MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 23 January 2010

" Majlis Ramah Mesra PDKM - Pemenang Cabutan Bertuah..Part 11 "

alhamdulilah...dan taniah kerna dapat hadiah bertuah..
Dapat Sejadah dari Makkah tuh..alhamdulilah
Tanhiah kak....cuba teka apa dalam tuh..?
Wahh akak Shidah kita pun dapat jugak hadiah cabutan bertuah..alhamdulilah..
Posted by Picasa

40 comments:

S said...

Salam,

Seronoknya dapat hadiah....

S said...

salam,

saat dan ketika ini tentu CL dn GPK sedang bertangisan perpisahan bersama peminat PDKM kat Masjid Muaz.

janganlah sedeh , ujung tahun insyaAllah jumpa lagi.

kalau tak sabaq p ja Mekah jumpa CL kat AL SAFWAH.

smoga bahagia selamanya.

S said...

salam CM,

nak dapat hadiah lagi ujung yhn ni. CL janji naa. spesial untuk Kaka S.
sbb dah warga mas.

S said...

salam,

Tuai padi antara masak
esok jangan layu layuan
intai Cik Lie antara nampak
sok jangan rindu rinduan.

hui hui hui hiks hiks hiks

S said...

salam,

CM ngn Noor,
apa habaq anak ?? dah ok ka ??

Hanis,
jangan nangis naa. kita p Mekah sama sama nanti, jumpa CL.
jangan lupa resepi sotong sumbattu.

S said...
This comment has been removed by the author.
S said...

salam,

sedeh dan insaf mendengar bacaan talqin oleh Mufti Johor.

smoga Allah mencucuri rahmat kampunan keatas roh Baginda dan bersama hamba2 NYA yang beriman dan beramal soleh. amin.

Ampunkanlah dosa2 kami ya Allah.

S said...

salam,

selesai sudah bacaan talqin dalam suasana sedeh dan pilu.

namun kehendak kita, kehendak Allah jua yang akan berlaku.

smoga doa seluruh kaum kerabat serta rakyat dimaqbulkan Allah. Amin.

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL anaknda,
salam semuanya,

Mai kita binakan satu keluarga besar sesama kita.Belum lagi ada bloggers membuat gathering macam kita.Kita rapatkan hubungan sesama.Mungkin satu hari nanti kita boleh membuat sesuatu yang lebih besar,yang lebih bermanfaat untuk agama.Supaya kita semua dapat membawa pulang ke akhirat.

Mai kita sama2 bincang dalam laman web anaknda CL kita yang disayangi.Otak yang ramai memudahkan acara.Ini ayah mulai di sini.Biar sama2 kita pikiaq dan memberi buah pikiran.

wallahuaklam.

Semoga syor ayahanda dberkati untuk semua rakan/anaknda.Untuk semua mendapat keredhoanNya....amin.

NGINAP SRENGENGE said...

salam untuk CL dan semuanya,

Marilah kita tinggalkan syok2 sendiri buat seketika.Mai kita tujukan laluan kita ke arah yang lebih besar.Jangan mengharapkan akal orang tua.Akal orang muda lebih mantap dah terbukti dalam cerita 'Singapura Di Langgar Todak'.

Kita mulakan di sini,dari sini kita bawakan ke sana.

Wallahuaklam

S said...

salam ayah,

setuju ngn pendapat ayahnda.
buatlah yang terbaik.
kak S sokong dari belakang.

malek said...

Salam CL

Baru habis tengok upacara pemakaman almarhum sultan johor.
Terima kasih atas hadiah cabutan bertuah tu - cantik tasbihnya. Seperti kata ayahanda - elok kita rapatkan saf sesama kita.

CASA QASEH said...

salam CL casa qaseh nak hadiah jugak he...he...he...kategori utk pelari tercorot ade ker?

CASA QASEH said...

ayahanda, kadang2 tue anak muda juga lekas lupa jadi anak2 muda perlu orang2 yang macam ayahanda utk ingat mengingati. Semuga usaha murni ayahanda tu terlaksana dan mendapat perhatian AJK PDKM.

Wallahuaklam

silversarina said...

salam,

memang berganda tuahnya badan semua yang dapat hadiah cabutan bertuah , dapat jumpa CL dan rakan2 blog dan juga dapat hadiah special :)

mnasir said...

Salam

Tahniah Kak S kerana membolot sampai 7 N3.

Pandangan orang lama tersangat perlu supaya tidak kergelincir dalam arah tuju hidup ini dan idea orang muda pun tidak terkecuali dalam mewarna kehidupan supaya diredhai Allah SWT.

Seronok semua hendaknya dalam mesyuarat AGM yang baru berlansung.

Kak Sidah said...

