MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 17 January 2010

"Kembara PDKM - Kertih di Teratak Maklang..

' Wahh..maklang and the geng duk hidangkan jamuan makananntuh..
Best nih..menyelerakan...sedap tau cikgu..
Yang nih pun lagi best lah..sedappppp
C ikgu...apa macam yang ni lak...banyak cheq makan nih sedap resepi dari maklang..
Posted by Picasa

49 comments:

hilmyiskandar said...

Salam

Alhamdulillah, betul2 rezeki yg menyelerakan, kalaulah ada di Mekah sebegini resepinya tentulah..... Jauh berjalan panjang rezekinya.

Amin.

tq.

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam CL,

2nd

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam CL,

Yahooo....

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam,

Ayam golek mu itu membuatkan ku terliuq. Lapar ni belum dinner lagi. Samapi hati tunjuk-tunjuk kat kita macam ni!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam CL,

Sekarang dah samapi KL ke? ke masih merantau lagi? Amboi! jalan sakan!

Ole-ole dr kelantan tak dak ka? Budu? Budu ada?

manzlie said...

salam hilmy..

Raja Pecut la nih dia....

alhamdulilah..murah rezeki duk berjlannih...syukur pada allah swt.

waslam

manzlie said...

salam wan...

cl dah ada di kl ni ..last destination dari bangi rumah suadara rosli..


waslam

mnasir said...

Salam.

Tahniah hilmy

Sungguh menyelerakan.

Mak Lang, tolong bagi resepi2 yang dihidang pada CL tu. Nak pi rumah Mak Lang lambat lagi.

mnasir said...

Salam.

Apamacam CL. Akhir bulan lambat lagi, buat perjumpaan sebelum balik ke Al Safwah

ijoismart said...

Salam CL
Tak terkejar dh

zainon said...

Salam CL,
Hai.... makanan semuanya 'lemak brkrim'. CM 7 geng mesti suka...

Tamat sudah ke kembara Sang Nila Utama CL. Udah bertemu .....

My Life said...

salam..

alhamdulillah.. (-_-)

zainon said...

Mana CM ni..pengulas selari kembara..

manzlie said...

salam zainon..

amboi akak pun suka ker berat sya naik nih..

waslam

manzlie said...

salam ijoi..
cuba lah kejar dia..heheheh


waslam

zainon said...

Bukan suka tp seronok tgk hidangan special tuanrumah meraikan tetamu istimewa mrk.
Rezeki jgn ditolak, kan CL.

Balik Mekah nti dah sibuk bekerja & berkejar sana sini, tak jumpa juadah istimewa spt tuuu..

SUHAIMI said...

salam..

tengok makanan yang disediakan tu.....terliur rasanya........rezeki CL la tu..
kak zainon...sihat ke?

CM said...

salam

Ya Allah Ciklie kejam sungguh n3 mu..ayamm tu!!!!

zainon said...

Suhaimi: Alhamdulillah sihat. (tgh mengunyah krepek hadiah drp AZ ni)

CM said...

salam

kak non!!! mas ada ni,terpaku,terkeras tengok ayam tu posing gitu..

CM said...

salam my life


cik adik manis,senyum kat sapa tu???meh sini cm nk tanya sikit dik!!!bolehkan...

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Sedapnya ayam tu. Bertuah CL, setiap tempat tuan pergi rezeki mencurah-curah.

S said...

salam,

alamak!!
kalau camni
berat CL brtambah 4 kilo lagi

sedap tu, maklumlah dimasak oleh chef tersohor.
menu hebat
dari orang hebat
untuk tetamu hebat
hebat hebat belaka.

Alhamdulillah!!
nikmat Allah.

Noor said...

Salam CL..

bukan takat cm yang terkedu & terpaku.. cheq terus tergoleh tgk ayam togel yang sedang berposing tuh.. aduhhhh! mencengkam jiwa raga.. berkeroncong perut.. heh heh

Cik Fasihah said...

salam...

ayoyo..ama..apa..
sedap bangat...lapaq
cean CM...
:((

rosli said...

Salam Cl dan rakan2,

Tahniah hilmyiiskandar, raja pecut, nampk gaya arini semua dikuasai raja pecut

rosli said...

