MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 13 January 2010

" Gambar2 Ramah Mesra PDKM ...10/01/10 - Part 5 "

Aduhh ayahanda tersentuh hati ku...doaku moga allah swt perlihara dan panjangkan usia ayahanda serta di berkati Nyer..insyaalah
Banner yang di bawa oleh ayahanda dari Sik Kedah..
Excellent...6 star punya cake yang di hadiahkan oleh mereka semua...alhamdulilah...doa ku moga allah swt murahkan rezeki kamu semua..insyalah
Si adik kecil yang sama birthday dengan ku...alhamdulilah
Beramai ramai mereka bersama ku di saat ini...Ini adalah Hadiah Birthday ku yang paling bermakna sekali dalam seumur hidupku..subhanaalah..terima kasih pada anda semua..Doa ku semoga allah swt membalas jasa dan kebaikan anda semua...insyalah..




134 comments:

Imran Paris said...

En, InsyaAllah berkat segalanya.

Imran Paris said...

Jgn marah...Raja Pecut Paris...menjelma lagi

Imran Paris said...

Mana Pjal...mana dia budak baju pink yg jd mc tu...hahaha baru tau kepecutan aku..kekeke

Imran Paris said...

En Li...sorry..terPOYA pulak...maaf ye, saya tak pernah berubut nak dpt tempat pertama ni, bila dpt tanpa diduga....seronok sakan jadinya.

En Li...majlis ramah mesra tu mmg kelas, sehebat empunya PDKM dan semua pengikut blog PDKM. TAHNIAH buat semua.

Imran Paris said...

En Li...alah...tak seronoklah saya sorang2 online ni...mana geng lain ni...semua bz gi gym menguruskan perut ke lepas makan kek coklat oren tu :D

Imran Paris said...

En Li...tentu seronok dpt hadiah bermakna dr semua...saya pun terharu tgk gambar Ayahanda dgn En Li...saya nak sgt jumpa Ayahanda...bila agaknya ye

Imran Paris said...

En Li....sapa adik comel yg sama birthdate dgn En Li...seronok ye, kecik2 dah dpt sambut Bday dgn org Makkah...dpt makan kek coklat oren lagi tu...kelasssss

Imran Paris said...

En Li, nak tanya, En Li mmg kenal rapat ke dgn jemaah di Muadz...jeles pulak...bukan apa sbb sy ni dulu masa kat Msia tak rapatkan diri dgn masjid surau...skrg ni rasa teramatlah ruginya. i learned.

Syukran Wassalam...dan slmt mlm MALAYSIA

Imran Paris said...

En Li...dah ucap slmt mlm tp nak komen gak...err, dr n3-n3 kawan2, 1 perkara yg paling ketara, air muka En Li begitu tenang dan bercahaya....apakah rahsianya??? Pastinya disbbkan cinta sedang kembang mekar berbunga pd yg Maha Esa....faham2lah org baru lepas menunaikan haji.

Imran Paris said...

En Li...maaf lagi, tp kalau cinta sedang mekar berbunga kpd seseorg pun tak de salahnya ye :D AMEEN

Zie said...

Salam CL & Dato' Imran,
Ip, lajunya dari Paris.... tahniah

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah, diraikan hari lahir dengan penuh meriah. Moga panjang umur dalam iman & taqwa serta berjaya dunia & akhirat.

ummi humaira said...

salam CL...
nak tanya N3 ni menjelma ketika tuannya di selatan tanahair ke?

IP ,wah3 dia pulun sakan nk jadi raja pecut 2010 untuk hujung tahun ni ka?

Zie , akak terkilan gak coz tak dapat bersua muka aritu.hrp2 dpt jumpa suatu masa nanti.

Hajjah Siti Noor said...

Salam semua...CL kena kira satu mesej walaupun hanatar byk2 k.
Wah Aqil segak bergaya bersama Uncle CL dier.Insyaallah akan ditunaikan janji utk membawa anak2 ke Tanah Suci.

mama ju, said...

Salam CL...wah bestnya walau kat selata tetap bersiaran!

mama ju, said...

