MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 14 January 2010

" Gambar2 Majlis Ramah Mesra PDKM - Part 6 "

Dengan ayahanda tersayang...dari Sik Kedah
Dengan Saudara ROsli..dari Bangi
Dengan Saudara Rozali
Dengan saudara Saffiudin dari Masjid Tanah
Posted by Picasa

55 comments:

ijoismart said...

Salam CL

Pakat dok beratuq ambik gambaq sorang2 ka.

YB said...

Slam CL

Masih panas lagi..

Zie said...

Salam CL,
Wah meriahnya... jumpa ijoi

Kak Sidah said...

Salam CL,

Baru dapattttttapi dah no berapa tak tau awal la sikit ari ni.

Zie apa kaba hehehe.........

Suka Ijoi dapat jumpa CL, beruntung Cl disukai ramai orang, rezeki.......

Zie said...

Salam CL,
Senyum memanjang, kena ambil gambar sorang2...

Saper jadi pemandu peribadi CL pi Utara Selatan ni? Semoga selamat semuanya.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Tumpang lalu jap... YB akak akan selalu ke Sri Iskandar tu boleh ke singgah..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

CL sihat ke? Wan doakan Cik Lie, diberikan kesihatan yg baik dan sentiasa dirahmati Allah.

Zie said...

Salam,
Kak Sidah, alhamdulillah... dah mula masuk trek ni. hehehehe, rindu dengan kawan2

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Ooooo. ini rupanya ijoismart! semalam datang blog biz wan ye! Toce!Toce!

ijoismart said...

Tu la dok tanya Wan,
Bandar Baru Selayang dgn tempat biz wan tu jauh ka. Sy ni tak tau sangat jalan2 kat KL tu. Org kg katakan

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Ijoismart,
selayang ngan tmpt wan jauh gak.

Aloh! org kg konon! Steak pernah jumpa? Chicken chop? Lamb chop? Fries?
hehehe... gurau je!

mnasir said...

Asm.

Sakan ijol, raja pecut pagi ini, tahniah,

N3 ke 11 pun ok juga, dah ada peningkatan

Tour de M'ysia bila akan tamat?

CM said...

salam

aiik CL,semua gambar dgn org lelaki,gambar dgn org pompuan biar cikgu yg buat n3 yer...

Yem0805 said...

Salam Cl,

Memang CL beratur ambil seorg2..hehe cuma yem low profile..
CM nati CL posting gambar pompuan lak.

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tahniah ijoismart bakal Raja Pecut 2010, you mmg handsome.

Masa tu mmg beratur nak amik gambar dgn CL, sb tu yg ceria sgt....nnti kita tgk enrti CM pulak.....

mama ju, said...

Salam.Tkasih kerana masih bersiaran...

Zie...macam mana zie tau je CL nak keluar?Kalau kat Mekah tu lain le...

Ijoi tu dah naik semangat lepas jumpa CL!

YB,terimakasih....mama pun dh sign in..

Eh.gambar Yem berdua takde ke?

Mama tak ambek gambar berdua ngan CL..nanti kena gossip CL dgn org tua ..kasian CL...

SiNoMoSa said...

Salam Cik Lie,

Coop no.17 hehe..

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Wahhhhhhhhhhh
Cuti cuti Malaysia yeeeeee

Jauh jauh pulak tu

Kesian kami kat kl ni, tak kunjung pun

Rozali said...

Tapi kalau pi rumah Ayahanda, tak apa

Kerana bersusahpayah dtg dari jauh untuk perjumpaan tu hari

saya tabit Ayahanda

Wassalam

mama ju, said...

Assalammualaikum CL dan Ayahanda

Moga diberi kesihatan dan kebahgian berpanjangan...

Abg Mgt..saya dah tgk semua gambar2 kat Mekah tu..jealous kita..

Saya dah ingat yg mana A.Mgt!

Zie said...

Salam Mamaju,
Apa khabar? Moga sihat sejahtera hendaknya & dalam perlindungan Allah. Saya ada ke rumah mamaju, tapi mamaju tak tau... dah ramai peminat pdkm dikenali melalui n3 mamaju, terima kasih bebanyak, seronok tengok silaturrahim terjalin. Saya juga suka tengok anak2 mamaju yang solehah & ceria..

safiudin dot com said...

