MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 8 January 2010

" Dari Maya ke Nyata, 1 Realiti bukan Fantasi "

Jom masuk dalam Masjid Muadz nih...
Di sinilah nanti kita semua akan berjemaah solat asar..insyalah

ATURCARA MASJLIS RAMAH MESRA PDKM
2.00 pm to 2.45pm - Kedatangan para tetamu dari Blog PDKM
Semua di minta ke meja pendaftaran untuk
mendaftarkan diri
2.45 pm to 3.00pm - Bacaan Doa Selamat dan Tahlil ( khas untuk arwah2 sedara mara kita oleh Ustaz Muadzeen
3.00 pm - Jamuan Bermula
3.05pm to 4.00pm - Video Clip Pengalaman Di Kota Makkah
4.00pm to 4.15pm - Penyampaian Hadiah Kepada Juara
- Ratu Trek PDKM
- Raja Pecut PDKM
4.15pm to 4.30pm - Cabutan Bertuah ( Lucky Draw)
Persembahan Nasyid by GPK Group(CM/geng)
4.30pm to 4.40pm - Group of Photo
4.43pm to 5.00pm - Solat Asar Berjemaah..
5.00pm - Majlis Bersurai....
PENYAMBUT TETAMU : Cikgu Mas dan Kak Noor
PENDAFTARAN : Hanis dan Che Pit
EMCEE/PENGACARA : Biarlah rashia?deposit cl dah bayar
KETUA NASYID : Cikgu mas
CAMERA MAN : Nazir
CAMERA WOMAN : Adik Tikah/Shimah/Eleira (Dslr)
W A S S A L A M........

123 comments:

Che' Pit said...

salam jumaat.. salam hari penuh keberkatan..

Che' Pit said...

hmm raja pecut lagi, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

ngeh ngeh ngeh, cop 1,2,3..

Che' Pit said...

hmm emcee biarlah rahsia? mcm pernah dengar nama biarlah rahsia tu, tapi di mana yer?

Che' Pit said...

hmm ada apa2 elemen kejutan aka surprise ke nanti? jeng jeng jeng

Che' Pit said...

dah nak mcm kenduri kawin lak.. atau 2 in 1 ni, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

hmm komen no 007.. James Bond..

Che' Pit said...

hmm cukup lah, kang marah n meluat lak org lain kat CP.. (atau jeles CP jadi raja pecut lagi, ahaks)

Che' Pit said...

chup chup.. tambah lah satu lagi sementara org lain tak masuk lagi..

Che' Pit said...

alang2 kan, genapkan lah 10, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

tapikan CL,

tajuk tu mcm pernah CP dengar jer.. mcm ayat CP jer, ngeh ngeh ngeh.. kompius seketika

rosli said...

Salam CL dan CP,

Tahn iah sekali lagi pada CP, juara pecut

rosli said...

Salam CL dan rakan,

Saya pun berdebar2 je nak jumpa CL dan rakan lain, entah kenapa....

Noor said...

Salam CL..

tu dia pijal.. no 1-11.. heh heh.. 'jurudaftar' tak bley amik hadiah arr.. kena tggu kat luar sampai habis majlis.. kanda amik on behalf..

aik??.. cam kenduri je.. siap ada penyambut tetamu.. heh heh

manzlie said...

salam cp..

wahhh dia nih betui betui duk usha cl online yer...

taniah ..Raja Pecut lagi dia ..jenuh cl nak beli pingat nihh..dah pecahkan rekod az yer..

waslam

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
manzlie said...

salam rosli..


jgn lupa nanti datang yer...teringin sangat nak jumpa saudara rosli nihhh

waslam

manzlie said...

salam kak noor...

jangan lupa yahhh jadi Penyambut tetamu tetamu ku yang budiman nanti...heheheheheh

waslam

Che' Pit said...

kak noor,

x per, cheq minta wakilkan si emcee yg biarlah rahsia tu tlg amikkan on behalf jurudaftar

manzlie said...

salam che pit..

wakil wakil tidak di galakkan yer...hehehehheh..jgn ganggu kak noor and the geng depa duk sibuk tuh berlatih naysid tau

waslam

Noor said...

