MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 17 January 2010

"Kembara PDKM - Kertih Part 1..Jumpa Maklang, Celebriti Chef Liza dan Kak Silversarina...


Siapa kah Jejak yang suruh kami masuk kedalam tuh..?
Alamak..ada 3 bloggers sekali tunggu di rumah.........?
Ohhh..Maklang dan jemput sekali 'geng nyer sekali.."
Berjumpa dengan celebriti Chef Hanieliza, dapat hadiah beberpa buku masakan darinyer...syukur aalahamdulilah..Cm jangan jeles nohhh...
Posted by Picasa

54 comments:

rosli said...

Salam CL,

Salam semua

Zie said...

Salam CL,
Selamat berhari minggu

mnasir said...

baru dok nak jadi no 1, cik Rosli dan Zie dah enter

rosli said...

Salam Cl dan rakan2,

Dah 17 hari baru dapat no 1, cabaran makn getir skrg ni, dengan GPK, grup 2 mamarazi, geng penembak berani mati dan mcm2 lagi...

Zie said...

Salam CL,
Tahniah En Rosli,

Seronok jumpa maklang, chef liza dan kak silversarina

mnasir said...

Salam.

No 3 pun ok la, dapat juga pingat gangsa

rosli said...

Salam CL , Maklang dan Chef Liza,

Mesti best menerima tetamu istimewa....

CL dapat bekalan minyak 'fresh" tak, Kerteh bandar minyak....

mnasir said...

Salam.

Agak2 blogger semua, Sebelum CL sampai balik ke KL, naik lagi sekilo kot.

Zie said...

Salam,
En Rosli, Tn Hj Mnasir,

Brodband kat sini hijau je... 3 kali dail semula, sudahnya en rosli juara, berebut kita rupanya... hehehe

mnasir said...

Salam.

Hari ini hari Ahad
Mari kita ke pasar nat (bahasa org utara)
Semua orang boleh berehat
Hilangkan rasa badan yang dah penat

CM said...

salam

alahai cm pi buat breakfast tadi,hari minggu kena memasak,tak boleh nk pecut,

aduss ciklie bertambah teror skill memasak tuan hamba bila dah dpt buku tu..


ciklie citer arr kisahmu di kelate tu...ciannn cheq ni,setakat ni masih kabur ,belum spt info pape,

Zie said...

Salam,
CL kat kelate jumpa 'Azie' my life...

ngeh ngeh ngeh

ampunnnn

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL

Bila nak datang ke Melaka?

CM said...

salam

aziee u tembak cam kena jerrrr!!!

wakakaka...CM tembak pun kuar nama tu tau,jommm ikut cm pi gempur lagi,

mnasir said...

Salam.

Tahniah untuk Rosli dan Zie keran memenangi pingat emas dan perak dipagi Ahad ini

Sdr. Rosli, Mak Lang tak boleh bekalkan minyak fresh kerana hari ini hari Ahad, telaga minyak tutup

CM said...

salam

zie ,you tau tak!!!

3 kali cm tenung n telek,cm tembak kuar nama tu jugakk...

nanti cm call informer cm.cam dah dpt info dah,katanya sidia dr Gua Musang...

ijoismart said...

Salam CL
CM biarlah dia berahsia..

mama ju, said...

Salam semua...Wah saudara Rosli dan m,Nasir...tapi mesti ada terselit Zie dan CM...selamat semuanya...mama baru balik dari pasar borong...tapi singgah makan dulu kat kembangan P..he he

maklang said...

terimakaseh Cik Li...maklang dan paklang terharu sungguh..tak sangka cik li nak singgah rumah kami...Alhamdulillah..

Memang satu kezutan tu..Nasib baik boleh bertindak cepat kat dapur, kalau tak kami hidang biskut kering jelaa..dengan air teh kosong..

Ada rezeki, nanti cik Li singgah lagi eh..:)

mama ju, said...

aDA2 je berita suspen dari CM...masak apa hari ni ?

Noor said...

Salam..

perghh!.. bertambah tajamlah skill CL memasak lepas nie.. balik Mekah nanti, tiap2 hari masak yang best2.. opss, pas tu kan bleh wat blog memasak.. macam kawan cheq tu.. heh heh

mama ju, said...

