MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 19 January 2010

" GPRS dan Terjah...."

Bermula di Kuala Lumpur ke Kota Tinggi (rezeki) dan terus ke Pontian(ayah zain) Johor seterusnyer singgah sebentar di Batu Pahat...meneruskan perjalanan terus ke Sungai Petani (ijoismart) dan ke Jitra (kak as dan abg megat)Kedah serta ke Padang Besar(langkawi)Perlis. sesudah itu kembali ke Kuala kangsar dan terus ke Pekan Grik Perak,serta melalui jeli serta Bukit Bunga( cikgu bukan bunga kelantan tau),jeli Kelantan dan kuala trengganu and terus ke Kertih (maklang/siversarina/chef liza) Trengganu dan ke Kuantan(Hajjah Zainab) Pahang dan destinasi yang terakhir adalah di Bangi berjumpa dengan saudra Rosli...semua perjalanan ku sepanjang 2830 kilometer dan cuma mengambil masa selama 70 jam ketika memandu...alhamdulilah..syukur pada allah swt tiada perkara buruk yang berlaku sepanjang perjalanan kami...alhamdulilah

132 comments:

CM said...

salam

kirim salam kt nazir

CM said...

salam

kalau cikgu-cikgu kt sekolah nazir datang depa seram tau..

rosli said...

Salam CL,

no 3

manzlie said...

salam cikgu....

ratu trekkk lagi dia..taniah..

waslam

CM said...

salam CL

camner dr boleh langkah Gua Musang tu,terus ke Jeli,ni nk kn rujuk kak S lah sbb dia lama dok kelate...patut arr skuad mamarazi tak jumpa CL kt Gua musang tu..

banyak ker Shopping kat bukit bunga tu,kirim toto satu CL!!!

manzlie said...

salam cikgu mas..

kenapa depa seram..heheh

waslam

CM said...

salam

nazir tu pemantau kualiti sekolah ..

manzlie said...

salam rosli..

taniah ..gangsa..heheheh

waslam

SiNoMoSa said...

Salam CL..

manzlie said...

salam cikgu..

toto?..kat mana tuh..4digit toto ker ..heheheheh

waslam

Zie said...

Salam CL,
Boleh pinjam GPRS ni?

rosli said...

Salam CL,

Mmg dah niat nak cari GPRS tu satu.....mmg best kalau berjalan luar dari kawasan kita.... jom terjah...

manzlie said...

salam sinomosa..


salammmmmmmm


waslam

manzlie said...

salam rosli...

harusffapt kan satu tau..heheheh ituh nazir yang order..

waslam

CM said...

salam

berhenti dulu,ada tetamu ni nk masak sambal sardin...

manzlie said...

salam zie..


boleh apa slahnyer..

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

sambaal sardin..my paberet tuhh..heheheh

waslam

rosli said...

Salam CL,

Actually saya tadi tengah tunjuk pada wife your entri petang tadi....senyum dia....malu pun ada...
Tiba2 tgk ada entri baru 2 komen CM...dapat no 3.....best ....berkat CL datang Bangi masih kuat... top 3...

rosli said...

Salam CL,

Next time saya suruh wife masak sambal sardin untuk CL...cam ayam....siap bubuh daun limau purut lagi....Kalau tau CL peberet sambal sardin....suruh wife masakkan jugak aritu...

My Life said...

salam..

dear cl
"janji allah pasti"
moga gembira dengan kembara pdkm nie..

My Life said...

salam
dear cm..

akak nak toto?? mai ar kita gi shooping bukit bunga...hhihihhiih

manzlie said...

salam rosli..

laa takpalah ..mekasih atas ingatan sudara tuh..duk mentioned pun sya dah hepi and gembira tanda keihklasan dari saudara masih terasa jugak disini..alhamdulilah..syukur

waslam

umiazuddin said...

Salaam CL,

whoa....canggih manggih alat GPRS tuh! Patutler misi terjah Kembara PDKM berjaya...hinggakan Terjah Team Mamarazzi rasa tercabar! hehe
Takpe, yang penting...(kerjasama!)... yang penting, followers PDKM dari seluruh Malaya dapat meraikan YB Tuan Speaker Makkah kita ni :)

VpeaceV

Zie said...