Salam CL..

aisey.. kak ngah kena nyanyi nasyid ke??.. alamak! kengkawan semua, sila sediakan payung ye.. persedian awal sebelum turun nyer hujan.. heh heh

pijalll.. psstt.. sapa emcee 'rahsia' tu.. cite lah.. keni rogers jommm.. la la la

Zakiah said...

salam dr Sabah
Waaaahhhh!!! Bestnya. Cl kirim lebih2nya ke Sabah k....akak salute CP! Misti ada award Ahad ni utk CP.....Enjoy!!

manzlie said...

salam kak Ngah..

laa nape nak sediakan payung lak...anyway jgn lupa lirikkkkkkkkk..

waslam

manzlie said...

salam kak zakiah...

alhamdulilah...mai lah kak join us...

waslam

My Life said...

salam...

dear cilie.. mudahan2 semuanya berjalan seperti yang dirancang...

My Life said...

salam
dear che pit
laju hang berlari sehari dua nie..

manzlie said...

salam my life...

meh lah join kita semua ..merapatkan ukwah sesama islam

waslam

Che' Pit said...

salam kak noor,

keni roges? hmm cheq dah tak makan dgn janji2 pelesu, huhu.. dah nama rahsia, biarlah rahsia..

My Life, hmm seiring dgn semangat baru, nak joging selalu.. nak kurus badan yg comel ni, ngeh ngeh ngeh..

مسافر_اسلام said...

Salam jumaat,
insyallah..kalau tiada halangan.
ana akan turun.
boleh tangkap gamabr sama...

manzlie said...

salam musafir islam..

alhamdulilah..jgn lupa dtang yer...


wasalam

nailofar09 said...

salam....meriahnya...nak ikut nak ikut...ada sesiapa yg nak tumpangkan akak...ni tunggu kat tol Pagoh...nnt akak peggng bendera tulis PDKM. Tak pun kna bawa jugak tentera2 pengiring nih...CL! tak ker nnt mmningkan puan pendaftar! berderet2 nama seh..teruja kan..nk jumpa CL CM...Noor..dik tikah..Hanis...raja n ratu...CR mc kot...msti meriah habis! AZ n ayhnda NS, msti ada...en rosli...saifuddin...MI..jadi malu' pulak akak...Ummi... dah siap ker baju liplapliplap?

nailofar09 said...

salam...tumpang lalu!..puan hjh ZAKIAH...selamat pulang tetamu Allah...semuga kekal kemabruran haji spnjang hayat... rasa macam nk sembang panjang dengn dia...err nnti kita jumpa kat YM...bole sembng2...,tak pun minta no tfon akak dr Zie...rindu jugak nk k KK lg...

manzlie said...

salam nailofar...

jangan risau ..mai jer join us....isnyalah amsih ada lagi tempat akak nih bernasyid dng cm and the geng..

waslam

ummi humaira said...

salam...
aduh semput akak mengejar , asyik kalah jer , tak pernah dpt gelaran ratu trek pun , hai punah ler harapan nk dpt trofi . hu hu hu ..

asyik2 si baju pink tu jer memenuhi ruang angkasa .... dah ler tu CP ..ko kan ada tugas nanti.( kalu akak lambat , ko ler letak ler no 1 nanti yer , kot2 ler ada hadiah tetamu pertama sampai , he he he )

nailorfar ,baju lip lap lip lap tak sempat siap ler , pakai je ler mana yg sempat..

CL , apa kata , akak cadangkan tambah lg satu hadiah untuk penutup ulasan , maknanya org2 yg selalu lambat komen gitu ,he he he , baru ler cerah masa depan kami yg selalu lewat nih .

hajah zainab bt abdullah said...

amboi cp...raja pecut 2010!

huhuhu...bestnya gathering PDKM.

ina said...

Hu..hu..hu..hajatku ingin turut serta. Namun apakan daya, diriku berada nun jauh di Melaka (aje!). Senarai tugasku di hujung minggu dah berjela2.

p/s: Terbau-bau nasi minyak CL hingga ke sini...

AMZ said...

