MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 2 July 2009

" Chicken Mandi.."

Hmmm masih di dalam Dulang ni "Chicken Mandi"...
Cantikkan plastik yang di buat sebagai " Supra"....hehehehe
Semua dah tak sabar nak makan tuh.....


Salam from Makkah....Hari ni saya makan tengahari bersama sama dengan staff saya..Kami makan tenghari menu style ala ala arab harini ya itu " Chicken Mandi"...seramai 9 orang telah makan bersama sama saya di dalam kamar ku tadi..alahmdulilah...cuba teka berapa harga sedulang nasi beriani "Chicken Mandi " tuh... yang di beli oleh staff saya di kediaman mereka...???? syukran..waslam



108 comments:

Imran Paris said...

En Li.....saya terus jadi berselera...laparlah pulak, kebetulan hari ni first time berpuasa Rejab. Bygkan kami di sini puasa dr jam 3.30 pagi (Subuh) hingga 10.10 malam (maghrib). Tp alhamdulillah,so far so gud :D

Yem0805 said...

Salam Manzlie,

Hehe sya org kedua..
ermm sedapnya chiken mandi..
tp nasi dia byk seorang x abis mkn..

manzlie said...

salam Imran..

alhamdulilah..bagus tuh..tapi maaf lah..sya duk promo Mandi Chicken nih...so sorry yer..

syukran wasalam..

p/s: Taniah..anda no 1

manzlie said...

salam Yem...

yup..sekali makan mesti dgn 3 atau 4 orang..tadi sya makan dengan 9 orang lak tuh..

syukran

wasalm

hilmyiskandar said...

salam.

Teringat 2005 dulu lepas uruskan passport haji untuk balik ke KL dari Madinah, wakil TH di Madinah belanja Chicken Mandi di luar border HARAM. Macam tulah.... kalau di masyarakat jawa - nasi ambeng. Puh... berasnya panjang2 cukup menyelerakan dengan santapan sisha rasa strawberry. betul gamit memori....

doakan..... rindu menyentap.....

tq.

Kak As said...

salam,

teringin nak rasa nasi mandi tu.
sedapnya.

kalau kenduri kawin kat sini kita buat nasi mandi tentu lain dari yang lain nooo.

lamanya Tn. Imran kena puasa. tapi tak apa pahalanya tentu banyak juga. waktu subuh berakhir jam berapa ? solat jemaah kat masjid jam berapa.

Kak As said...

terlupa lagi, aduhai dah tua ni asyik terlupa jer.

Cik Samad dah buang jambang baru terserlah keremajaan beliau tu.
amacam CM ??

janganlah jawab no komen plak CM na. hehehe

PINATBATE said...

berapa harga setalam?
45 riyal?
rasanya Cik Lie ada tulis hari tu..masa cerita mandi kambing kalau tak silap..tapi lupa lah..

manzlie said...

salam Hilmy..

wahhh siap dengan sisha sekali..hehehehh
bagus tuh

sukran
waslam

Asnija said...

Salam Cik Lie dan rakan-rakan,
Apa khabar semua? Lamanya tak jumpa...saya dahlah tengah penat nih...kat sini dah 11.03 malam, ingat nak minum teh panas je, tengok chicken mandi tu dah le rasa lapar nak cari nasik...aiseyman...

ps: Cik Lie, saya terdengar gosip terkini nih...Saya nak reserve cuti ni...kalau ye katakan ye...tidak kami tertanya-tanya, sekilas ikan di air, sudah ku tahu ikan ke boye...

Entry mu kini penuh dengan hint...

manzlie said...

salam kok as..

ok nanti mai lagicheq belanja yer..

ok
syukran
waslam

manzlie said...

salam kak Pinat..

salah tuh..takakn setalam sr45..hmm GPK cuba teka lah

wasalam

manzlie said...

salam asnija..

ok lah tuh...
p beli nasi kandar..kegemaran cheq jugak nih

waslam

manzlie said...

salam asnija..

jgn percaya semua tuh..ishh ishh...


hehehehehehheh

G said...

Wah...bestnya. Rase lapar pulak malam² ni. Biasenya dengar Puteri Mandi..ni baru dengar Chicken mandi..hihi

Atikah said...
This comment has been removed by the author.
Asnija said...

Tak pe la...nanti cik lie buat press conferens je lah ye...

ps: semacam je nada gelak mu itu.


(lepas ni amik le gambar creme brulee...)

Laracroft74 said...

En Lie ni...ceq yang baru sejam dinner tengok gambaq chick mandi ni pun boleh lapaq balik..isy..isy..isy..sungguh menyelerakan nooo...mai le hantaq skit kat msia ni..hehehe.. nak teka harga jugakla...hhmm...60 riyal kot...kalau betul dapt hadiah tak.. :-)

Kak As said...

salam Cik Lie,

harganya Sr. 250 kut. agak je.
kalau betul. apa hadiah utk Kk. As.

