MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 15 June 2010

" UmRaH - JoM iKuT CL PeGi TaNaEeM.."

Tiket bas Saptco ke Tanaeem...cuma sr2 jer tambang nyer...
Dah penuh penumpang baru bas bergerak...10 minit jer tunggu..alhamdulilah
Depan pintu masuk Masjid Tanaaem...agak lengang sikit sebab tengahari ni..
Keadaan dalam masjid Tanaeem agak lengang sedikit...tak ramai jemaah menunaikan Umrah pada waktu tengahari so CL amiklah kesempatan ni menunaikan umrah...alhamdulilah
Posted by Picasa

51 comments:

nadz said...

Assallamualaikum CL,

Alhamdulillah..nak buat umrah.
Doakan buakan mama ya..dimurahkan rezeki dan dirahmati.

nadz said...

seronok nya melihat Cl di sana..sentiasa boleh melakukan umrah..ada rezeki dan bertuah

nadz said...

naik bas murah jer ya SR2..dulu masa mama ke sana na ke Tanaem asyik naik teksi..kekadang Pak Arab minta sorang SR7 se orang

nadz said...

semua pengunjung diam jer ni..

nadz said...

Melihat Tanaem menghimbau masa-masa ke sana musim Haji 2008.

nadz said...

Hajat hati nak juga buat umrah musim cuti August nanti..tapi pelajar-pelajar nak bersedia untuk periksa pula. InsyaALLAH

nadz said...

Inilah kali pertama mama lihat tak ada siapa pun berbaris beri comments.. Atau sesaja nak biar mama menaip sorang...

nadz said...

Takkan pula mama nak memberi comments lagi..mama biasa taip satu comments ja..tau tau hari ni dah 8 comments ni..

nadz said...

Siap pun tak ada menemani mama berbual..so mama cakap sorang-sorang kat sini. Tak apalah kerana blog ini dari kota Suci Mekah..semuga mama mendapat rahmat barakahnya.

nadz said...

it is such a lovely night for me to give lot of comments here..

kak su said...

Salam CL

Salam cikgu nadz...sorry biarkan akak terkapai2 sorang2 ..hee...hee..

Wslm

nadz said...

Sambil berYM dengan anakanda di sana. mama melihat blog juga..so apasalahnya menaip di ruang popular ini..

kak su said...

Salam nadz...

Biar lah cukup 10 baru ratu potong datang...hee..hee...

Wslm

nadz said...

CL,
Macam keajaiban pula..tak ada comments pengunjung lain. Selalunya tak pernah mama menaip sebegini banyak. Alhamdulillah

nadz said...

salam kak su,
mama nadz tak pernah tengok keadaan macam ni..tu yang tak tahu apa nak taip tu.

kak su said...

Salam Nadz

Hee..heee...Rileks jer...kita layan diri kita tak pa..nyer...

Ada orang kisah ...saya tak kisah...

Acah jer...

Wslm

kak su said...

Salam Cik gu..nadz

kebanyakan cikgu baru minggu nii dia org free kan????

wslm

kak su said...

Salam CL..

Agaknya CL tengah dinner kut yer???

Selamat menjamu selera...

Wslm

kak su said...

Waalaikummussalam wbk mama nadz..

Sorry lupa jawab dan ucapkan tahniah

Selamat bercuti....

Wslm

nadz said...

salam kak su,

Minggu ni ada yang free dari kelas tambahan dan kenduri. mama nadz pun free juga..last week pergi jalan-jalan tu pasal minggu ni membaca blog yang ditinggalkan.

kak su said...

Salam mama nadz


AAAaa..akak gi Australia yer??

Bestnya jalan2...

Wslm

nadz said...

Kak Su intai blog mama ka? Mama pergi rehatkan minda sikit. sekejap ja..gi jumpa adik ipar dan kawan2.

manzlie said...

salam nadz.


taniahhh


ratu trekk pdkm..


wasalm

manzlie said...

salam nadz..


taniahhh


emas...

perakkk

gangsa...


wsaalm

manzlie said...

salam nadz..


taniahhh mama..


top 10 lagi niihhh


waslam

manzlie said...

salam kak su



taniahhhh


ratu potong aaarrr...


wsalm

manzlie said...

salam nadz..


mama kalau naik teksi mahal...

naik abs jer...sr2 jer..


wasalm

manzlie said...

salam kak su


cl duk masak nih...ada tetamu dari jordan nak mai...


waslam

nadz said...

