MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 12 January 2010

" Ramah Mesra PDKM ...10/01/10 - Part 4"

Emcee duk mengusik CL nih...noti aaarr..
Bersama dengan AJK PDKM - 'orang kuat CL'
Jamuan pun bermula.. amboi rosli dan saffiudin tuh..makan sampai tak nampak cheq noohh...heheheheheh
Orang kuat Masjid Muadz - Haji abdullah, hajjah Mahani, hajjah Maya dan Haji Othman serta kamato dan yem my blog follower..Jutaan terima kasih pada anda semua..
Para tetamu sedang menjamu selera.....ada sapa 2 yang kenal ker tuh?




72 comments:

Zie said...

Salam CL,
Ruginya saper2 tak datang...

Zie said...

Salam CL,
Yang mana satu Kak Ngah???

manzlie said...

salam zie...

taniah lagi..Ratu trekk...awat pingat arituh tak mai amik..heheheh

waslam

manzlie said...

salam zie...

cuba teka nohhh...? yang mana satu....sambungkan la...

waslm

Hajjah Siti Noor said...

Salam..seronok anak2 sy join Ramah Mesra. la nie dok tgk blog Cl depa pun blh kenal CL

Hajjah Siti Noor said...

Salam..ingatkan ada lagi kejutan yg lagi hangat utk dikenang hari tu..

safiudin dot com said...

Salam sdr dan warga PDKM,

betul tu, rugi siapa dah datang...

siapa pun tak sangka....

majoriti blogger disini kumpulan 'berumur' dan sebahagiannya muda-muda...Alhamdulillah.

saya yakin, kisah pertemuan ini akan terus kekal dalam ingatan..

Hajjah Siti Noor said...

Semoga PDKM terus maju lagi..

Abg Mgt said...

Salam,

Terima kasih yang tak terhingga untuk CL kerana dapat banyak kenalan baru dalam program yang diadakan ini.
Harap balik mai cuti tu, kita pakat2 buat lagi ya!.

Kepada AJK tu, hebat sungguh depa buat keja tak tau pelat lelah, terima kasih la atas jemputan tu.

Hajjah Siti Noor said...

yer betul..sy kagum dengan warga2 emas yg pandai berbloger eheheh

Hajjah Siti Noor said...

kepada siapa yang ada pic CL dengan anak saya Aqil blh tlg send kat saya ...kenangan CL n Aqil.moga suatu hari anak2 kami akan ke Tanah Suci insyaallah

manzlie said...

salam Hajjah siti Noor.

alhamdulilah..moga berkekalan ukwah sesama kita ..insyalah

waslam

manzlie said...

salam abang megat..

alhamdulilah syukur pada Nyer...

insylah nanti ada rezeki kita buat lagi nohh..seronok dpt jumpa abg and kak as..

waslam

Hajjah Siti Noor said...

ucapan tahniah n terima kasih juga buat AJK Ramah Mesra.nnt2 blh ada lagi yer..boleh makan bakso lagi (kalau tak silap hari tu)

manzlie said...

salam saffiudin..

tu lah kan..rugi nooh sapa tak mai tapi takpa..hujung tahun nih kita buat lagi ...insyalkah


waslam

manzlie said...

salam hajjah siti Noor..

alhamdulilah..gambar tuh nanti akan kelaur di next episode..jgn risau
Bakso tuh sedapkan..hajjah mahani , isteri pengerusi masjid yang buatkan..

waslam

Zie said...

Salam CL,
Tak sempat sampai CL, 31/12/09 dah cari tempat tu sbb saya baru dok KL. Dah cari kak ngah pakai jubah serong, jubah hitam tudung merah kot.. Umiazuddin mana pulak.

manzlie said...

salam zie..

ye lah tuh..hehehehehe


waslam

Hajjah Siti Noor said...

mmg sedap bakso tu. teringat beli maggi bakso kat Bin Dawood(Mekah n Madinah).sampai stock habis.kat Mina pun cari bakso hehhe.

liyana said...

Salam


Rugi nye tak pergi tapi apa nak buat ada amanah yang perlu di jaga.... kak ngah tu CM Ke????

mnasir said...

Asm.