Mama dah masuk kat rumah Mak L!ang..Wah..sedapnya cheesecake..buatlah lagi N3..

mama ju, said...

CL...Silver yg mana?

Zie said...

Salam,

Azie... keluar Azie oiii

Mamarazzi tersohor kata awak tau... hehehe

Noor said...

Salam..

cm, bola2 kaca cheq pun berkata yang sama.. siap nampak muka laie.. caya2.. pssttt.. rasa nyer bola2 kaca geng2 GPK hat lain pun kluaq muka yang sama.. heh heh

pat pat siku lipat
teka teka, sapa betul
kak sidah bagi cekelat..

emmm, cm.. pantun 3 kerat bleh ke???

rezeki said...

salam

kak ngah , bukan setakat 3 kerat, 4,5,6,7,8,9,10 kerat pun leh he he he

jangan karat sudahlah ngeh ngeh

kak ngah apa kabor ?

Kak Sidah said...

Salam CL,

cokolat...boleh cepat2 teka nanti jumpa, akak bawak lagi, noor lambat sikit kenapa..

seronok betul CL tu kan...betuah badan...cepat balik CL buat perjumpaan kat sini pulak.

akak selalu juga keblog maklang dan
liza

ijoismart said...

salam...
CM jelesla tuh,..
kuikuikui

ummi humaira said...

salam CL...
tumpang lalu ek
en rosli .. pnembak berani mati selalu ketinggalan , tak pernah dok tangga teratas ...
semalam g family day Tm cari en rosli tp tak jumpa , he he he ,rupanya tak ada.

Atikah said...

Salam....

Kak Shidah.. sokong.. sokong.. wat perjumpaan kat sini lak sebelum cik li balik mekah... hehehe

umiazuddin said...

Salaam CL,


Wah bertambahlah menu hidangan orang Makkah nanti ye... alhamdulillah. :)

VpeaceV

p/s
Kak Ngah, apa habaq? Miss you like crazy! :D
Kak Chaq, sakit kepala dah lega kaa? :]

مسافر_اسلام said...

Salam semua, en Rosli cepat sungguh di pagi hari ya...merasa juga menjadi raja pucut.

Lepas ini boleh la LC gunakan buku tu utk masakan ya..Lebih sedap dan lebih kreatif. Macam kata Kak Noor.

Mak Lang dan Pak Lang mesti seronok CL sampai kerumah. Bukan senang dia nak sampai ke rumah bloger2nya.

CM said...

salam

amboii ijoi sokong CL lah tu,orang lelaki ni memang suka berahsia,tup tup,meletoopp,tu yg cm tak suka tau,

cm jeles????hmmm adalah sikit tapi jeles behalf seseorang tau!!!!

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, banyak buah tangan utk di bawa pulang nanti.

Amin.

tq.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, sempurna kembara PDKM merentas Malaya, cuma sabah sarawak je tak spi, nak naik belon belon bocor he he

psss umiazuddin, kak ngah tgh meroyan kat estet, induk tapirnya terlepas kandang ngeh ngeh tu tgh pi ligan sakan he he

CM said...

salam

tak lahhh pak itam...kak ngahh tgh mengadun rojak buah,tak pun pi dating kat Tasik Metro Kepong main layang-layang..

tapi sebelum tu dia ada misi kn siasat jejak CL..

rezeki said...

salam

opsss lupa hari ni hari berkasih sayang buat yg bekerluarga, he he

tapi org bujang tu cm , hari2 pi dating ngeh ngeh

esok2 balik makkah, hari2 dating dgn tilam dan cadar he he

CM said...

salam

betul tu pak itam,hari-hari CL dating,jeless kita semuakan...bila balik makkah dh berdating dengan bantal dan cadar turunlah perutnyer balik,kembali slim...katanya..

pak itam dah lunch ker?

rezeki said...

salam

cm , udah lunch dgn mak itam . hari ni mak itam masak sambal telur ikan bilis(paberet CL tu) dgn rojak petis serta ikan goreng

airnya Fresh Oren buat sendiri mcm kat kedai tu, teringat pulak pak itam kat kedai minuman tu pulak he he he

silversarina said...

salam,

Alhadmulillah dapat jugak akak bertemu Cik Lie walaupun sebentar tapi cukup buat akak gembira sampai ke hari ini . Semoga dapat bertemu di Mekah pulak lepas ni InsyaAllah .

btw, thanks for the wonderful gifts .

safiudin dot com said...

