Fasihah said...

hehehhee....p masuk klas dlu..

Ayah Zain said...

salam CL

CM jangan rasa begitu
AZ belaajr pantun CM ajarkan
Kalau abang megat n kak as nak tahu
Jitra itu tempat az dilahirkan

safiudin dot com said...

Salam sdr,

nampak gayanya kumpulan wanita jadi 'ketua' setiap kali n3 baru...

tahniah mama ju...

saya mohon maaf. jika ada yang tidak dapat upload video tersebut.

buat rakan2 yang tak dapat upload video majlis tersebut. saya ada sediakan panduan ringkas di http://safiudin.com/panduan-ringkas-upload-video/

atau

boleh klik link ini

http://www.youtube.com/watch?v=uFtpz2l9nJk

sekadar membantu..

Cik Fasihah said...

salam CL..
amboi banyaknya mkan CL..
hehehe :D

umiazuddin said...

Salaam CL,

tu diah! besaqnya udang! sedapnya Kak S masak...alhamdulillah rezeki CL.
Bertambah murahlah rezeki tuan rumah hendaknya, insyaAllah.

VpeaceV

mama ju, said...

Salam AZ...pi baca komen CL kat N3 mama ..pasal AZ....?

mnasir said...

aSM.

Tahniah mama ju kerana telah meletakkan anda di persada ratu pecut

ina said...

Tengok gambaq2 lauk kat atas meja Kas As tu, meleleh ayaq liuq cek tengah2 hari macam nie.

Esok cek pi mkn kenduri, so Ahad nantilah masak menu macam tu...siap dgn laksa & pengat labu. Rakan2 PDKM jemputlah ke rumah cek hari ahad nanti no.

Hanis said...

Salam,

jalessssnyeeeee...dah tanak komen bebanyak...depa dah panggil masuk meeting lak.....

mama as...hanis nak gakkk...dr semlm hanis jales nie....

mama ju...tahniah no.1 kali nie...terus lg mama ju...

kak zie...miss u....

ayahzain...hanis sentiasa tersenyum....

mnasir said...

Asm.

Abang Megat dan Kak As, bila cheq balik Langgar dan pi rumah kak cheq, cheq ingat nak singgah rumah Abang Megat, boleh pekena macam yang dijamu untuk CL and the geng. Boleh kan, boleh, boleh, boleh

YB said...

Salam CL

Ini bukan lagi turun padang, tapi turun negeri negeri. Terlior weihh..

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tahniah abg Megat dna isteri menerima tetamu istimewa.....Mest best untuk kedua2 belah pihak

rosli said...

Salam CL,

Tahniah pada mama ju....terlupa tadi

ijoismart said...

Salam CL
Sebenarnya rezeki CL ada di mana-mana kat Mesia ni. P lah manapun. Ramai org sayang dia.

Utk CM, AZ dll.
Kalau ke taman berdua-duaan
Sampai pagi pun tak jadi halangan
Zaman ini zaman kemajuan
Mengapa ramai L nk jadi P

Maaf ya CL

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Mintak laluan, Abg Megat.....motor jenis tu abg ada lebih ker....saya suka motor jenis lama tu....kalau ada lebih boleh jual satu kat saya....

mnasir said...

salam,

Berpantun pula sahabat kita si ijoismart, sapa nak jawab, dipersilakan, bagi L selepas solat Jumaat dan bagi P pula bila2 masa tetapi jangan dok lupa solat sudah la bagi yang boleh solat la

mnasir said...

salam

Ayah Zain dan ayahanda, apa macam, jgn dok biaq ijoismart menjual sahaja, ayahanda berdua tentu pakar yang boleh menyahut jualan dari ijoismart.

Beli jgn tak bel

Zie said...

Salam Ijoismart,

ramai lelaki nak jadi perempuan
dahlah lelaki semakin berkurangan
itulah tanda akhir zaman
buatlah amalan sebelum ketinggalan

AZ, CM betul ke pantun ni... hantam sajalah.