Baru sat kawan tinggal dah 20 N3 dah masuk. Kawan dok usaha nak jadi raja pecut pagi ini tapi kecewa, insyaAllah akan cuba lagi dan jangan putus asa.

Zie, memang la rugi tak dtg tapi ketentuan dari Ilahi, terima shj la

ummi humaira said...

salam CL

kegirangan masih terasa . akak pun br post N3 baru .

zie , wajah kak ngah ada dlm N3 baru akak dlm barisan juara.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Zie lagi ratu trek, bila nak bagi hadiah tak dtg lak, lain kali dtg tau zie, sian kat CL tunggu awak, sibuk tanya2 mana zie, hehehe...

Satu perjumpaan yang sungguh bermakna, tak sangka dapat jumpa ramai geng, yang menjadi kenyataan. Terima kasih CL dengan persiapan ini.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Terima kasih hadiah cabutan bertuah tu, terkejut bila no. dipanggil.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,


oooooo... orang kuat arr! Tunjukkan kemusclelan mu itu? Sapa berani sahut cabaran tahap gaban ni?

S said...

salam ,
memang tak habis crita lagi ni.
orang yang paling bertuah rasanya kak s sbb dapat jumpa saudara sezuriat umi umaira 2 pupu ngn kak s bersama dalam PDKM.

alhamdulillah.

Hajjah Siti Noor said...

yg paling best kami dpt hadiah cabutan bertuah yg paling terakhir..terakhir bererti yg paling besar ler tu yer CL ..syukran

S said...

salam,

paling banyak sekali foto si Bi tu.
senyum lebar penuh ceria.

kak ngah tu yg pakai jubah serong hitam ala datin Ct nurhaliza, brtudung merah, memang cantik ala pompuam melayu terakhir.

rugi Z tak mai.

S said...

alamak!!
dah 4 jam dialam maya.
teralit plak bertandang umah adik2 pepagi nih.

salam, nak sidai kain sat. bye.

safiudin dot com said...

Salam Sdr,

kalau boleh majlis sebegini jangan buat setahun sekali...

kita buat 6 bulan sekali pun ok juga...

tapi sdr kena berkorban 'cuti'...

Zie said...

Salam,
Kak S, ohh.. itulah Kak Ngah yang menang anugerah gadis melayu...

Terima kasih pada Kak Umi, Syima, Sonata yang tunjukkan gambar.

Terima kasih pada semua jugak.. Pasni Tn. Hj Mnasir pecut ye, buka pdkm trek kosong lagi...

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...
Kepada semua blogger..saya minta izin download gambr dari blog anda ke album saya...hehehe

psssssssst tikah..akak kutip gambar jer dekk..ngeh..ngeh..ngeh
camera banyak sangat silau...hehehe

CL...awat depar tu tak mai kan...heeemm CL masak bihun goreng 1 periok besaq tau zie...siap bole tapau balik ...

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Tumpang lalu sat..
Kak Nija kiut argh gelak camtu ekeke

مسافر_اسلام said...

salam,
Sedap juadah kesemuanya.
ana sempat makn bihun dgn bakso.
Semua juadah menyelerekan....

Trima kasih ya..

ainhany said...

salams

hmm..alhamdulilah...rase masih kenyang lagi nie....
Terkenang bakso la pulak...

kepada semua2...temakasih
mmbaca komen hanis..terpanggil utk ucpkan salam ukhuwah...walaupun tak dapat medal tapi dh kenai potpet2 dlm rumah CL. Kira yg terindah bersama hanis bila dia serve kek ...trimaksih hanis...

utk CL...semuga menjadi yg terbaik hari ni, esok dan esok2..
amin

mama ju, said...

Tahniah ratu trek....

Peristiwa kemarin tetap jadi kenangan abadi...

pi lah kat blog mama,mama ada ciluk gambar arahan Ummi yg mama telah makeupkan..

Rahim said...

Salam CL,

Ruginya saya tak dpt join. Jumpa CL dulu pun sekejap aje. Terlepas peluang berjumpa pengikut & pengomen2 PDKM..

Yem0805 said...

Salam CL,

Bakso sedap...saya sampai 3 mangkuk hehe Alhamdulilah rezeki tak ambil lunch.

