MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 13 January 2010

"Kembara PDKM- Kota Tinggi"

dah sampai high castle KT ni
Ohh.. sedap ni Mak Itam masak. ada udang, sotong, ikan siakap, chicken wing masak kicap dan siakap asam pedas. CM/Kak Noor mai lar tolong perabih..
Siapa tu dok makan dengan CL?
Upacara penyampaian hadiah RAJA PECUT. Guess who?
CL dapat hadiah ni..syukur alhamdulillah





79 comments:

CM said...

salam

coooppppp

CM said...

salam

CL !!!sapa tu,pak itam ker,tak itam pun...

hajah zainab bt abdullah said...

salam,

CL dok tour...

CM said...

salam

adakah ni mangsa picphobia cam dalam n3 AZ???

hajah zainab bt abdullah said...

CM...mama ingat tu pak itam lah..

hajah zainab bt abdullah said...

CM...ye ler tu...fobia!

Ayah Zain said...

Saam CL,

mana-mana CM saja. tahniah ler

hajah zainab bt abdullah said...

amboi...sedapnya mak itam masak!!

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, meraikan tetamu dengan jaudah dan hadiah buah tangan.

Amin.

tq.

Ayah Zain said...

Salam CL,

fobia? sensitif tu kak nab.

hajah zainab bt abdullah said...

tadi tgk CL kat umah AZ....salam AZ

CM said...

salam..mama zainab

kalau itu pak itam,syukurlah dapat tengok belakang dgn tangan pun jadi lah,sebab skrg ni yg masih tertutup rapi pak itam dgn cikgu pinat..

hajah zainab bt abdullah said...

AZ...kak nab berdebar2 sekarang!

Ayah Zain said...

Salam CL,

kak nab kena p kat n3 az adacerita picfobiaanera

Ayah Zain said...

Salam Kak nab,

awat berdebar pulak. buat biasa jer. nanti kak nab kena sedia menu sesuai untuk orang yang ada darah tinggi yer

hajah zainab bt abdullah said...

CM...mama takut CL terjah umah mama!! leh fengsan...aduuuus!!

Ayah Zain said...

Salam CM

mangsa picfobia? mangsa macammana

hajah zainab bt abdullah said...

AZ...masaalahnya CL tak nak bagi tau bila dia nak dtg...dia nak terjah!! nanti lintang pukang kak nab nak sedia makanan utk org bp tinggi...silap2 sky juice jer kot...heh3.

Ayah Zain said...

Salam kak nab,

memnag cl akan terjah jer Dah dekat nak sampai baru dia ipon minta alamat rumah

Ayah Zain said...

Salam Kak nab,

macam tu ler semalam mrszain. dia akata nak bagi apa? kat umah tak ada apa-apa. heheh,maklumlah duduk berdua, makan kat kedai aje.

dia kata tak mahu menyusahkan orang. nak bawa ke kedai, diakata nak singgah kejap aje. nak say hello katanya.

yang best siap pakai baju batik macam YB.

ijoismart said...

Salam CL

Sy dan isteri lagi rileks. Jumpa kat kedai nasi kandaar je. Org lain boleh juga siap2 makan. Kalau camtu Kak Nab kena siap2 apa2 jer dlm peti sejuk supaya nk ready bila CL sampai. Sebenarnya dia tak nak susahkan org.

Ayah Zain said...

Salam CL,

padanlah CL ngan nazir tak berapa nak makan sandwich semalam yer, dah kekenyangan makan jauadah mak itam.

CM said...

salam..

CL bila makan selalu ingat CM,CM pulakk bila makan selalu terlupa CL.hehehe...

tapikan masa gathering hari tu dalam penat-penat CL cari kuih koci,tapi kuih koci dah habiss,CL bisik kat saya "huhuhu,kempunanlah saya cikgu nk makan kuih koci,paberettt tu...

so adik-adik manis silalah buatkan CL kuih koci...hmmm manalah tahukan..


mama zainab pun boleh buat,cadangan menu dr CM nii...kuih lopes pun dia suka.

Ayah Zain said...

Salam Ijoi,

salam perkenalan. Betul tu Ijoi, CL x mahu susahkan orang. CL kata kat kuantan hari Ahad.kalau tak ada perubahan tunggu sahajalah ahri ahad tu.