CM said...

salam..

CL sekarang dah sampai Grik,sapa2 kt sana boleh tahan dia...singgah ker kt GM CL?,ehem,ehem CL,kirim salam kat dia..yarrr...mamarazzi ada ni dgn camera nk sekondeng u,beware yerr..

pantun zie hebat tu..

L tu apa?
P tu apa? ijoiii buat tandatanyer

Che' Pit said...

salam mak S..

waa sedap nya.. hmm bulan 3 ni dua kali CP p AS.. leh ar rasa air tangan mak S.. (ngeh ngeh ngeh, x malu kan)

shami2 said...

Salam CL..

Tu dia...gambaq yang ditunggu...Alhamdulillah rezeki untuk CL...tu laksa..

CL..orang kedah kalau tak makan laksa seminggu bole demam aarr ngeh..ngeh..ngeh

CM..tu dia asam pedas utara narr..kuah dia cayaq sikit..heheh tak dak bunga kantan arr..nak letak pun bole ...

Ikan bakaq...ada juga..ayaq asam mana mama as...hi..hihih

Hari ni CL solat jumaat kat Langkawi..kerr bole tengok gerhana matahari tu...

AZ...dilahirkan dijitra yer...tu dia lah pekan terdekat kampung cheq....hehhehhe

Kak nija..bila kita nak buat gathering lagik....pastikan ada menu laksa narr...suruh hanis blajaq masak...dah tak lama tu..kena ambik tau..apa dia suka tu...ngeh..ngeh..ngeh..

Elaira..blajaq buat asam pedas tau...special tu...hihih

Sorry aarr CL..hari2 kalau tak mengusik..tak meriah hidup...

S said...

salam,

memang seronok dan puashati CL mai rumah kak S.
kalau adik2 yg lain mai pun kak S seronok.

jemput sila mai semua, nanti lain kali kak S masak laksaPenang plak.

kak S masak taklah sedap, tapi bolehlah kalau setakat nak mengalas perut.

yang naik motor kecik tu adalah mutawih bandar darulaman.
motor tu bukan pasola tapi Che Lie ( charlie )hehehe. cm kenai ka mutawif tu

mama ju, said...

S..Hang buat dessert apa pulak tu..nampak kat atas meja kecik tu?
Ada anak2 kecik lagi kat rumah?

S said...

salam,
AZ,
masam sungguh buah cermai
AZ bila nak mai.

mama ju, said...

Anakanda Fasihah,

Tahniah kerana dah berjaya memulakan rumah baru..

S said...

salam,

masak cara orang kampung ja mama Ju.
pengat labu.

ingat nak buat pengat pisang tapi cari pisang nangka tak jumpa.

Ayah Zain said...

Salam Shami n S,


Shami, az lahir kat kem kepala batas, Alor star

S: kalau tak ada aral melintang nak g masa cuti raya cina

S said...

salam,
cik Rosli, nanti nak suruh abg Mgt cari satu untuk cik Rosli.

ikan puyu ikan keli
hahaha Cil Rosli naik Charlie.

CP,
nnt mesti mai umah mak naaa.CP jangan malu, mak S yg malu sbb takut tak sedap.

Shami,
Kak S masak bukan ikut resepi, main campak ja kata chef Wan.
dah tak ori Kedah,kalau mak Shami makan tentu dia tau. hehehe

Hanis,
jangan jeles syg, nnt kita masak sama2 lebih meriah.
tapi kalau Hanis ikut CL mai tentu lagi best.

fasihah,
kalau mai ngn CL marin tentu seronokan? mak S masak lebih ingatkan Fasihah n famili nak mai sama.

mnasir,
jemput sila mai naa. bila nak balik langgaq ?

S said...

salam Az,

jemput sila lah mai, mai tdoq umah kak S.
syoknyaa.

Ayah Zain said...

