MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 8 November 2010

" BeRiTa TeRkiNi....."

Bismillahirahmannirahim....alhamdulilah cl akan melaporkan BERITA TERKINI mengenai /suasana KOTA Makkah dan MasjidilHaram untuk tatapan pembaca setia blog PDKM ni..insyallah..
Begini lah suasana Dataran Kaabah pada waktu jam 9 pagi ,sebelum CL masuk pejabat sempat melakukan tawaf sunat pada pagi tadi..agak sesak dengan jemaah yang sudah ramai memasuki kota mekah skg ni...alhamdulilah...
Posted by Picasa

73 comments:

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Selamat kembali melaporkan..

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Dah lama kan cl tak buat laporan

Kak Sidah said...

salam cl,

no. 1.2.3...dah cukup

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Alhamdulillah..dah selamat cl buat tawaf..syukur cl dah kembali ketanah suci, dapat lah kita di PDKM laporan terkini..

Imran Paris said...

En Li...salam dr Paris, terubat akhirnya rindu menatap Baitullah di PDKM. Thanks.

Imran Paris said...

En Li, wall baru ni kelas gitu, mana dpt pix pdgn udara MH tu?

boxhousestudio said...

Salam Cl...

salam dari malaysia buat Cl yang sudah pun sampai ke Mekah...

macam merpati...terbang sana...terbang sini..ha ha ha

selamat mengerja kan ibadah haji dan selamat bertugas di bumi anbia

wasallam
BHS

Imran Paris said...

En Li...awat semua senyap je ni, sy dgn Kak SIdah je nampaknya. En Li, tahun ni buat haji lagi tentunya ye...dah kali ke 4 dah kan. Beruntungnya, ALHAMDULILLAH

abang sulong said...

Alhamdulillah, syukur CL dah balik ke Makkah Al Mukaramah semula. Bersiap2 nak mengerjakan haji le beberapa hari lagi..

(nanti saya email gambar minyak wangi)

nurazzah8 said...

Salam En Li (saya tgk ada yg panggil CL ada yg panggil En Li...so saya ikut aja..)

Ya Allah..rindu sungguh hati saya melihat dataran Kaabah itu... walaupun kelihatan sesak dengan manusia, tetapi jika kita berdoa dan memohon dengan bersungguh-sungguh ke hpd Allah, InsyaAllah Allah perkenankan permohonan kita untuk berada di situ... ALhamdulillah sentiasa ada tempat kita di situ...
Saya pergi mengerjakan haji pada tahun 2007 bersama suami, abang ipar dan MIL. MIL saya meninggal di sana.

manzlie said...

salam hajjah norshidah...


taniahhh...pingat emas..perakk dan gangsa..

sapu bersih nooohh


waslam

manzlie said...

salam dato imran parisss


gambar tuh di snap dari jam besar zam zam tower....canteek kan...


waslam

manzlie said...

salam boxhouse


alhamdulilah...terbang sana sini....hehheheheh


syukran atas sokongan akak pada PDKM

waslam

manzlie said...

salam nurazzah8


aalahmdulilah....bersabaralah yer...ada hikmah di sebalik tuh...


walsm

manzlie said...

salam abng sulung


alhamdulilah...persiapan telah lama di atur..insyallah dng izin nyer...doakan cl yer abang longg


wasalm

manzlie said...

salam dato imran parisss


alhamdulilah...rezeki di beri oleh NYer...syukur alahmdulilah datoo



wasalam

CM said...

salam cl

alhamdulillah.dpt kami berita terkini..fresh gitu...


yup setuju dgn cik im,,,lawa PDKM kini,,ada gambar shooot dr atas tu..kelazzzzz

Jasmin Flower said...

ALHAMDUDILLA

Aki44 said...

Salam CL,

Seronok dapat bersiar semula dr tuan rumah PDKM. Pas nih misti update selalu, dah lama dah flash back tapi tetap fresh.

Wall yg mengancam, teruskan.

Selamat mengerjakan ibadah haji, mabrur insyaAllah

Amdan said...

Assalam mualaikum CL.
Baru terubat rindu....lama tak dapat berita terkini dari sana. Alhamdulillah CL dah post gambar2 terkini..

Umi Azuddin said...

Salaam CL,

Alhamdulillah CL sudah mula bersiaran dan melaporkan berita terkini. Terima kasih CL.
Cantik header baru. I like :)
Selamat kembali bertugas. Ceria dan sihat hendaknya.
Semoga mendapat haji yang mabrur.

anim kasim said...

salam cl,smuga mendapat haji mabrur insyaallah....
salam smua ,semuga sihat sejahtera n dirahmati Allah...amin.....

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL,

selamat berada di Makkah.

wassalam

Kakzakie said...

Salam CL,

Nak pergi bertugas masih dapat tawaf lagi. Ya-Allah beruntungnya CL. Sesak musim haji tapi meriah buat pekerja di sana macam CL.

Terima kasih dapat laporan...

Kak Nora said...

Salam CL,
Akak pembaca setia. CL.Cuma nak tanya, Keretapi ke Arafah, Mina dan Muzalifah dah boleh digunakan tahun ini ke?

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah. Didoakan CL sentiasa sihat sejahtera. Berita Terkini yg mengamit kesana.

Amin.

tq.

hjmins said...

Salam CL moga sihat selalu,

Syukran krn dpt siaran terkini dr MH yg telah lama terputus..

CL buat haji pulak ke tahun ni.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah

jgn lupa nombor tu ...

mama ju, said...