Ayah Zain said...

Salam CM,

padanlah semalam bila nak makan sandwich dia terima msg dai CM. Rupanya gitu yer

mama ju, said...

Salam semua...CL bermalam kat rmah sapa agaknya...

Bla ijoi jumpa CL?

Menyelerakan sungguh hidangan mak itamkan...tapi dua2 jual mahal...mula2 nampak kereta,lepas tu dia bagi tgk belakang....alah sampai bila CR nak sembunyikan muka!

mama ju, said...

Hajah kenalah bersedia dgn kuih2 kegemaran CL tu..mana tau esuk lusa tercegat kat kuantan?

mama ju, said...

Mamaju tak sabar nak tgk N3 baru CM..

Ayah Zain said...

Salam mama ju,

biasa le, kan dah ada picphobia.

mama ju, said...

CR...kenapa bagi jgn bersedih kat CL..dia tu kan macho...lainlah kalau untuk...

mama ju, said...

Hai AZ,sat ni nak ke blog tu...zoom..

Noor said...

Salam..

taraaaa.. at last, dapat jugak cheq menatap 'rangka' pak menakan cheq.. jadilah..

huiyooo.. tu dia, jamu cl penuh semeja.. silap2.. tersangat silap.. lagu tu punya jamu kena ajak cm & kak ngah.. betui kata cl.. kalu kami p.. tak gaduh basuh dah periuk belanga.. lepas makan terus simpan dalam lemari.. lincin sehhh..

Ayah Zain said...

Salam CL,

selamat beristiehat di rumah kakak CL di Sg Lalang yer

rosli said...

Salam CL dan rakan,

Mesti best CL dah round Pontian lepas tu Kota Tinggi......nnti jgn lupa Bdr Baru Bangi, esok saya akan call CL to confirm ke rumah saya pulak.....

rosli said...

Salam CL,

Tahniah CM.....calon2 Ratu Pecut 2010

manzlie said...

salam cm..

wahhh ..tatap maintain yer..Ratu Trekk...

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

sapa lagi...Tn Ismet alias Rezeki alias Pak itam..heheheheheh

waslam

manzlie said...

salam hajjah Zainab..

Cl duk tour de Langkwi..heheheheheh..bukan lah nak p jitra esok jumpa kak as and masuk langkawi sebenrnyer..

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

dah nama Ratu trek...semua blog dia sapu lah az..heheheh


waslam

Nurfasihah said...

hai...salam semua..

selama nie saya silent reader je...

tapi inilah first time comment kt blog CL...

wawhhh...syukur alhamdulillah..teruja jgak dppt jumpa CL tadi...kebetulan peluang tuh kan..^_^..

ok2....raja pecut??..RATu Trek>??..
ok2 semua...jangan risau ya..pasnie saya akan ambil semua gelaran tuh ^_^..

jgan marah ye CM..pasnie sayalah RATU TREK terbaru...>_^

manzlie said...

salam Hajjah Zainab...

memag sedap mak itam masak tuh...
udang goreng tepung
baby sotong masak cam tauchu
asam pedas ikan siaakap...bessttt
ikan siakap 3 rasa
ayam masak kicap bijan..

fuhhhh senak perut cl makan bak kata Datin Asnija...doa nyer di makbulkan..heheh

waslam

manzlie said...

salam Hajjah zainab..

jang lah camtuh..CL nih insan biasa jer..harta tiada , rupa pun jauh sekali..hehheeh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

alahhhh..takyah lah baut susah mrs zain jer..cheq terjah jer..lagi bagus kan..

waslam

TPHEAMRSMPONTIAN said...

Salam Cl,

wow besok langkawi nooh. last sekali g langkawi tahun 2006.