Salam kak S

insya Allah, kalau tiada aral melintang, mafi muskillah

Abg Mgt said...

Salam CL dan untuk semua,

Sapa berminat nak tumpang naik motor chalie(bobby) harap maklum awi na.

Semuanya terutama CL Abd Mgt sekeluarga ucap tkasih kena sudi mai rumah dan menjamu selera kak as.

Juga pada yang lain tuu kalau mai Jitra, singgah na (013-4801234).

shami2 said...

Salam CL..

tumpang lalu aarr

Kak S...campak menjadi tak per ..jangan campak tak menjadi...silap haribulan tercampak kat dinding ..dinding retak..huhuhu...

CP...aaar jgan gelak arrr ...cheq tau cheq tak pandai masak..tapi skali blajaq bole pandai oooooo..cheq pandai masak makanan yang cheq suka jarrr...contohnya laksa....hahaha..bubuq asyura hari tu cheq baru 1st buat tau....hihihi saper termakan tak tau ..la..la..la..la

gelak sapar tu..macam biasa dengar jerrr..maner orang tu aarrr

manzlie said...

salam Mamaju..

wahh Ratu trek mengegear lagi..
taniah no 1..Emassss

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

ewahh top three dia sapu...

emas , perak dan gangsa.. taniah

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas,

ya ka kenal naik pasola tuh..heheheh

waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Sedapnya makan, hilang diet CL ari ni, banyaknya kak s masak, masak sorang2 ke tu....

CL pas ni balik KL dtg makan kat mah akak plak ye, ari tu terperanjat, tak de apa2 pun. Ajak geng sekali.

manzlie said...

salam ayah zain..

wah berpantun sakan nampaknyer..

waslam

manzlie said...

salam mama ju

sedap tau k as masak..best..

wasalmka

manzlie said...

salam mama ju

sedap tau k as masak..best..

wasalmka

manzlie said...

salam Rosli..

aiikk menjual pantun jugak ke?

waslam

manzlie said...

salam hanis..

jangan jeles..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas.

cheq duk shooting nih kat teasik banding

waslam

Kak Sidah said...

Salam,

Macam mana mamaju lari pantas plak ni, abih semua kena potong, tahniah.....

manzlie said...

salam ina..

bo;leh ka cl mai gakhehehehe

waslam

manzlie said...

salam fasihah..

memg banayk cl makan..

sedap

waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin..

memag banyak cl makan..sedap kak as masak..best lah..

waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin..

memag banyak cl makan..sedap kak as masak..best lah..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

mamaju kan ratu trek jugak..mestilah pantas..heheheh


waslam

mnasir said...

Asm.

Apamacam CL. p tak naik cable ke. CP kata CL gayat, jgn dok kisah sgt tentang gayat tu, naik dan bayangkan yang dingin berada di depan kaabah, no problem punya.

Kak As, balik Langgaq tak tau tapi raya puasa sudah semestinya, nanti terlanjur pi rumah kakak cheq di Jitra, cheq nanti calling Abg Mgt & Kak AS.

Che' Pit said...

ngeh ngeh ngeh, pak megat, nanti CP mai leh ar pak megat amik CP kat airport naik chalie..

kak shamie --> cheq tak gelak, cheq senyum simpul je sampai nampak lesung batu cheq ni.. eh silao, lesung pipit naa

Asnija said...

Salam CL,

Saya perasan seperti ada perubahan pada keterampilan CL lah...macam Cikgu Mas cakap tuh...dari rumah Pak Tam lagi saya dah perasan...agak-agak dah mencecah 4kg tak? Kalau dah mencapai...syabas CL...ropanya doa saya akhirnya makbol...meh saya belanja CM kat kenirojes...atas kejayaan CL menambah 4kg...

ps: saya ari ni nak jadi baik dan bersupan santun...nak jadi silent reader je...tapi ada sorang hamba Allah tu, provoke saya dari pagi, dan umpan saya dengan secret recipe...lemah semangat jadi nyer...

