MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 5 July 2009

" Training"

Duk beri penerangan pada mereka tentang topic yang di perbincangkan...
Group Discussion nih....wahh nampak sunguh sungguh depa kan..

Group C buat "Role Play..." bagus jugak depa nih tau..
Come on group D , beat them, show them sapa Bagus...!!!!!
Another " role play' tuh.....caya lah...

Salam from makkah....sekarang nih tiap hari Isnin hingga Rabu..saya kena lah jadi "cikgu Sementara lah".. untuk mengajar serta melatih budak budak nih...dari jam 5.30pm hingga lah ke 7.00 ptg...memandangkan Ramadan hanya tinggal 2 bulan sahaja jadi kenalah kami semua bersedia mental dan fizikal bagi menghadapi nyer...hehehheheh....so ada lah beberapa assignment yang telah di berikan pada mereka tentang " Good Service" to guest untuk di perdebat kan...agak letih jugak mengajar nih namun ada jugak terhibur dengan gelagat gelagat mereka....alhamdulilah...syukran..waslam



121 comments:

Salam sejahtera....... said...

salam,
ada kerja kosong tak...hihi

PINATBATE said...

Salam..
Fuh!memang nampak hebatlah cikgu sementara tu..

err..CM nampak tak siapa jadi murid terbaik yg dapat nombor satu tu..? Walaupun tulisan berpintalmu tidak ku kenal tetapi janggutmu tetap menjadi pojaan CM..!

cikgu mas said...

salam cikgu azli..wah dah bole together2 kiter..sama2 cikgu dah...


cikgu pinat ni..malu arr,..he,he,he tak sangka sebijak itu dia,,tengoklah camner i pilih..genius gitu..he,he,he,,,pas ni ramai lagi yang berkenan dgn abg samad ni..hiss risau yer saya.dah lah enceeem bijak lak tu.tulkan k.pinat,he,he

cik lie ,gaya cik lie !!!kan bukan cam cikgu sementara tapikan cam Pengetua Sekolah..betul ni tak tipu,,,,,my boss pun sebaya cik lie..nampak hebat jd cikgu yer..faham tak budak2 tuu???

PINATBATE said...

hahaah!
cikgu mas malu pulak dia..

CM,
err..rasanya tinggi sikit lagi gaya Cik Lie tu..bukan takat pengetua sekolah jer..tu dah gaya Pengarah Pendidikan Negeri ..tengoklah murid-muridnya tu..bersungguh-sungguh nampaknya!

manzlie said...

salam sejahtera..

ada kot kerja ksong
api next year lah..spa nak masuk


syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat..

alah kak pinat..biasa jer tuh lah..

oh tuh jgn cakap
ada orang dah cop cop..hehehehe

syukran
waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


hmm jadi cikgu cementra pun tak pa lah..janji depa semua faham..ana kalam arabic soya soya..ente mafi maklum...mafi ariff..heheheheh

syukran
wslaam

manzlie said...

salam kak Pinat..

akak jugak nih ada jer lah..heheheheh

manaa ada gaya saya nih...tultak..


sykran
waslam

Imran Paris said...

En Li...ada gayalah...teringat pulak zaman sy di INTAN Bukit Kiara dulu....sama gaklah, ngajar, role play, flip chart, white board.... rindu gak zaman2 tu :) Lainkan bila ngajar adult learners banding dgn ngajar budak2 :D

manzlie said...

salam Imran..

many thansk for the infor and comments tuh..

wasalam

Abg Mgt said...

Salam,
Hebat juga, jadi cik gu pun boleh, baguih laa.

Boleh laa nak lawan dgn cik gu mas,
tah-tah hebat lagi cik gu Lie.. he, hee....

siti noor said...

jd cikgu pulak en lie nie.syabas.pesai training dok bersila lak nie?

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Semasa masih bertugas dulu, saya memang suka mengadakan Kursus Motivasi Peningkatan Syahsiah Pelajar. Di dalam blog saya pun saya ada tulis pasai kursus ni, tapi taklah canggih.
Saya memang sangat minat dengan kursus, kalau tak salah gambar itu menunjukkan kerja berkumpulan atau LDK ( Latihan Dalam Kumpulan ).

