MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 19 January 2010

" Kembara PDKM - Kuantan di rumah Hajjah Zainab ( My stories...)

Kuih dah tersedia di ruang tamu..best tau muffin hajjah zainab tuh..
Kak Nab duk kalut di dapur tuh...rasa bersalah lak menyusahkan akak...'
hmmm sedapnyer..makanan segera' dari kak Nab...
Kami sempat bertukar tukar cenderahati..alhamdulilah..mekasih kak..'
Posted by Picasa

60 comments:

Kak Sidah said...

Salam CL,

Akak ke ni..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Betul la CL no 1..yeh...yeh.. baru dapat..puas hati.macam budak budak la pulak. gurau je kan..

Zie said...

Salam CL,
Emmm... tahniah Kak Sidah

Kak Sidah said...

Salam CL,

Seronok mengembara ye, tuan rumah seronok meraikan tetamu istimewa ni...jadi ingatan bila balik mekah kan CL.

Kak Sidah said...

Salam,

zie ada jugak, sori la zie semalam tu, tak sangka tengok cerita tu, ending terok macam tu ..

manzlie said...

salam kak shidah..

taniah..ratu trekk dari Batu caves mengannas nih..pingat emas....


waslam

manzlie said...

salam zie..


pingat perak...taniah..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah....

seronok gak mengembara tuh...tengok cerita apa lak tuh?...

waslam

Zie said...

Salam Kak Sidah,
Wah seronoknya Kak Sidah, rasanya yang pertama ni sejak masuk trek....

Takpe kak, saya pun balik malam, byk sangat projek Uluwatu lum siap.

Zie said...

Salam CL,

Kenyang makan rumah Kak Nab sampai sekarang ke?

Seronok betullll...

mnasir said...

Salam.

Tahniah Kak Sidah, akhirnya kak telah menjadi ratu pecut.

CASA QASEH said...

ahniah kak shidah di atas kejayaan merangkul pingat emas. MALAYSIA BOLEH.
Buat CL sedap nampak siakap tiga rasa tu pekena pulak dengan tomyam lai lai katong.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Banyak juadah kemana2 aje CL lawat, akak tengok juadah2 tu terlior, kagum chef2 tu boleh sediaka secepat tu ..macam mana ye kak nab , boleh pantas sediakan juadah banyak tu..bahagia CL.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Akak seronok ni banyak dapat ucap tahniah..hehehe...

zie pembetulan ..akak rasa kali kedua..pertama masa you belum join lagi ..lama dah..dah jadi sejarah tak ingat lagi...

manzlie said...

salam casa qaseh..

memang sedap jugaklah juadah tuh..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

memag sedap jugak tuh..rezekin dari allah swt..alhamdulilah..syukur kak

waslam

manzlie said...

salam mnasir/zie/kak shidah

kan akak shidah nih bekas ratu trekk tahaun lepas..sure lah dia hebat..'malaysia boleh' heheheh

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, teruskan....


Amin.

tq.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Cerita cinta balqis la CL, cinta yang tak sampai akhir hayat , hanya separuh jalan je..tak suka akak..

Cl macam mana sebelum balik ni ada ke.....

CM said...

salam


Kak Nab,tetap bersedia menunggu tetamu istimewanya...kata CL kan kak nab,bukan makanan.layanan dan wang ringgit jadi ukuran tapi ingatan dan penghargaan...

betul kak shidah Cinta Balqis punya ending hancusss,Az jer yg suka,cinta palsuu tu menciii saya,CL dok diam yer,CL kalau nk ulas ,CL ulas cerita 6 jahanam dia tengok..

CL tak nak bagi apa? muffin yer..

mnasir said...

Salam.

CL, kalau dah ada di KL dan sedang menunggu hari pulang ke Mekah, boleh la jaga makan tu supaya 'big boss' kat Al Safwah tidak terkejut dgn perubahan badan CL tu.

RedApple said...

Salam CL,
Wah...bestnya....balik Msia..bleh makan macam2....
Bila nak tour D brunei plak...?
Best the perjumpaan PDKM!! if saya kat msia....sure sy pi jugak...

mnasir said...

Salam.

Bagi la tarikh yang tepat bila CL dijangka akan berangkat pulang ke Mekah, mana la nak tau, kot2 boleh ke KL menjengok CL, nak ke Mekah pula tak tau lagi, tapi memang hati dan badan ini nak pi lagi ke sana.

rezeki said...

salam cl

tamat sudah kembara jagindas bang sepurnama mencari adik tantari he he he

lps ni jagindas nak gi kembara kat Makkah pulak , mencari cinta sejati , insyallah

rosli said...

Salam CL dan Rakan2,

Tahniah Kak Sidah, ini lah petuanya, saya percaya Kak Sidah mesti teringat dan berdoa sejak semalam. Allah mendengar doa Kak Sidah. Mesti nikmat dapat no 1

rosli said...

Salam CL ,

Mintak laluan, tahinah jugak pada Zie.

Ayah Zain said...

Salam CL,

umah kak nab, subhanaAllah. Kelas gitu. Juadahnya, terloiq chek ni. huhuhu

Helo CM, awat kata az lagu tuh. sebenarnya az tengok 3 suku cerita. sebab malas nak tengok sebab masa tak sesuai.

tiba2 tertengok semasa program KURTI dulu. Macam sedap jer. Terus terperangkap tengok. Boleh CM citer macam mana mula?

herannya masa Nur Kasih tak pulak jadi gitu hehheheh, walaupun banyak kali tertengok tapi 'ada aku kisah?'

CASA QASEH said...

kak shidah cinta balqis dah tahu ending dia. Cinta CL bila kita nak sampai kat last episode x sabar nak tunggu final episode nie he...he..he...