Kak Sidah said...

Salam,

Nija mana boleh jadi silent reader, tak ceria lah blog CL ni

CM said...

salam..

cuba datin bayang keenakkan blueberry cheese cake pas tu kita sambung kt stabuk tuuuu...

cm bukan apa..dr di mekah lg `org tu` sgt teruja dgn perubahan berat badannya yg semakin selimm,tapi skrg selalu mengadu perutnya dah lain,hehehe..

nampaknya datin visi kita berjaya...cm blanjar kt secret recipe tau..

CM said...

salam

datin ooi,mlm ni kita dinner dgn daging salai masak lomak cili api jommmm...

datin tak de BP kan,alhamduliillah cm pun sihat..

Asnija said...

Mula-mula akak belanja Mas ngan CL kat kenirogers dulu, lepas tu kita cuci mulut kat secret recipe..pas tu basahkan tekak kat setabak nyer ice blended yer...pas tu kita suruh dia belanja kita handbag bonia...sebab upah penat lelah nyapu dewan lepas gathering ari tu....aaa...bernas tak idea akak ni?

(ps: adoiii...slide akak tak siap le nih...)

Asnija said...

Mas, sapa yang masak tu? BP akak ok, cuma ada cholesterol sikit je...

(CL makan ikan masin ngan pekasam tu....amboiii...kepala tak lip lap lip lap ke?)

S said...

salam CM n Nija,

memang CL dah nampak tembam. tentu dah lebih kilo tu.

tapi tembam2 CL temban lagi.....???
hhehe... tembam tapi comel laaa.

Cik Fasihah said...

salam mak S..
time kasih masih igtkan fasihah walaupun tgh masak tu..
sayang mak S..^_^

CM said...

salam

kak s tuuuu,kiter tahu dia kate sapa tu??...hehehehe..tombamm jgn sebutt yer sensitiff..


ambooi side CL tu,mencii tauu

kak s,kier nk resepi asam pedas utara,leh tak..

S said...

salam nija,

pekasan tu dah diawet supaya tak masin. CL rasa secubit ja.

Kak S dah warning dia.jangan risau.

mnasir said...

Sa;am.

ptg2 begini nija dan CM dok cerita pasai makan, ni dok buat cheq lapaq ni, dah tak makan tgh lagi,

Cheq ingat nak masak nasi goreng, boleh bagi idea atau resepi yg best ak.

Cik Fasihah said...

lapaq jgak...waduh..

CM said...

salam kak nija

betul tu,tapi CL memang dah belanja CM handbag made in Mekahhh,lawa sehh,bonia satu lg apa salah yer..

CL pi KB tu,CL ooi,katin batik sarungg sekodi boleh tak untuk GPK semua bergaya gathering tahun depan..

ye larr kerja saya pun tak siap ni..

CM said...

salam en nasir

ape kata nasi goreng ikan masin..mai sepinggan,hantaq kat siha sekali..

Cik Fasihah said...

salam CM..
btoy tu..nasi goreng 2 pinggan utk saya dan CM..

Salam en nasir..
hehehehe....bley la bt cket amal jariah hantaq nasi goreng mai..

kehkeh

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, hidangan yg menyelerakan.

Amin.

tq.

sonata anak kancil said...

Salam....huh sedap sungguh masakan itu....nyummppppp....tengok pun dah kenyang!

rezeki said...

salam

semoga kak as dan abg megat, cl serta kita semua sentiasa diberkati Allah

Asnija said...

masak lemak daging salai
rendang tok satu kilo
makan semangkuk kepala terkulai
sehari semalam terus tertido

terus ke selatan tiba dah petang
jemputan seafood dari pak itam
sedap makan terlupa pantang
BP naik mengadu nak pitam

terus ke utara naik ketapi
rumah kak as dan dan abg megat
sambal udang berapi-api
sampai tak perasan perut dah sarat...

gendang gendut tali kecapi
tali kecapi mengikat sapi
kenyang perut senang hati
sampai lupa naik 4kg...

mama ju, said...