NGINAP SRENGENGE said...

assalamualaikom anaknda CL ,semua rakan dan anak2 dan cucu2 dimajlis PDKM,

Ayah ,mak dan keluarga yang datang ucapkan terima kasih pada semua for the kind hospitality you had given.Maaf dari ayah/keluarga.Maklumlah banyak yang ayah/keluarga tak mengenali secara peribadi.

Syukur pada Allah memperhubungkan salitulrahim antara kita semua.Dalam hadis 40 Nabi saw bersabda bahawa sesapa saja menghubungkan salitulrahim diampunkan dosa2 mereka.Moga kita semua mendapat ganjarannya.

Sesapa saja yang kenal ke tak kenal ke bila bertemu di dunia membuktikan bahawa mereka2 pernah bertemu dulu di alam zuriat.Kita semua dah lupa.Lebih2 lagi yang dulu2.Yang sekarang pun kita dah lupa.Yang hari gathering lepas pun ada detik2 yang dah lupa.Lebih2 lagi tua macam ayah ni.

Jadi kita semua adalah kenalan lama,bukan baru.Cukup lama kita dah berkenalan.Di alam zuriat lagi.

Di alam akhirat kita akan bertemu lagi.Di hari itu juga kita akan lupa lagi.Hingga disebutkan,ibu2 dah tak mengenali anak2 sendiri.Kerana dahsyatnya hari akhirat sebelum dapat ke syurga Allah.Doakan semua menjaga iman dan Islam dengan sempurna.Kejarlah dunia sebanyak mungkin , tapi jangan masukkan dunia dalam hati.Kejarlah dunia seolah2 kita akan hidup 1000 tahun lagi,beramallah seolah2 kita akan mati sekejap lagi.

Pertemuan 3 jam cukup singkat.Tapi sesaat pada pandangan Allah cukup hebat.

Ayah masih kat KL .Nanti balik bila urusan kelurga selesai,dan nak jemput Anaknda CL ke kedah.Ayah jemput semua rakan PDKM ke pondok buruk ayahanda di Sik.Di kedah jangan bimbang kami beras banyak.Kita masak dalam kawah.Buat konvoi bersama CL.Semua dipersilakan.

Tahniah pada cikgu mas presiden,kak noor,hanis ,che pit,cameraman kita( dah lupa nama dia ....maaf yer.Otak tua gitu lah .Dan semua yang terlibat semuanya,kerana berjaya mengadakan dan menghidupkan majlis.Penat lelah itulah ibadat.Segaka makan minum minta dihalalkan.Lepas tu boleh bawa balik lagi.Untung juga pulang lambat yer.

Maaf celoteh panjang dalam blog CL.

Jumpa lagi dan pohon maaf.
wassalam.

SiNoMoSa said...

Ayahanda Nginap,

Ilmiah sungguh ulasan dari ayahanda.
Memang seorang yg amat berpengalaman
Sy pohon copy ulasan yg sy pikir boleh dibuat pedoman dan bekalan hidup.
Thanks

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda SiNoMoSa,

copy lah .Ambillah kalau memberi manfaat,tinggalkan kalau memudaratkan.

Ayah pun nak minta izin nak copy gambar anaknda2 rakan PDKM semuanya dalam PDKM.

Belum dapat menjelajah mana2 web lagi.Insyaallah bila balik ayah akan menjelajah website anaknda2 dalam PDKM.

Wassalam.

S said...

salam ayhnda dan mak wan,

seronok dpt jumpa ngn mak wan.
Alhamdulillah Allah telah memakbulkan doa saya.

rahmat kasih sayang Allah yang selalu kita alpa. terimakasih dan bersyukur pada NYA.

dengan izin Allah akan sampai juga ke Sik. Insya Allah.

Ayah Zain said...

Salam CL,

waduh, ketinggalan lagi, bz giler ni.

terharu dengan pandangan ayahanda NS tuh, sungguhla kata Allah QS:4:1 yang menyuruh kita memelihara hubungan silaturrahim, sesungguhnya allah selalu menjaga dan mengawai hamba-hambanya.

sesungguhnya pertemuan amat bermakna sekali. Yang tak dapat datang boleh merasai kehangatannya melalui gambar-gambar yang dipaparkan di blog ini dan juga blog yang tersenarai dlm blog cik lie ini.

zainon said...

