MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 14 November 2010

" SeLamAt ULaNg TaHuN YaNg Ke 2 PdKm"

Bismillahirahmanirahimm....Selamat Menyambut Ulangtahun yang ke2 pada BlogPDKM ni...CL ingin mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH pada anda semua ( Nazir,Cm,kak shidah,kak Noor,pakngah man,Prof MKI,hajjah zainab,abg din,kak as,adik hanis,tikah,Taj,Rezeki,ummi semua,intanterpilih,shami,jasmin,aki44,az,ayahanda,ros,hafizal,saffiudin,azimah,zie dan semuaaaaaanyer maaf nama taktertulis..) dan semua silent reader cl atas sokongan anda pada PDKM...pada tahun PERTAMA follower PDKM cuma 55o orang sahaja dan hits counter cuma 150k...tapi skg tahun ke 2 sudah melebihi 1483 follower dan 781 ribu counter hits...ALHAMDULILAH....TANPA ANDA SEMUA SAPALAH DIA BLOG PDKM NI..once again Thankyou for your support...!!!!

Sebelum mengerja kan IBADAH HAJI CL ingin memohon jutaan AMPON DAN MAAF jika ada terkasar bahasa /menyinggung perasaan anda semua..MAAFKAN LAH CL dan doakan kesejehteraan cl semasa mengerja kan IBADAH HAJI /Badal Haji untuk arwah emak cl...insyallah...

52 comments:

Nazir Amin said...

Salam CL..

Tahniah PDKM 2 tahun

wassalam

CM said...

salam

wahhh tahniah,pejam celik dah 2 tahun rupanya,,

pdkm mewarnai hidup kami..

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL dan Nazir,

Tahniah juga dari ayahnda.

Nazir Amin said...

Salam CM..

hari ni nak amik no 1 pula hehehe

Ayahanda..apa khabar

wassalam

NGINAP SRENGENGE said...

salam juga CM,

PdKM tetap harum

NGINAP SRENGENGE said...

salam Nazir,

kiranya anak2 ceria,ayah pun sebegitu.

CM said...

salam

ye larr nazir tetiba jerr nazir potong cikgu ni..

selamat beraya yer nazir

selamat juga untuk ayahanda n keluarga..

NGINAP SRENGENGE said...

salam semua rakan PdKM,

Hari ukuf dah hampir.....jangan lepas peluang berdoa walaupun di Malaysia.

liyana said...

SALAM

Tahniah semua terutamanya CL

Azima said...

Salam CL,

Tahniah & selamat U/tahun ke 2 PDKM.
Tkasih PDKM krn selalu menyajikan kami di sini berita2 terkini di bumi Mekah..TQVM CL..May God bless you in this world n the hereafter..

CL..saya jg minta maaf yer andai ada apa2 yg dicoretkan di sini mengguris perasaan CL..

Wsalam

kak su said...

Salam CL

Alhamdulillah moga PDKM akan terus memberi sumber info pd kami....

Amin. Insyaallah semuga Allah permudahkan perjalanan haji buat bonda tercinta...

Mohon doakan Kak Su sekeluarga dirahmati dan diredhoi Allah senantiasa ya...

Terutama di tempat2 yg istimewa itu...

Jazakallah khairan kathiran.

Wslm.

atanjamilselamat said...

Doa saya untuk semua jama'ah agar dapat menyempurnakan ibadah haji dengan mendapat haji mabrur yang Allah janjikan surga jua. Insyaalah.

Saya berpeluang mengerjakan haji tahun lepas 1430.

hayati hamzah said...

Salam CL
Tahniah kerana sudah 2 tahun PDKM memberi info terkini mengenai Kota Makkah dan yang sewaktu dengannya.Tarikhnya pun sama dgn tarikh hari lahir saya.Segala info banyak manfaatnya .Hanya Allah yg dapat membalas.W.pun bukan follower berdaftar saya tetap mengikuti PDKM.Suksess Selalu.

hayati hamzah said...