Wah Imran...sampai 10..tak de yg lawan...Apa agaknya reaksi CL tentang saranan Raihanah tu...Masa tu Im pun boleh turun ke Mekah!

mama ju, said...

Hajah Nor ..Puncak Jalil kat mana?Kia dekatlah..

Hajjah Siti Noor said...

mmg dok cari Mama Ju hari tu.tp dok leka makan2 kan so keterlupaan ler.. sy PUJ 6/3.nnt sy contact mama k.

Utk Encik Imran Paris..si anak kecil tu namanya Muhammad Aqil. lahir 3.1.2007.Kebetulan sama ngan CL.

مسافر_اسلام said...

Salam ziarah, selamat pagi....salam subuh.
Awal juga coment dari sahabat PDKM.

Semoga gambar2 ini menjadi kenangan terindah dan abadi.

Syukran

mama ju, said...

CL,Nanti balik ke N3 bawah ye...ada pertanyaan yg belum terjawab...

Hari ni ziarah kat mana pulak?

mama ju, said...

Hajah Nor...Maaf saya tak perasaan...saya dtg lewat balik cepat...bila2 kita jumpa...LP5 je..

PUJ 6 dekat ngan kedai2 baru bukakan?

hajah zainab bt abdullah said...

salam CL,

kenangan terindah tahun 2010 kiranya!

Wah2 Im...pulun habis2an pulak orang paris ni...rezeki gak tu..

mama ju, said...

CL..Muhamad Aqil tu anak siapa?
Nanti siar sama wajah abang dan kakak CL...

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Wah brother Imran, mengisi ruang terawal nampaknya..tahniah!

mama ju, said...

Hajah Zainab..Apa Kaba? Apa projek hari ni...

CL kat selatan sekarang..manatau dia round pulak kat bhg Timur!

mama ju, said...

Salam untuk MI...Dah jawab ke pertanyaan mama kat blog MI tu..selamat menjalankan tugas..

mama ju, said...

Syima..salam untukmu...dah sampai office ke.Mama susahlah nak tulis dan baca sino...

SiNoMoSa said...

Salam,

Salam Mama Ju,
Ye mama dah sampai opis,
Masuk awal bleh balik awal hehe
Takpe, panggil syima pun boleh.
SiNoMoSa tue nick blogger.
Take care mama.

Hajjah Siti Noor said...

mama Ju..Aqil tu anak sy ler. Kakak dia Atiqah.

Mama dah sampai opis yer..sy cuti lg

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda CL,
salam semua satu-dunia,

Didoakan semua dalam penuh kecintaan Allah.

Pada CL,ayah insyaallah akan balik pada 17 Januari ahad.

Sedikit tazkirah subuh: "Biarlah kiranya kita tak terkenal di dunia.Tapi pohonlah pada Allah supaya kita popular di akhirat."

wassalam.

Che' Pit said...

salam mama ju n syima

x per, panggil syima jer senang kan.. kang ada org silap lagi jadi sinomona lak, ngeh ngeh ngeh..

CASA QASEH said...

terkedu membaca tazkirah ayahanda nak minta ayahanda memberi tazkirah setiap hari kat sini supaya kami tak leka dengan kehidupan yang penuh cobaan ini.

wasallam.

CL meriah hari jadi CL semuga akan menjadi kenangan abadi hinggahir nanti. SELAMAT PANJANG UMUR. Amin.

mama ju, said...

Hajah S.Nor dan Syima...Mama tak de office..dah tua ni duduk kat rumah...dulu2 mama kat 1 kementrian ..di Damansara..

Salam untuk Si baju Pink,dah makan pagi?

مسافر_اسلام said...

Mama ju, dah dijawab. Persoalan dan tanyaan mama tu, but ada lagi yang masih difikirkan untuk menjawab. Biasanya, soalan2 macam ini kena ambil masa yang panjang nak menjawabnya.

Tetapi jangan takut, apa yg ana tulis semuanya benar belaka.

مسافر_اسلام said...

Tazkiran ayahda cukup bermakna...

Boleh benarkan ana memberikan sedikit renungan.

Che' Pit said...

salam mama ju,

ni duk kunyah kerepek ubi AZ le ni.. mmg bawak ke opis

Damansara? kalau kementerian, mesti KPKT kan mama..

mama ju, said...