Salam sdr dan warga PDKM,

tahniah ijoismart.. raja pecut!

begitu ramai yang teruja untuk mengambil gambar.. sampai ada berbaris menanti giliran... penangan PDKM...

pendapat saya kekuatan PDKM terletak pada huruf "P"...
kalau P tukar ke A ke, B ke atau sebarang huruf lain dari P... kita semua tak akan berjumpa, bermesra dan kenal mengenal antara satu sama lain..

terima kasih sdr.

ps: saya edit post... tunggu..

mama ju, said...

Zie..mama tayang muka sendiri dan muka geng2 mana yg dapat...lebih mesra rasanya dah tgk muka...Zie je masih 'biarlah rahsia'Cepat sikitlah blog tuuu...

safiudin dot com said...

salam sdr,

--> mama ju,

setuju, zie masih 'biarlah rahsia'.. tapi sampai bila?

-->zie,

660 yang dah view profile....

ps: siapa nak tengok 'zie...' yang main sorok-sorok..? angkat tangan.

NGINAP SRENGENGE said...

crocytsalam anaknda
salam Abg Megat/kak As
salam semua


Selamat le Tour satu Malaysia.

Abg Megat tolong peram CL tu lama sikit kat Kedah.Tunggu ayahanda balik.Insyaallah malam senin sampai.Abg Megat dan Kak As pun mai sama2 dengan CL & gengnya.Mak bagitau Kak As pernah berugas di Sik.

Anaknda kat Kuah,Langkawi boleh beli ikan bilis.Ada best2 kat situ.kat IsmailGroup.

Sekurang2nya mai minum segelas ayiak sejok pun OK.

Ayah pun teria2 sangat nak balik,tapi mission belum beres.Kalaulah burung dah lama aku terbang.

Hanis pun mai ikut sama dengan cikgu mas dan kak noor dan rakan2 lain.Kita buat kejutan sekali lagi.
Mamarazi cukup bijak,memang bijak.

Juga anaknda semua manis2 belaka.Mak kata tak puas mata memandang.

Mai kita perindah dan memaniskan ikatan PDKM.Ayah pernah ikuti berbagai gathering alumni( semua ahlinya dah kenal,tua2 semuanya ),tapi gathering PDKM yang belum kenal ahlinya cukup berbeza uummphnya.Masing2 ceria,aduh cukup indah memenuhi suasana.

Di gathering alumni ceria tu ada.Tapi sedihnya yang banyak.Ada yang bertongkat,ada yang dengan kereta tolaknya,ada berjalan senget,ada juga yang menggunakan jurubahasa sendiri,dan sebagainya,sebagainya.Saja nak berikan gambaran pada rakan dan anaknda2 semua.

Semoga kita semua masing2 berdoa supaya untuk sesama kita berjaya dunia/akhirat.

Dunia tak selalu cerah,hilangnya matahari,gelaplah ia.Bila malam bertambah malamya,titikan embun gugur seperti airmata.

Wassalam.

ijoismart said...

Salam ayahanda

Btullah ayah, kita tak tahu apa nk jadi hari esok. Semalam berlalu. Esok ???? Hu3

Atikah said...

Salam,

Bgus kak mas, saya tak yah buat entry... hehehe

SiNoMoSa said...

Salam,

Nak jugak beramah mesra dgn Kak Zie..kenal nama je sblm nie.

Salam Perkenalan Kak Zie, Mr Ijoismart dan lain2..

ijoismart said...

Tp ayah, ramai org tua yg masih tak sedar diri. Ya Allah, engkau jauhkan kami semua dari sifat tak sedar diri itu. Kami takut kpd-Mu.
Allah mengilhamkan... sukma kefasikan dan ketakwaan, beruntung bg yang mensucikanNya, merugi bg yg mengotorinya. Sedap nasyid ni

safiudin dot com said...

Salam sdr dan warga PDKM,

Saya dah siapkan satu video dari gambar-gambar yang ada..