Salam CL & My Life,
Bukit Bunga kat belah mana ye.. ke Taman Bunga? hahah..

Apa pun 'tanah rendah sekebun bunga' nama warisan Kelantan ye?

CM said...

salam

aduhhh azie,cm malu tapi mauuu..totoo untuk noor,datin,hanis,kak s,kak shidah dan semua tau,azie sumbangkan yer.moga murah rezeki..

cm pi masak dulu arrrr...lapar adik bujangku..sambal sardin buh limau purut,resepi baru tu..

sonata anak kancil said...

salam...bahaya - bahaya main terjah - terjah ni...bagus gak - buat suprise kan...yang penting mengeratkan ukhwah islamiah....semoga bertemu lagi dilain kali...amin

kalau ade sumur di ladang
boleh Cik Lie tumpang mandi
kalau ade umur panjang
boleh kita semua bertemu lagi

anak itik lima-lima
anak haruan celah daun
budimu tuan saya terima
buat ingatan bertahun-tahun

tuai padi antara masak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan

sekian, wabillahitaupiqwalhidayah...
assalamualaikum wbt.

manzlie said...

salam ummiazuddin..

alahmdualilah ..semuanyer berjlan dgn lancar..syukur pada allah swt..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas.

amboi..semua sekali nak ker...?
aduhh tunggu lah cl dapat bonus yer..baru leh beli..heheheh


waslam

PINATBATE said...

MUDAH-MUDAHAN DIBERKATI UKHUWWAH FILLAH..

My Life said...

salam kak zie

bukit bunga area tanah merah.. tempat shooping ler akak,bukan taman bunga..hihihihihi

My Life said...

salam
dear cm
awat akak nak malu lak kita ajak kak.noor,datin,hanis,kak s,kak shidah sekali..
sejam lebih jer dari umah azie tu..

My Life said...

salam cm
sardin buh limau purut yer kak??
nanti masakkan untuk azie bersama dgn asam pedas akak hujung bulan nie yer.. hihiiiih

CASA QASEH said...

gps membuat kembara kami jadi mudah. tq pada yg mereka gps. kembara 1malaysia kami juga berakhir pada hari gathering pdkm.

rosli said...

Salam CL,

Mintak laluan pada Cm dan My Life, bubuh 3 atau empat helai daun limau purut.....bukan buah limau purut tau....

Ayah Zain said...

Salam CL,

tak mau tunjuk gprs tu yer.

tapi macam mana boleh ke arah singapura hari tu? Nasib az ada gerak hati, tiba2 nak call, kalau idak tak sampai2 ler ke Pontian. heheh

Moral: wpalat tu canggih, kena bantuan manusia jugakan.

مسافر_اسلام said...

Salam, kalau bubuh limau purut, jadi masam la sadin tu. kan en rosli.

Noor said...

Salam CL..

whoa! (dgn gaya mulut terlopong!!- nie versi kak ngah.. versi umiazuddin mulut tutup, ayu gitu.. heh heh).. patutlah bleh sampai merata alam.. GPRS penunjuk jalan.. pinjam sat cl.. kak ngah nak p umah pak menakan.. nak p jemput my dear tapir & my dear ayam hutan balik mai estet.. heh heh

psstt.. azieee, kak ngah nak toto 12 dozen arrr.. nak jual kat cm, datin nija, hanis, kak sidah, zie, umiazuddin, kak s, kak ummiH.. dan ramaiiii lagi.. kaya!.. kaya!

Zie said...

Salam,
My Life, buah limau purut buat mandi tau!