Kursus macam ini memang berkesan, peserta pun aktif.

siti noor said...

en lie sorry bukan dok bersila..ingat lain tulis lain pulak..persilakan depa training kat malaysia ker.teringat kenangan dok hotel di mekah.servis ok tp kena hati2.

zain said...

Salam En Lie, saya pendatang baru. Moga diterima menjadi ahli. Memang bergaya la En Lie. Bukan cigu sementara tu, dah macam cikgu terlatih.

Kak As said...

Assalamu'alaikum,

Hebat, memang hebat Cik Lie kita ni. semua boleh dan mempunyai ciri2seorang Boss yang mantap.
beruntunglah sapa yang akan menjadi...... ???

ada satu rahsia yang Kak As tahu tentang Cik Lie ni, nak tau dak ???
tungguuuuuuuu.......sabaq na.

rezeki said...

salam cik lie,
mcm pensyarahlah cik lie. menurunkan ilmu kepada anak murid berkaitan pekerjaan. Di antara salah satu amal kebaikan yang dibawa nanti ke negeri akhirat ialah ilmu yg membawa kebaikan yg diajar .
p/s: teringat cerita cikgu saari...

ijoismart said...

ala kak as ni, dok buat suspens plak. sy dah tak senang duduk ni. apa lagi CM, Noor, pinat. Rahsia apa tu ... rahsia mu rahsia kami juga ka

Atikah said...

Salam en lie...

Wah, dah tukar position pulak ya... caya ler en lie, exe boleh, photografer boleh... skrg cikgu lak... nie dah boleh bekerjasama ngan kak mas, kak pinat nie... :)

Atikah said...

Salam kak as...

Rahsia apa lak tu... :)))

maklang said...

he..he...Cikgu lie lah pulak. ye...nak join cikgu mas ke...??

HjLAH aje said...

Assalamualaikum Tuan,

Saya amat seronok melayari web tuan terutama sekali gambar-gambar keadaan masakini Masjidilharam. Boleh tak tuan 'snap' gambar dikawasan Masjid Kucing yang kami percayai banyak bangunan disekitarnya telah dirobohkan. Syukran from JB

cikgu mas said...

Salam cik lie..salam berhari minggu.

Abg megat kata cik lie lagi hebat dr cikgu mas betul ker??..cik lie mesti tahu jawapannya...

Rezeki lak kata..tgk cik lie teringat cikgu Shaari,,,,hah yg tu betul,dia selalu mengajar budak main bola..dan partnernya dah tentu cikgu Norkiah...he,he,he cik lie cikgu norkiahkan my freind..

Kok as..
ada jugak gunung berapi meletup lagi ni,berpeluh nk jawab komen..bagi cik lie rest aar,kalau ada rahsia bagitau cheq dulu,cheq pandailah mcmana nk bagi sensasi.n kontroversi.he,he..sori cik lie

Imran Paris said...

Kak As...mai habaq kat cheq sama no ;)

En Li, dlm gmbr2 terdahulu, ada saya nampak En Li pegang tasbih, mmg minat tasbih ke? Buatlah n3 pasal tasbih...sy dulu tak pernah guna tasbih, beli pun utk bg2 kat org, tp masa di Mina musim haji lali, saya beli tasbih utk diri sendiri....ok gak pakai tasbih ni rupanya.

Oklah Cigku Li...anak murid Pengajian Jarak Jauh (PJJ) Paris berundur diri...selamat mengajar :D

hanis said...

Assalamualikum Cikgu Lie,

Insyallah, tahun depan leh di calunkan tuk Cikgu terbaik sempena hari guru...bertanding ngan CM, and Cikgu2 yg lain...

Tahniah tuk CM juga...kerana Abg "S" sememangnye yg terbaik.... ;-)

Kak As...jgn laaa terus mendebarkan hati kami...bila laa nak habaq mai rahsa yg tersimpan tu...

PINATBATE said...

Salam..

mana Kok As ni..
bila nak rungkai misteri tu..?
isyy..ramai yang berdebar-debar menunggu ni...

shami2 said...

Salam, Cik lie

Usaha gigih pasti memberi hasil yang baik, insyaallah.

