MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 3 December 2008

My staff - Mutawaff Abdul Samad

Assalamualaikum...Pagi tadi waktu aku masuk kedalam office aku , tiba tiba aku nampak ada satu bungkusan plastic tag BinDawood, di mana di dalam nya ada tali leher ( Tie ) baru walaupun harga nye murah tapi 'The Tought is Count ' ....Rupa rupa nye itu ada lah pemberian daripada Supervisor aku Mr Abdul Samad ( yang mana selalu org panggil dia Mutawaff ) Terperanjat aku di buat nye sebab duk buat surprise tadi ... dia bagi adalah kerana dia sedih dan risau pasal aku dah nak balik kl ni nanti cuti...dia duk takut kalau kalau aku tak mau datang balik kerja di sini...sebab tu dia nak kalau aku pakai nanti tie tu di kl dengan harapan aku akan balik kembali di Mekah and ingat depa semua di sini...So touching lah my staff ni..sian lak aku tengok dia...tak sangka pulak aku..sebab dia ni selalu gak kena marah dengan aku pasal kerja ni
Besides that si Mutawaff ni ( Mutawaff ada lah panggilan bagi para alim ulama yang berjambang cam dia ni and serba tahu dan arif pasal ugama islam ) dia ada lah ibarat 'guru' agama aku disini..dengan dia lah aku duk belajar solat solat sunat, solat Jenazah, macamner nak buat umrah serta Haji serta pengetahuan tentang sejarah sejarah di kota Mekah ...so banyak juga lah aku dapat info dan nasihat dari nye..eventhough skg ni dia duk sibuk kalut memberi panduan and tunjuk ajar pada aku camner nak menunaikan Haji..Syukur alahamdulilah ya Allah ada juga insan yang sanggup menolong aku disini..I am really apprieciate him...Semoga allah saje lah dapat membalas budi baik dan jasa dia..Aminnnn

2 comments:

puteh said...

Salam...
Terasa saya, sebab abg kater BinDawood jual barang murahan. Saya selalu jugak shopping kat sana tau.. kekeke..
Anyway, baiknya mamat mutawaf tu nak bagi cenderahati (cewah! dah ada peminat local ker?)

By the way, I like the tie dan buckle talipinggang yg dia pakai.

abangsulung said...

CL,
Mutawwaf Samad ni orang arab ke..?