KLMJ said...

salam cik Li, just nak share knowledge...
Saya rasanya GPRS yg CL maksudkn tu ialah GPS (Global Positioning System), iaitu alat utk cari lokasi2 tertentu. Mcm2 brand kat pasaran spt garmin, mapking dll.
Kalau GPRS (general packet radio services) pulak ialah salah satu teknologi dlm mobile cellular. GPRS = 2.5G...
Sekian, wassalam

-KLMJ-

CM said...

salam


zie mandi limau purut ala-ala mandi bunga tu...

ohhh daun limau yer en rosli,cm ingat limau purut,masam arr,cm ni blur sikit kn terang betul CL kata bunga kantan CM kata bunga Kelantan..benggang dia

zie pulak org kata bukit bunga dia kata tmn bunga..hehehe,zie ni cam pahamm jer...

kurang sikit garang tapir tu diseru my dear tapirrr kak noor ooi..aiik k.noor dapat info hari jumaat pulakkk!!!

manzlie said...

salam dear cikgu mas..

ahaa tak jauh jer dari gua musang..cuma sejam jer...

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

nak pijam kenalah tanya tuan punya nyer..adik nazir..heheh

manzlie said...

salam ayah zain...

betui jugak tuh..hehehe

waslam

manzlie said...

salam musafir islam..

tuh versi malaka lah..heheh

waslam

SiNoMoSa said...

Salam CL tumpang lalu..

Itu dia KLMJ dah muncul hikhik
Salam KLMJ :)

Cik Fasihah said...

salam CL...
tumpang jalan sat..
owh..inilah rahsianya...
bolehlah hadiah kat saya satu...
boleh p terjah jgak...
kuikuikuikui

manzlie said...

salam klmj..

oh ye ker...hmm taktau lak..

waslam

manzlie said...

salam fashihah..

ituh pun bukan cl punya...

waslam

um. masyitah said...

salam Tn Hj CL
Alhamdulillah Allah selamatkan perjalanan tn hj dan saudara Nazir.
jauh tu habis roung semenanjung.semoga Allah berkati usaha murni tn Hj dan kawan-kawan yang sudi meraikan tn hj CL

manzlie said...

salam um.masyitah..


alhamdulilah..syukur pada Nyer..

waslam

Azemi Ali said...

Salam CL,

GPRS ke GPS?

Bila balik Mekah?

Hanis said...

Salam abang & semua,

2800km..Jauhnya perjalanan..mesti letihkan bang...GPS nie mengingatkan hanis pd shimanya GPRS...banyak cakap...tp bagus, siap ngan tempoh masa perjalanannya pon tepat...

Mama Shida, kak Zainon, mama as, mama ju, pak itam...hanis minta maaf lama tak betegur sapa di sini...hanis sihat, cuma agak sibuk sikit...
kak zainon..haritu kita lupa nak tukar no phonekan...

kak noor.& kak mas...hanis 1 toto cukup laaa...

mnasir said...

Salam.

Tahniah, tahniah, tahniah untuk semua sekali.

Ayah Zain said...

Salam Hanis,

HAnis, apa kabar. Moga sihat yer. Dah jadi silent reader yer.

مسافر_اسلام said...

Salam CL, selamat pagi. AZ bagun awal ya...

hajah zainab bt abdullah said...

salam,

GPS ni bantu CL & nazir berjaya & confident itulah rumahku yg depa terjah!

Kak Sidah said...

Salam CL,

Janji Allah tu pasti....apa tu janji CL..boleh ke tau..akak nak toto tu yang pasti..

CM tau ke tolong lah jawab.

Kenapa akak pulak yang sibuk ni ..cm, noor umi mamaju zie shima, tolong carikan jawapan nya.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, tugasan yg mencabar menghasilkan buah tangan utk semua.

Amin.

tq.

ijoismart said...

Salam CL

Alhamdulillah CL dan Nazir selamat pergi dan balik. Didoakan jua supaya selamat sampai di Mekah nanti

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah dan tahniah dah sampai...

Adek Nazir...ader gambaq candid ker kalau ada bagi kat CM tau..nanti taulah dia nak buat apa tuhh...heheh

Heemmmm nanti CL bole tayang gambaq kami semua kat abang samad pulak kan hehehhe

Cik Rosli...amboi ada asam pedas nohh..semalam pergi pasar tani cheq tak kisah tengok ikan pari...tapi bila nampak asam pedas mem cik rosli....cheq jadi kisah...pulak aarr

Az tak per dia aper di kisah...ngeh..ngeh..ngeh
(sori aar kalau tak sebut aper di kisah dan ngeh3x tiap2 hari tak meriah rasa dunia maya ni..)

manzlie said...

salam kak nab..


maafkana lah sya nohh...