Hari ni ahad, sibuk buat house keeping kat rumah kerja bermula di tingkat atas, kemudian diikuti dgn tingkat bwh, dibantu oleh anak2 , kecoh...riuh rendah. akhirnya team kami pengsan keletihan....hehehe

Kak As said...

salam semua,

ijoi, imram,tikah,CM, pinat, hanis, cik Noor dan semua adik2.

kena sabaq la noohh,
belum sampai masa lagi nak meletop ni.
lagi pun kak as kesian kat cik Lie tu, takut BP naik plak.
kesiaann cik Lie.

TUNGGGGUUUUUUU........

cikgu mas said...

salam

kok as n fren...

mana cik lie yer???jarang dia tak boleh `rumah dia`ni..sehari suntuk???lainlah kalau outstation!!!

Penat sungguh jadi cikgu yer,,ok boleh belajar dgn CM,camner nk mantain stamina bila mengajar??tak tido malam pun boleh mengajar dengan bersemangat...

harapnya kat sana cik lie sihatlah..dok berehat tu agak yer??bercuti sakan...tak!!! saya tk nak main2 pasal rahsia lagi,saya dah mintak maaf dah..saya nk jadi `budak baik`..dah janji dah!!!he,he

Kak As said...

salam Cik Liep mana adik ku ini, tak balik2 dah 2 hari ni.Smoga Cik Lie selamat dan sihat.

zain said...

Asalamualaikum adik kakak,

Cikgu Lie ada urusan tu. Harap-harap dia sihat. marilah kita doakan kesejahteraan beliau.Insya Allah bila urusan dia selesai dia akan menceriakan lagi blog ini. Amin.

rosli said...

Salam Azli dan frens,

Saja nak tanya training dalam bahasa Arab or B. Inggeris? Mesti you dapat tgk gelagat semua staff di bawah tjawab you, masa tu lah Azli akan nampak kreativiti mereka dan ada yang pendiam dan ada yang tgk aje, ada yg berpeluh bila suruh bercakap kat depan dan ada yang suka bagi banyak pendapat. Apa pun it is good to have training cam tu, yg bestnya Azli dan pasukan telah bersiap awal untuk menghadapi musim Ramadhan dan musim Haji. Semoga Azli dan staff berjaya dan dapat mengharunginya dengan lebih tabah.

Asnija said...

Cik lie,
gaya dah ada...bersemangat semua anak murid nampak nyer...Cikgu nyer pun nampak bersemangat...teringat saya tagline Ritz Carlton "We are ladies and gentlemen who serve ladies and gentlemen." Berebut staff nak sevice customer...

Saya rasa, staff cik lie pun mesti 101 kali cam tu kan...tengoklah sapa boss nyer...

Asnija said...

K.As,

(setiap kali baca entry K.As, saya selalu terperasan, sebab kat opis, orang panggil saya pun K. As jugak...)

Anyway...apa cerita yang suspen sangat tu? Gaya nahu, intonasi dan tatabahasa, macam cerita pasal Cik Lie nak...tut...tut....tut...

(tak pe la kalau tuan punya badan nak berahsia...huk..huk...)

Laracroft74 said...

salam che Lie,

SELAMAT PAGI CIKGUUUUU...

wahhh.. rajin sungguh anak2 murid.. nampak bersemangat sungguh... tapi cikgu dia garang tak...hehehe..

syukran jazilan...

eha said...

Salam,
Saya baru mengetahui adanya blog tuan yang membolehkan kami mengetahui maklumat terkini Makkah. Happy sangat.
Selamat mengajar...!

Salam Ukhwah.

yunosh said...

Salam Cik lie ,

Syukur ahlhamdulillah dapat juga jadi cikgu, muga -muga ilmu yang disampaikan memberikan manafaat kepada staf . wassalam.

yunosh said...

Salam Cik lie ,

Syukur ahlhamdulillah dapat juga jadi cikgu, muga -muga ilmu yang disampaikan memberikan manafaat kepada staf . wassalam.

benludin said...

ada keje kosong habaq mai..

:)

Engku Artini said...