Salam CL...

minta maap..nak tanyer cikit la....
kalo nk p masih smpt lg ker nk register???dgn sape saye nk bg nama/no tel org yg saya boleh hubungi???

selama nie saye silent reader jer...tp teringin jgak nk jumpe warga PDKM nie mcm AZ,CM,PN Ummi Humaira n ramai lg.....tp segan la pulak...

sonata anak kancil said...

salam Jumaat...CL & AJK tertinggi dan AJK2 lainnya...& para hadirin yang akan hadir....


satu je komen....Che Pit ni asyik dia je nak johan...beri can la orang lain...harap dapat sediakan tropi kepada yang bakal lambat sampai...sebab jauh ! tapi nak jugak datang!ngeh3x....lambat2 pun insyaAllah akan sampaijugak....

My Life said...

cp hang berkonsi laptop dgn cl ka??? hihihihihi

shami2 said...

Salam CL...

Adusisss makin dekat harinya..makin berdebar rasa...
Macam majlis akad nikah..pulak..sapar tuhhhh hemmmm CL..nad Bi....hehehhe

CL jgan marah..aaarr gurau jar ...
Ader buat lintas lansung utk cik imran, abg samad atau sesaper yg jauh tu...on line terus..hehehheh

elaira said...

salam cik lie dan semua,

ha satu hadiah lagi mesti ada, untuk orang yang sekali sekala je mengomen mcm saya hehehe...

insyaAllah saya turut sama nanti bersama kamera kesayangan saya tu... jadi pastikan anda semua tersenyum semanis2nya... dan sporting2 untuk posing sakan ok... sbb saya kalau dah pegang kamera mmg kemabukkan sikit... jgn segan-segan ok utk posing2, nanti menyesal plak :D

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Alamak si Bi pun jadik tukang daftar ke? Dia cakap aritu nak tolong jaga air hehe..

Kak Noor penyambut tetamu laa phewittt hehe
Ada geng nasyid laa..CM nak nyanyi lagu apa tue? Sepohon kayu ke? hikhik

YB said...

Salam CL

Belum harinya lagi dah meriah, mintak semua berjalan lancar.
Ini team Akedamik Nasyid akan datang...tergugat.

cakRus said...

selamat ya . . .
Semoga dalam acara Ramah Mesra Warga PDKM Alloh memberi success lancar selamat dan barokah amiiin

Rusdianto

cakRus said...

selamat ya . . .

malek said...

Salam CL

Ni aturcara punya hebat, ada panggil pemberita surat khabar atau dari TV tak?

Che' Pit said...

salam cgu sonata.. hmm ok2, pas gathering ni sy tak pecut2 dah.. bagi lak peluang kat org lain yer tak.. cian sampai semput2 kak ummi nak kejar, ngeh ngeh ngeh..

My Life, ish ish ish mana de kongsi laptop.. CL ada kat rumah, CP ada kat opis..

malek said...

Salam CL

Untuk sessi bergambar nanti ada tak background studio PDKM? Boleh la action nanti konon-konon dah sampai kat hotel Al-Safwah Royale Orchid ...

ummi humaira said...

salam semua..
tumpang lalu yer CL

betul3 puan elaira , ummi sokong sesangat cdgn tu , mesti adakan hadiah untuk pengulas paling corot , mcm kitorg nih .
elaira , hati2 gak tau ummi bw 2 org penembak berani mati ummi tu , lps tu nk tayang dlm blog ummi , he he he jgn mare .

CP , ko jgn lupa bw alat tulis tu yer (ehem2) cikgu nk jumpa ko kt sana , nanti nk ajr mcm mana , tp cikgu pun 2x5 jer . he he he

AMZ , dtg yer nanti kita jumpa disana .
cikgu sonata kalu sampai lambat kena denda bw cincaluk sorang sebotol tau .

KAMATO said...

Salam CL,
Tak sabar tunggu majlis tu.....

rasa2nya CP ni tidur depan pc ape...nasib baik rosli masuk ke 12, kalau tidak berderet la baju pink, ngeh ngeh ngeh.....

nurniliatie said...

Salam .. selamat berkumpul... ceria2 dan bertmbah2 erat siratullrhim. Apa kan daya tie bertugas besuk lusa.... nun kat Melaka. Kalau dekat2 boleh nak tolong tapaukan nasi minyak.

einaa said...

