MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 14 January 2010

" Kembara PDKM -ke Pontian "

Tetiba CL nampak Cawan dan Pingat PDKM tuh..heheheh
Melalui Kat Dewan Besar MRSM nih...

Alahamdulilah...Cl sampai di Pintu masuk MRSM jam 10.00 malam..kelam kabutjugaklah Ayah zain duk sibuk buat sardin sandwich tuh...sian depa kan CL dah susah kan mereka..apa apa pun alhamdulilah..kami sempat berbual di dalam rumah Az selama sejam...syukur banyak kisah yang dpat di kongsikan bersama..kepada abang zain dan kakak ,jutaan terima kasih kerana sudi melayan kami malam tadi..syukran..wasalam...

P/s: CL baru saahaja menemui Ijoi smart di Restoran Pelita Sg Petani..alhamdulilah..nantikan kemunculan mereka sekeluarga..

Posted by Picasa

70 comments:

Cik Fasihah said...

salam...cooooppppp

CM said...

salam

good girll babe

Zie said...

Salam CL

CM said...

salam

wowww fantastic i likeee u fasihah

Cik Fasihah said...

salam CL...

First trial berjaya....^_^..

salam CM..

i like u cikgu very much!!..
ijoi pun slalu ada cita pasal cikgu...^_^

Imran Paris said...

En Li....tu dia, tgk ada 3 ratu trek meluru...sy tak dpt pecut sbb becak snow lebat tghri tadi...hehehe

En Li, mesti seronok dpt ke sana ke sini di Msia, saya kalau balik pun sekejap2 je...ofis terlebih sayang...huhuhu.

Tumpang lalu ye tuan rumah.

Buat Zie....awat senyap je, add saya as ur FB friend please. Saya cari nama Zie, sampai ada 5,6 nama, takut silap add dpt terompah pulak...kekeke.

Syukran Wassalam

Cik Fasihah said...

salam dato imran..

nk add jgak kt FB kalau x keberatan...
^_^

manzlie said...

Salam CIk Fasihah..

RAtu Trekk Remaja dah mula menguasai PDKM...Taniah....

Waslam

manzlie said...

Salam Cikgu Mas..

Pingat Perak dia ....taniah...

waslam

manzlie said...

salam zie..

Gangsa..ketiga...taniah gak.

waslam

manzlie said...

Salam DAto Imran Paris..

kalau becak banyak snow poaki jer roller skate tuh..heheheheh


waslam

manzlie said...

Salam Dato Imran Paris...

kita dah ada new comer Ratu trekk tuh..mude lagi 17thn..

waslam

Cik Fasihah said...

salam...
CM lah pembakar semangatku..
terima kasih cikgu..
suka baca blog cikgu jgak..
nk jadi follower tpi knp x bleh plak...
ada problem kot...
blog saya kosong je cikgu...tataw nak tulis apa...
cikgu bagila cadangan..^_^

Cik Fasihah said...

salam CL..
xlah...18 dah..kt profile tu tak tukar lagi sebab tak cukup bulan lagi...hehehhee...
ikut thn 18 la kan..:D

Zie said...

Salam,
Tahniah adik Fasihah... CM jugak.

Tumpang lalu CL
IP, saya g tgk snow jugak... tu lama takde, Insya Allah pergi lagi tapi bukan Paris. Nak bawak jagung, kacang, sirap, susu... buat ABC. ngeh ngeh ngeh.

Nanti saya add FB, alamak dah takde rahsia lagi....

mnasir said...

asm.

Dah sampai Kota Tinggi, bila lagi nak sampai JB Cik Li ooii.

CM said...

salam..

fasihah,semua org boleh menulis ,menulis untuk diri sendiri omputih kata.... im writing for myself,

write about ur dream
ur experience
ur love
and everything about u,start from now..let me your first supporter..mungkin cl jugak akan jd follower..

tajuk blog u pun menarik...seseorang yg berani menulis adalah mereka yg berani untuk hidup...jgn sekat kreativiti..

amboii fasihah,cepat2 dia mengaku 18thn..jadi budak 17 kn seronok..

Cik Fasihah said...

insyaAllah x lama lagi dea sampai...
CL nk wat Le Tour De Langkawi..