Salam... wah 3 hari artini cuti, mcm2 cerita ada. sampaikan 100++ komen. Gempak betul.
Apapun..suka baca blog Ciklie. Banyak dpt info.. Bab gosip tu, hehe suka jgk tp dah tuan blog duk cakap no komen jer.. so artini pahamla maksud dia tu.
Tapi Ciklie kita g mana ni.. sihat ker bz ker?

hanis said...

Salam Cik Lie,

Sepinya seorang penulis, membawa keresahan kepada pembaca2nya....

wahhhhh, dah pandai bermadah2 laaa pulak...penangan kata pujangga CM malam tadi laaa niee.....

cikgu mas said...

salam..

hanis cikgu dah balik sekolah..tapi cik lie tak kunjung tiba..biar cheq sambung madah pujangga

..sepi seorang pengembara..
bagai lelah dalam kelana
berlari mengejar tuntutan masa
atau internet connection punya angkara...

Cepat pulanglah wahai pengembara
sapu resah pada jiwa pujangga...
kami menanti khabar berita
istanamu malap tanpa cahaya..

mana dia nii??

Asnija said...

CM,
rasanya tengah menyiapkan buku ringkasan mengajar, ataupun tengah buat ABM, ataupun tengah meng-correct buku rampaian.....mmm....ataupun tengah mengejar Kajol kat celah-celah pokok getah....alah...CM ni, macam tak paham pulak....

Kak As said...

asnija, CM,
assalamualaikum.

risau plak kak as bila adik kak as tak balik umah ni.

takut kena kidnap.

UmmuAdam said...

Salam, semenjak jumpa blog ni beberapa bulan yang lalu, tak pernah lagi Cik Lie menyepi sebegini...harap-harap Cik Lie sihat atau mungkin sibuk dgn kerja ataupun tak dapat internet connection. Apa2 pun kami tunggu N3 seterusnya.

SUHAIMI said...

salam...
wah! boleh jemput dtg ke sekolah le jadi fasilitator program team building/kepimpinan ... sure mahal khidmat En.Li ni .....

ijoismart said...

Lie, dimanakah gerangan tuan hamba?

Werdah said...

salam.. alahamdulillah.. terjumpa blog ni.. seronok kerja kat sana kan?.. kak tumpang gembira..

G said...

hurm..mana agaknya tuan haji kita ni? Sibuk mengajar barangkali.. cepat² la update blog ye. Tertunggu² kami kat sini ni..:P

Imran Paris said...

knock knock...En Li ooo En Li, Assalamualaikum....mana pulak perginya tuan rumah ni??? Saya sms pun tak di jawapnya...mungkin bz dgn bebanan tugas...nway kalau tak de kbr berita by 2moro...elok rasanya kita buat report polis :) CM, Asnija, Kak As, Atikah, Ijoismart, Suhaimi dll tu...jom kita cuba call En Li ni...jom, jom, takut2 tgh berfantasi bulan madu di awan biru ;)

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Semoga anda sihat walafiat.amin

Kak As said...

salam adik2 semua,
mai kita berdoa bersama sama.

Alhamdulillah, solawat dan salam kepada Nabi Muhammad rasul junjungan,kami mohon rahmat dan kasih sayang Mu,rahmat keselamatan dan kesihatan kepada saudara kami Azli walau dimana beliau berada, hanya pada Mu kami memohon pertolongan. amin.

manzlie said...

salam siti Noor..

hmm ..mana ada sya bersila..ada ker..tuh duk atas kerusi bersila kot..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Leenoh...

memamg training Grouping assigmnent nih berkesan...saya memeg suka buat training nih

syukan..

waslam

manzlie said...

salam Zain..

selamat datang ke group kami...just brief you...kami ada GPK group tau..mereka nih semua best best punya fren..tk caya cuba selidik dgn depa sikti..hehehe

syukan

waslam

manzlie said...

salam Koq As..

hiss akak nih ada ada saje dia nak buat suspen lak kat saya jugak...hmmm

syukran

waslam

manzlie said...

salam Rezeki..

oh ye ker...bukan kan berkerja jugak adalah slah satu dari amal Ibadah kita...ok lah tuh.

sapa cikgu shaari tuh.. oh yang dalam masam masam manis yer...maan cikgu Norkiah lak..heheh.

syukan wasalam..