Salam CL ,

Lama tak masuk blog ni . Kitorg balik Malaysia Flight 22hb hari tu dari Jedah . Alhamdulillah semua ok tp tak berkesempatan jumpa CL masa kt Mekah. Ari tu saya ngan kakak ada pergi Hotel As-Safwah , time tu call tak leh ,silap nombor kot, so takder rezki nak jumpa . Tak tau pulak Cl kenl ngan Lutfi yg kerja Felda Dsaji tu ,dia selalu ambik duit kt maktab tpt kakak keja ,dia kenal la ngan kakak.

Gathering tu open ker ? boleh ker sapa2 join ?

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Betul laa kata Kak Elaira & Kak UH..pkomen yg corot2 nie pun kena ada hadiah gak hehe

Asnija said...

Salam,
Rasanya memang CP kongsi laptop ngan CL...ala ye la tu....tak ci, kemenangan di batalkan...

ehh...ada satu lagi acara tertinggal...ke sengaja ditinggalkan...suspen-suspen...

nama akak sebagai ajk dot dot dot pun dah digugurkan, nape ye???

ainhany said...

salam

tak jemput astro oasis ke??ala dulu pandai pulak depa pi cari CL kat hotel kali nie mai la jumpa ..ala2 kunjungan balas.....kan CL kan??

tmekasih ats segala persiapan kepada AJK2 bertugas..ALLAH jua mnganjarinya

rosli said...

Salam CL,

Saya offer nak jadi MC reserve (calon simpanan) , tp saya kalau jadi mc tak pandai nak berpantun atau bagi bunga2 or mukadimah.....straight, ikut skrip je...... InsyaAllah saya akan hadir

zainon said...

Menghitung hariii.......

Imran Paris said...

En Li...hebatnya segala perancangan. Moga diberkati majlis yg direncanakan ini. Sedih ni, tak dpt join....nak gak tgk CM ketuai nasyid tu...hehehehe

Che' Pit said...

salam mr kamato - ish taklah sampai tdo depan pc.. hehe mmg sengaja berhenti, bkn sbb mr rosli masuk, ngeh ngeh ngeh..

mr rosli - ok permohonan anda diterima (jadi simpanan).. tapi rasanya emcee kita ni boleh berpantun.. cgu sonata, jgn kasi malu org melaka yer..beli, jgn x beli, ngeh ngeh ngeh..

datin asnija - hmm kan CP kat opis waktu tu, mana gaya nak share laptop dgn CL.. xkan dia nak melepak opis CP lak kan, ngeh ngeh ngeh..

manzlie said...

salam Dato Imran..

alhamdulilah moga berjalan dgn lancar lah hendaknyer...sayang Dato tak da..sedih sya juga..

waslam

manzlie said...

salam Datin Asnija...

kan cp tuh kat pejabat..macamna lah sya ada sebelah nyer..hehehehehh

waslam

manzlie said...

salam rosli..

emcee simpanan..no problem..mafi muskillah...

waslam

manzlie said...

salam zainon..

yup..menghitung hari nampak gaya nyer..cl skg busy la nihh duk distribute kad jemputan pada tetamu VVIP..hehehehe

waslam

manzlie said...

salam ainhany..

takpa lah....bukan nyer nak glamour..heheheheheh

walsm

manzlie said...

salam shami..

majlis akad nikah....? dok ehhh..nih majlis ramah mesra PDKM lah..heheheheheh

waslam

manzlie said...

salam eleira..

alhamdulilah...jgn lupa nohh snap sebanyak mana gambar2 mereka..pastu "charge"jer kat Cl...heheheh


waslam

manzlie said...

salam nurniliatie..

mana ada nasi minyak cik adik manis..nih majlis ramah mesra PDkm...come and join us lah..

waslam

manzlie said...

salam Kamato..

ye ker che pit tido depan pc?..rasa nyer tidak kot..heheheh

waslam

SUHAIMI said...

salam....
lama tak komen kat sini.....kalau tak register boleh joint jugak ke?....ada sesapa tak yg datang dari utara?..boleh teman follow dr belakang....

PINATBATE said...

aduilahhh..jelesnya tengok aturcara tuuu!! meriah sungguh!!

manzlie said...

salam kak piNAT..