Salam Sdr,

Alhamdulillah, syukur dah gi ganu...

dapat pulak buku masakan...

jangan lupa bawa ke Makkah nanti (masa balik bertugas).. ..

dah tentu banyak bekalan nak di bawa nanti.

tahniah! En Rosli, Raja Pecut.

ps: Melaka bila pulak nak singgah.

Noor said...

Salam..

pak itam & buk cm.. telahan kalian silap belaka dong!.. la nie cheq dah tak dan nak p main layang2.. tak dan nak kacau kuah rojak.. tak dan nak ligan tapir.. semua dah tak dan.. sibuk banget sih! sibuk 'sain otograf'.. almaklumlah.. semenjak gambar keluar seantero tanah melayu nie.. heh heh.. glamour you!..

S said...

salam,

aduh, bila selebriti jumpa selebriti tentu gah suasana diteratak mak lang.

menu pun sedap2 dan spesial.
teringin nak rasa ayaq tangan mak lang n chef Liza.

CM,
sabaqlah naa. kak S pun jeles on behalf .......
awat zie habaq, nnt CL marah lah.
kan ka CM dah pesan jangan habaq kat orang lain.

Hanis p mana ni??

Noor said...

Salam..

umiazuddin.. miss kak ngah like crazy arrr.. tak pa.. tak pa.. nanti kak ngah bawak p daftar kat tg rmbt arrr.. he he.. miss you 2,3,4,5,6,7,8,9.. jadilah na.. dah banyak sangat tu.. sat gi hat lain jeles lak.. heh heh..

hai kak sidah.. lambat skit.. p beli 'gobok' nak display 'mangkuk cup' yang cl bagi.. heh heh

en rosli.. tahniah! amboihhh, sarapan depan pc arrr..

safiudin dot com said...

salam sdr,

tahniah! sdr Rosli dah ada blog sendiri...

ps: sekadar menyampaikan.

SUHAIMI said...

salam semua......

cepat sungguh saudara Rosli ni.............

rosli said...

Salam Cl dan rakan2,

Mintak laluan, kebetulan arini saya lepas sarapan terus bukak blog,,,nak tengok update CL semalam di Kerteh.....CL memang byk kejutan....tunggu next entri ada lagi kejutan......dari malam tadi saya gelisah jer entah kenapa....kejutan CL memang best.... tunggu.....jangan tak tunggu ..kejutan demi kejutan...

Pada Safiuddin, tk sekali lagi atas sokongan.....perjumpaan kita di Masjid Muadaz last week membuka minda saya.

hanieliza's cooking said...

Salam...
kakliza pun terharu kerna dapat bertemu dengan Cik Lie...
bukan senang nak jumpa celeberiti dari Mekah ni...
rasanya hanya yang ebrtuah jer dapat peluang begini...
semoga Allah SWT permudahkan segala urursan Cik Lie...

hanieliza's cooking said...

opsss..
kakliza ucapkan berbaynak-banyak terimakasih segala pemberian...

Kak Sidah said...

Salam,

Noor ha tu dia sampai beli gobok nak tarok hadiah CL..hebat2..

Tikah dah sokong tu...umi, mamaju,mcm mana, zie, noor cm dan semua sokong jugak kan

Cik Fasihah said...

salam...
wahhh bestnya...
nak satu buku tuh...

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam CL,

CM tak jeles CL dpt buku masakan tu. Dia cigu. Kalu buku sejarah mungkin la CM berguling-guling tak tido malam. Tapi Wan ni.... bila tengok CL pegang buku resepi, tahap jeles ku naik sampai gunung everest ni. hehehee...

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam kengkawan,

Wan ada teka-teki utk dijawab oleh mereka yg bersedia untuk mengasah minda. Sila ke rumah peribadi wan ,bukan rumah biz ye!

مسافر_اسلام said...

Seronok melihat gamabr2 CL, semua tempat ada laporan khasnya..mcm paparazi pulak ya.

Buku masakan itu gunakan la bila tepat pada masanya. Banyak kegunaanya. Semoga peroleh sidit demi sedikit ilmu walau sesaat.

syukran dengan kerja ikhlas zon Pantai Timur ya..Kami turut gembira.


-------------------AKHIRNYA--------------