manzlie said...

salam Ijoi..

his kamu nih..klaau bab rashia mau jugak tau yer..
koq as..jgn duk bag tau depa semua nih...heheheheh

syukan

waslam

manzlie said...

salam adik tikah..

ambo kamu nih pandai jer yer...saya nih mana lah ada qualification nak lawan depa..depa lagi teror dik..

syukaran

waslam

manzlie said...

salam Maklang..

aaikk maklang pun cakap sya ca CM jugak ker..takda lah maklang..ni sesaja jer

syukan

waslam

manzlie said...

salam Hj Lah..

terima kasih kerana sudi memabca blog saya..insyaalah akan sya tunaikan permintaan saudra tuh...

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu Mas..

kamu nih kalau bab rashia nak au jugak yer..hmm duk usha koq as yer..heheheh

takdalah sya nih biasa jer..

syukan

waslam

manzlie said...

salam Imran..

sya minat gak pakai tasbih nih..ohh ye ker..bagus jugak lah tuh...leh join sekali dgn sya yer..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

aduhh nak calonkan sya ker jugak..hehehheeh
jgn lah camtuh...apa lah ada pada sya...?

syukan

waslam

manzlie said...

salam Shami2..

bagus lah tuh..hari ahad kena kemaskan rumah..habuk tuh harus di bersih kan..menjauhkan diri dari kesihatan jugak..dari batuk dan bersin..jugak udara bersih baik untuk tekak sertaslauran pernafasan kita tau..so selalu selalu lah buat housekeeping..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Kak Pinat..

aikk akak jugak minat yer nak tau..hmmm dah geng PGK kan sure lah tuh satu hati..heheheheeh

syukan

wasalam..

manzlie said...

salam Koq As..

jgn risau ..Cheq BP ok............alahamdulilah

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas.


alhamdulilah...sekrang dia dah jadi budak baik baik dah..hehehhehe


syukan
waslam

manzlie said...

salam Koq As..

ada adik mu nih...

jgn risau saya sihat alahamdullah...
ada cerita terGempaq nih...nak mai habaw kak Koq..

syukan
waslam

manzlie said...

salam Zain..

betui tuh cakap hang..mememg sakg ada ada urusan Penting nh..nanti akan sya ceria ceriakan blog nih yah..just give me time sikit..heheheh

syukan kerana memahami sya..

wasalm

manzlie said...

salam Rosli..

training say kena cmpur gak..bahasa arab and engish..kekakdng tuh kena lah masuk gak bahasa urdu and bengali..hehehheeh
yup must prepare lah sebelum musim ramdan menjelma kan..anayway many thanks for the advise yah..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Asnijaa..

terma kasih lah banyak for the comments tuh..inysallah semoga membawa kemanafatan lah dari ilmu yang di beri..

syukran

wasalam

manzlie said...

salam Asnija..

hmm sya nak tut.............ker..hehehehheh
koq as nih...senyap jer nohhh

syukran

wasalam

manzlie said...

salam Lara...

hmm cikgu dia nih memag garang snagat tuh lara..bab training nih dai ambik berat gak..tapi ada kala nyer pandai gak dia buat jokes to break the ice"..hehhheehe
nak cuba ker..no prblem...

syukran

waslam

manzlie said...

salam Eha..

terima kasih kerana sudi memabca atau melayarai blog sya..alahamdulilah


syukran

waslam

manzlie said...

salam Yunosh..

nak baut cmaner..dah tanggonjawap sya kan..heheheh


syukan for the advise saudara.

waasalam

manzlie said...

salam Benludin..

insyalah ada kot..nanti saya mai habaq bila ada yer..

syukran

waslam

manzlie said...

salam engku..

saya ada nih cuma bz sikit...jgn risau saya sihat walafiat..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis...

sepi hamba membawa diri yang lara..
diri yang kesaorangan di tinggalkan si dia"...jgn lah dikau khuatir atau resah gelisah...kehilangan hamba hanya sementra sahaja...


wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

jgn risau saya ada nih..duk meneropong cikgu mas pergi ke sekolah...heheheh

waslam

manzlie said...

salam kaq As..

ada nih adik akak..jgn risau..BP stil under control..heheheh


waslam

manzlie said...