Gambar pertama tu macam gambar vvip tengok projeklah...siap ada jurugambar lagi..mama suka gambar ni..nak copy...

Qasa..mama tgk N3 baru Qasa..cantiknya pokok yg berjurai tu..mama minat tapi tanam tak pernah jadi,apa rahsianya? Muzik yg disertakan amat menarik..nanti mama sign in,,bye

mnasir said...

Asm.

Aduh, kecundang lagi untuk mendapatkan raja pecut.

InsyaAllah kalau CL nak naik pelamin nanti, buat pada birthday CL supaya sambutannya lebih bermakna dgn kedatangan saudara mara dan rakan2 blogger semua.

Sudah semestinya tumbang lembu sekurang2nya 5 ekor, ayam 2000 ekor, unta seekor sudah la, kibas terpulang pada CL dan dan menu utamnya NASI MANDI.

مسافر_اسلام said...

RENUNGAN

Hari ini ramai orang ingin menjadi BINTANG.
Mahukan anda/saya menjadi BINTANG?
Bukan di pentas, bukan di televisyen,
tetapi di hadapan Allah s.w.t ketika di 'yaimul masshar'.

mama ju, said...

CP...Kedai kerepek yg AZ beli tu dekat dgn rumah mama kat kg!Kat Rengit! Mama ingat2 lupa CP org Johorkan...maklumlah org tua...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Amboi! IP bolot sume nampak! Ni mesti dah kena badi CP. Ke CP dah perturun apa-apa kat IP ni?

Anyway, jom bertandang ke blog peribadi wan, ada sajak selok yang entah apa-apa pasal "Sepetang di PDKM". N3 baru ni!

Rozali said...

assalamualaikum CL dan Anggota PDKM

Belum buka habis banner yg diberi oleh Ayahanda, muka CL dah nampah terharu

Ayahanda yg mukin penat, kerana perjalanan jauh, tapi nampak sihat dan ceria pd hari tu

Wassalam

nailofar09 said...

salam....CL, ni dr selatan ker...amboi msti dr umah Pak Itam... krem salam lah yer pada mereka...singgah lerr k Kluang dekat jerr..hehehehe. Dah makan rendng ayam utan...? kari tapir?...adus! sori...selamat menjamu selera...mak ita wat nasi lmak kukus agaknya...ngn puyuh goreng..sedapnyaaa....

nailofar09 said...

salam..tumpang lalu...mama ju! psttt mai lar akak bisik...*kita sekampong larrr*..., len kali balik kg calling2...buat perjumpaan kat rengit yer? atau pt raja...bolelar wat promo krepek yg berbagai ni... hehehee..salam ukhuwah wat mama ju juga semua...salam manis salam ceria...dr selatan

shami2 said...

Salam Cl...

Ermmmm dapat no 45 lakk..

um. masyitah said...

salam CL
wah IP dapat bolot no 1 sampai 10.mesti seronok kan.saya baru pernah dapat sekali je huhu

um. masyitah said...

Kak Ummi humaira orang ketiga lah.tahniah kak ummi

um. masyitah said...

Salam CL
semoga usaha ayahanda diberkatiNYa.jauh tu dari Sik lagi

manzlie said...

salam Dato Imran Paris..

wahhh..Datooo...RAja Pecut Parios menjelma skg..

taniah....kena beli lagi lah pingat emas nih..

waslam

manzlie said...

salam Dati Imran..


si pjal tuh duk tengah lena tadi masa dato imran online..heheheh

waslam

manzlie said...

Salam Dato Imran..

semoga mendapat keberkatan dari Nyer yang esa..insyalah

waslam

manzlie said...

Salam Dato Imran..

takpa ..sementra semua tengah tido..Dato pulun jer yang mana sempat..heheheheh


waslam

manzlie said...

salam Dato Imran....

tiada rashia pasal muka nih..cuma satu jer............hhehehehehwaslam

manzlie said...

salam Dato Imran..


denga si Dia..' janga lah dato imran mengusik ku lagi..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam Dati iman..


dengan adik Aqil tuh...comel kan...moga adik aqil akan dtang satuhari nanti di makkah..insyalah doa ku..

waslam

manzlie said...

salam zie..

dato imran tuh sskg dah laju lah lari nyer..heheheheheh kalah kan che pti..