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

alhamdulilah..insyalah semoga selamat sampai di makkah nanti..

wslam

Abg Mgt said...

Salam,

Hebat CL ni, bertenaga......

Mai pulak ya.
Salam untuk Nazir

manzlie said...

ssaLAM AZEMI..

SORI AAR...GPS SEBSNRNYER...

WASLAM

manzlie said...

salam adika hanis..

busy takpa..go ahead with your work noohhh..

wslam

manzlie said...

salam kak shami...


amboi nak mintak gambar candid yer..noti aaar..

waslam

manzlie said...

saLAM MUSAFIR.A.

SELAMAT PAGI...


WASLAM

manzlie said...

salam kak shidah..

aikk toto...spa lak baut order nih and spa lak nak bagi?...cm ka


waslam

manzlie said...

salam hilmy...

alhamdulilah..



waslam

S said...

salam,

CL guna 'pijat' tu patutlah dapat terjah dengan mudah dan selamat . tak tersesat.

walauapapa pun syukur pada Allah kerana segala galanya selamat dan sihat. CL pun bertambah sihat dann berat.

terima kasih kerana mai ziarah kak S ngn abg Megat kat Jitra, kalau boleh sila mai lagi.

terima kasih juga pada Cik Nazir kerana menemani CL kembara dan jaga CL. gembira dapat kenal Cik Nazir, seorang insan yang mulia dan berbudi bahasa. sekali bersua kasih tercurah. i luv you all.

smoga dapt bersua dilain kali.
mai la rumah kak S bila tersasar ke Jitra. sila mai semua na.

S said...

salam,

Hanis mama ghindu laaa.
awat lama tak masuk umah CL ni.

merajuk ker ???
CM, Noor, Nija tolong p tengok Hanis tu. jadi lagu mana plak.

ntah2 dok siap beg nak ikut CL p Mekah buat umrah pa... Alhamdulillah.

Asnija said...

Salam
Pakai GPS (GPRS?) padan la tajuk N3saya pasal ......ku sesat di.... tak menjadi, sebab nyer tak sesat....kan..kan...CM...CM...

ps: Noor, sedekah je la toto tu, dengan sedara pun nak jual...Kak S, saya dah jenguk Hanis, dia tengah sibuk pack barang dan jemur ikan masin...ada orang nak, kata nyer...tapi saya tak tanya pulak sapa yang nak....tapi nampak macam penting je...CM tau kot....

ainhany said...

Salam CL

Semuga CL terus sihat dan dapat menyedut nikmat allah lagi

alhamdulillah....
misi terjah dan jelajah dah selamat. pasni misi apa pulak CL??

>datin kak nija
buat2 faham dah ler...

shami2 said...

Salam CL..

Tumpang aar

Pssst kak Nija, Kak Ngah kan tokeh estet kan, setakat 12 toto to aper dia kisah....sedara mara ramai ni kak Noor ...hehheh

safiudin dot com said...

Salam sdr,

wau!, hebatnya..2830 kilometer dalam masa 70 jam.

apa-apa syukur, alhamdulillah kerana sdr dan nazir selamat dalam perjalanan.

tahniah kat CM, pingat emas dan perak... dan en rosli pingat gangsa..

abangsulung said...

Salam,
Alhamdulillah, dapat masuk balik ke PDKM walaupun talian internet disini terganggu dalam 2 minggu ni.

Wah..Syeikh,Habis satu semenanjung dah pusing,terubat sikit rindu kat Makkah tu, tapi bila balik Makkah nanti pasti akan terasa rindu pulak kenangan masa balik cuti tahun ni. Bila pula nak ke Kuching.
Bukan naik kapaterbang tapi naik belon. ngeh..ngeh..ngeh..

Yem0805 said...

Salam CM,

Walaupun penat perjalan Kembara tapi tentu merasa kepuasan berjumpa dengan pengikut2 blogger PDKM.

