MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 17 January 2010

" Kembara PDKM - Kertih di Teratak Maklang.." part 2


Maklang masak Sagu gula nih..sodapppp..


SAmbil makan duk posing dgn Keluarga Bahagia nih...aalhamdulilah

Dengan Maklang/Paklang, chef Liza and Kak Silversarina..best lah depa semua nihh baik2 belaka hati mereka tuh..syukur pada allah swt dapat ketemu insan insan mulia nih..alhamdulilah


Upacara penyampaian Cenderahati (goodies PDKM)..
Posted by Picasa

56 comments:

rosli said...

Salam Cl,

No 1 ker

My Life said...

salam

dear cl
no 2 ke

rosli said...

Salam CL ddan rakan2,

Bila tgk entri CL banyak gambar saya rasa terkilan sbb tak banyak bergambar dengan CL dan Nazir tadi.

My Life said...

salam..
dear cl
no 3

rosli said...

Salam CL ,

Mintak laluan, My Life bila nak post entri dari sana

My Life said...

salam

upanya cik rosli no 3.. waduh2..

CM said...

salam

no 5 ker

My Life said...

salam...

cik rosli

insyaaallah mudahan2 dipermudahkan semua urusan cik rosli.. bangi kat mana yer??

manzlie said...

salam rosli..

taniah..Raja Pecut dia...pingat emas..

walasm

Zie said...

Salam CL,
Tahniah.. en rosli dan azie

Bila nak buat n3, saya nak rumah tuan tadi...

Azie, jangan lupa ye... ke biarlah rahsia?

manzlie said...

salam my life..

taniah ..pingat perak
waslam

manzlie said...

salam rosli..

oh ye ker..

waslam

My Life said...

salam..

dear cm..

tu dia,, cikgu mas dah datang.. akak nak asam pedas hujung bulan nie.. hehhehehe (-_-)

manzlie said...

salam cikgu mas..


no 5 cikgu mas ksg nih..tak terkejar dia..heheheh

waslam

My Life said...

salam

dear cl..

alhamdulillah..syukran awi2 (-_-)

CM said...

salam CL

CL jangan marah tau,ni penelitian CM yg selalu peka ni..tiba-tiba CM terfikir sesuatu,CM kan sangat suka tengok siri Jalan-Jalan Cari Makan yg dihoskan oleh Maria Tunku Sabri yg cute comel tu...

biasayer pas dia makan dia mesti bagi plag jalan-jalan cari makan kat mana2 restoran,bila CM tengok aksi CL bagi paklang mug tu sebijiklah cam siri JJCM tu..,hehehehe..CL pun dah macam siri tu..

(waaahh statement dr seorang yg sangat jeless sebenarnya...

CM said...

salam azie

bolehh sayangg ooi,asam pedas kak mas,special punya ikan jaws pun boleh....tapi!!!!!!! u kena declare something..


u kena jawab 5 soalan dr cikgu mas,sebab asam pedas ku bukan bertajuk 'biarlah rahsia'...

My Life said...

salam

dear cm...

senyum kat cm (-_-)
nak rasa asam pedas akak boley??

Noor said...

Salam CL..

uikss.. sago tu cam sedap je.. suke suke.. meriah sungguh hidangan.. dari ayam golek sampai sago gula melaka..

wohoooo.. pembuka hari dan penutup hari en rosli sapuh no wahid.. he he.. tahniah 3x..

My Life said...

salam

dear kakzie

jangan lupa apa yer kak?? hiihiihi

My Life said...

salam..
dear kan noor

yer lah akak.. nampak sedap sagu merah tu

Noor said...

Salam

dear cm.. cheq sokong bangat dengan cm.. jangan kan asam pedas ikan jaws.. cheq sponsor ikan paus bagai.. tu pun kalu azie jawap soklan cikgu lah.. he he

psstt.. asik senyum je azie.. toing toing..

My Life said...

salam
dear cm..

5 soalan?? banyak nya cikgu sayang oi...

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Mintak laluan, pada Azie rumah saya di seksyen 4, mesti you ada ramai kawan di situ, pada Zie pulak, saya tunggu CL buat entri dulu, kena honour CL sebab dia peneraju utama Kembara PDKM, saya tak mau lawan tokeh....saya sgt hormat pada CL ni....

Dont wori entri saya biasa jer, terlupa nak amik gambar byk....syok sgt berborak dgn CL dan Nazir smpi lupa....adalah lebih kurang 4 atau lima keping saja.....

Noor said...

Salam..

dear azie.. 'sedap ada makna tu'.. heh heh..

pssttt.. meh lah sini, nanti kak ngah 'belikan' sago tu arrr.. beli seh, bukan buat.. ha ha

My Life said...

salam

kak noor
kan senyum itu satu sedekah kak..
dan pengubat segala penyakit.. hihihi

Cik Fasihah said...

yup...
ayoyo..ama..apa...
asyik ckp psl mkn je..
cheq lapaq..
meh layang sini cket...
salam...