Salam,
Terasa kerdil benar diri ini berbanding rakan2 lain yg gah & dikenali namanya.
Tapi..tarikan PDKM,memisahkan batas ant. kita.
Rasa seronok & bangga bila disapa CL serta diiringi hingga kedewan. Dikenalkan dgn Tikah,CP, & Nizar. Dipeluk mesra oleh Hanis,CM & muslimat yg lain.
Syukur kpd-Mu, Ya ALLAH.

um. masyitah said...

Salam CL
sportingnya CL

um. masyitah said...

Ratu trek memang pantas

um. masyitah said...

tahniah wat Tn Hj CL dan AJK Pelaksana. bukan senang kan nak jayakan suatu gathering macam ni.

um. masyitah said...

Thanks ya wat Tn saifuddin dan Kak Ummi Humaira wat entry ada gambor2 gathering tu.Saya dah tengok.Bestnye...

um. masyitah said...

AJK Ramah Mesra PDKM Memang kuat dan rajin belaka.Tahniah ya wat ad hoc committe PDKM

S said...

salam,

sayang sekali orang yang memperomosikan blog PDKM tak join.
iaitu sdr ijoi.

tq ijoi.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.

Amin

tq.

raihanah said...

Salam Azli.
makanan semua sedap2. siapa yang masak? walaupun dah kenyang, makan gak, cucur badak dan rojak cukup sedap.
saya cadangkan pertemuan dibuat di Tanah Suci. azli rekomen tempat, tiket dan visa, jemaah boleh ambil di travel agency saya, Irna Yakin Travel & Tours. Makan mungkin masing2lah, beli n tapau je!
Lebih banyak memori jika pertemuan dibuat di Tanah Suci, mesti ramai yang teringin nak ke sana lagi jika ada peluang & rezeki. Insya-Allah.

silversarina said...

salam,

Bestnya akak dapat jugak tumpang happy bila dapat tatap gambar2 dan baca cerita dari CL di sini ..kalau ada gathering lagi doalah agar akak dapat hadir bersama insyaAllah .Tahniah buat pihak penganjur dan bloggers yang sporting .

zairin said...

Assalamualaikum CL,

Seronoknya tengok gambar2 Majlis Ramah Mesra PDKM.. Mudah-mudahan ada pertemuan kali kedua yang dapat saya sertai pada masa akan datang.

Tq

ummi humaira said...

salam CL...
walau dah 3 hari berlalu , kat rumah ummi ni masih kepoh lagi bercakap dan bercerita berkisar perjumpaan PDKM . juga ber sms dgn kengkawan blogger PDKM .

he he he , tentang cadangan hjh Raihanah untuk buat perjumpaan di Tanah Suci tu , ummi setuju sangat2 , apakata jom kita pi ramai2 bulan Jun nanti . sapa nk no tel n alamat IRNA YAKIN tu boleh ummi bagi , kita minta IRNA YAKIN bagi diskaun bagus punya, boleh ke hjh Raihanah ?

ibnu yusof said...

salam....patut lee xnampak2..dah balik rupenye...bile lagi nak datang makkah lagi?janji nak minum teh tarik aritu pon sy belum tunaikan lagi...hehehe

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Memang best baca komen semua kawan2 dan bila masuk blog kawan2 yang hadir aritu pun best, masing2 dengan gambar masing2 dan corat coret masing2.

Pada CL , cawan tu memang istimewa dan saya akan guna selalu di rumah, manakala piala Raja Pecut sentiasa depan pc saya, setiap kali baca PDKM mesti jeling kat piala tu....piala masa bersukan dulu semua dah masuk almari, tapi piala yang satu ni istimewa sangat...dan yg paling manis, masuk blog dan komen paling laju dapat piala....best sgt....anak2 semua rasa pelik...bila saya tunjuk blog PDKM baru mereka faham....

rosli said...

Salam CL dan Zie,

Terlupa pulak......rasanya belum terlambat lagi ....tahniah Zie permulaan yang baik tahun 2010 sebagai Ratu Pecut.