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah...mekasih atas doa mu tiuh..

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

pertanyaaan apa tuh..?

waslam

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Oh! berapa juta projek ni Ayahanda? Awat besar sgt budget ni Ayahanda? nantilah anakanda fikir-fikir, tenung-tenung kalau okay, kita proceed.

manzlie said...

salam kak nab,...


Dato imran tuh skg dah dapat title Raja pecut lah kak..heheh tu yang laju tuh...

waslam

manzlie said...

salam mamaju ..

anak aka Hajjh siti noor tuh mohd aqil..

waslam

manzlie said...

salam ayahanda..

mekaish atas takzirah di beri tuh..amat bermakan pada kita semua..insyalah

waslam

Hajjah Siti Noor said...

CL dan rakan2..
minta kebenaran utk cut n paste pic2 utk kegunaan sy ok.terima kasih

Yem0805 said...

Salam CL,

Memang muka CL sentiasa berseri2..
sonok kalau dato Imran ada join sekali pada hari tersebut mesti meriah dari Paris datang.

SiNoMoSa said...

Salam,

En Yem juga seorang yg murah dgn senyuman + peramah.
Macam satu keluarga pulak rasanya.
Thanks CL atas anjuran ini, memang memberi kesan kepada setiap yg hadir dan turut memberi keterujaan kepada sesiapa yang tidak hadir.
Smg Allah merahmati kita semua.

manzlie said...

salam Rozali..
alhamdulilah..semua seronok kan masa tuhh


waslam

manzlie said...

salam wan..

juta apa lak tuh??????


waslam

manzlie said...

salam M nasir..


doakan lah yer..

waslam

mnasir said...

Asm.

Para pengunjung PDKM semua terutama pada haji2 dan hajjah2 serta yang lainnya khasnya ayahanda.

Jemput la ke blod saya dan berilah pendapat atau nasihat kepada usaha yang saya cuba buat iaitu PROSES2 MENUNAI FARDHU HAJI untuk mereka2 yang akan menjadi tetamu Allah ke tanah suci Mekah dan Madinah.

Dalam proses pembikinan dan berperingkat2.

Jazakallah hukhairan

Kak Sidah said...

Salam CL,

Wah En. IM semangat nampak akhir2 ni raja pecut, terus ambik 9, zie pasal ari ni tertinggal , laju sikit zie, kami otai ni tak larat nak kejar.

CM said...

salam

coop,coop cm tahu rahsia muka CL sentiasa berseri,hehehehe,...tapi biarlah cm simpan rahsia tu,kalau habaq CL merah muka nanti...

S said...

salam,

tahniah buat IP. masih dalam pantang lagi tu sbb tu IP pecut laju. hehehe

pada CL kak S doakan selamat dan hati2 dijalanraya.

Kak Sidah said...

Salam,

Akak nak tanya sikit Mnasir tu yang ambik gambar masa gathering tu ke.. keliru sikit.

Terharu dengan tazkirah ayahanda, ari tu segan lah nak cakap dengan ayahanda. Teringin nak borak dengan ayahanda..nanti satu hari..insyaallah.

Kak Sidah said...

Salam CM,

Habaq la tak pe kan CL, CM ni banyak rahsiala.. macam rahsia tu tu...kat tangan tu akak terkejut tengok ia kat tangan CM terus akak gi belek ha sama macam dalam gambar tu hehehe.......kejutan sungguh..

S said...

salam,

terlupa plak,

selamat hari lahir buat Aqil.

CM said...

salam kak shidah

pernahlah mas tersebut rahsia muka berseri tu pada datin n hanis,CL merah muka tau,tu yg mas takut nk habaq tu,kak shidah boleh tanya dia secara personal mesti dia beritahu rahsia wajah berseri,tenang dan disayangi..amalan tu ,amalan yg baik dan mudah diamalkan..dia mesti tak kisah punya..