salam Ummu..

saya sihat..jgn risau nanti ada lah tuh entry baru..heheheh

syukran

waslam

manzlie said...

salam saudara Suhaimi..

boleh tuh kalau naktakda masalah..saya leh buat training Motivation, Hospitality and Team Building.semua module saya ada..jgn risau i am a qulify fasilitator..heehhehe..
jgn risau tak mahal..kalau untuk anak anak urid cikgu , jsut free of cahrge jer..

syukran

wasalam

manzlie said...

salam Ijoi..

hamba ada disini..tak kemana mana..jgn lah tuan hamba risau yah..dakan kesejateraan hamab disini..

syukran for you thought

wasalam

manzlie said...

salam werdah..

alhamdulilah..terima kasih kerana sudi memebca blog sya

syukran

waslam

manzlie said...

salam G

jgn risau ..nanti akan sya updte lkan blog nih

duk kumpul dulu bahan bahan cerita nyer..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Imran..

terimakasih lah duk sms saya...jgn risau noohh cheq ok sini..tak kena kidnap lah cam kata koq as nih..heheheheh

anyway syukran for the thought..

wasalam

manzlie said...

salam Leenoh..

terima kasih bebeanyak atas your concern...
ada nih...

cuma busy sikit


syukran

waslam

manzlie said...

salam Koq As..


salam syang lagi untuk akak..jgn risau kakak ku syang..adik mu sini sihat walafiat...insyaalah kita bertemu annti..

waslam

rosli said...

Salam Azli dan frens,

Saya lega you sihat dan kami semua lega bila baca komen2 you. Saya tau u bz. Apapun jaga kesihatan ok.Rehat dan tidor kena cukup ok.

cikgu mas said...

salam cik lie

Alhamdulillah,keluar dah pun dia,kalau tak nk mengajar pun tak cheq sonang hati,semua budak kat kelas nampak mcm cik lie...ha,ha,,ha (ayat2 palsu)ok..lah take ur time,,bzi yer...??

hanis said...

Salam Cik Lie,

Alhamdulillah tuan hamba telah kembali & sihat walafiat...
Tuan hamba "di tinggalkan si dia?" ...siapakah gerangannya itu?.. Pemilik ABC aritu ke???? ;-)

ijoismart said...

pas ni jgn p mana2 lagi. kalau nak p mana2pun bagi tau la. kami risau sangat. kami semua sayang kamu. hu3

cikgu mas said...

salam ijoi

betul sangat tu ijoi..pi mana2 bagitaulah..kalau smpai petang tak kuar jugak cikgu dah ready nk pi Balai Polis Putrajaya nak report kehilangan seorang kawan.polis refer ke Interpol..sure kn kidnap tu..rupanya dia ada dok diam kt sana..

entah2 tgh busy untuk persiapan tuuuuuuuuuuut....hiss nakal betoii lah..biarlah kami kat sini tolong...

Kak As said...

Alhamdulillah,

betoi kata ijoi tu, lainkali kalau tak balik umah ,habaq lah awai2. Cik Lie jgn buat cam ni dah. semua orang risau, maklumlah dok sorang2 kat sana.

takut kami kat sini yang masuk hosp, sbb ada yg BP naik ,ada yg jantung lemah dan ada yang jantung hati dah bagi kat orang.

CM tu dah tak masuk kelas sbb tak boleh nak fokus, kalau masuk pun dia ajaq anak murid dia main bola jah, macam cikgu Syaari masam masam manis. hehehe...

salam, salam, salam....lega....

kak jose said...

salam cik lie dan semua kawan2.

akak yg last kot kali ni...
bile bukak blog ni tengok2 seme kawan2 dok risau pasal cik lie menghilang diri. terlalu bz nampaknye kawan kite sekarang ni ye!sampai 2 hari tak update blog.
ape2 pun semuanye lega bile cik lie akhirnye muncul kembali..

kakak doa cik lie sentiasa sihat walafiat. betul kate kawan2 tu jaga kesihatan,kerje kerje jugak!

Noor said...

As Salam..