Cik Fasihah said...

salam CM..
ala cikgu...17 x best...macam budak sekolah je..
hehehhe..
18 bestla cket..hekhekehke...
cikgu ajar apa kat sekolah?..
sonok kan jadi cikgu...^_^

Cik Fasihah said...

salam CM..
baeklah cikgu...i'll start writing about my routine..
tp kan cikgu...saya duk umah je la tiap2 hari buat benda sama tu yg xda idea nk tulis lagi..
mungkin dah further study nanti bolehla kot tulis macam2..
thnx 4 ur advice, cikgu..
i likeeee u ..

Imran Paris said...

En Li...tadi sy cari kasut skates saya, tertinggal kat umah pulak...huhuhu.

Fasihah...silakan ye.

Zie...alah rasanya tak RAHSIA BESAR bukan...kalau ye...MAAF ye, nanti kita mintak Zie nyanyi Biarlah Rahsia :D

CM...biasalah masa muda, kalau boleh nak org ingat kita berumur, bila dah berumur...berangan pulak nak jd muda...hehehehe. CM, tp kita semua baru 20 tahun kan, 20 ++ kata org...kekeke

Cik Fasihah said...

salam CM..
cikgu, nnt bila sy dah start writing..jgnla lupa jadi main supporter saya yekh?..

salam CL..
CL pun jangan la lupa jadi main supporter saya jgak bila sy dah start writing...
amat berbesar hati..^_^

p/s...seronoknya dapat bertemu dengan blogger2 kat PDKM ne..

Cik Fasihah said...

salam dato imran..

aik...bila muda igt nk berumur?..bila berumur nk muda plak??..btl jgak yekh..

hehehhe...
tima kasih benarkan add kt FB..
silakan email FB utk menambah sebagai rakan?...:D

manzlie said...

salam fasihah..

jgn risau.Cl pasti jadi follower mu..insyalah

waslam

manzlie said...

salam DAto Imran Paris..

laa camner leh tertingal lak tuhh...heheheheh
waslam

manzlie said...

salam Mnasir..

alahai..saudara M nasir dah tetinggal bas nihh

waslam

Cik Fasihah said...

salam CM...

cikgu tido lambat ne nnti mengantok plak esok hari cikgu...

Cik Fasihah said...

salam CL....
happy belated birthday...
semoga terus hidup di dalam naungan kasihNya...insyaAllah..

maklang said...

bestnya Cik Li, ronda2 malaysia...dan lagi ni best...

مسافر_اسلام said...

Salamatan wa tahiyyatan,
Salam fajar subuh kembali lagi,
Sedikit celoteh dari pena musafir ke bloger tegar.

Syukran sudah habis jelajah selatan ya CL.

Selepas ini menuju ke Utara.

Oh ya....tahun ini boleh laksanakan satu majlis utk bloger selatan ya?

"Ramah mesra PDKK selatan"

mama ju, said...

Selamat datang Fasihah dan Mak Lang,makin tambahlah kawan2 pot pet kita..Selamat berkenalan...

OO.AZ duduk kat dlm tu..mama tau tpt tu...

Tak sabar nak tgk Ijoi..jgn menyorok pulak..

Bye CL.Zie,CM...dan Dato'

Abg Mgt said...

Salam,

Tidok lena dak di SP malam tadi?
Kalau tak cukup lena mai sambung tidok kat rumah Abg Mgt.

Lepas tu kita pekena laksa.

Sapa-sapa orang kod dekat dengan Jitra ni mai la rumah, kita sembang dengan CL tengahri ni dan makan laksa.

ijoismart said...

Salam CL

Tu la sy dok habaqh kat CL, saggi Kak As & Abg Megat buat laksa. Uuiiih... Sekejap jer jumpa CL. Tutur katanya lembut & bersopan. Sy pula yg dok segan. Sy ni malu dgn camera2 ni. Ntah la. Tak nk dikenali. Org kg katakan.

Cik Fasihah said...

salam ijoismart...
amboyh laju bebenor ye...
ijoi mmg slalu mcm tuh...
hehehhe

Kak Sidah said...

