MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 14 January 2010

" Kembara PDKM - Sungai Petani Bersama Ijoismart"

Duk berborak sakan tuh....caya lah...
Berjumpa dengan Ijoismart di Restoran Pelita Nasi Kandar. Alhamdulilah..mereak semua dalah insan yang baik hati dan mulia...
Senyuman manis dari nyer...
Penyerahan cenderhati (goodies) kepada nyer tanda sokongan terhadap PDKM
Posted by Picasa

53 comments:

Cik Fasihah said...

salam...wah first comment ne..! ^_^

CM said...

salam


cikgu the 2nd..

CM said...

salam fasihah

beralah pada yg lebih muda...dah solat maghrib???

manzlie said...

salam Fasihah..

Ratu trek Remaja nihhh..taniah..pada entry ayahanda nyer tuh dan dia..heheheh

waslam

CM said...

salam..

salam untuk ijoismart,isteri dan anak-anak..mana satu si fasihah yg genit ni..

manzlie said...

salam cikgu mas..

Pingat Perak.....taniah..

dah solat mahgrib dah..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

cubalah teka....hehehehehe

waslam

mnasir said...

Asm.

Tahniah CF, meningkat prestasi anda, asyik dok depan komputer ke.

CL, dah sampai ke Langkawi dah ke, jgn lupa p naik 'cable car', best, tak pi orang Kedah kata tak lengkap pi ke Langkawi.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Senyum CL sampaikan goodies tu kat ijoi, ijoi sama jugak senyum lebar tanda puashati, walaupun tak dtg KL dapat juga kan.

Lepas ni CL kemana pulak, betul ke langkawi, balik KL bila.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Betul ke fasihah yang pakai tudung hitam tu.

Zie said...

Salam CL,

Seronoknya jenjalan jumpa peminat, yang mana satu adik nurfasihah?

mnasir said...

Salam.

Awat tak tunjuk hidangan nasi kandaq, nak tengok lauk apa. Saya kalu makan nasi kandaq mesih bubuh lauk udang yang paling besaq, tu yang dok kena gaut

mnasir said...

Asm.

tentu CF nak sembunyikan wajah sebenar dia, baru la best, nanti ramai la minta suruh jelmakan wajah sebenar di alam maya ini.

Jangan tak naik 'cable car' CL ooi.

safiudin dot com said...

salam,

Wah! Cik Fasihah.... Ratu Pecut....

Kami yang veteran ini terpaksa mengalah..

enjin lambat panas....

Yem0805 said...

Salam..

CL dah sampai utara..

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

aduuh,ayah masih kat KL.
Tunggu lama sikit....pi langkawi minum ayiak gamat banyak2 sikit.
Beli bilis kat ismail group,pekan kuah.

Malam senin insyaallah ayah akan sampai.Ada satu lagi mission yang belum selesai.

Jom rakan2 pi dangau ayah pula.
Seronok sangat kalau dapat pi.

rosli said...

Salam CL dan

Hari tu cover selatan, ni utara pulak.....lepas ni timur pulak ker....then lembah klang semula..

rosli said...

Salam CL dan CF,

Tahniah pada CF.....penat nak kejar orang muda ni, saya ingat mesti laptop CF sentiasa dikelek ke hulu ke hilir....tidor pun mgkn berbantalkan laptop je ni....jgn marah haaaaaa....

SUHAIMI said...

salam.........
wah! cepatnya Cik Fasihah ni........tentu seronok follower2 PDKM yang dikunjungi CL.....siap dapat goodies lagi

S said...

salam,

CL dah ada kat Langkawi ni. sedang berehat lah kut.
leteh jalan jauh.

tapi orang kuat CL, cik Nazir tu masih gantang tak nampak leteh langsung. orang muda lah katakan.

wah ...ijoi dan Fasihah sama2 pecut ni.mak Fasihah tak join ka.

nanti mai jalan2 rumah mkak S.

Che' Pit said...

tahniah ler CF.. 1st time kan..

ooo hujung bulan ni CP lak ke SP.. dua mlm di SP inn..

hmm saudara mnasir, hmm che lie ni gayat tempat tinggi2, mana gaya nak naik cable car.. ngeh ngeh ngeh..

hmm CL dulu2 pernah keje kat langkawi, si dia masak benor dgn selok belok langkawi ni, ngeh ngeh ngeh..

مسافر_اسلام said...

Salam..baru kami kenal si ijo ye...

SiNoMoSa said...
This comment has been removed by the author.
S said...

salam,

CP nnt mai SP lajak mai rumah mak S.

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Orang yang baik hati & mulia akan menarik orang yang baik hati & mulia jua disekelilingnya kata seorang motivator..wallahua'alam

S said...

salam,

kalau nak tahu ijoi nilah yang kenalkan PDKM pada kak S dalam blog prof Kamil.

tq IJoi.

mnasir said...

Salam.

Kalau dah sampai ke Langkawi tu, depa kata di pekan Kuah tu ada satu kedai tu juai cucoq udang, enak bebenor, cuba try test tengok la.

CP, mungkin la ni CL dah lupa2 ingat dah kot selok belok Langkawi, almaklum la dah lama tinggai kan Langkawi.

Gayat ke tak gayat ke, kena naik juga cable car tu, ajak blogger PDKM di Langkawi tu makan di atas sana, pemandangannya tentu la berbeza dengan pemandangan dilihat dari tingkap Al Safwah.

S said...

salam,

bila baca kali ke 3 komen CPmacam ada panazzzz sikit.

kata CP,
"hmm CL dulu2 pernah keje kat langkawi, si dia masak benor dgn selok belok langkawi ni, ngeh ngeh ngeh"

hmmmmm.... SI DIA tu sapa.?
CM tau kot.

