MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 14 June 2010

" TeMpAt MiNuM Air ZaM ZaM.."

deretan paip tempat meminum air zam zam....cantikk kan..
Terletak di sekeliling Masjdil Haram...alhamdulilah...
Posted by Picasa

47 comments:

Rahmat Ilahi said...

Salam CL

Rahmat Ilahi said...

Dahaga ni.

Rahmat Ilahi said...

Nak air zam-zam sikit!!!

Rahmat Ilahi said...

Salam CL,

Cuaca terik memang sedap kalau minum air zam-zam...

Rahmat Ilahi said...

Banyak paip air zam-zam yg disediakan tuh!!! Jd x yah la rebut-rebut.

Rahmat Ilahi said...

Semua jemaah boleh minum sepuasnya...

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Air zam-zam..
Sy potong ye pak rahmat hihi

Rahmat Ilahi said...

Kadang2 Ada jemaah jirus atas kepala..

Rahmat Ilahi said...

Pernah tengok jemaah turki mandi ngan air zam-zam, lepas tu pencuci masjidil haram marah kat dia..

manzlie said...

salam tn haji rahmat..


taniahhh...Raja pecut pdkm..


wsalm

Rahmat Ilahi said...

Okey Cik Sino dh dtg, pak aji pass baton yek..

manzlie said...

salam tn haji rahmat..


emas,

perakk dan

gangsa dalam gengaman..


waslam

manzlie said...

salam tn haji rahmat..


top 6 ...

taniahhh


wsalm

manzlie said...

salam dik shimah..


noti aaar


ratu potong...hehehheeh


wasalm

manzlie said...

salam tn haji rahmat..


cuaca terik nih memang best minum air zam zam lebih ...


waslam

manzlie said...

salam tn haji rahmat...


nak sikit meh lah sini...heheheheh


wasalm

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah....

Seronok dapat minum air zam2hari2..betapa bumi Makkah..penuh rahmat..dan limpah rezeki dari Allah....subhanallah

Rahmat Ilahi said...

Salam CL,

Stok air zam-zam ada lagi kat rumah ni, kalau dh abis nk oder ngan CL lah...

Rahmat Ilahi said...

Salam CL,

Sinomosa tu dik Shimah ker??

Pas nih pak aji panggil dik Shimah juga buleh ka??

nadz said...

Assallamualaikum CL,

Air zam-zam. teringat lagi betapa makmurnya minum air zam-zam di Mekah..Bila di rumah..minum air zam-zam sikit ja..berjimat dan simpan lama..beruntunglah mereka di Mekah..setiap hari dapat membasah tekak dengan air mulia.

manzlie said...

salam kak shami


alhamdulilah...

memang seronok...


waslam

manzlie said...

salam tnhaji rahmat..


bolehh...

apa salahnyer..


waslam

malek said...

Salam CL

Kalau emergency boleh ke ambik wudhu dengan air zam-zam ni?

manzlie said...

salam nadz


kalau mama nak air zam zam cl boleh poskan..insyallah


waslam

SiNoMoSa said...

salam..

Pak Rahmat, (uish suka2 je sy panggil pak rahmat kan..huhu buleh ke?)
Yup SiNoMoSa tue Dik Syima ler..hik3x
Bak kata CL..pe salahnya..
Maaf Pak Rahmat sy potong keretapi tadi hikhik

Kak Sidah said...

salam Cl,

tahniah rahmat,
seronok dok kat mekah..minum air syurga..hari2, setiap masa minum air zam2..berkat,masa akak kat sana amalkan minum..tak batuk mohon doa pada allah..alhamdulillah..

Rahmat Ilahi said...

Salam dik Shima,

potong dik, jgn x potong..

trek PDKM ni terbuka utk semua kn he he he..

nadz said...

Assallamualaikum CL,

Terima kasih atas budi baik CL. Bagaimana caranya nak minta CL postkan air zam-zam tu..Mama nak sangat-sangat..all postage will be paid.

S said...

salam,

CL,
cantik deretan paip air tu, masa kt Makkah tak pernah nampak tempat tu kosong. sentiasa dipenuhi oleh jemaah.

Cl,
boleh ka paparkan gambar tempat saei yg bawah tanah, tentu sudah siap. kak S hari tu tak sempat masuk pun. tentu ramai yg nak
tengok.

Kak Sidah said...

salam ,

nadz, akak ada pembekal air zam zam kat shah alam, nama dia hjh teh sabariah--0122863559...cuba la call dia

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah jgn lupa CL sampaikan salam pada Ab. Rahim (Budak Bangla)yg bertugas menyediakan air zam depan Hijir Ismail.

Amin.

tq.

kak su said...

Salam CL

Aaa..akak pun nak air zam-zam . Boleh poskan ker???

Wslm

Aquaria said...

salam CL, saya baru sampai malaysia malam tadi dari jeddah. ari2 saya lalu safwa tower untuk balik ke my hotel,royal sultan.

CM said...

salam CL


uish,,cm heran arr,,,camner tempat tu leh kosong,,setahu cm ketika disana kawasan tu jgn harap nk clear..tak pernahnya kosong..CL dpt snap masa kosongg tu..wahhh kagum..

amboiii pak hj rahmat dah ada dik shima ,dik tipah dgn dik senah pak haji lupa ker???

مسافر_اسلام said...

Salam bang lie...wah..tempat minum juga disediakan, bersih lagi. Bila agaknya MI boleh kesana ya....Doa insyaAllah
Wasalam

manzlie said...

salam malek..


ramai jemaah amik wuduk dng air zam zam...


wsalm

manzlie said...

salam dik musafir..


insyallah nanti abg dokan yer...


wsalm

manzlie said...

salam cikgu mas


dah rezeki cl dapat snap time kosong...alhamdulilah


wsalm

manzlie said...

salam nadz..


boleh apa salahnyer...just email kat cl alamatnyer


wslam

manzlie said...

salam hilmy


rahim tak selalu ada di situ...merata dia berjalan jalan tuh...heheheh


wsalm

manzlie said...

salam kak su..


boleh...apa salahnyer...

email jer kat cl...


wsalm

manzlie said...

salam aquaria


ok lah tuh..


wslam

manzlie said...

salam kak as..


insyallah nanti minggu depan cl buat umrah lagi cl p bahagian bawah noohhh


wsalam

rozaini said...

Salam Cl, Ya Allah Cl tempat tuh hari-hari kami lalu untuk ke tempat solat di tingkat satu,

Ya Allah rasa sedih betul, memang sedih Clie rindu............

rosli said...

salam Cl,

Makin byk paip dan makin cantik, teringat tahun 2008 selalu singgah situ utk minum dan masuk botol utk do bawa balik ke hotel.

Tahniah hj Rahmat ilahi

boxhousestudio said...

salam cl...BHS suka stainless steel cam gini...lain kali kalau datang lagi BHS nak minum dan minum dan minum dan minum air zam zam..hi hi hi

boxhousestudio said...
This comment has been removed by the author.