JOM LAH SERTA ..KITA LEH KENAL SEMUA WARGA pdkm..INSYALAH

waslam

manzlie said...

salam suhaimi..

alhamdulilah..semoga selamat sampai hendaknyer...insyalah

wasalam

Yem0805 said...

Salam CL,

Lagu menghitung hari mcm krisdiyanti lak hehe..Insyallah semua pengikut PDKM yg terang2 atau sembunyi2..daftar atau tak memang open untuk merapatkan silatulrahim betul tak CL?

hilmyiskandar said...

salam.

Alhamdulillah, bertemu nanti.

Amin.

tq.

zainon said...

Tetamu VVIP?
Prof.Kamil dgn Shahrir (Uncle815) dijemput sekali tak?
Suhaimi: Dr utara tp naik bas je.
CL: Sempat habis majlis ya sbb nak berkejar kePuduraya,bas 6.30 ptg.

manzlie said...

salam hilmy..

alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam zainon..

bukanlah...


waslam

manzlie said...

salam cakrus..

alhamdulialh..mekasih ats doa mu ituh..

waslam

safiudin dot com said...

salam warga PDKM,

terasa hari begitu dekat. aturcara majlis dah diatur, tugas AJK telah diagihkan...

terima kasih semua yang terlibat dalam menjayakan majlis ini...

http://safiudin.com

ps: Insyallah, saya akan hadir bersama keluarga...

sonata anak kancil said...

salam semua...

ummi - nak bawak cencalok sebagai denda ? tak nakkkk!
nanti pecah sebotol - pecah semua....!habis semua terpalit! rosak majlis CL ni...

Che Pit - nak beli pantun ?sonata boleh jual pantun wajib Melaka je..CM tu pure Melaka...sy bukannnnn!!!

btw - will nice to meet you guys...

manzlie said...

salam sonata..

cencaluk..no hal..cl makan nihh aduhh dah terliuq dah...

walam

manzlie said...

salam saffiudin..

alhamdulilah..moga allah swt permudahkan dan melindungi saudara dalam perjalanan ke sini..insyalah

waslam

Che' Pit said...

salam cgu sonata

CM sibuk sambut tetamu, x leh jawab pantun.. lagipun x aci, ajk majlis, mesti dah bocor pantun tu kat dia, huhu..

shami2 said...

Salam CL

Tumpang lalu aaarr

Amboi che pit hang ....warna pink terang silau mata cheq....ngeh..ngeh..ngeh

Psssssst kak Noor udah ler tu menjahit baju bawak tidor samer...

Mana pi bang sulong nih lama tak kuar....

ok cheq nak pi mengaji...dulu..bye

mama ju, said...

Alhamdulillah mama dah balik dari kelantan,ini nak berlepas ke JB pulak,harap sempat utk majlis esok..

Tak sabar nak jumpa kawan2 semua khasnya che PIT....!Cl pun..

mnasir said...

Salam warga PDKM terutama sekali tuan punya BLOG ni sudah semestinya CL kita.

Kan kita semua maklum yang CP dan CL masih bujang trang tang tang. Apa lagi CP masih bertenaga tentunya larinya lebih kuat dari kita semua. Kesimpulannya asyik dia je la yang kedepan.

Kpd semua yang akan kemajlis, selamat memandu, berjalan, berlari atau yang seumpama dgnnya, berhati2 dan sentiasa tersenyum untuk ELAIRA kita.

Yg nak bawa ulam2 dan buah2 untuk cicah menyicah, pastikan yang itu semua dan disediakan.

SELAMAT, SELAMAT, SELAMAT, INSYAALLAH.

Hazman said...

Salam CL,

Saya & family nak joint juga.
nak register camner?
Masa Haji 1430H hari tu kita tak berkesempatan utk jumpa, InsyaAllah kita jumpa pula di Malaysia.
wassalam

silversarina said...

selamat bertemu di alam nyata buat semua yang hadir hari ini ... salam buat semua dari aka yang tak dapat hadir .

