MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 18 June 2010

" SeLaMaT PaGi MeKaH - DaH SiAp MoNoReL..."

Laporan terkini akhbar kelmarin menyatakan yakni Pada 1st August nih ada test drive monorel di Kota Makkah...alhamdulilah
Landasan monorel yang sudah siap dibina...
Stesen Monorel pun dah siap untuk di gunakan...syukur
Landasan monorel yang sudah siap di bina Untuk keperluan Jemaah jemaah yang akan datang beribadah di Kota Makkah...syukur alahmdulilah
Posted by Picasa

35 comments:

ummu_hanis said...

salam..
hahahaha.
ummu menang.

ummu_hanis said...

salam cl...
wah ade monorel dah ye...
nnt nak crite kat mak.
tentu mak suke.
tahun ni mak tak dpt ke sana...
die teringin sgt nak pegi hujung tahun ni.
tp tak comfirm lg.

MohdArshad said...

salam CL

SiNoMoSa said...

salam CL..

Wow dah siap?

SiNoMoSa said...

semakin membangun bumi anbiya..

nadz said...

Assallamualaikum CL,
Telah siap monorel tu..senang lagi Jemaah nanti.. Insyaallah satu hari akan mama dapat rasa naik monorel kat Mekah.

SUHAIMI said...

salam......

makin cepat dan mudah le perjalanan,,,,,,,,,,

CM said...

salam

amboiii cikgu ummu hanis tetiba jer ada kt mekah ek???


teringat betui masa test drive putra lrt kira-kira thn 1998,cm dan kawan2 dok beratur kt stesyen universiti berpuluh-puluh kali naik train free,,antara gombak kelana jaya,,,berebut dgn budak2 kecik kt kg kerinchi tu,, nostalgia tu..

ummu said...

assalamualaikum Tn Hj CL dan PDKM's
wah bestnya dah ada monorail
teringat ibu saya yang sellau sakit lutut bila jalan jauh.kalau ada monorail mudah sikit...

ummu_hanis said...

salam cg mas,
tumpang lalu ye cl,
hihihi.
dah sampai seru...

ijoismart said...

Salam CL

Monorel tu dari mana ke mana. Leh sampai Madinah tak atau sekitar Makkah shj

rozaini said...

Salam cl,

Alhamdulilah dan siap pon .....

Mase ziarah ari tu dptlah tgk stesen nye. syukur .......

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah memudahkan pergerakan semasa musim Haji nanti.

Amin.

tq.

mfisma said...

Salam CL...wah lepas ni senang le ke Arafah naik monorel aje..

Mohd Saad Hamid said...

Waah dah siap rupanya. Beberapa persoalan:

1. Kat mana stesyen terminal monorel tu? Bukit Ajiyad ke?

2. Berapa tambang sehala ke Mina?

3. Ada jawatan kosong driver monorel tak? Nak apply la, nanti boleh tinggal kat Makkah macam CL. Hehehe gurau aje.

Rahmat Ilahi said...

Salam CL & sahabat PDKM,

Tahniah Ummu Hanis

Rahmat Ilahi said...

Dh siap sume tu yek, ada rejeki ke mekkah boleh la kita naik nanti... tp CL kena temankan.

manzlie said...

salam ummu hanis..


taniahhhh...akhirnyer....

ratu trekkk PDKM menjelma...


wasalm

manzlie said...

salam ummu hanis


taniahhh


emas dan perakkk


waslam

manzlie said...

salam tn haji arsad..


taniahhh...gangsa...


raja potong aaarrr



mana pegi pagi tadi..? takda pun dia..?


waslam

manzlie said...

salam ummu hanis


kalau comfirm bagitau lah....


wasalm

manzlie said...

salam hilmy


alhamdulilah..untuk keselesaan jemaah...syukur


wasalm

manzlie said...

salam suhaimi


insyallah...cepat masa dan waktu kan


waslam

manzlie said...

salam nadz..


alahmdulilah....untuk kesenangan dan keselesann jemaah...

waslam

manzlie said...

salam dik shimah


dah siap dah ni...nak test drive jer..


wsalm

manzlie said...

salam cikgu mas



wahhh

nostalgia tuh...cikgu naik dulu aaarr


waslam

manzlie said...

salam ummu


alahmdulilah...bolehlah nanti naik yer...


wasalm

manzlie said...

salam tn haji rahmat..


boleh...

apa salhnyer..


wasalm

manzlie said...

salam tn haji saad..


maaf ..persoalan mu takdapat hamab jawaplah....lum kuar lagi rate tambang nyer..


waslam

manzlie said...

salam ijoi...


dari arafah ke mina ke mekah...


waslam

manzlie said...

salam mfisma


alhamdulilah


nanti senanglah jemaah nak gunakan pengankutan kan..


waslam

Idris Talu said...

Salam untuk semua,

Bertambah lagi kemudahan untuk jemaah di Mekah.

Syukur alhamdulillah.
Wassalam,
Idris Talu
http://idristalu.blogspot.com/

boxhousestudio said...

salam cl

nanti monorel ni terbahagi dua lelaki dan perempuan ada monorel masing masing ..YA ALLAH...teringin nak tengok suasana sebegini...fantasi....mmm

rosli said...

Salam Cl,

Tak sabar nak tgk monorel ni siap utk kemudahan jemaah

safiudin said...

salam sdr,

tahniah ummu hanis.. dan Hj MohdArshad..

Alhamdulillah, syukur dah siap..

bolehlah jemaah Haji tahun ini gunakan...