Noor said...

salam..

kak s, jangan lah kanda risau.. cheq dah p jenguk adik hanis.. dia tengah kalut giling cabai kering 8kg, kopek ikan bilis 15kg.. tu dia.. buat sambal bilis tahan setahun woooo.. heh heh

kak nija & shami.. alahai my dear.. sedara tu sedara jugak.. free toto??.. no no.. lambat lah mau kaya itu macam.. ngeh ngeh ngeh

pssttt.. welkam back abg sulung.. skali skala internet berehat.. heh heh

anim kasim said...

salam cl,bab terjah ni memang sronok kan tringat saya masa thn lepas terjah kwn2 haji 2008 round smenanjung truja sgt.... kehadiran kita dsmbut dgn mesra skali.tp saya x guna gprs sesat juga lah...

rezeki said...

salam

cl, naik moto pakai gps tak he he

kalau nak kaya cepat bukan jual toto , tapi no. toto he he he haram maaaa

manzlie said...

salam anim kasin..

memag best bab terjah nih..heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak s..


memag best dapt pergi rumah akak..jgn risau lain kali cheq balik nanti mai lagi jitra nohhh..

waslam

manzlie said...

salam datin asnija..

hmm nak free jugakka toto tuh...tanya lah kat kak ngah..

waslam

manzlie said...

salam saiffiudin..

alhamdulilah..seronok gak berkembara nihh..

waslam

manzlie said...

salam abng sulung..

memang seronok cuma terkilan..nak p kucing tak sempat lah..heheheh

waslam

manzlie said...

salam yem..

alhamdulilah...

memamg meriah..

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

mana sempat nak naik moto lagu tuh...patah lah pinggang nanti..heheheh

waslam

Ayah Zain said...

sALAM cERIA SEMUA,

hANIS sibok buat persediaaan utk setahun yer, padan ler bz,

zairin said...

Salam CL,

Alhamdulillah CL selamat dalam perjalanan. Saya berasa bangga kerana CL sudi mengunjungi saudara-saudara dalam PDKM.. Moga dapat bertemu CL juga suatu hari nanti. CL singgah di Batu Pahat tu di mana? Sebenarnya saya di Batu Pahat.

manzlie said...

salam zairin..

oh ye ker batu pahat...

rumah kak long saya ..parit jawa..heheheh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

bairkan lah dia duk busy tuh giling cili ..hehehe

waslam

probakti 21 said...

Salam CL,
La..dah pakai mGPRS ngapa tak terus ke KB.Kami tunggu dengan jala mas,Cekmek Molek,ayam percik dan Tahi Itik,tapi CL terlepas juga....

Dah hubungi banyak kali ,tp tak dapat....nasib kami lah lepas peluang menerima tetamu khas....

Camana pun kalau ada peluang,jumpa lagi.
(Ps.leh tak berikan saya address blog cikgu Mas )

shami2 said...

Salam..

Psssssssssst Hanissss giling cili eikk..tak pedih mata, tak panas tangan ...ada pakai gprs juga karr..heheh

kak Nija, kak Ngah nak cepat kaya...lorrr janji nak pi mekah sekali tu..aikk takan kaya sorang pulakkk...untung bahagi komisen maa...jual toto sehhh..

Pak itam insaf aar sport toto tarakkk aar bole masuk kawah api oooooo

My Life said...

salam
dear cl

parit jawa ke parit raja??? kat batupahat mana ada parit jawa ciklie.. kalau dekat muar ada parit jawa.. dekat dgn parit usop..

*dah lama tak balik batu pahat

Ayah Zain said...

Salam CL,

Parit Jawa di Muar. Terkenal dengan asam pedas. Pernah masuk Majalah TIga dulu.

Satu lagiikan kat pasar Pt Jawa segar-segar, Rindulh ikan segar parit jawa, maklumlah 20 kat sana dulu.