Salam CL,

Cl dah sampai Sg. Petani, hati2 CL, jauh pengembaraan tu, semoga selamat sampai ketempat yang dituju, Wah abg mgt hari menyambut CL plak lah ye. Makan laksa ingat kami kat KL ni.

Selamat dtg kat PDKM utk adik Fasihah dan Maklang, semoga panjang perkenalan ini.

Kak Sidah said...

Salam,

En.Im, sabar je nanti ada masa balik KL kita jumpa ramai2, sambut macam CL.

Yani anak akak dah mula keje ari ni En. Im, tak tau lagi di hantar kat kem. mana.

Cik Fasihah said...

salam semua..
terima kasih...^_^

rosli said...

Salam CL dan rakan2

Nak ucap tahniah pada CF, Ratu Trek Baru....laju sgt....yg senior tak terkejar ni.....

CL, agak2 bila balik KL semula ?

mama ju, said...

Salam Abg Mgt(Abg ke?) hari tu tak perasaan yg mana..tunjuk le gambar...

Ijoi..baru kata ijoi jgn menyorok...dia dah tunjukkan muka..tk
Semua org yg jumpa CL kt macam tu..memang macam tulah diakan..Ijoi dah ke blog mama ke/Keje kat mana?

Kak Shidah..buat apa pagi ni?
Saya tgh duduk sorang2 ni,belum 'bertugas'..moga Yani dpt keje kat tempat yg disukainya..ok jumpa lagi

YB said...

Salam CL,

Kalau tour utara selatan tu bolehlah singgah kat seri iskandar. Lokasinya dekat Parit (sini panggil Paris) dan Bota (sini panggil Boston).

mama ju, said...

MI,tak aci le buat kat selatan...kena kat tgh2 juga!

mama ju, said...

Salam berkenalan buat YB,selalu nampak tapi tak pernah bertegur sapa..Sonata tu kawan lama ke?

mnasir said...

Asm.

Untuk anak CF, tulis shj apa yg terlistas dek fikiran dan hati nurani anda, macam uncle baru nak cuba menulis pengalaman atau proses2 sebelum, semasa dan sesudah menunai fardhu haji.

Blogger2 semua dijemput ke blog saya untuk bagi nasihat dan pandangan, baru cuba nak berkecimpung dalam alam maya.

YB said...

salam,

saya join CL punya PDKM ni dulu sebatang kara jer. La ni semua dah kawan baru.

Cik Fasihah said...

salam...
terima kasih semua...
salam perkenalan...
hehehehhe....

salam rosli..
terima kasih2...

CM said...

salam

morning untuk fasihah di SP...CL pi Jitra hari ni..

shami2 said...

Salam...CL..

Alhamdulillah dah sampai..Sg Petani....dah dekat ngan sekolah Along....SMA..Nahdzah..Bukit Besar Yan ( dikenali juga Pondok Pak Man)

Kalau balik KL..singgah mai pondok cheq pulak kat Rawang..exit toll rawang cari..Masjid Nurul Iman...dah dekat tu....hehehhe
Kepada kawan2 lain..kalau ada kelapang boleh jugak singgah pondok cheq...hehhe

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda CL,

Dah sampai kedah ke ?
Alamak , ayah masih kat KL.
Malam senin,insyaallah akan sampai sik.Balik ahad siang.

Hari ni pi jumpa anak angkat kat subang jaya.Dia dari China,orang cina pun .Baru menganut Islam.

Darul Syifaq pun belom pi lagi.Tapi dah bermakmum sembahyang Maghrib dengan Dr.Haron Din di Surau Ann Nur.

Anaknda dok lama sikit kat kedah.Tunggu ayah balik.Pi Langkawi dulu.Lepas tu masok ke Thailand.Abg Megat boleh uruskan.

Sesekali mai KL,nak uruskan 7 dalam 1.Cuma tinggal satu dua lagi.

Salam semua rakan PDKM.Belom habis Le tour blog rakan PDKM.Lambat sikit orang tua ni.Mustahil boleh jadi raja pecut.

Wassalam.

shami2 said...

Salam CL..

tumpang lalu aaarr

Ohhh Jitra..kampung halaman cheq tu....Kg Abng Megat dekat dengan rumah mak cheq....huhuhuh...rindunya..kampunghalamanku..

