MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 25 November 2010

" CoReTaN HaJi 2010- EpIsoDe 10..PerMandaGan MiNa.."

Permandangan Mina dari Jamarat
subhanallah
dari tempat melontar cl zoom ni
Posted by Picasa

27 comments:

YB said...

salam cl,

Indahnya mina

Rozali said...

Assalamualaikum CL


teringat kisah lama

teringin lagi

Wassalam

Azima said...

Salam CL,

MasyaAllah...sayu tgk pemandangan ni

manzlie said...

salam yb


alhamdulilah...sungguh indah kan


waslam

manzlie said...

salam rozali


nostalgia kisah lama pasti mengamit kemari...


wasalm

manzlie said...

salam azima


sayuuu kann


waslam

annaazwinn said...

salam cl,

sungguh,,,indahnya mina,,,rasa sayu,,,teringat dan rindu,,, rindunya melebihi rindu kekasih, rasa baru ditinggal,,,dah menggamit lagi nak ke sana,,,doakan saya ke sana lagi.

smga cl sentiasa sihat, bahagia dan gembira di tanah barakah tu.

wassalam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah indah + cantik pemandangan sedemikian + nostalgia muncul kembali.

Amin.

tq.

hjmins said...

Salam CL,

Pembangunan di Mina pesat sekali.

Hampir setiap tahun permandangan berubah.

Tahun depan???

manzlie said...

salam haji min


tahun depan...semua jemaah boleh mengunakan lrt..insyallah


waslam

manzlie said...

salam hilmy


sungguh indahhhh


waslam

manzlie said...

salam annaazwinn


nostalgia lamai mengamit hati untuk kesini kan..


waslam

Laalaa said...

Salam CL,

Bestnya tengok gambar-gambar ni. 2 kali pergi umrah, dapat tengok dari jauh.. sahaja.

Muzem Yunus said...

Salam,
Saya sedih dan sebak sebab mak saya antara jemaah haji malaysia yang meninggal dunia di kota suci mekah pada 6 november 2010 yang lalu. masih dalam keadaan terkejut. sebak dengar ayah telefon dari mekah bagitau mak meninggal selepas mengadu penat lepas tawaf. sayu hati ni.. terima kasih kepada tuan punya blog, sebab sedikit sebanyak dapat hilangkan rasa rindu dengan menatap coretan terkini.. teruskan usaha ini sebab saya yakin bukan saya saja yang menagih berita terkini dari mekah dalam bahasa malaysia.. Al-Fatihah. :-(

mfisma said...

salam CL...cantik pemandangan ini..last year tak sempat amik shot dari situ..takziah kpd Muzem Yunus..walau pun bersedih , bergembiralah si ibu meninggal di tanah suci dan akan dibangkitkan berhampiran dengan Rasululullah..

manzlie said...

salam laala


alahmdulilah....dapt menatap gambar semua ni deng IzinNyer..

waslam

manzlie said...

salam muzem yunus


innalilah...dan salam takziah dari cl serta warga pdkm...jgnlah bersedih...hadiahkanlah arwah ibu saudara dengan doa doa...moga allah mencucuri rahmat keatas roh arwah..amennn


waslam

Aki44 said...

Salam CL,

Rakaman yg sungguh memikat hati mereka yg telah pernah menjijak kaki di bumi Mina. Walaupun jauh berbeza dari dahulu tapi tetap dapat mengenalinya.

hilmyiskandar said...

Salam.

Saya kutip pengalaman dari ratapan Muzem Yunus:

Waktu Qukuf di Arafah Jemaah satu pakej saya tiba2 rebah cara perlahan di kelengkang saya (waktu dengar kutbah dari Imam Pakej) saya pangku hingga kutbah selesai. Arwah sihat sepanjang ibadat haji hingga balik ke hotel Mekah. Selang beberapa hari arwah di kejutkan meninggal dunia semasa saya menghantarnya ke Hospital TH. Kaedaan wajahnya jernih + senyum hanya mengucapkan terima kasih. Hingga kini tiap kali ke Mekah teringkatkan arwah meninggal selepas qukuf + semua rukun haji selesai = ganjarannya SYURGA.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam mfisma

alhamdulilah


canteek kan permandangan nyeer..


waslam

Aki44 said...

Salam CL,

Kerajaan Saudi sentiasa mempertingkatkan kemudahan disemua tempat tumpuan jemaah. Maha Suci Allah menggerakkan hati n jiwa pemerintah disana menggunakan kekayaan yg dianuggerahkan utk faedah ummah.

manzlie said...

salam hilmy


alahmdulilah....satu pengalaman yang cukup istimewa ....nostalgia yang tak akan luput dari ingatan kan..


waslam

PINATBATE said...

Subhanallah..

Kak Sidah said...

salam CL,

cantik pemandangan mina ni..dulu akak tak sempat nak ambik gambar mcm ni..

kak su said...

Salam CL

Alhamdulillah atas foto2 ni ya..

Takziah buat Muzem Yunus...ibu anda terpilih diantara berjuta...

Bersabarlah ya...

Wslm

rosli said...

Salam CL,

Subhanallah....lebih jelas pemandangan di sini....luas betul kompleks jamarat ni

support@safiudin.com said...

salam CL,

saya suka gambar ni... indah, tenang dan damai..

dekat dihati...