Cik Lie & fren..

fuiyo!.. 2 hari setengah cik lie tak 'on air' di persada maya.. kalut satu malaya.. ada yang risau.. ada yang ghindu.. ada yang gelabah.. tak kurang jugak.. segala daya usaha dilancarkan bagi mencari cik lie.. hantar sms, 'ping-ping' ym.. check name list kat sepital.. dan paling best.. siap nak buat laporan polis.. huh! nak link ngan Interpol.. cayalah cik lie..

va va va.. inilah reliti kehidupan.. walaupun sebatang kara diperantauan.. ramai sungguh yang prihatin.. glamour giler cik lie.

"sepi hamba membawa diri yang lara..
diri yang kesaorangan di tinggalkan si dia.. jgn lah dikau khuatir atau resah gelisah... kehilangan hamba hanya sementra sahaja..." (mak aih!! org semua dok risau kat cik lie.. rupa nyer tengah melayan lara.. aik?? kata hati belum berpunya..??) wa ha ha.. kantoiiiii (jawap2)

psstt.. cheq tak dak 2 hari 1/2, tak dak sapa pun nak cari.. uwaaa

hanis said...

Salam....

huhuhuhu...dah teka dah...sahih Kak Noor akan berkata begitu....Kak Noor tak muncul 2 ari takde sape yg bertanya....kesian kat kakak cheq yg sorg lg nie....Kak Noor sihat?....

Kak As said...

salam Cik Noor,

betul tu, kita hilang tak dak sapa nak cari,tak dak sapa nak peduli.
hui, hui, hui....

tu lah rahsia yng tak jadi rahasia lagiiiii....
ditinggalkan sidia selepas makan ais kacang ritu. apalagi dok manderem sorang2 samapai terlupa kat GPK.

Kak As said...

salam,

Hanis Cik Noor tu sihat lah tu, agaknya kapcai dia meragam kut sbb tu dia tak mai tengah 2 hari.

sabaqlah Cik Noor, jangan sedih plak. kami semua ingat aih.

Cik Noor sihat nooh.

afisazlie said...

Salam CM, kak noor...

hehehe hampa dah lupa ke kat pewaris che lie ni? hahaha, che sorg je tahu nape che lie tak ke udara beberapa hari ni.. nak tahu sebab nyer?..

cikgu mas said...

salam

kak noor dalam pikiran cheq ni,nape k.noor pun hilang sama hilang dgn cik lie??dua2 hilang 2 hari ni..berganda kerisauan cheq..

tapi k.noor adalah si panda yg hebat mampu menjaga diri..kerana kekuatan ilmu kungfunya..kuranglah sikit risau cheq...tapi cik lie tak pandai kungfu macam k.noor..takut dia kena kidnap..gak..jgn sodih arrr...nanti kita dua minum ais kacang,makan karipap n kuih ketayang dekat De cucur KLCC.pas tu tgk Optimus Prime kt Transformers tuu..ingat cik lie jer ker boleh pekena ais kacang..berkaler2 tuu..

k.noor 2 hari berdagang hasil gotah..mesti byk untungkan?? pinjamkan kt cheq rm 3000.nk beli
hphone N97..nk bagi kt cik lie..jgn bagi dia hilang lagi..
i lap u lah kak...kuang3

kak as...mana ada ajar main bola...tu cikgu Shaari..saya cikgu norkiah..saya ajar masak2..kuang3

cikgu mas said...

Salam sazlie

dah 2 hari barulah pewaris nya muncul..hah cepat bagitau...Pizza Pah Bangi on the way hantar untuk lunch kt maktab hang..

cepat bagitau mana dia pi...ready for...tuuuuuut yer..

(ampuun cik lie..janjiku untuk jadi budak baik hanya.lah `pelesu`..he,he

afisazlie said...

salam CM,

huhuhuh CM, ni rahsia besar ni.. hmm setakat Pizza tu tak cukup ler cikgu.. up lah sikit..

Kak As said...

salam,

CM , jangan2 Cik Noor kite ni hilang bersama sama Cik Lie kut ???
hai Cik Noor, patutlah bermadah sakan.

punya dok tunggu sazli masuk bawa berita, hari ni baru hang mai noohhh. betuah punya budak nih.

awat dok sengap jah, ada orang nak pengsan cari Cik Lie nih. hehehe.