Pt Raja ada kat Muar juga. Pt Raja Darat dan Parit Raja Laut. Namun Pt Raja Batu Pahat lebih besar. kat situ ada UTHM - Uni Tun Husin On.


salam zairin, bt pahat kat mana? AZ duduk di BP 8 tahun
a

Kak Sidah said...

salam,

Az, anak akak belajar kat UTHM, popia yang akak bawak kat gathering ari tu beli kat batu pahat la...saja nak menyampuk tak pe kan.

Ayah Zain said...

Salam kak sidah,

yer ker. Dah dekat la tuh. Jadi, bila turun UTHM, datang ler ke pontian. x sampai satu jam pun. Ikut Jalan Pt Karjo boleh atau ke Pt Botak pun boleh.

My Life said...

salam ayah zain..

azie nak terjah umah ayah zain boleh?? hhihiiihhi

Zie said...

Salam AZ & Azie,

Kalau pi rumah AZ, singgah umah 'Usop Santorian', dia ada kat Parit Santo kot... heheheh, dekat ke AZ?

Ayah Zain said...

salam My Life,

Nak terjah silakan, no hal. Bersedialah kalau terjah & tak kena masanya dapat air mineral brand RX saja. heheheh

Ayah Zain said...

salam Zie,

Dekat sesangat tu Pt santo. heheh,

maaf Cik Lie dah macam az punya rumah ni (i'm sorry)

hj.zawal said...

salam CL..
bILA NAK TERJAH KE bANTING

Hanis said...

salam,

AZ & Kak shami...bukan setakat dok geleng cili....dok sebuk jemur ikan, udang...seb baik harini panas sikit..kak nija kate nak mai tolong & bawa hairdryer bg cepat kering...esok nak sagat nenas lak..wat jem..kak zie mai laa tolong hanis ni...

Ayah Zain said...

salam Hanis,

baguslah Hanis, ok juga tu, senang nanti depa nak masak kan. semuanya dah ada disiapkan. kak nija pun satu, dah janji tapi lupa pulak, seb baik hari ni panas, kalu idak berbau ler.

S said...

salam ,

baguihlah kalu dok buat siap2.
nnt senang lah ...... nak makan ja amik dan panaskan ja.

sapa2 yang janji ngn CL dulu mesti mau ingat naaa.
1- sambal tempe.
2- tat strwberi.
3- sambal ikan bilis.
4- karipap pusin.
5- kueh ketayap
6- asam podeh
7- kari kepala ikan.
8- ABC. dan banyak lagi dalam buku 555 CL ada catit tu.

jangan buat2 lupa naaa.

tq pada adinda Noor ngn Nija sbb p kelih Hanis. tak pa lah dia dok kalut buat persiapan untuk ....?

smoga bahagia bersama selamanya.

Hanis said...

salam,

abg & mama.....ABC????? huhuhu....adakah janji drpd hanis???? huhuhuhu....tp kan ma, GPRS abg & nazir tak jumpa jalan mai ke shah alam....dahtu camna ma??? perluka terus berada dalam buku 555 tu?

manzlie said...

salam Kak As...

Jutaan terimakasih kerana mengingatkan mereka..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam adik hanis..

nak belanja ABC takperlu GPS ku..yang penting caling2 lah...dan tetapkan waktu and tempat nyer..betui tak kak as...heheheheh

waslam

S said...

salam ,

betoi tu CL, tepon ja. jangan CL balik Mekah nnt terkempunan plak.

depa semua janji pelesu kot CL.
masa dok jauh macam2 janji, bila dah depan mata buat2 lupa naaa.

manzlie said...

SALAM KAK aS.

TULAH..CHEQ CUMA DAPT MERASA GAK LAKSA AKAK AS SPERTI YANG DIJANJIKAN..DON WORI DAN GARIS PADAM KAT LIST BUKU 3 LIMA..HEHEHEHEH..

WALSM

S said...

salam,

alah kalu nak p Shah Alam tu tak payah ajak Cik Nazir.
Hanis pun boleh p amik CL.
kan Hanis kan??....

sedapnya makan cheese nan ngn tandoori + ABC. terlioq mama.
makan berduet lagi sedap.

Hanis said...

Ya Allah...huhu...salah hanis juga nampak gayanya nie ma...huhu..

Ayah Zain said...