Aslkm

Wah kak shidah tahniah.

Selamat kembali bersiaran dr sana.

Moga sihat.

mnasir said...

Salam.

Alhamdullillah, CL dah masuk kestudio melapurkan suasana di MK

PINATBATE said...

Salam CL
Selamat kembali ke Haram.Semuga sihat.

ummu said...

mualaikum tn hj CL dan kawan2
rindunya dgn ibubapaku
moga2 mereka sihat..
tq CL

ainhany said...

Salam CL,

teruskan melapor langsung dari MH.
Rindunya santatapan setiap pagi..

semuga selamat dan doakan kami jua

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

alhamdulillah...cl kembali bersiaran dari makkah.

pdkm berwajah baru ~ sgt cantik!

syukur, beru jer ada line internet .. terus buka pdkm :)

Noor said...

Salam CL..

Alhamdullilah.. selamat memulakan tugas.. jaga diri baik2.. doakan kami geng2 PDKM ye CL..

psstt.. chantek arrr wall baru..

SUHAIMI said...

SALAM....

SELAMAT MELAPORKAN...............

mnt said...

Salam CL, alhamdullilah dah blh dpt berita terkini PDKM semula

support@safiudin.com said...

salam CL,

alhamdulillah, syukur CL dah sampai ke Makkah.

selamat menjalankan tugas.

terubat rasa rindu, dengan adanya berita terkini dari CL. terima kasih CL.

ps: banner PDKM...nampak kemas, cerita dan segar.

manzlie said...

salam saffiduddin

alhamdulilah...akan sya paparkan aygn terbaik....

pssttt. leh emailkan nama tuh tak?

waslam

manzlie said...

salam ayhanada...


alhamdulilah anakanda selamat bertugas semula...

salam syang pada bonda


waslam

manzlie said...

salam pak rezeki...


nanti cl email kan nombor tuh yer..


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas


alhamdulilah....mekasih atas sokongan cikgu jugaka pada pdkm


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab


alhamdulilah...intenet akak dah ok skg...


waslam

manzlie said...

salam ummu


rindu pada mereka...sabr lah yer...


waslam

manzlie said...

salam jasmin



syukur...and thanks for your support..


waslam

manzlie said...

salam aki44



jutaan terimaksih atas sokongan haji pada pdkm


waslam

manzlie said...

salam amdan


mekasih jua aatas sokongan saudara pada blog pdkm ni


waslam

manzlie said...

salam ummi azuddin


apa kabar..?


waslam

manzlie said...

salam anim


alhamdulilah....


wasalam

manzlie said...

salam kak zakie



syukur alhamdulilah kak...semuanyer ini datg dariNyer jua..


waslam

manzlie said...

salam kak zakie


aalahamdulilah kak...



waslam

manzlie said...

salam kak nora


insuyallah boleh di gunakan


waslam

manzlie said...

salam hilmy


syukur dapt bersiaran semula kan...


waslam

manzlie said...

salam hjimins


insyallah ada rezeki cl cuba lakukan yer...


waslam

manzlie said...

salam mamaju...


selmat bersiaran jua...


waslam

manzlie said...

salam mnasir...


jutaan terima kasih pada sokongan anda


waslam

manzlie said...

salam cikgu pinat


syukur kita boleh bersiaran semulaa....


waslam

manzlie said...

salam mnt


alhamdulilah...mekasih atas sokongan sudara


waslam

manzlie said...

salam kak noor


alhamdulilah...


mekaish atas sokongan akak juaaa..


wsalam

manzlie said...

salam ainhanny


alhamdulilah dan jutaan terimaksih ats sokongan suadari pada pdkm nii


waslam

support@safiudin.com said...

salam CL,

terima kasih atas perhatian yang diberi...

nama? dah. semak email...

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL,


whaooo.......comment mendadak naik,macam ayiak banjir di kedah.

PdKM akan intai Makkah dari jendela blog CL.

wassalam

mohd said...

salamm.semoga sihat dan afiat dalam mnjalankan tugas seharian

KaklongWiduri said...

Salam CL...
seronok rasa...harap liputan akan segar setiap saat...macam dulu2 juga...selang satu jam dapat gambar baru...
Terima kasih berkongsi pengalaman.

manzlie said...

salam ayahanda


mereka menunngu dah lama kot berita mengenai kota makkah..


wasalm

manzlie said...

salam mohd


meaksih atas sokongan anda pada pdkm niii



wasalm

manzlie said...

salam kak long widuri


insyallah ...doakan kesihatan cl jugak yer...


waslam

rosli said...

Salam Cl,

Syukur dapat laporan terbaru dari Makkah. Saya terlewat sbb buzy dengan tugasan arini. Semoga CL dan Nazir sihat di sana dan memulakan tugas dengan begitu bersemangat.

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Hjh Zainab.....laju..... lepas ni kita semua kembali berlumba di pdkm....

hanimmokhtar said...

salam CL,

Alhamdulillah..akhirnya dapat menatap gambar terbaru suasana di Masjidil Haram ni..

semoga CL dilindungi dan diberkati Allah selalu..

manzlie said...

salam hanim mokhtar


alhamdulilah dan jutaan terimaskih atas doa dari puan


walsam

manzlie said...

salam rosli


alhamdulilah...

mekasih atas sokongan dari saudara terhadap pdkm...


waslam

Maria Tarisha said...

Salam..

Makasih krn buat laporan utk tatapan kita d Tanah Air....