CM said...

salam

ooh kak shidah,rahsia `pembatal air sembahyang tu yer..hehehe tu nk bagi sensasi jer..

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tahniap pada IP, calon utama Raja Trek 2010. Tak boleh komen panjang sbb waktu pejabat.....ramai org dah kenal bila gambar dah keluar dlm blog....

Mintak laluan , Pada Casa Qaseh, kalau geng2 TM Net memang kita kenal hampir semua, nama suami ? dan skrg dia unit mana ?

mnasir said...

Asm.

Minta laluan CL

Kak Sidah.

Maaf, bukan saya yang ambil gambar semasa gathering krn saya berada di JB waktu itu. Melihat dlm blog PDKM shj peristiwa yg berlaku disana sehingga ari ini.

Kak Sidah said...

Salam,

CM dalam hati akak tak percaya, tapi bila tengok you all beriya akak keliru, rupa2nya hati kecik tu yang betul hehehe......

mnasir , akak memang dah tak persan ni yang mana satu, susahnya bekenal di alam maya kan, tak pasti selalu.

Atikah said...

Salam,

A'ah pijal, nanti tak pasal2 ada yang sebut nama shima samosa.... hehehe...

SiNoMoSa said...

Salam,

Hehe, tikah si afeezz dah panggil pun aritu..samosa? ish3x

S said...

salam,

yang baju hitam duduk sebelah AZ tu sapa?

S said...

salam,

mana ijoi ngn abg sulung ni.
tak muncul2 pun. sesat bersama pak itam ka.

hari tu Noor tapau dalam seaa (mngkok tingkat)penuh makanan nak bagi kat pak itam yg dok jaga ayam utan dia.

CM said...

salam

kak s yg di sayangi,meh cm jawabkan sbb cl outstation

yg berbaju hitam tu ialah kak sophie@datin sophie..antara follower terawal PDKM..

Noor said...

Salam CL..

tumpang sat.. kak S yang baju itam belah mana.. kiri ka?? kanan ka?? pilih2.. heh heh.. misti hat yang pakai jubah kan kan.. tu lah dia Datin Sophie.. baik orang nyer.. cheq sempat sembang ngan dia.. tapiii.. kalu hat pakai kemeja hitam tu.. cheq tak kenai lah, segan nak tegur.. la la la

pssttt.. dah pos p high castle mangkuk 'seaa' tu.. tapi, sampai la nie tak bagi balik.. kira burn lah tu.. kalu kak S p 'padang besaq' belikan cheq 10 arrrr..

Noor said...

Salam..

alamak.. pengerusi GPK dah tulun jawap soklan kak S.. maaf bukkk.. tabik puan pengerusiiii.. anak cucu tumpang lalu.. heh heh

S said...

salam CM,

tq, hari tu tak sempat berkenalan pun.

tapi tak pa yang penting dapat peluk bintang pujaan hati kak s ngn abg mgt.

bila tengok wajah CM , Nija, Hanis ngn N... terus jadi kenyang.
bila nak jumpa lagi.

S said...

salam N,

mai la sini kita pakat p sama2 baru meriah black forest ngn pdg Besaq tu.

tapi kalu nak juga kita buat bines jual seaa. kena amik intung sikit la.
hehehee....

sekali tengok N kak S dah fall in luv plak.... skrang tengah dok rindu rinduan ni.. bila nak jumpa plak ???

rezeki said...

salam

kak ngah , yg sampai mangkuk je , tingkatnya takde he he he

rezeki said...

salam

apa2 pun CM, mai semangkuk sup tu, lapo ni, tak sarap lagi

zairin said...

Salam CL,

wah...wah.... besarnya kek, tantu sedap... nak sikit...

mama ju, said...

Kalau ada gambar,tumjuklah sikit gambar S..mama tak sempat kenal..

CM,tgh cari idea nak buat N3 lain dari yg lain ke?

Hai,Kak Shidah..dpt juga kita berbual wpun sekejap..nanti kita sambo ya,no tel. ada ni..

Tgk N3 baru mama pulak..tapi corner2 yg tu tu jugak....

CL gi outst lama ke CM,Berapa hari?

SiNoMoSa said...