Jitra tu tempat tumpah darah ku.kem salam ngan abang megat n kak as yer .

psst : CL ada orang termimpi2 kata az marah dia hehehheh. ada aku kisah ke

manzlie said...

salam hajjah zainab..

akak sky juice ok lah tuh..asalkan air kan..alahmdulilah..rezeki gak tuh

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

alhamdulilah..sempat tadi ktia bertemu..penuh bermakna dalam diriku..di sambut ijoi sekeluarga..alahmdulilah...walaupun di kedai nasi kandar pelita..syukur amat sangat pada Nyer

waslam

TPHEAMRSMPONTIAN said...
This comment has been removed by the author.
manzlie said...

salam ayah zain..

kan CL makan dah sandwich mrs zain tuh...3 keping lak tuh..fuhh sedap..sardin maaa..

waslam

CM said...

salam

fuuuuh nurfasihah...i likeeee ur semangggattt,come on babe..

hmmmm rasa cam pelajar cikgu jer ni!!!

TPHEAMRSPONTIAN??????????? MACAM KU KENAL JER!!!!!!!!!

manzlie said...

salam Nurfasihah..

alhamdulilah syukur..kita dapt berjumpa tadi...jgn lupa tau..tahun nih ,esti memang Ratu trekk noohh..

waslam

manzlie said...

salam az..

alahai..jgn lah pecah luabng az...

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas

laaa..cikgu pun sama gak..kenapa pecah lubang lak..hehehehehehe

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL,

alhamdulillah. nampak CL makan sardin,ingat yang CL masak sardin dulu, tu yang dapat idea buat sandwich masa mrszain gelabah nak buat menu apa tuh. hehehaguel

Nurfasihah said...

salam...panggil je Cik Fasihah (CF) lagi senang....
hehehhehe...yeah22....kita mesti bersemangat dalam semua bidang termasuk mengejar cintaNya!!..

xlah CM..sya bukan pelajar cikgu...

>> best dpt jmpa CL..unexpected..<<

manzlie said...

salam kak Ngah...


tu lah..semalam cheq makan pun tak abih lah..cuma ratah ikan siakap asa, pedas jer yang lebih..sebab peberet tuh...hehehehe

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..


sya dah ada dah alamt hajjah zainab tuh..heheheh bila bila masa leh datang lah..heheheheh


waslam

Nurfasihah said...

salam CL...
insyaAllah2....bley merebut gelaran ratu trekk plak...

>_<

~~CF~~

manzlie said...

salah Nurfasihah..


syyyyhhhhhh..senyap nohhh..jgn pecah lubang....jgn duk haabq kita jumpa noohhh..nanti CL upah kuih ketayap noohh..heheheh

waslam

CM said...

salam

fasihahh,walaupun dirimu bukan pelajar CM tapi umurmu sebaya pelajar2ku...anak dara mr ijoi ni...

issshhh...mana boleh lawan cikgu,come on babe,cikgu cabar awak rebut gelaran ratu trek dr cikgu,

young girl kena bersemangat...good girl..i likeeee...

Nurfasihah said...

salam CL...

psssssttt...ijoi tuh memang big fan CL pown...tiap2 hari duk cita pasal CL...saya pown terjadi lah jgak big fan CL...

IMPIAN: teringin sangat nak menjejakkan kaki ke Kota Makkah...tapi...parents tak bagi ikut lagi insyaAllah,kalau tiada aral melintang hujung thn nie ijoi dan isteri ke Makkah...
p/s : kalau CL nk tahu..ijoi tu teringin sangat nk jumpa CL...kesampaian jgak hajat beliau..^_^

CM said...

salam..


amboiiii CL!!!!! ada jumpa girl sweet seventeen tu,fuuuuh,bagus-bagus, cm suker this improvement...

CL u mana boleh sorok dr CM,CM pun ada bola kaca looor...CM kenal itu fasihah anak sapa? sekolah mana?

Nurfasihah said...

salam CM...
yeah cikgu...saya tengah menunggu result SPM je nie...erm di samping menjadi suri rumah tangga...>_<..kihkihkih...skang 18 la..bukan 17 lg...
hekhekehek...

salam CL>..

wawhhh...sedap kueh tuh..nak2...

Nurfasihah said...

salam CM...
seperkara lagi nk ucap tima kasih banyak2 pada cikgu...
aituh kan cikgu ada bagi tajuk2 spot sejarah SPM thn 2009..^_^..

terima kasih banyak2...