Ayah Zain said...

Salam CM, kak sidah

oleh kerana tak tau ujung pangkal ialah begini:

Cinta balqis menceritakan bagaimana cinta suci hasan kepada Balqis tetapi balqis tak nampak. Dia nampak kuman di seberang sana,......itulah dikata oleh ezani tuh.

kalau cinta palsu, palsunya pada wanita, yang lelaki cinta sejati. ngeh ngeh ngeh

CM said...

salam Az

sokong ckp kak qaseh tak mau dah stori kisah cinta Balqis,nk stori kisah cinta Azli yg masih jd tandatanya dan blm ada ending ni,CM sbg pengarah telenevola nya.CM dah ada skrip tapi belum ada heroin,adik2 manis sapa nk jadi heroin boleh dtg oudition yer,CM,CN,dan Datin Nija boleh jadi juri..

Muffin tu nmpk gebu,mama zainab bg resepi..

um. masyitah said...

Salam CL
wah bestnya singgah kuantan rupanya

um. masyitah said...

kak shidah
tahniah ya

Atikah said...

Salam...

Kak mas nk jd producer file lk ker? Apa tajuk nie? hehehe

safiudin dot com said...

salam sdr,

tahniah kak sidah, pecut laju nampaknya.

wah!, murah rezeki sdr ya...

chek balik bp.. kot-kot naik susah nanti.. (jangan lupa makan ubat..)

mama ju, said...

Wah kakshidah hebat ya..tapi selalunya Zie akan mengiringi pemenang pertama.Apa rahsia..

mama ju, said...

Kak Nab tengah buat apa tu..masak lagi ke? Bestkan masakan segera tu siap ikan besar lagi!

mama ju, said...

Banyaknya kuih yg disiapkan...memanglah kak Nab ni kaki masak...

mama ju, said...

Salam perkenalan RedApple.mama dah sign in kat blog RA.Budak UIA?

Salam ukhwah..datanglah pot pet pot pet selalu kat sini...

mama ju, said...

Salam CL...

Apa cereta Abang Sulung semalam?

Ayah Zain said...

salam CM,

az dah tahu ending story mori cinta azlie tuh sebab tuan punya badan dah habaq mai: whops terlepas pulak. Ampun yer CL.

mama ju, said...

Salam Cikgu M

Wah sekarang hebat memasak ya..asam pedas tu nampak sedap..rasanya berasap makan! nak masak ikut resepi Cikgulah...johor punya lain sikit...Terimakasih..

manzlie said...

salam red apple..

alahmdulilah..nanti mai lah sini..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

wahhhh dah nak jadi penerbit filem lak..?heheheheh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

minat jugak yer tengok cerita cinta balqis tuh...cerita cinta azli tak mau dengar ka..?hahahahh

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

memang terliuq tengok masakan hajajah zainab tuh kan..

waslam

manzlie said...

salam saffiudin..

don wori bp stabil skg..heheheheh



waslam

manzlie said...

salam hilmy...

alhamdulilah..mekasih

wslam

manzlie said...

salam mnasir..

flight cl ari ahad nih...24/1/10 kul 3ptg..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam ummimasyitah..

best singgah kat teratak hajjah zainab...

waslam

manzlie said...

salam rosli..

ahaa ..mesti banyak doa tuh kan..taniah..

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

jagindas dah nak alri makkah nih...duk busy packing barang dah..heheheheh


waslam

manzlie said...

salam dik tikah....

nak jadi pelakon ker..?

waslam

S said...

salam,

smoga ukhwah terjalin dalam keimanan.

InsyaAllah. semua geng PDKM ni ikhlas belaka.

probakti 21 said...

Salam CL,
Saya dah kembali ke KB sejak Khamis,cuba buat beberapa call,tak dapat hubungi CL.Bila nak ke KB,kami tunggu berita,entah camana ya?

Dah tengok gambar2 PDKM di Setiawangsa tempoh hari.Ceria betul semuanya berada di alam realiti.

Kami tunggu kemabara PDKM ke Kota Bharu !

um. masyitah said...

cantiknya kuih yang maklang wat

Kak Sidah said...

Salam CL,

Cinta Balqis dah ada ending nak lah tau cinta CL lak yang asyik rahsia je, kalau iya katakan iye CL, jangan buat simanis ternanti2, akak2 kat luar ni pun terchungap2 nak tau rahsia CL, jangan bawa balik kemekah CL, kempunan mak2 ni..betul kan cik casa qaseh, CM, mamaju,dik tikah, zie, azie, s,nija, terutamanya hanis..umi pun kan..ha ramai lagi tak ingat pulak namanya, yang pompuan je lelaki tak nak cerita2 macam ni....

Kak Sidah said...

Salam CL,

Betul ke tarikh tu, akak dengar ari tu lain, macam nana ni, mana satu yang betul, nak tunggu kat airpot ni..akak ni asyik salah tarikh je, akak ke cl yang nak berahsia lagi.

manzlie said...

salam kak shidah...

alahai akak..nanti dah jadi baru cheq habawq noohh kat akak aka kita semua tuh..jgn risau lah kak..hehehe

waslam

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Amboi! pergi kuantan tak ajak wan ye! Tu kampung kita tu!

Mama Nab, samapi hati tak jemput wan. huhuhuhu...

suarahati salmie said...

Salam CL
lama tak buka blog kerana terlalu busy.. sampai hati ye CL dah tiba kat Kuantan tapi tak nak beritahu kakmie - kalau tak dpt lah kita berjumpa. Pn Hjh Zainab ni tinggal di area mana ye?? kak mie di taman setali maju kuantan - bila2 CL ke Ktn beritahulah kak mie ye..