MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 8 June 2010

" SeLaMaT PaGi MeKaH - SiLiNg siLiNg DaLaM MaSjidiL HaraM.."

Berbagai warna siling di dalam Masjdil Haram..
Cantik kan...warna pink nih
cool jer warna nih...
Subhanallah...cantik sungguh...terpegun cl melihat tadi...
Posted by Picasa

44 comments:

Kak Sidah said...

Salam CL

Kak Sidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah

Nabil Tun said...

subhanallah

Kak Sidah said...

Salam Cl,

dapat no 1 la CL

manzlie said...

salam kak shidah..


taniahhh...Ratu trekk PDKM


Pingat Emas..dan perakkk


wasalm

manzlie said...

salam nabil tun


taniahhhh



gangsa



wasalm

manzlie said...

salam kak shidah


wahhh hebat lah akak nihhh



top 2 lagi


taniahhh


wasalm

Kak Sidah said...

Salam CL,

Cantekkan siling siling dalam MH tu..ni yg tak saba nak g

manzlie said...

salam kak shidah..

tu lah cl duk tunggu ...akak yang ke berapa lak nanti yer..


waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Sekali2 jer CL, tak sempat nak tgu , selalu no last jer

Kak Sidah said...

Salam CL,

Memang akak nak g tapi belum ada rezeki la cl, cl tgu akak yer..insyaallah.

Rahmat Ilahi said...

Salam CL & semua sahabat PDKM..

Rahmat Ilahi said...

Tahniah Kak Sidah & Nabil

Menang N3 ni...

Rahmat Ilahi said...

Cantik syiling dlm MH tu kan...

Rahmat Ilahi said...

Senibina MH indah dipandang...

Dapat beribadah di dalamnya lebih indah lg...

manzlie said...

salam kak shidah


doa cl moga akak akan di murahkan rezeki dan akan sampai lagi kesini...insyallah


waslam

manzlie said...

salam tn haji rahmat..


apa kabar...?


lagi seronok bila dapt beribdah disini kan


waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Terima kasih atas doa, Allah saja yg membalasnya...akak tgu cl balik ni..


Tn Hj Rahmat terima kasih ucapan tahniah ..org lama sekali2 dapat no 1 seronok..dan tahniah juga kat nabil

kak su said...

Salam CL

Salam Kak Sidah n Nabil Tun..... tahniah.

Wow! cantiknya syilingnya...

Sesungguhnya mereka amat nenitik beratkan interior designnya kan utk tempat beribadat.

Alhamdulillah.

Wslm

Rahmat Ilahi said...

Alhamdulillah ana bikhair.

Harap CL pun sihat juga...

Rahmat Ilahi said...

Nostalgia dulu2...

Pegi MH awal nk dpta tempat..

Sementara tunggu masuk waktu ralit tengok syiling MH sambil baca Quran.

kak su said...

Salam CL

CL tak pernah ada breakfast date
ker ?

Selalu breakfast sorang2 yer???

Minum la dgn kawang2 banyak sikit makannya...hee....heee....

Wslm

Rozali said...

Assalamualaikum CL

semasa disana saya dtg awal ke MH, suasana lengang lagi, jadi saya suka perhatikan keindahan2 MH sambil beribadat

Wassalam

Rozali said...

salam CL

salam Kak Sidah
salam Nabil Tun
taniah

مسافر_اسلام said...

Salam ziarah,
cantik siling tu ye...berapa lama agaknya dia megambil masa nak buat itu siling ye..

مسافر_اسلام said...

wah...kak sidah menang lagi ye...emas, perak.

mama ju, said...

Salam CL

Tak terfikir nak tenguk siling!
CL nanti bg no K.su tu ya...

PINATBATE said...

cantik yg warna pink tu..

shami2 said...

Salam CL...

alhamdulillah...

Cantik senibinanya...istimewa tukang buat...ni..hasil kerja tangannya terpahat di MH...

PSssst kak sidah....tahniah...
shhhh kak non nak datang rasa BBQ kambin khamis ni....hihii

CM said...

salam

wahhh cl mendonggak shiling kali ni sambil snap-snap gitu,tq atas paparan menarik ni...tu namanya permerhati yg hebat..


pssssst pas kuar dari masjid balik ke hotel,,,kalau cl donngak langit nampak kapal terbang jangan sedihhh noo,huhuhu,sob,sob,hihihi..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

CM kata: "dongak ke langit, nampak k/terbang jangan sedih norr...." !!

Cantik sungguh siling2 tuh...

Amboi kak sidah, ratu trek kali ni...moga2 jadi juara bulan jun!!

Rahmat Ilahi said...

Keseluruhan Senibina MH indah dan mengagumkan...

Rahmat Ilahi said...

Terdapat beberapa tempat dlm MH yg telah dibina sejak zaman dulu-dulu lg, bermula dr zaman Nabi Ibrahim & anaknya Ismail hinggalah zaman nabi Muhammad SAW.

Kak Sidah said...

Salam

Kak Nab payah lah nak jadi juara adik kita tu mana nak letak..ni kebetulan jer...

kawan2 yg ucap tahniah ..terima kasih yer..

shahmi akak teringin juga nak g makan kambing bakar awak tu , nanti bila ada masa kita set date yer..tgu cl balik nak ..

TOKMA said...

Salam kenalan buat CL,

Tokma ziarah dari rumah nekrock. Masih segar kenangan itu bila setiap waktu duduk dalam MH mesti berpusing kepala merenung silingnya.

Moga Allah panjangkan umur Tokma utk bertemu dengan Nya lagi.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah warna mencerminkan kedamaian + kecantikan yang menyejukan Jemaah bila berada di MH.

Amin.

tq.

Inna said...

Subhanallah...

Salam CL...

Salam semuanya...

ainhany said...

salam CL

tahniah kak syidah....
tahniah nabilTun
memang hbat!!!

Cl...tdur dalam masjid pun dapat pahala ka?? rasanya CL dpat idea ambil interior siling nie time iktikaf tadi kan..terimkasih ye..doakan kami disini juga ye..mg2 sempat mndongak di langit MH juga...amin

Ayah Zain said...

salam CL,

baru betul, syiling pun dah interframe. heheh. cantik tuh

Ayah Zain said...

tahniah kak sidah. akhirnya kak sidah berjaya juga menjadi ratu trek PDKM

Noor said...

Salam CL..

siling2 nie pun menggamit kerinduan.. hu hu

psstt.. drebar kapai kata.. belum sampai masa.. nanti2 arrr.. sob sob.. 'tipah tertipu'.. ahiksss

boxhousestudio said...

salam cl

mesti nak datang umah cl..walaupun hati kata BHS, ko tu sibuk...tapi mesti nak singgah sekejap pun jadilah...ha ha ha...jiwa dah tertawan dengan kaabah dan yang sewaktu dengannya...

hasil seni bina Islam BHS memang admire sangat-sangat...cl menambahkan lagi kesukaan tu...Syukran Cl...memang best!!!...masya ALLAH....

ummu_hanis said...

salam cl.... dah makan?

rosli said...

Salam CL,

Tahniah kak sidah dan nabil tun

CL, saya mmg perasan siling berbagai corak, saya difahamkan perbezaan ini juga ada kaitan dengan zaman pemerintahan negara Arab Saudi dan juga pemimpin di satu2 zaman berkenaan, betul ker...

Yang pasti semua unik dan cantik