CM said...

salam..

hmmm conpommm itu fasihah,ok fasihah camner boleh jawabkan semua soalan coz 99 % soalan cikgu spot masuk.A1 yer doa cikgu untuk awak..

lagi satu dah lulus ker ujian memandu...

dok umah belajar masak yarrr...

manzlie said...

salam nurfasiha..

alhamdulilah..hajt ijoi tercapai sudah bertemu dng CL..suke dan hepi CL....alhamdulilah

waslam

Cik Fasihah said...

salam CM...
cikgu kenala doakan A+, cikgu..^_^
heheheheh....opsss..lesen memandu??..seapa beritahu ne?..lesen memandu insyaAllah 25.1.2010 nie baru test JPJ..hehe..

ya2...skang duk umah jadi suri rumah...masak2 plak..jaga umah..
bila boring sowang2 kat umah...bacalah buku!...>_<

salam CL..
ijoi kata..jangan lupa singgah umah nanti andai punya masa..

مسافر_اسلام said...

Salam fajar kembali lagi dengan coletan dan lakaran ilmu diri utk bersama.

Seronok dengan cerita di Kota Tinggi.

Kita ramai2 kena terjah juga utk kenal pasti lebih rapat lagi dengan pak itam.

Semoga CL gembira selalu. Kawan2 lain, lepas ini boleh la kita uruskan acara PDKM di sekitar Kota Tinggi. Pak itam sudi terima ke tak?

"Hari bersama DPKM Selatan"

rezeki said...

salam

CM, he he
pak itam bukan mangsa picphobia, tapi atas beberapa sebab yg tidak dapat dielakkan

kalau ada masa nti pak itam cerita kat CM nanti, insyallah puan presiden

um. masyitah said...

Salam CL
dapat hadiah bhuku la tahzan..bestnya

ina said...

Setuju dgn MI, kita buat gathering kat selatan pulak.

Tak baik tau pak itam sorok2 muka. Manalah tau kot2 berselisih bahu kat mana2. Rasa2nya mesti ada story masa Pak itam meniaga air dulu yg menyebabkan pak itam picphobia nie...

safiudin dot com said...

salam sdr,

kalau sempat, singgahlah ke Melaka.

jangan lalu aje....


ps:berhati-hati dijalan raya.

safiudin dot com said...

tumpang lalu..

eh!,eh!, kenapa main sorok-sorok pulak tu...

rezeki said...

salam

mmg byk kisah yg pahit pak itam kena telan , tapi yg pahit tu biarlah pak itam telan bersama dgn mak itam saja , yg lalu biarkan berlalu

tu antara salah satu sebabnya kami tak boleh interframe

SiNoMoSa said...

Salam CL dan semua,

Betul laa kata CM, itu Pak Itam apsal putih? ekeke..

CL, baca buku La Tahzan tue..bagus isinya..Sy suka..Kak Nija pun suka..

Bila laa Pak Itam nak ajak mai umah nie eks hehe..

Atikah said...

Salam,

P kota Tinggi jumpa Pak Itam ropenya... Mesti Pak Itam bawak naik Jagindas Jalan Laju ronda2 kota tinggi... hehehe

Atikah said...

Salam,

P kota Tinggi jumpa Pak Itam ropenya... Mesti Pak Itam bawak naik Jagindas Jalan Laju ronda2 kota tinggi... hehehe

مسافر_اسلام said...

Salam...biasanya adik bongsu akan dapt post coment yg last sekali.

MI rasa nak pergi juga la umah pak itam ini, tak jauh dgn umah MI kat Ulu tiram.

Boleh ke Pam itam?
Senyap tanyanya setuju la tu...hhooooreeyyy...

nanti boleh g mancing sama2 kan.
Nak ajak AZ sekali la...

rugi masa CL kat selatan MI tak ada kat ulu tiram, kalau tak boleh singgah jap Tiram. Kena urep petai org jawe...

seronok lihat aktivit PDKM. ia memberi kita semangat utk terus bersaudara. Waima dalam maya sekali pun.


-----------------AKHIRNYA------------

S said...

salam,

pak itam ni tak hitam nohh.

bertukar tukar hadiah. seronoknya.

rezeki said...

salam

insyallah, pintu rumah saya sentiasa terbuka, jika ada kelapangan dan keizinan dari Allah SWT