My Life said...

salam

dear kak noor

insyaallah... kita ajak cm sekali yer kak.. hiihiihihhihi

CM said...

salam fasihahh

aduhaii,fasihah ni macam pelajar cikgu...bila wat silap terasa benar nak menegur..

cuba fasihah jgn sebut ayoyo,aya ma,aya pa..bukan apa cikgu bimbanglah kot nanti terkenan tersumpah terkawin dengan "hindu kat estet kak noor camner,kalau hemsem cam salman khan tak per dik,kalau cam rajini kanth aduiii,

hehehe,cm tau fasihah gurau tu,tapi fasihah tukar pada ayat subhanallah,masyallah lagi sweet tau sayang...mudah-mudahan dapat pahala dan terkahwin dengan pemuda baik-baik cam abg nazir abang musafir islam tu insyallah,abg lie pun boleh.alamakkkkk,ampun yer ciklie


cikgu sedang menegur pelajar..

Cik Fasihah said...

salam CM..
baek2 cikgu.....
time kasih..
insyaAllah...dpt lelaki yg baik...
kuikuikuikuikuikuikui...

My Life said...

salam

dear cm

masyaallah.. ada lagi cikgu mas .. hihiihi

mama ju, said...

Salam CL.aLHAMDULILLAH DAH SAMPAI RUMAH...Berehatlah sebelum buat strategi baru...agaknya apalah projek baru CL..bye

mama ju, said...

Wah Rosli...hebat sekarang ya!

mama ju, said...

My Life...mama dah tgk rumah ...

ijoismart said...

Salam CL
Sy pun rasa nk mkn sagu jugak

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, teruskan perjalanan.

Amin.

tq.

rezeki said...

salam Lie

muka mu semakin tembam nampak
he he

CM, inilah penyanyi baru lelaki kump. tuttttt he he he

S said...

salam,

dearest CL,
ngeh ngeh ngeh......CP
CM n CN, apa kata kak S sponsor ikan parang ,ikan kapak. sodap tu kalu buat asam podeh.

letak cili padi bayak2 baru best.
xtra podeh.

CM said...

salam pak itam

u notiii arrr,yup penyanyi lelaki kumpulan tuuuuuutttt,hahahaha..

pak itam buat saya gelak besar pagi ni...tapiii kata CL pak itam pun boleh join sekali kumpulan tuuuuttt,postnya pukul rebana ubi...

My Life said...

salam
dear cm..

nak asam pedas cikguuu... (-_-)

rezeki said...

salam

CL, jgn pecah lubang byk2 he he he
nti pak itam belanja siput sedut he he

CM, pak itam kalau pukul rebana ubi tu , mau rabak ngeh ngeh
pastikan rebana ubi tu pakai kulit tapir mati berangan ngeh ngeh

Noor said...

Salam..

amboih.. pak itam pun dah join ahli kumpulan 'tutttt'.. syabas2.. opsss, rebana ubi??? jangan CM, kang tinggal rebana je.. ubi dah kena rebus, siap cicah ngan sambal bilis bagai.. heh heh..

psstt.. kak s, perghhh! ikan parang seh.. takut2.. belum sempat makan dah kena parang.. heh heh

Ayah Zain said...

Salam semua,

az baru dapat bernafas ni. Streamyx baru ok kot.

wow, best giler kembara ke Panti ti,ur tuh. huhuhuhuhuhuhuhu

mnasir said...

Salam.

Memang best Mak Lang & Pak Lang melayan dan menjamu CL.

CL dah selamat balik ke KL dah ke?

Apa rancangan yang besaq sebelum berangkat pulang ke Mekah?

mnasir said...

Salam.

Pukul rebana kulitnya tapir
di pukul oleh blogger pak itam
mari kita semua bertakbir
mengingati Allah siang dan malam

um. masyitah said...

Salam CL
wah dah makin jauhj. hu hu.sewaktu saya di KB saya ada baca entry tuan di langkawi..tup2 dah sampai terengganu...

um. masyitah said...

semoga cl sekeluarga selamat sampai ke destinasi.
wah singgah rumah maklang bestnya

Zie said...

Salam,

Hati tenteram jiwa tenang
mengingat Allah siang & malam
aduhai kak ngah jangan berparang
ikutlah seperti musafir islam

My Life said...

salam
dear kak zie

senyum dekat akak (-_-)

Zie said...

Salam Adikku Azie,

Bolehkan kanda terbang terbang bersamamu?

Emm.... akak pun nak terbang gak, destinasi rahsia. ngeh..ngeh..ngeh

safiudin dot com said...

salam sdr,

en rosli lagi.. waduh..

tahniah!

Asnija said...

Salam CL,

Senyum kat CL (-_-)

(saya bila dah senyum, 1000 maknanya...tapi mak saya pesan, senyum jangan lebih-lebih, nanti orang kata tak betul...)

CM said...

salam

betul kak nija cm risau arrrr...

lg satu kan sejak bilalah azie minat asam pedas ni ,bukan apa my bie org kelantan jugak kurang gemar pulak dia asam pedas,buatkan abe singgang katanya...hehehe,org melaka cam cm dan cl jer suka asam pedas dik..ada pape ker dik???

My Life said...

salam,,
dear cm...

sejak dulu lagi kak "asam pedas" kegemaraanku.. heheehhe x semestinya org kltn tak suka asam pedas kak.. hiihihh
suami akak org kelantan?? kat mana tu...


dear kak nija

senyum dengan keikhlasan pasti indah senyuman itu .. tak gitu cm?? hhihiihih

dear kakzie

boleh jer kak..akan ku bawa dirimu terbang bersamaku.. hehhehe

KAMATO said...

Salam CL, tak tahan tenguk sagu maklang tu

um. masyitah said...

Salam Tn Hj CL
apa khabar?
wah kak silversarina pun ada.alhamdulillah