Salam CL,

wow, kak S, siap catat semuanya yer. so sapa2 yang dah janji kena tunaikan tu, CL beberapa hari saja ni,

pssst: kak S dengan kak as orang yang sama atau lain yer. konfius lak ni.

S said...

salam,

Dalam ceria gurau2
bertemu bersua muka
beramah mmesra seadanya
dalam batas2 syari'at Islam
terjalin rasa
kasih dan sayang antara kita

asal bumi dan langit bercantum
kemudian dipisahkan
buat mengimarahkan alam Aljadeed.
pun begitu kita jua
bakal berjauhan
terpisah sementara
munkin selamanya
dialam nyata
namun kita masih bertemu
dialam maya fana

masa mencemburui kita
bersama CL yang kita cintai
smoga hajat
yang terselit dilubuk hati
tertunai jua hendaknya
bersama meraikan Cik Lie
jua melunaskan segala janji
yang dibuat dengan Cik Lie.

AZ,
siapa yang AZ maksudkan.
tak berani nak jawab soalan tu takut jadi gosip plak.

Hanis,
janji kena tunaikan naaaa.
tapi terpulanglah pada CL.
kan hanis kan..? sudi ke tak CL tu. hehehehe. mama doakan yg baik2 ja.

mnasir said...

sALAM.

AZ dan yg sewaktu dgnnya, kalau turun JB, singgah la ke rumah, tak yah dok terjah2, macam melodi pulak, nak terjah pun tak pa, rumah cheq dekat dgn kedai makan.

Apa kata kita buka ruang teka meneka, ADAKAH KAK S DAN KAK AS, orang yang sama.

CL, sebelum balik ke Mekah, mai le ke JB, boleh jamu CL makan sea food berlatarbelakang kan Pulau Singapura.

Asnija said...

Salam Hanis, Kak S & AZ (dan Dear CL),
Saya dok tersedak dari semalam, ropanya nama disebut-sebut...awat Hanis buka rahsia akak tak jadi datang bawak hairdryer tu...akak cuma nak kasik peluang Hanis buat sorang-sorang...biar le sumenyer dari air tangan Hanis 100%...baru mengancam...dah kering dak belacan tu? Cili kering dan bilis pack elo-elok sikit...itu very the very important...

Kak S, krepek tempe dan sambal tempe saya dah lunaskan lama dah...tanya CL...betul tak? Dia je tak ingat...dah cancel ke belum kat senarai 555 dia tu, hutang saya tinggal tart strawberi je...tapi sekarang tak musim strawberi...tu yang hanis tengah mengacau jem nanas tuh...nak buat camner, CL balik tengah musim nenas...tinggal hutang Hanis ABC tu je...itu saya tak tak masuk campur...CM nyer asam podas...tu pun buat tak tau je...Kak S pi la hambat diorang tu...

manzlie said...

Salam Datin Asnija...

betui ka dah lunas hutang mu ituh..? cuba fikir sejenak..hehehh
Kak As,
cheq tak kisah kalau org nak belanja ABC cheq terima jer...leh lah garis padam kat buku3 lima nih..hehehheh

waslam

shami2 said...

Salam CL..

ssssssttt Hanis...sian yer dek..tapi takpa..penat bermakna, aar...saham masa depan ngeh..ngeh..ngeh

CL..awat duk pegang buku 555 tu, lepas ker naik kapal terbang..kut ilang beg tu...nanti kat air port camnar...Abang samad jugak duk susah pi duk carik sana sini...

uissssh lama tak tengok ropa bang samad..kurus ker gemuk arrr CL confirm dah berat tambah tu..hikks

Kak Noor jgan tengok jarr tulun sama dek hanis tu, cheq tak leh tulun demam selesema..nih...heheh panas cabai tak tahan..sat gi bersin...aar

Kak As, kak Nija, CP , CM ,zie, Az, rosli, saifudin, my life, sonata, kak pinat, kak Uni humaira, fasiha... dll riuh larr sedara kita ni nak balik.. beg mana berapa biji dok ada..nak kena beli tambah karr..

S said...

salam,

Cl dah nak terbang ke Mekah.
ada kah janji hanya tinggai janji.
sian adik kak S ni.