Pssst Abang Megat & Kak As...ayah cheq orang panggil che din (anak arwah tok lang mat sin (Hj hashim)....kalau tanya semua orang kenai...(tel no rumah mak 04-9291703)

Kak Sidah said...

Salam ,

Mamaju, akak kat opis ni, kalau kat opis bolehla cilok2 sikit2, tapi kejap2 je.. Tk. ingat kat Yani.

Abg Mgt said...

Salam untuk semua,

Dok tunggu CL ni...

Mama Ju nak kenai saya klik pada photo saya tuuuu, ada laaaaa.

Kita kenai Mama, sampai ati tak kenai nooo....

Pada Shami sat lagi abg mgt call ayah ya... nak ajak dia mai rumah.

manzlie said...

salam abang megat..

wahhh..dia duk buat laksa nooh..mesti sodap tuh..heheheheh

waslam

ijoismart said...

Salam Shami2
Depa berdua ni mmg laju sungguh. Cemeraman tu speed sungguh, jaga2 nnti kena saman. Hati2 ya. Abg Megat dan Kak As dok prepare apa tu agaknya.

manzlie said...

salam ijoi...

jgn lah risau ..doakan kami selamat nohh...

waslam

manzlie said...

salam ayahanada..

masuk tahialand..ohhh tidak....?heheheheh


waslam

manzlie said...

salam baang megat...

alhamg=dulilah. lena gak cheq tido tadi..heheheh


waslam

manzlie said...

salam maklang...

insyalah cheq mai rumah maklang...mailah addrerss..heheheheh

\waslam

manzlie said...

salam rosli..

insyalah hari ahad cheq balik kl yaa.

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

alhamdulilah..

mekasih atas doa akak tuh..

waslam

Abg Mgt said...

Salam,

Pakat-pakat mai ooo mai, laksa sedap ni, kegemaran CL.

Shami2,
Abg Mgt call tak angkat pun. Ambil no. tel Abg Mgt suruh dia call ya.
013-4801234.
Nak ajak makan laksa ni.

mnasir said...

Asm.

Tumpang lalu CL.

Abg. Megat, saya asal dari Langgar, insyaAllah bila cheq balik AS, cheq nanti pi Jitra, lagi pun kak cheq pun dok di Jitra.

CASA QASEH said...

salam CL, harap last pitt stops kat Casa Qaseh la x jauh dari puncak jalil en. Rosli pun boleh joint juga, boleh jumpa kawan lama awak tu x teringin nak tahu sapa ker? ayahanda yang nak berangkat balik ke banggol derdap tu pun boleh postphone perjalanan balik boleh singgah kat casa caseh pekena sate hj samuri.

ibu,mommy,mom... said...

salam Cik Li...
Ke pontian?Itu kampung saya tu...

hajah zainab bt abdullah said...

Abg Mgt...terliur akak laksa tu!! CL dah sampai ke??

anim kasim said...

salam cl smuaga dirahmati Allah amin.kepada cm komen le kek coklat yg akak buat tu he he

anim kasim said...
This comment has been removed by the author.
hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, gitulah tetamu diraikan.

Amin.

tq.

مسافر_اسلام said...

salam...seronokan bila kita dapat baca perkembangan PDKM. Lepas kota tinggi ke pontian. Kalau singgah Ulu tiram atau JB kan best.

Tapi dah ke utara pulak...selamat maju jaya ya...semoga perjalana kamu berdua dirahmati Allah, dan mendapat perlindunganNYa.

oh ya...lepas ini boleh la serbu umah AZ. "Jamuan petang dari Pontian".
Boleh ke AZ...
Senyap tu tandanya setuju la...hehehe.

oh ye..adik bongsu menutup N3 ini boleh...Ikhlas hati tuan2 dan puan2, megimbaukan pertalian persaudaraan kekal ke hujung hayat.

------------------AKHIRNYA-------------

S said...

salam,

rupa2nya rumah AZ kat MRSM.
tempat orang bijak2 tu.

sedap sandwich MZ. CL tentu suka sbb feberet dia sardin.

مسافر_اسلام said...

akhirnya samapai juga MI kat MrSM semlm. Tq Az sebab sudi melayan MI.
Sampai lewat pagi instal latop.