Mama Ju,

Mama S berbaju & bertudung pink.
Gambarnya ada dlm blog saya.
Bergambar b4 dgn sy, hanis, mama S dan anak daranya.
Selamat mencari ;-)

Ayah Zain said...

Salam CL n semua,

AZ terharu CL sanggup bertandang ke rumah (quartez) az. Kami suami isteri mngucapkan ribuan terima kasih. Tak dapat nak jamu az ngan menu special la. Itu je yang dapat difikirkan dalam masa yang singkat.

psssssst,mama ju lama juga road tour CL ni katanya sampai hari minggu ini.

ummi humaira said...
This comment has been removed by the author.
CM said...

salam

betul tu mamaju,cm tgh mengumpul bahan untuk entry yg bakal meletooop..lain dr yg lain,sensasi dan kontroversi..


CL dlm pejalanan ke utara sekarang,doakan dia selamat...

ijoismart said...

Salam CL

S! Sy tetap ada dlm blog ni. Membaca komen2 tuan/puan. Tumpang seronok dari jauh di utara. CM! CL p utara jumpa ayahanda ka atau p Jitra

CM said...

salam ijoi

cuba call CL tu,tak pasti pulak,mungkin ke sg petani..

mama ju, said...

CM,Baguskan CL ada setiausha sulit...apa2 hal cari je org tu...

Dik Ummi,mama dah masuk blog tu..banyaknya gambar..banyak nak pilih...terimakasih dau keladi..

Ijoi'apa kaba.?..tak tahu sdr ke sdri.jgn jadi macam yem sudahlah...

SUHAIMI said...

salam....
CM....CL on the way ke utara ke sekarang ni?

ijoismart said...

Yalah CM. CL nk mai SP. Sy baru tel dia sat ni. Rupa2nya pandai dia no cakap org Kedah.

ummi humaira said...

salam ijoi ..

orang utara ???? kat mana .akak pun dr utara jugak . kot2 mana tau , kenai pulak ..

ijoismart said...

Tumpang lalu CL

Sy cam Yem jugak. 1 spesies. Suhaimi tinggai kat mana

ijoismart said...

Ummi dok kat mana. Sy kat SP selatan. Dekat2 Taman Sejati. Tak mau jumpa CL ka. Ambik kesempatan ni. Dia nak p Sg Lalang, SP Utara

ummi humaira said...

salam ijoi ,
ummi la ni dok di Kota Damansara.aritu dah jumpa di Muadz . akak asal org Kuala Sala (dkt gak dgn Kota Sarang Semut)tp menghala ke pantai

ijoismart said...

Ummi kat area aloq staq la tu. La ni dh jadi org KL la

ummi humaira said...

nak wat camna , suami org selatan , geng CP ngan AZ , jadi kena dok tengah2 la , baru adil.
tp selalu balik Kedah.

SUHAIMI said...

salam ijoi...
saya kat Bidor, Perak......kg kat Taiping

CM said...

salam

yup cikgu suhaimi boleh tahan dia kt R&R Behrangtu..baru nk keluar tu..lum sampai Bidor pun..pi ajak makan Mee Udang ker...

S said...

salam,

SELAMAT MAI KEDAH CL !!!

hati2 dijalanraya, smoga selamat sejahtera adanya.

nak p beli pisang. stanbai nak buat cokodok jamu CL.
CL tu kan suka buat kejutan.
tup2 dah terjengoi depan rumah ja.

مسافر_اسلام said...

Salamatan wa tahiyyatan,
di bangku usanag di bawah pohon rendang bersama lakaran ilham sang musafir. Untuk semua saudara dan saudari PDKM.

Seronok bersembang, seronok bersenda gurau, seronok dalam berkenalan. Ikatan ukhwah yang subur.

Saudara suhaimi nak ajak CL mkn mee udang ke? eemmmmm...menyelerakan tu. Betol tak CM.

Yang lain mesti mencari-cari manu apa yang istimewa utk pegembara MEKKAH ini nanti kan.

Tolong ambil gambar utk kami ya, dan post kan di blog saudara saudari semua.Macam AZ dan REZEKI.

Syukran

CM said...

salam Kak S

betul tu kak,buat lepat pisang sekali,paberet dia tu,,..nanti dia terjah...

ijoismart said...