Assallamualaikum CL,
Depa tinggal mama nadz sorang2 kat sini..nasib baik kak su datang teman..

manzlie said...

salam nadz..


biasa ajer mama...kalau ada waktu cl buat lah umrah....dari tak baut apa pa kan...


wslam

manzlie said...

salam nadz..


oklah tuh...ada kak su teman kan...heheeheh

w
asalm

nadz said...

Semuga CL dirahmati selalu..bukan senang menjadi sesorang yang bertuah..ramai kawan dan tinggal di bumi barakah Alhamdulillah.

manzlie said...

salam nadz..


amennnn...syukur alhamdulilah


waslam

Azima said...

Salam CL,

Bertuah CL..dapat slalu mengerjakan Umrah..
Syukur pada Allah di atas rezeki kurniaanNya buat CL..dan tkasih di atas perkongsiannya bersama kami semua dgn berita2 & gambar2 terkini bumi barakah melalui blog yg istimewa ni...PDKM

Semoga Allah merahmati CL & seluruh warga PDKM..

Wassalam

manzlie said...

salam azima


ameennn ya rabil alaaaminnnn


waslam

CM said...

salam CL

sayu hati melihatkan cl tak jemu2 dan begitu kuat semangat mengerjakan umrah untuk teman2 yg telah pergi meskipun dalam kesibukan bekerja siang dan mlm.moga semua ini menjadi saham untuk cl menikmati kebahagiaan dunia dan akhirat..ikhlas doa dr cikgu,,,amiiin..

jomm,jomm ikuti episod umrah cl

wahhh cl menderu-deru n3 dia hari ni,,,mekasihh yerr

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah naik bas pun ada peraturannya - Jemaah wanita di belakang hanya Jemaah lelaki di bhg hadapan seat. Mudah dan murah tambangnya pergerakan pergi/balik ke Tanaem. Pemandu bas pun ramai orang Indon mudah utk bertanya.

Amin.

tq.
tq.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Bestnya tgk CL buat Umrah,,semoga umrah cl umrah yg mabrur..teringat masa g tanaem..semua nya mengimbas kembali ingatan..

Nadz pulun abis malam tadi, akak penat tak tgu..tahniah kat nadz dan kak su..

Abg Mgt said...

Salam CL,

Ramainya,seronok naik bas ya!

rosli said...

Salam CL,

Saya salah seorang yang rindu dan terkenang Masjid ini, dan saya percaya ramai geng pdkm mesti ada pengalaman niat umrah di sini. Nostalgia.

Tahniah mama nadz

taj said...

Salam CL,

dulu teringin nak naik bas ini ke Tanaeim...tapi Fandi tak galakkan...:)
nyesal lak tak naik hari tu...
takpe nanti akan dtg lagi...nanti nak naik bas ini, CL temankan ek..

manzlie said...

salam taj..


boleh...


apa salahnyer...


wasalm

manzlie said...

salam rosli


nosalgiakan masjid tanaeem niii


wslam

manzlie said...

salam cikgu mas


ameenn ya rabill alaminnn


wsalm

manzlie said...

salam kak shidah


mengimbau kenangan lalu yer kak...alhamdulilah


wsalam

manzlie said...

salam abg megat..

best tau naik bas niii



waslam

manzlie said...

salam hilmy


kenangna lalu mengusik jiwa kan...alhamdulilah


wsalm

boxhousestudio said...

salam cl

alla cl ni...mengundang sebak betul la...

boxhousestudio said...

salam cl

alla cl ni...mengundang sebak betul la...

nadz...teruja ya..ha ha ha

manzlie said...

salam boxhouse


jangan lah camtuh...


waslam

safiudin said...

salam sdr,

tahniah nadz...

umrah.... alhamdulillah...syukur..