Salam CL
Tahniah kerana sudah 2 tahun PDKM memberi info terkini mengenai Kota Makkah dan yang sewaktu dengannya.Tarikhnya pun sama dgn tarikh hari lahir saya.Segala info banyak manfaatnya .Hanya Allah yg dapat membalas.W.pun bukan follower berdaftar saya tetap mengikuti PDKM.Suksess Selalu.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah

PDKM dah mencecah usia 2 tahun,suatu usaha murni CL membawa perkembangan terkini tanpa sebarang upah, namun isnyallah Allah akan membalasnya kalau tidak di dunia , di akhirat kelak
insyallah

selamat mengerjakan ibadat haji, semoga dipermudahkan segalanya dan mendapat haji yg mabrur .

doa2kan kami juga disini

AL FATIHAH buat arwah ibu CL

Kak Sidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah dah dua tahun PDKM..akak ucapkan tahniah pada pdkm dengan harapan pdkm akan terus menjadi salah satu blog yang sentiasa mendapat perhatian...dengan adanya blog ini akak telah dapat mengenali ramai kawan..
Terharu dgn ucapan maaf dari CL,akak doakan agar cl dipermudahkan disepanjang mengerjakan ibadah haji utk allahyarhamah ibu itu nanti..insyaallah Cl akan sentiasa berada dalam peliharaan Allah..

manzlie said...

salam nazir..

taniahhh...raja pecut pdkm..no1...emas


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas


taniahhh...perakkkk no2..


ye ker...tq..


waslam

manzlie said...

salam ayahanda..


taniahhh...gangsa


terima kasih atas sokongan ayah

pada pdkm..


waslam

manzlie said...

salam liyana


mekasih atas sokongan saudari pada pdkm..


wasalam

manzlie said...

salam kak su



syukran...


waslam

manzlie said...

salam kak shidahhh


mekasih atas sokongan akak jugak..


waslam

manzlie said...

salam azima


mekasih yer atas sokongan saudari


waslm

manzlie said...

salam atan jamill


amennnn ya rabilalaminnn


waslam

manzlie said...

salam pak rezeki


alhamdulilah


terimakasih jugaka tas sokongan anda..


waslam

manzlie said...

salam hayati hamzah


alhamdulilah...genapdah 2thn


waslam

manzlie said...

salam kak shidahh


mekasih atas doa dan sokongan dari akak jua..


waslam

Aki44 said...

Salam CL,

Tahniah dan teruskan memberi sumbangan.

Aki44 said...

Salam CL,

Mantop

manzlie said...

salam aki44


mekasihhh....syukrannn


waslam

Jasmin Flower said...

SALAM CL?

TAHNIAH ....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

Alhamdulillah...tahniah CL. Dah 2 thn perkenalan kak nab dgn PDKM rupanya..dan rasanya seakan sudah lama mengenalinya :)

Kak nab doakan agar segala urusan berkaitan ibadah haji yg CL akan lakukan akan dipermudahkan oleh Allah SWT. Semoga CL bahagia...take care.

khairol azwar hj mazin said...

Assalamualaikum w.b.t CL & Semua warga PDKM,

Tahniah ulangtahun Ke-2 & Selamat Menunaikan Ibadah Haji

hjmins said...

Salam CL,

Sudah 2 Thn PDKM bersiaran. Tahniah CL.
Tq all

mior zahid said...

Salam CL
Tahniah atas sumbangan anda memberikan kami gambaran terkini dari bumi barakah Mekah Al Mukaramah. Tanpa usaha keras saudara, pastinya blog ni takkan semeriah ini. Terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman.
Semoga CL akan teruskan usaha ni kerana keluarga PDKM sudah Besar.
Saya doakan semoga Allah permudahkan segala pekerjaan dan ibadah CL di Tanah Suci. Doakan kami berpeluang menjadi tetamuNya secepat mungkin. InsyaAllah

Umi Azuddin said...

Salaam CL,

Tahniah CL dan selamat ulangtahun ke-2 buat PDKM. PDKM bukan sahaja menyajikan info terkini dari bumi barakah tetapi juga (dengan izin Allah) telah mempertemukan dan menjalinkan silaturrahim yang erat sesama followernya. Semoga Allah memberi ganjaran pahala besar kepada tuan blog ini. Amin.