Saksikan di sini.

http://safiudin.com/video-dari-alam-maya-ke-alam-realiti/

Cik Fasihah said...

salam...amboila ijoismart...
sakan no raja pecut...
kalau tak saya la yg nk jadi ratu pecut...tapi p buat keja umah sat masak2 plak...baru on9 plak...
aduhhh...xpa2...cuba lagi nnti....hehehehheh

Cik Fasihah said...

sedih nie x dpt jadi ratu pecut... ayahanda sy plak tu yg menang..
:(

Cik Fasihah said...

salam kak zie...

nk add kt FB yekh?..blehla..

ijoismart said...

Salam safiudin

Uihhh lagu careless whisper la... I feel so unsure, as I take yr hands and lead u to the .... dah dah dah

Cik Fasihah said...

amboyh...ijoismart hot-to-go la... la nie...
ijoi ltak gmbar baru ke kt profile??.,..>_<
kehhkehkeh

um. masyitah said...

Salam Tn Hj CL
wah bestnya...moga ukhuwah berkekalan kan

Kak Sidah said...

Salam semua.

Ijoi jangan lah kita jadi org tua yang tak sedar diri tu , takut akak dengan statement tu,,ya Allah jauh kan kita dari perasaan yang seperti itu.

Ayahanda teringin juga nak bersama tapi apakan daya....

mnasir said...

asm warga PDKM

kita semua akan jadi tua, itu pun kalau diizinkan. Tak payah tunggu tua baru nak berubah, skg juga kita berubah kpd yang di redhai Allah S.W.T.

Perlu berdoa selalu kearah itu dan buat perubahan.

ijoismart said...

Salam CL
Yalah kak sidah, mnasir dan rakan2ku yg dikasihi

MEGAT said...

salam semua,
salam ayah dan mak wan,

tak dapat nak peram CL sbb CL ada tugas kat UiTM Arau petang ni.
esok nak ke Langkawi plak.

memang teringin sangat nak p umah ayahnda. inasyaAllah.

shami2 said...

Salam CL...

Kak As Abang megat...mak cheq tadi pi arau hantaq adik masuk politeknik...balik cuti dah habis..tulah tipon tak angkat...hehehheh lenkalilah kut..nohhh

P/s: Orang kedah kalau tak makan laksa seminggi sekali bole deman oooooo .....ngeh..ngeh..ngeh

mama ju, said...

Salam AYAHANDA..

Terharu baca baris-baris akhir ayat ayahanda..Ayahanda memang pandai berkata-kata..

Saya dedikasikan N3 saya utk Ayahanda kat blog saya....tapi saya tak pandai bermain kata-kata...

Saya tak sempat berkenalan dgn isteri ayahanda....salam dari saya..mamaju

oo..CL nak ke Langkawi,dengan sapa ek?

mama ju, said...

Adusss...Che Pet kena panahan asmara!Dah jumpa ke...

sonata anak kancil said...

salam semua....masih terngiang2 lagi suasana majlis itu.....

tahniah - semoga semua rakan sentiasa gembira lagi ceria

manzlie said...

salam ijoi..

wah dah jadi Raja pecut noohh..taniah..

waslam

manzlie said...

salam yb..

yup still panasssssssss.


taniah..pingat perak...

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah

wslam

manzlie said...

salam kak shidah..

alhamdulilah...syukur dapt jumpa dia nohhh..

waslam

manzlie said...

salam wan..

alhamdulilah...
mekasih atas doa wan tuh..

waslam

manzlie said...

salam Mnasir..

insyalah..hari ahad nih abih lah..heheheeh

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

ya ka...

alhamdulilah

waslam

abangsulung said...

Salam CL, Apa khabar. Lama tak berkunjung ke rumah CL ni. Minta maaflah kerana tak dapat join majlis tempohari. Banyak urusan kat tempat kerja ditambah pulak komputer rosak. Itulah tak dapat nak menjenguk kat blog-blog geng2 ni. Laptop anak ada, tp dia gunakan sepanjang masa melukis plan.

safiudin dot com said...

Salam Sdr,

ijoismart--> hanya lagu tu yang ada dalam laptop ni..

rasanya lagu tu sesuai untuk semua golongan...

terima kasih atas sokongan..

Imran Paris said...

En Li...saya berangan ni bergambar berdua dgn En Li yg saya kagumi. Harap mimpi jd nyata :D

مسافر_اسلام said...

Blog ana pun ada gamabr ini.