Salam semua,

Baru balik dari gathering kedua tadi, kak S bolot sampai tujuh ye, tahniah2, ayahanda idea yang bernas, kami sokong sepenuhnya, nanti jumpa lagi ye ayahanda, ari tu tak sempat jumpa, malu..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Terima kasih, hadiah cabutan bertuah tu, tak sangka dapat, sayang nak pakai nak frame lah, tapi kalau guna lagi bagus kan...mcm mana nih...

zainon said...

Salam CL,

Apa keputusan AGM PDKM td? Semestinya perancangan utk sethn kan..

Ayahanda: Kalau utk saham akhirat, sedekah & amal jariah. Kumpul sumbangan ikut kemampuan, salurkan kpd yg benar2 memerlukan @ utk benda2 yg bermanafaat. (cadangan je)

S said...

salam,

ada kala kak s merisik khabar
mendebgar berita
CL tak berengkat lagi esok
angkara nak makan ABC.

CL kata nak makan juga sebelum berangkat ke Mekah.
siapa yang buat janji kenalah tunaikan.

ayahnda,
agaknya sempat lagi kut CL bertandang kerumah ayah ni.
kalau jadi, ayah bagi tahu ya,Kak S nak p juga jumpa ngn mak.

abangsulung said...

Salam,
Rugi benar tak dapat join Ramah Mesra tu. Kalau tidak, dapat jumpa ramai kawan blog.

Atikah said...

Salam...

Mak aih... mama S bolot semua no... tahniah...

manzlie said...

salam ..

kak as..

ratu trekkkkk..taniah...duaka pecut saaakan nih...Emas , Perak dan Gangsa..semua kak As sapu...


waslam

manzlie said...

salam Mnasir..

kak As ratu trekk laa nih..

wasalam

manzlie said...

salam ayahanda..

alhamdulilah atas peringatan dari ayah tuh..syukur punya ayah yang aprihatin terhadap anak anaknyer..
Ya allah kau lindungi lah dan panjangkan lah usia ayahanda Mat isa serta berkati lah beliau sekelaurga..insyalah

waslam

manzlie said...

slam malek..

insyalah..jika nait kita baik allah akan poermudahkan perancangan kita..

waslam

mama ju, said...

CLar kat blog ,mama dah masukkan gambar kat blog mama.Jangan marah...

rosli said...

Salam CL dan rakan,

Taniah kak S. Pada penerima hadiah tahniah jugak

SUHAIMI said...

Salam semua..

tahniah buat Kak S. ratu trek...bolot semua hadiah hari ni...

S said...

salam,

kak S menang pingat mas pun sbb ayam tambatan CL demam kut.
tak masuk trek hari ni.

CL bila nak mai Sik ?? habaq na.
dah confirm tarikh berangkat? Bila ?

safiudin dot com said...

salam sdr,


tahniah!tahniah dan tahniah untuk semua pemenang...

syukur. alhamdulillah.

Hajjah Siti Noor said...

Salam

CL..terima kasih atas hadiah sejadah dr Mekah tu.ada juga rezeki kami yer hr tu.

Mohd Saad Hamid said...

Salam,

Best nyer.

Yem0805 said...

Salam CL,

Perjumpaan lain kali kena tambah hadiah cabutan bertuah..

Nek Rock said...

Yooo Salam Cik Li dear,

Wahhh bes nyaa CL round Msia:))

Take care!

Salam from Phoenix, AZ
Nek

S said...

salam,

mana CL ni,
agaknya masih keletihan menggubah taufu 'teratai layu ditasik madu'
dan 'kangkung goreng biarlah rahsia' kut.

apapa pun smoga hari ini memberi rahmat keberkatan pada kita semua.

shami2 said...

Salam...CL..

Maner pergi semua nih...tetiba ader jer berita AGM PDKM kat masjid muadz...aper deper semua buat aarr....apakah agenda yang telah diluluskan...tuan pengerusi..dewan PDKM..tulun habaq mai..kat kami semua nih....

psssst sian kak S bercakap tak berjawab..aaarr..

NGINAP SRENGENGE said...

salam semua,

Ya lah, Shami2.Ayah pun lihat sepi saja.Di kanan tiada,dikiri pun sama.

Kemana perginya semua ?
Mungkin terpegun kerana Kak As dah jadi juara pecut.

Doakan semua sihat.

ainhany said...

SALAM

CL...bila nak balik Mekah????

sy ucapkan trimkasih ats segala
kebaikan dihulur..
semuga berjumpa lagi
jgn lupa doakan kami dpt menjejaki tanah suci juga...doakan kami

Ann57 said...

Salam semue!!!!11
Baguiiih la no kome anak branak.....KEep iT UPPPPP