Ada sapa2 tgk kat gerhana tadi?

Asnija said...

Sekian, terima kasih.

ps: CL, saya minta ampun untuk kesekian kali nyer...boleh suruh Mas main jauh-jauh dari saya tak...

ps:kirim batik sutera kain cifon sepasang...leh tak?

Asnija said...

ps: ehm...shopping ke dating?

(Ampunkan Ipin, tuanku...Mas, dah la, jangan kacau akak...)

Imran Paris said...

En Li...sedapnya hidangan yg disediakan....kecur liur saya tgk paparan n3 ni. Brp lama En Li kat Utara, tunggu sampai Ayahanda pulang ke???

Errr...bila pulak nak lawat kami kat Paris ni, jgn lupa nooo :D

anim kasim said...

salam tqvm pada yg tngkp gmbar n juga post gmbar kt blog ...pun kami x glamour gak hu hu hu

abangsulung said...

Salam,
Sedap-sedap masakan akak-akak daripada PDKM masak le.

CM said...

Salam

Kak nija cm beli pantun tu..

masak lomak daging salai
dimasak bersama daun kari
biar sehari kepalaku terkulai
tapi sedapnya menjilat jari..



makan udang dgn pak itam
masuk hutan mencari rokan
biar kepala rasa nk pitam
adik manis boleh picitkan


Kak as kerja jadi misi
abg megat kerja kerajaan
walaupun sarat perut berisi
senyum manisnya jadi pujaan


CM tembam pipi
Datin makan tomato
Jangan lupa secret recipe
kalau CL naik 4 kilo...


mana mungkin nak main jauh-jauh...tak meriah nanti...sabaq,yer ciklie..


Sungguh manis mek kelantan
cantik lagi mek siam
belikan kami batik kelantan
kalau tidak kami tak reti diam..

kik,kikkik

S said...

salam CM,

sicantik manis anak dara AZ
lenggang lenggok bersopan santun
mula berpantun di rumah AZ
kini PDKM jadi gelanggang pantun.

hajah zainab bt abdullah said...

CM & Datin NIja.

Meriah sungguh sesi berbalas pantun ni...

CM , CL gi KB ke?

Ayah Zain said...
This comment has been removed by the author.
Ayah Zain said...

Salam CL,

CM, az cuba yer

masak lomak daging salai
sedap dicampur mangga muda
kalau kepala jatuh terkulai
mana mungkin nak jilat jari da

makan udang dgn pak itam
udang goreng tepung sedap rasanya
kalau kepala berasa pitam
picit-picitkan terus terlena

walaupun sarat perut berisi
itu tandanya masakan terpuji
senyum manisnya jadi pujaan
janganlah pula di umpat keji


secret recipe tak pernah dilupa
itu feveret makanan semua
naik 4 kilo CL tak apa
takut CM pula yang terbiasa


belikan kami batik kelantan
boleh dibuat kain basah
walaupun tak reti, jangan katakan
aku peduli apa, ada aku kisah

cm janganlah marah
itu hanya pantun
tak ada kena mengenalah
sama ada yang mati atau hidup pun

ngeh ngeh ngeh

manzlie said...

salam Datin Asnija..

amboi datin...dah lupa janji mu yer hanya sekadar kenirogers?
huh
huh
huh


wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi dia pun sama gak yer...duk berpantun dgn datin asnija..heheheh


waslam

manzlie said...

salam DAtin Asnija..


TIADA LAGI MAAF BAGI MU...


wasalam

Ayah Zain said...