Nija kak S dh p hambat CM,Noor dan Hanis, depa dok kalut sekarang ni buat bekai unt CL bawa p Mekah.

Tuai padi antara masak
esok jangan layu layuan
intai CL antara nampak
esok jangan rindu rinduan.

anak iban memanjat kelapa
kelapa dipanjat diTanjung Jati
semua janji CL tak lupa
dalam buku 3lima tercatat rapi.

sedapnya kalau dapat makan ABC
bersama tat srawberi.... hmmmmmm.
lebih sedap kalau makan bersama Bi
satu mangkuk bersama dikongsi.
gumbira rasa dihati tak terperi
bak kata AZ.. kembang dihati.
petang ni CL free
bolehlah ajak makan ABC.

Ayah Zain said...

Salam CL dan kengkawan,

padanla hari ni tersedak sedu rupanya nama az dizebut2 yer.

mnasir, inya Allah kalau az turun JB, az akan ziarah nanti nor.

ooo nak main teka teka yer. naluri az, s ngan kk s ni orang yans sama kot. heheh

ABC? kat batu pahat ada ABCDE. nanti arr az buka n3 abcde

Ayah Zain said...

salam Kak S

anak buah az dah confirmkan, s dengan Kak As orang yang sama heheh

S said...

salam,

tuan rumah ni dok senyap ja. kekenyangan makan ABC kut.

AZ,
kalau betoi tu betul laa. hehehe

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Alhamdulillah, Allah kurniakan kesihatan yg baik untuk CL menjelajah hampir ke seluruh Semenanjung. Terima kasih buat Nazir sudi jadi peneman CL dlm tour lepas. Moga jelajah yg baru selesai tu memberikan CL seribu macam pengalaman dan hikmah.

Ayah Zain said...

Salam S,

kan senang tu kak as. Macam mana masa gathering kita tak bersembang yer. Pada hal saya nak jumpa sangat dengan abang megat dan kak as, ingatkan tak datang.

betul la, CL ngan si dia dengan bz packing barang tuh. Katanya barangan pemberian (cenderahati la tuh)peminat PDKM trlalu banyak. Nak ditinggalkan takut ada yang kecik hati, mahu tak mahu, bawa saja lah.

Ayah Zain said...

Salam CL,

countdown to CL : dua hari lagi

shami2 said...

Salam CL

tumpang lalu aarr

pssssssssssst mana pi cm, kak noor, dek hanis nih..tak siap lagi ker..semalam tido pukul berapa tu....banyak sangat ker barang nyer..

jangan banyak2 tu karang tak balik pulak dia kat Msia nih ngeh..ngeh..ngeh

Kalau tak muat beg tu..jemputlah kita orang kat sini ambik sorang satu..heheheh

Ayah Zain said...

salam Shami2,

betul tu depa p mana yer. CL tu menaglah berkemas sakan, nak urus itu, nak urus sini.

Rasanya CM, Noor, depa tu masuk bila ada n3 baru jer. Dah berlapok macam ni depa tak pandnag. heheheh (noti arr)

Ayah Zain said...

Salam Shami2,

semalam tu ada orang gelabah kena terjah. sampai terkata " mengapa aku jadi galang gantinya, AZ kejam"

S said...

salam,

hari ni CL nak terjah rumah sapa plak ni ??

kalau sapa tau habaq sama naa.

safiudin dot com said...

salam sdr,

ada 2 hari lagi... sempat ziarah rakan2 lagi...

manalah tahu ada yang berhajat benar nak tatap wajah sdr sebelum berangkat pulang ke Makkah.

jadi... siapa yang berhajat tu mungkin boleh call CL....

cakap biar terang...

safiudin dot com said...

maaf,

jangan malu-malu siapa2 yang nak jumpa...

tapi mungkin kawasan lembah kelang saja yang berpeluang kot...

yang jauh, maaf....

barang2 CL mungkin dah tak boleh nak 'upload' dalam beg..

olive oyl said...

salam cl

cl dah dtg padang besar perlis..napalaa tak singgah umah olive...