Salam S
Sy ni x berapa ketahuan. S tinggal kat mana.

S said...

salam ijoi,

kak S dok kat jitra. bandar darulaman. berjiran dengan IPDA.
mai lah rumah.

CM,
tolong update berita terkini CL untuk kami semua naa.
bagi time sikit nak kukus lepat pisang.

CM said...

salam..

info,info,CL pi Ipoh,sama ada kat Ipoh ,tunggguuuu..

orite kak S,kalau tuan speaker hantar info saya update..

S said...

salam CM,

berat juga tugas presiden GPK ni.
tapi tak pa, jaga speaker Mekah ni.

tq n keep update naa.
berdebaq juga jantung ni tunggu CL. hehehe

ainhany said...

salams

tumpang laluan CL..
ummi...
ramai laa sedaara ummi taw...ceq pun org kedah..pendang...kalu ummi masih ingt itulah kwasan yg pernah diterajui oleh presiden pas terdahulu...ingt???hmmm...

mama ju, said...

Orang utara jgn luoa buat siaran langsung ya! Bestnya mana CL bergerak kita semua tau.....

mama ju, said...

Cik Zainon cepatlah kejar dia kat ipoh tu....

mama ju, said...

S...Bila check gambar baru tahu...rupanya org yg bergambar sama dan menegur sapa tu S...sori ya mama tak perasaan..

mama ju, said...

Naifo...oh tak sangka ya org Kluaang,makcik saya kat Intan,adik kat Kahang Barat.Nai kat taman apa?Nanti kita boleh jumpa//

mama ju, said...

Manalah CP ni tak muncul2...
Atiah terimakasih masuk rumah mama..

S said...

salam mama ju,

tak pa , baru pertama kali bersua muka. maklumlah ramai sangat.

kalau ada kesempatan kita jumpa lagi dengan izin Allah.

mama ju, said...

Kenapa cm guna dua nama...tak nak jadi juara ke?

S said...

salam,

CL ada kat Sg. petani sekarang.
esok nak mai jitra

zainon said...

Mamaju,
Tak terkejar le CL ni, dah tiba SPetani. Naik kuda terbang ke? CP ke yg memandu. Hati2 dijraya..

indahhouse said...

Salam Cik Lie,
Segannya saya masuk. Seme popular dlm blog Cik Lie nih.

Mohon maaf, Cik Lie, tak dapat datang. Suami bukan org Blogger. Susah skit nak ajak.

Walaupun tak kenal, dn jd silent reader. Saya bersyukur, seme kakak dan abang nampak cool jer. tak nakal sangat macam kat comment tu. hihi. Rupanya, barangkali, saya yang paling muda selain Hanis, ya.

Happy Birthday Cik Lie, birthday suami saya pun Januari, juga anniversary kami. :)

mama ju, said...

sALAM PERKENALAN untuk Indahhouse...jointlah lagi pot pet pot pet kami ni...wpun kami 'berumur' tapi boleh tahan...

Mama dah masuk rumah ID..Nanti explore lagi...dtg kat rumah mama..bye

Che' Pit said...

pn zainon, CP tak terlibat dlm xpdc ni.. x leh cuti sbb bos takda.. byk keja..

mama ju, in CP dah mai dah ni..

Ayah Zain said...

Salam CL,

Kabranya CL dah mendarat di kotej ijoi.Cepatnya CL dah sampai Sg Petani di rumah Ijoi.

ijoismart said...

Salam AZ

Sy dah jumpa CL tp CL nak bertolak ke rumah kakak dan mak dia lagi. Tak sempat nak singgah umah sy. Kesian pula kat CL. Sy puas dpt jumpa CL kat restoran tu.

psssst AZ,
ada soalan kat AZ tp rahsia ckit. Camana ya

safiudin dot com said...

salam,

wah!, Dato' IP cepat pecut kali ini.. tahniah.

safiudin dot com said...

salam sdr,

kemesraan yang sukar digambarkan dengan kata-kata...

hebatnya penangan PDKM.

tahniah sdr, menyatukan hubungan silatullrahim sesama blogger...