Salam CL

S yang budiman,

Blog PDKM memang meriah
ada peminat pelbagai usia
ku ingat berpantun itu susah
rupanya senang macam makan laksa


budak-budak bermain upeh ditarik
main di laman kak sidah Selayang
makin di ulang makin menarik
buat maksud dulu kemudian pembayang

manzlie said...

salam ayah zain..

wahhh pandai dia berpantun yer..

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL


budak-budak suka negok katun
katun pula ada pelajaran
bukannya pandai az berpantun
ini semua cikgu mas punya ajaran

Zie said...

Salam,
katun pun ada ajaran
upin ipin AZ pun suka
ahli PDKM suka berpantun
CL tersenyum menambah ceria

Ayah Zain said...

salam CL

akademi fantasia di astro ria
sangat diminati si anak dara
CL tersenyum penuh ceria
buat bekalan masa berkembara

Kak Sidah said...

exactSalam CL,

wow nampaknya pdkm dah jadi gelanggang pantun, teruja betul dgn az ni, berjaya az menjadikan geng pdkm berbalas2 pantun, tahniah. Tadi sibuk kat mah az, ni dah tukar kat sini plak

hari dah larut malam
akak nak masuk tidor, jumpa lagi esok, assalamualaikum.

Zie tido...az pun

Ayah Zain said...

salam kak sidah


ramai orang berpindah randah
pinda pada waktum malam
belum lagilah kak sidah
tengah layan musafir islam

um. masyitah said...

Salam CL
Bestnya..sedap tu laksa

um. masyitah said...

wah tahniah mama ju.
dapat no 1

Cik Fasihah said...

salam mama ju...
tahniah dapat no1

kuikui

Cik Fasihah said...

salam Ayah Zain...
pandai berpantun....keep it up..
kuikuikui

Cik Fasihah said...

salam CL...
fasihah pun dah rasa rindu kat Makkah...
(walhal tak pernah sampai pun)..
hehehehhehe

bila la dapat jejakkan kaki kat sana ni...teringin beno ni..

mnasir said...

Salam.

Burung tiong burung kenari
Mari bemain ditepi kolam
Hajat hati hendak menari
Tiba2 hari dah malam.

Apacam. boleh masuk gelanggang berpantun tak. AZ, datin nija & CM.

Selamat menunai solat Subuh

mnasir said...

Salam.

Angin malam bertiup kencang
Bertiup hingga menusuk ke tulang
Bila lagi hendak berbincang
Mengadakan perjumpaan sebelum CL pulang


jawab, jgn tak jawab

mnasir said...

Salam.

Air laut beralun tenang
Tenang lagi air di pinggan
Cik Fasihah sudah terkenang
Ingin melihat Kaabah yang tersergam


Ok la tu

Ayah Zain said...

Salam CL


Pergi menjala dapat pula ikan toman
Hajat di hati hendak masak kari
en M Nasir orang yang budiman
pantun mu itu hebat tidak terperi

tepuk tepuk tepuk pengakap

Ayah Zain said...

salam CL

En M nasir:

jangan gundah gulana si air pasang
kerana cencaru makan petang
pasal CL jangan bawa berbincang
tetapkan tarikh & tempat pasti ramai datang

Kak Sidah said...

Salam semua,

Anak ikan berenang dikali,
ditangkap oleh nelayan pagi
Cadangan az bagus sekali,
akak setuju dan senang hati

ni pantun ke apa az..

Cepat az jangan biarkan CL balik sendiri.Buat program tu, akak sedia membantu.

Cik Fasihah said...

salam mnasir...

ramai anak muda suka 'drift'kereta,
tersentak kerana dimarah abah;
memang hati meronta-ronta,
ingin sekali melihat Kaabah..


kui..kui..kui.

مسافر_اسلام said...

Salam...sedapnya juadah utara...
Ikan keli atau sembilang?
Keli sungai atau keli bela?

مسافر_اسلام said...

Berpantu itu tardisi lama
Adat melayu di kenang zaman
bukan cemburu lamabat diterima
Sebab semlam bemalam di pontian