Semoga Allah permudahkan ibadah badal haji CL buat almarhum bonda CL. Moga memperoleh haji yang mabrur. Amin.

Dirgahayu PDKM! :)

rozaini said...

Salam cl,

Tahniah PDKM ke 2 thn dan Selamat Menunaikan ibadah haji.....

Cikgu Ma said...

salam Tn HJ CL dan team PDKM sekalian
alhamdulillah
tahniah ummu ucapkan untuk PDKM.masih saya ingat dulu mula2 jumpa blog PDKM ialah melalui salah seorang follower blog saya yang tidak mempunyai blog tetapi dia terus halakan blog ini dari profilenya. selepas itu saya jadi silent reader pdkm hingga suami ajarkan cara nak jadi follower blog.alhamdulillah,tahniah sekali lagi utk pdkm

boxhousestudio said...

assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh Cl...

Alhamdulillah..Alhamdulillah...Alhamdulillah...barokah benar hidup CL...sentiasa dapat menjejak kaki kebumi Anbia...BHS doakan agar Haji Mabrur milik CL...dan BHS sedekahkan Al-Fatihah buat arwah emak Cl...Al-Fatihah

Pada PDKM yang menyambut hari jadi ke 2 ....Happy Birthday PDKM...happy dapat mengenali PDKM...bahagia kerana sebelum menjejak kan kaki ke tanah suci kelmarin...blog PDKM ni lah rujukan maya BHS...Syukur bangat....kenangan terindah dari maya ke alam yang nyata bila tiba di sana...ALLAH..ALLAH...ALLAH...

so adik ku CL(adik ke?..ha ha ha...sshhh)....moga ibadah mu di terima ALLAH SWT....beribadahlah sepuas-puas nya seolah-olah kita akan mati esok...ALLAH...

jangan lupa doakan BHS and family serta rakan PDKM semua...serulah nama kami berulang-ulang kali agar tercapat hasrat ke tanah suci lagi dan lagi....amin amin amin YA ALLAH...

salam Haji
BHS

Kehidupan Makkah said...

Salam: Mabrook dah dua tahun berb;og....

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah Ulang Tahun ke 2 PDKM. Teruskan usaha utk kami disini, muga2 diberkati.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam semuaa


JUTAAAN terimaksih atas Nasihat, Doa dan Sokongan anda pada PDKM...

insyallah CL akan lakukan yang TERBAIK buat anda semua..


syukran

waslam

Rahmat Ilahi said...

Salam CL,

Tahniah dah 2 tahun usia PDKM,

Syukur Alhamdulillah dpt melihat perkembangan kota Makkah dan MH melalui PDKM....

Wassalam.

cun09 said...

salam...

tahniah sahabat ^_^

**dpt melepas rindu, di kota mekah...syukran**

rosli said...

Salam CL,

Tahniah, kami semua sokong CL

rosli said...

Salam CL,

Tahniah hj Nazir,

Cl wpun saya bukan geng2 awal pdkm, tp saya bangga dengan CL. Kat pejabat saya ramai yang follow blog CM. Last week ada dua orang lagi mintak address CL. Tahniah sekali lagi

DariRumahKecilKu said...

Salam CL..

Tahniah PDKM 2 tahun...

Maka selama 2 tahun ni jugak la umi mengikuti blog ini...

Wasalam...
Umi & keluarga

abang sulong said...

Salam CL,

Tahniah, Selamat Ulang Tahun PDKM ke 2. Dan Selamat Mengerjakan Ibadah haji dan memperolehi haji yang mabrur, insyallah.

Marla said...

Salam...

Selamat menunaikan Ibadah Haji,semoga menperoleh Haji yang mabrur...and congratulations...2 years...keep it up.

Leenoh said...

Selamat panjang umur PDKM dan sentiasa bersama maklumat baru.

مسافر_اسلام said...

Allhamdullah...sudah 2 thn. Selepas ini tentu lebih ramai lagi yg berkunjung.

support@safiudin.com said...

salam CL dan warga PDKM...

tahniah PDKM.

tetap dihati..

wassalam.