Hope satu hari nanti dapat jumpa Zie dan Nailofar.....ramai yang bertanya aritu masa perjumpaan

shami2 said...

Salam CL,...

Pssssssssst n5 bila nak keluar nihhhhh..ngeh..ngeh..ngeh.

shuk said...

salam CL and waarga PDKM ..

maaf CL.gak dapat dtg.duk K.TRG,gak tau jugak jln2 kat KL tuh.nampak grand skali gathering tuh,,warga2 nya pun airmuka bersinar-sinar jgk mcm CL..mungkin jiwa2 warga follower nie yq sentiasa mencari keberkatan dan keinsafan dalam kehidupan seperti blog CL nie.sejuk mata hati memandangnya.Semoga Alloh memberkati kiter semua.3

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Saya jugak bersetuju dengan cadangan Raihanah dari Irna Yakin tu, cuma nak mengumpul dana jer ni.....kalaulah gathering dapat di buat di Makkah....tak boleh nak bayang bestnya....dapat solat setiap waktu di MH, jumpa kawan2 dan byk lagi....

mama ju, said...

Pn Raihanah..satu idea yg baik...Tanyalah CL...tentu seronok pergi ramai2..kalau dpt diskun lagi best!!

mama ju, said...

CL.satu permintaan..bila disiar gambar penuh tu bagilah nama..mama masih tak perasaan lagi ainhany,hilmy.S,hjh Siti Noor,Abg Mgt,...

mama ju, said...

Zie.ceritalah sikit pasal Sheikh ...tempoh hari..

safiudin dot com said...

Salam sdr,

Saya setuju benar dengan cadangan semua rakan-rakan blogger agar kita adakan perjumpaan di Kota Makkah. Tentunya akan memberikan seribu satu kenangan yang sukar dilupakan...

Insyallah, jika dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik saya & isteri berhasrat ke sana (Makkah) pada bulan Jun nanti...

ps: kalau Irna Yakin, boleh beri potongan harga lagi baik... syukur alhamdulillah..

sonata anak kancil said...

salam semua ....masih suasana mood gathering lagi - saya bercerita di sekolah - depa teruja! jumpa bloggers??? ye - ye - ye punyalah seronok saya kata! depa kata : bestnya!!! ye ye ye memang best!!!

...seronok saya menjelajah ke semua tempat...TK kepada yang telah bertandang ke rumah saya....

juadah yang banyak - TK, tapi tak sempat nak menjamah semua...sebab nak beramah mesra...

CASA QASEH said...

CL nak minta laluan sikit. Untuk En. Rosli kita sila singgah ke blog kami ada jejak kasih kat situ. Bila dia ceritakan dia ada kawan yg berkerja kat tmnet dan tinggal kat bandar baru bangi saya cuba suruh dia camkan wajah En. Rosli kita dan dia kenal sangat2. Dia adalah suamiku.

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Meriahnya....rugi ana tidak dapat pergi,

Ana ada tugas di Kluang.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Kak Raihanah, cucuq badaq tu saya yg buat. Ni saya ni! Ni lah! Alah! Kak ni tak nampaklah! Hisk! hsik!

S said...

salam,

jom kita pakat p Mekah sama2.

lantik lah sapa2 jadi ketua rombongan. wajib kena ada ketua.

Zie said...

Salam,
En. Rosli, Insya Allah satu hari nanti kita jumpa... tu dia En Rosli jumpa kawan2 lama, PDKM telah menemukannya.

Mamaju, apa citer sheikh tu... zie tak paham la...

Kak S, jom pi umrah ramai2... Kak Umi Humairah dah nak pergi dah, moga hajat tercapai hendaknya. Jangan lupa jemput kenduri doa selamat ye.

مسافر_اسلام said...

Salam semua..post comant last ke ni...eemmm ye la kot, coz semua dah ke N3 yg baru kan.
Kalau nak buat perjumpaan di Kota Mekkah. Mesti ramai juga yang sanggup datg nanti kan. Boleh buat, tp kena ada satu life utk org Malaysia yg tak hadir la ye...

Syukran semua dgn Majlis tempoh hati.

------------AKHIRNYA----------------