Che' Pit said...

Mak As,
hmm hujung bulan ke SP n Sik jer..

hmm kalau ikut jadual CP, tahun ni 2 kali ke AS..
memula 8-10/3 pastu selang 2 minggu 29/3-1/4..

hmm kami dah ada cawangan kat AS, kat area depan pekan rabu tu..

Che' Pit said...

ngeh ngeh ngeh, mak S..

hmm maksud CP, CL le yg masak benor dgn selok belok langkawi.. kenangan CL duk asrama tengah sawah..

mnasir said...

Salam.

Mak S, Si Dia ke atau sapa pun, mari kita semua mendoakan supaya CL kita dipercepatkan bertemu jodoh dengan izin NYA dan boleh bawa Si Dia tu balik menetap di Al Safwah satu hari nanti, insyaAllah

Che' Pit said...

saudara mnasir..

ngeh ngeh ngeh, CP yang tak gayat ni pun, memula sampai atas pelantar kat puncak cable car tu pun, terasa gak getarnya.. ni apatah lagi CL yg CP tahu sgt kegayatan nya, ngeh ngeh ngeh..

sori CL, CP pecah lubang lak, ngeh ngeh ngeh..

mnasir said...

Salam.

tumpang lalu CL.

CP, depan pekan rabu tu, depan belah mana, kalau kita di Jln Langgar menghala balai polis, depannya ada KFC dan pizza hut, kalau pusing balik depannya ada bank CIMB, so cawangan yg mana satu?

Che' Pit said...

salam saudara mnasir,

hmm CP pun kurang pasti sbb belum tgk lagi.. sbb nya baru je dibuka awal bulan ni.. Pengarah cawangan pun belum masuk lagi sbb masih cuti belajar..

um. masyitah said...

Salam CL
wah nasi kandar pelita.sedap tuu.lama dah tak pekena

um. masyitah said...

Tahniah Cik Fasihah.hu hu

S said...

salam ,

CP, ooo si Dia tu CL. buat sapen jalah CP ni. minta maaf na.

kalu camtu lepas ni keraplah CP mai Aloq Staq. boleh mai dok rumah mak S.

pasai Pekan Rabu tu mak S pun tak tau nak habaq kot mana. rasanya yg mengadap matahari terbit kut.

sonata anak kancil said...

woww...marathon betul CL kita ni...
selamat melancong - hati2 ketika memandu....

Cik Fasihah said...

salam all..
terima kasih banyak2 pada yang mengucapkan tahniah..hehehehehhehe...

cubala teka...^_^..
CL memang baik hati dan orangnya sangat baik...

Cik Fasihah said...

salam CM..
cikgu cubalah teka..

salam CL..
tima kasih-tima kasih...ratu trek kategori remaja plak...heheheh..
CM tetap ratu trekk..

Cik Fasihah said...

Salam en.rosli..
x adalah sampai mcm tuh..
hekehkehekhekekehke....
tido berlengankan lappy je..
hoho..

Imran Paris said...

En Li...wah dah sampai ke utara dah. Bila pulang ke dakapan Kaabah, tentu dah tak terbendung rindu tu.

Mmm..nanti saya pun nak gak try Nasi Kandar tu...tentu sedap.

silversarina said...

salam,

Kembara PDKM akan ke pantai timur tak , kalau ke Kemaman /Kuantan usah lupa bagitau akak ye, teringin jugak nak jumpa CL nd the gang .

مسافر_اسلام said...

Salam fajarsubuh...selamat pagi jumaat semua..

NGINAP SRENGENGE said...

salam che' pit,

sila hubungi ayah bila nak datang ke sik nanti.

Tazkirah pagi Jumaat :"Perkasakan diri dan kuatkan roh menjamin keselamatan di akhirat."

mama ju, said...

Salam semua

Kat mana agaknya CL ni...

Anakanda Fasihah..beruntungnya dia..baru joint dah jumpa CL..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, teruskan kembara semuga semua puas hati dan gembira.

Amin.

tq.

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Kalau sebulan CL macam ni,
tentu terkejut orang Makkah
kerana balik ke Makkah, baju semua dah sendat (sempit)

Tapi tak apa, tanda hati senang

Wssalam

Rozali said...

assalamualaikum Ijoismart

Taniah kerana CL berkunjung ke tempat anda

Tanda kalangan insan bertuah

Wssalam

mnasir said...

Salam semua.

Bagi sesiapa yang Jumaatnya cuti, selamat bercuti di hujung minggu dan kalau pergi berkelah atau seumpamanya, jgn lupa hari ini penghulu segala hari. Yg bekerja, bersabar menunggu hujung minggu.

Berbahagialah orang Langkawi boleh bersua dgn empunya blog PDKM.

shami2 said...

Salam CL...

Ini cik ijoi kita ...alhamdulillah ..

tak sabaq nak tengok n3...CL pi rumah Kak As & Abang Megat...makan laksa....

Che' Pit said...

salam ayahanda..

berita terkini, CP dalam dilema sbb pada masa yg sama, kena g Penang atau SP/Sik.. dua2 sama penting..

Tapi insyaAllah kalau anakanda g Sik, akan hubungi ayahanda, cuma waktu di Sik agak terhad.. Dari SP pagi tu, sampai je Sik terus mula program dan sehabis program tghari tu, kena terus blik ke KL.. mcm mana pun, anakanda akan hubungi ayahanda seandainya ada rezeki ke Sik..

Cik Fasihah said...

salam mama ju...
alhamdulillah.....tulah yg bersyukur sgt walaupun baru dpt dah jumpa CL...
^_^