Kak As said...

salam,

bila Kak As telek dalam ayaq nampak macam Cik Lie ni dah ada kat KL kut.

betul dak Pijal, sbb Kak As tengok Pijal terkezut sampai tebeliak mata. hehehe.

cikgu mas said...

salam sazlie

hang ni pasai provokasi mmg pakar..pizza pah dah cukup..cheq ni cikgu sekolah jer tau...nk bagitau ker tidak..??up sikit kentaki,mek dunel.meri beraun..burger kong.aah pilih..lobih tak leh ...tak nk gak secret recipes or keni rojes tu jer kemampuan ku..tu pun cheq tangguh dulu beli baju raya..

manzlie said...

salam Rosli,

mintak maaf ah...cheq sibuk sebnarnyer..ok..nanti cheq masukkan entry baru pas nih

syukran
waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


oh yer ker cikgu...jgn lah marah..cheq nih busy sikit nohh..nanti cheq kuarkan new entry nohh

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

saya di tinggalkan atau saya yang tinggalkah? hehehheheh
takda lah cuma membawa hati yang lara jer nih..
syukran
waslam

Noor said...

As Salam,

Cik lie & fren..

suke2.. ada jugak yang dok ingat kat cheq.. rasa macam la la nie jugak nak p blanja hanis, kak as & cm p layan ais kacang & kueh ketayap kat jln raja alang kg baru.. (CM.. kat klcc mahal lah babeh)

uiyooo.. betul ke cm nak belikan cik lie N97.. wow! baik belikan cctv je dik.. tak de lah semua nyer pakat nak risaukan cik lie.. he he

sazli.. yuhuuuu.. jom dik.. akak belanja "Cabai's" adik beradik "chili's".. bleh layan2 gosip.. apalah sangat piza cik pah tu dikkk.. hu hu

manzlie said...

salam Ijoi..

maafkan sya yer..tak sangka lak semua orang jadi camni risau kan sya..anyway jutaan terimaksih atas tanda ingatan awak dan semua org..
syukran...

walsam

manzlie said...

salam koq As,

sorry lah..cheq tak sengja nak kasi risau hampaa semua...

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

issh dah jadi pleseu lak dia..kata dah janji...hmmmm


noti girl


syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Jose..

terima kasih lah tanda ingatan akak...semoga allah perlihara kak Jose jugak

syukran

waslam

manzlie said...

salam afisazlie...

aaikk kamu pun nak subahat jugak ker dgn cm..hmmmm..


syukran
walsam

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi..bukan main duk perambat afis tuh yer..hmmm semua nak bagi..cheq sini mintak asaam pedas takmau bagi..ada ker patui..

sukran

waslam

afisazlie said...

salam semua,

betul tu kak noor, usah dirisau che lie, pewaris dia ni ada duk jaga, hehe.. hmm cabai pedas ler kak noor.. nanti tak cukup satu kolah ayaq che minum..

hmm CM,
nampaknya nak kena up lagi sbb persaingan dgn kak noor.. apa kata TGI Fridays ker atau kat hotel isatana ker.. baru ler sesuai nak bagtau cerita sensasi..

hmm Kak As, yg terbeliak tu mata anak kucing cheq, bukan mata cheq.. kalau lah lagu tu mata cheq, mau terkeluar dari soket mata ni.. huhu jadi kasim selamat ler cheq nanti..

Imran Paris said...

En Li...boleh tanya sikit tak? Saya rasa mcm biasa nampak student pada gambar ke dua, yg berdiri memakai tali leher merah yg sedang membelek buku (no dua dr kanan)...Sapa ya, mmg beliau dah lama di Makkah mungkin dan kini bertugas di Safwah? Atau mmg dr dulu bekerja di Safwah? Thanks En Li...ooopsss maksud saya Cikgu Li ;)

manzlie said...

salam Imran..

oh ye ker...laa imran kenal ker dia atau cuma sekadar tekaan shaja..hehhehhe

syukran

waslam

manzlie said...

salam nOOR...

ye ker cm nak bagi cheq N97..aduhh bertuah nyer badan kan..heheheheh
sorry lambat balas komen tuh...

syukran

wasalam