Salam CL,

Nampak lazat sungguh makanan tu...mmg mengancam selera

mama ju, said...

Sdr Rosli...

Buatlah N3 jumpa CL tu..

mama ju, said...

Tahniah juara hilmyiskandar...

CM said...

salam

kekawan semua GPK khususnya..ada gossip ni!!!

tadikan CM pi baca kat blog brother Nazir,merangkap pemandu peribadi CL tu,ttg kisah tour mesia tu..ada satu statement tu kan menimbulkan tandatanya..

meh cm tulis kt sini,alamakkk kn cakap omputih lak pulakkk,tak per bolehlah jugak..

....since i just accompany a freind visiting his relatives and freinds and????????....

fuuuh what means?????? please tell me nazir....

tu dia!!!!sah tekaan kiter,

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi dia ...peka sungguh..

waslam

manzlie said...

salam kak as..

memag sedap dan hebat menunyer...alhamdulilah

wasalam

manzlie said...

salam mamaju...

cheq dah balik kl lah nihhh


wsslam

manzlie said...

salam suhaimi..

alhamdulilah..rezeki kan. allah beri pada kita semua

waslam

manzlie said...

salam rosli

alahamdulila..asampedas tadi mengancam gak kan..hehehe

waslam

manzlie said...

salam mnasir

nak buat lagi ker...takda masalah

wasalam

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Mintak laluan, Mamaju...Saya tunggu entri CL dulu ni....saya tak amik banyak gambar.....kamera CL banyak gambar.....kamera saya ada dua tiga keping saja....sibuk berborak dengan CL dan Nazir sampai lupa pulak....

Saya pun tunggu entri CL ni...

manzlie said...

salam fasihah..


memang sedap tau..

waslam

manzlie said...

salam kak noor ..

alahmdulilah sedap..kak noor pun terliuq jugakker..heheheheh


wasalam

manzlie said...

salam haji saad..

alhamdulilah..allah berikan rezeki pada kita semua..

waslam

Cik Fasihah said...

salam CL...
peka btol CM tuh..
kuikuikui

CM said...

salam

CM kan cikgu sekolah,selalu menanda kertas periksa pelajar,mana yg menimbulkan tandatanya CM bulatkan pas tu CM panggil pelajar tanya "apa kamu maksudkan??? so memang CM peka pada statement cam tu,ayat tergantung tu,kalau dalam format karangan tak dapat markah,tapi kalau dalam satera nilai retoriknya tinggi...

amboii panjang pulak Cm menerang

tumpang lalu CL...dear cik rosli .CM dah jumpa blog mu,fuuuh hebat jgn honest penulisanmu,CM dah komen panjang berjela tu...

safiudin dot com said...

salam sdr,

aduh!, sedap nya makanan. menyelerakan...

alhamdulillah, syukur nikmat rezeki dariNya.

selamat menjamu selera..

CM said...

tumpang lalu ....
alamak salah taip cik rosli bukan `jgn honest, i nak taip "sangat honest penulisanmu...

kalau jgn honest kiter jd plastik pulak!!

Hanis said...

salam,

alhamdulillah semuanya dah selamat & selesai....mesti letihkan bang....perjalanan yg cukup jauh...

meriahhhhh semua gambar2 tour...abang, nie bukan 4kg dah naiknya...huhuhu...

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, semua dah selamat

kesian tgk ayam tu terponggeng , he he

menyelerakan

rezeki said...

salam

lama tak dgr berita hanis, apa kabo?

S said...

salam,

KS pun dah p ziarah cik Nazir.
merangkak2 jugalah baca tulisan omputih tu maklumlah KS ni orang kampong tak berapa paham sangat.

CM dah xplain baru faham sikit.
tq Cikgu.

ADA AKU KISAH... by AZ.

hanis,
sihat ke?? awat lama tak jengok umah abg CL ni. p mana?
mam rindu laaa..

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah rezeki..buat CL...
Emmrrr pssssssst CM,...

Makan2 banyak makan
Bila makan kita semua suka kan
hehheh

Buah kelapa balik tempayan
Buah pisang bersikat rapi
Wahai Cik lie dan kawan2
Jaga2 nanti naik BP
Tentu Be disisi susah hati kan...ngeh..ngeh..ngeh