My Life said...

salam..
dear cik lie..

esok dah masanya untuk majlis tu..

rezeki said...

salam lie

jgn lupa al bam's he he he

ummi humaira said...

salam CL.
tumpang lalu lg..
salam en mnasir... buah2 yg nk wat mnyicah tu smuanya dh masak kkuningan plak , tak leh nk cicah dgn garam belacan dah...

harap semua persediaan di masjid Muadz sedang berjalan lancar .
dan semoga cuaca esok terang dan baik .

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

salam CL,

Cheq dendam betui ngan CP ni. Geram hari tu tak habis lagi, ni dia buat pasai lagi. kalau ye pun, sikit-sikit cukup laaa... Ni bolot semua! Tau lah awak tu baik ngan orang dalam. Ni sure A-Z tahu jadual CL. Entah-entah PA CL kot! Cakap! Baik Cakap! Tak cakap kalu, jumpa siap!

Pada sume, silent reader ka sapa-sapa ka yg minat kt PDKM, jgn malu-malu. Datanglah. kalu tak sempat register, datang, jgn malu-malu. CL kt datang lah!

Yg pasti tepung pelita dan cucur badak ku pasti datang!

manzlie said...

salam Rezeki..

Kumpulan albam...? wahhh hebat nampak gaya nyer..heheh

waslam

manzlie said...

salam yem..

takpa ..yang tak register pun leh datang meriahkan majlis...

waslam

manzlie said...

salam wan..

amboi dia nak bawak kuih pelita nyer....jgn bawak lampu pelita sudah lah..hehehehe

waslam

manzlie said...

salam saudara Hazman..

alhamdulilah..moga kita dapt bertemu nanti..insyalah

waslam

manzlie said...

salam silver sarina..

sayanglah dia takda nanti..hantar wakil boleh....

waslam

manzlie said...

slam my life...\

yup esok hari yang di tunggu..heheheh

waslam

manzlie said...

salam mnasir..

mekasih ats doa mu ituh...

waslam

manzlie said...

salam mamaju...

berhati hati ketika memandu..doa sya semoga mamaju selamat sampai dan berkesempatan ke sini..inyslah

waslm

manzlie said...

salam ummihumaira..

ada cicah menyicah ker....bagus lah tuh..

waslam

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Tak boleh nak bayangkan CM and the geng nak nasyid. nasyid apa tu CM? Boleh caya ke ni? saya dah senyum-senyum kambing kat sini, senyum gajah pun ada. pilih lah yang mana suka. heheheheeh...

khairil said...

salam ziarah, harap apa yang dirancangkan esok berjalan dengan lancar... sape2 yg join sok cpt2 post brita & gambar x sbr nak tgk...

ijoismart said...

Salam CL

Semua dh sedia. CM and the geng mesti dh berlatih sakan nk bernasyid. Pasti heboh!!!

S said...

salam,

tungguuuuuuuuu.

manzlie said...

salam kak S..

taksabar nak jumpa kak s dan abang megat..

tungguguu


waslam

manzlie said...

salam ijoi...


alhamdulilah..tunggu ijoi mai jugak..

waslam

manzlie said...

salam khairil..

insyaalah akan di postkan secepat mungkin berita gathering nihh..

waslam

zainon said...

Salam CL,
Kini....menghitung jam....

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Eh! Mana org lain ni? Haaaa.. ni soalan stereotype CP setiap kali dia komen.

Tapi ni betul-betul tanya ni.
rasa-rasa nye...
CL- dah siap ada kt masjid. sampin, songkok sume dia dah pakai siap. Tak caya gi tengok.
CP- dia gelabah sikit sbb ramai adik manis datang esok. Sebenarnya dia pakat ngan CL nak jaga meja pendaftaran. Sambil menyelam, minum air! kan? Ngaku je lah!
CM & the geng- dok praktis salam tangan sendiri. genggam tangan tu betul-betul! maintain macho ye CM n the gang. "sepohon kayu daunnya rimbun...."
kak Noor - akak wat apa kt meja pndaftaran tu? Bukak buku 3 lima ke?

Tak pelah. teruskan usaha murni mu itu. kerja dgn penuh dedikasi ye!

um. masyitah said...

Salam CL
bestnya tengok persiapan kawan2.
takpe nanti saya teropong kut jauh je lah erk.
betul cakap kak ummi,takde hadiah ke untuk yang selalu corot2 ni?hi hi
saya sekali je dapat no 1....tu pun dok bergelut dengan baby yang sibuk nak tekan keyboard.baby seronok tengok gambar CL kat Makkah

Yem0805 said...

Salam,

Mesti sibuk dengan persiapan perjumpaan kita doakan cuaca ok pada petang ini sehingga habis perjumpaan.. Insyallah

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Cik Lie,

Tima kasih byk-byk di atas buah tangan yg tak ternilainya tu. Dpt pulak pingat. tak sangka sungguh!

Dpt minum air zam-zam, wan rasa seronok sgt. Masa kecik dulu, selalu jugak minum air zam-zam bila nenek balik Mekah.

Kurma tu sedap. jenis apa ye?

manzlie said...

salam Wan..

alhamdulilah..bagus lah..kurma tuh jenis kurma nabi...Ajwa...
terimaksih kerana sudi mai nooh

syukran

waslam

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tahniah kepada CL dan semua AJK yang menjayakan program petang tadi, kepada yang hadir samada dari dekat atau jauh tahniah jugak. Memang seronok dapat berjumpa di alam nyata. Komen2 selanjutnya kena tunggu dari rakan2

nailofar09 said...

salam CL...tahniah! dah selamat majlis PDKM..tak sabar nak tunggu pic2 tadi...jenguk2 tak dak...MI lum sampai umah kut dia jnji nak buh pic dlm blog...td MI ada sampaikan salam dr saya tak...? bila nak siar pic nie....harap2 saya jd ratu...ratu selatan...heheehe

nailofar09 said...

salam...tumpang lalu, en rosli..., cerita ar cikit' lum dpt apa2 khbr ni...camana meriahnya! CM bernasyid ka?...errr saper VIP? Prof Kamil yer? tak ada ker ole2 utk saya ker... tak penting yg tu...yg nak sangat..nak tatap pic2 ptg td...

rosli said...

Salam CL dan Nailofar,

Saya rasa ramai yang buzy kemas baju anak, gosok baju anak sekolah dan ada yg masih dlm perjalanan pulang dan ramai yang bz tgk AJL ke 24.....Apapun tadi saya tercari2 nailofar, nak kenal....belum ada rezeki.....mmg best dapat berjumpa di alam nyata ni....tunggu entri CL yg selanjutnya, saya pun tak sabar...

Bila dapat jumpa CL tadi saya mcm dapat satu semangat baru....hope dapat jumpa lagi sebelum CL pulang semula ke Makkah nanti. TK sangat2 pada CL atas nasihat tadi.

rosli said...

Salam CL,

Mintak laluan , pada Nailofar , tadi dua orang pntg yang kami tercari2 adalah Nailofar dan Zie, klu ada td mmg lagi happening.....memang meriah, hadiah dan lain2 kena tanya CM dan GPK.....yg pasti 20 orang dapat hadiah Ratu dan Raja Pecut. Gambar saya percaya CL akan post kejap lagi.....mgkn tengah edit dan mereka semua masih penat lagi agaknya

umiazuddin said...

Salaam...

erkkk... ada air zam2 ker dalam "door gift" tadi?!! yang dalam bekas plastik kecik tu ker???
(mengharap jawapannya negatif...)

VpeaceV

مسافر_اسلام said...

Salam...tempat yang menarik, kawasan yang sesusai. Pertemuan yang menjalinkan ikatan persaudaraan sesama muslim.
1 st MI jumpe en Rosli.
Syukran.

SiNoMoSa said...

Salam Kak Umiazudin,

Dalam goodies bag tue ada mug, kurma, air zamzam dan senaskah yassin. Kenapa dgn air zamzam akak? tertumpah ke? huhu

مسافر_اسلام said...

Semua sudah ke N3 baru...akhir coment biar ana yg berikan. semua aktiviti yang menarik, hebat dan menarik...

-Persembahan
-Juadah
-Goodis

Syukran kepada semua yang menyambut tetamu yg jauh dan dekat. Senyuman dan ramah mesra yang baik dari tuan-tuan dan puan-puan sekalin....

---------------AKHIRNYA--------------