Cik Lie dah tukar bilik baru plak ke. sbb nampak lain je kati tuuu..

tolong minta resepi nasi mandi tu, Kk As nak cuba buat.

Atikah said...

Salam en lie...

Tengah lapor, tgk ciken mandi en lie, bertambah lapor ler... alahai...

Hmmm... en lie pun main teka2 gak... sblm nie kak mas, pas tu sazali... hari nie en lie pulak... minggu teka teki kot... he.. he... kak noor, kak as, tak nak main teka2 ker? :)

pst.. pst.. en lie, ada tak dlm 25 rial satu talam?

Imran Paris said...

En Li...lupa pulak saya rasa harganya dlm SR65...betul ke ni?

Kak As, syuruk di sini jam 5.40 pagi, napa? bila nak dtg sini lawat saya....err, jgn panggil sy tuan...RIMAS, panggil nama je...better :D

En Li...saya semakin hairan hari ni, dengan berbekalkan sebiji tamar Ajwa, 2 keping biskut dan segelas air putih....sy rasa cukup segar berpuasa hari ni...walhal hari cukup panas di sini. Mmg sungguh AJAIB, bukti kebesaranNya.

Sy ingat sure sy lembik keletihan hari ni tp dah jam 5.45 ptg sy tetap sugar bugar...lebih segar dr hari2 biasa semasa sy tak berpuasa. X rasa penat atau letih siap nak keluar shopping dgn my wife...tgh sale kat sini, sy nak cari kemeja hijau :) dan my wife nak beli sunglass besar sbg Ahli GPK :D Ada sapa2 nak pesan apa2 ke;)

En Li...mmg ada pertandingan dpt no 1 ke...rasanya dah 5,6,7 kali gak kot dlm masa sebulan bertamu di sini. Kalau ada pertandingan, apa hadiahnya...nasi minyak, kasbah, mandi, bunga telur ke bunga rampai :D

silversarina said...

Nasi mandi memang sedap sebab tak berapa berminyak , setakat ni yang saya pernah makan, nasi mandi di Damascus yang paling sedap , dimakan pulak dengan laban . Kat Kemaman ni kalau saya rindu nak makan nasi mandi ada sebuah restoran yang ada menu nasi mandi setiap hari Rabu, lepas jugak rindu pada aura arab .

Baik Manzlie dengan staf semua , mesti mereka sayang manzlie..yelah amat jarang seorang bos mahu duduk bertimpuh makan sekali dengan sataf , sedulang pulak tu . Semoga manzlie diberi rahmat dariNYA.Itu doa saya buat manzlie.

Salam sejahtera....... said...

salam semua,
chiken mandi, kambing mandi...'mandi' tu perkataan arab ke, apa maksudnya?

arulz_adnan said...

mandi ni nasi aje pun dh sedap...hehe..ni beli kt mane? order kt bwh cam wat slalu tu ker?

manzlie said...

salam G,

sedap makan dengan nasi mandi nih..cuba lah try...

waslam

maklang said...

sedap tu makan beramai...

kat sana kalau nasi sebungkus tu 4 orang baru habis- pack kecik tu..kalau macam tu agaknya harganya sekitar 50riyal kot...entah maklang tak pernah beli...

manzlie said...

salam asnija..

apa tuh creme brulee..?

waslam

manzlie said...

salam Lara..

betui ker tuh...taniah

wahh betul sungguh tekaan mu..sr60 riyal jer..


waslam

manzlie said...

salam Kok As..


salah tuh..

waslam

manzlie said...

salam Kok As..


salah tuh..

waslam

manzlie said...

salam atikah..

slah tu dik...

lara jugak yang betul...waslam

manzlie said...

salam saudara Imran.

salah tuh...

lara jugak yangbetui tuh..sr60 jer

itu lah kebesaran allah pada you..

wasalam

manzlie said...

salam sarina...


alahh biasa jer tuh...

waslam

manzlie said...

salam maklang..

salah tuh maklang..60 riyal jer..

syukran

wasalam

manzlie said...

salam arul...

tak lah...
beli kat kiyaki...

syukran

wasalam

manzlie said...

salam sejahtera...

mandi tu maksud nyer...ayam dan nasi srta cili tuh di campur sekali dlam dulang ..then depa panggil " Mandi" lah agaknyer..

syukran

waslam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

makam berjamaah dalam satu talam cukup lazat.Dan dapat barakah.Katanya boleh menghilangkan berbagai penyakit kalau istikamah membuatnya hingga 40 hari.Wallahuaklam.

Dah lama ayahanda tak makan sebegini.Tak ramai yang mengamalkan makan sebegini.Kat rumah kita pun tak kita buat.Insyaallah nak makan sebegini dengan azlie satu hari nanti.

wassalam.

cikgu mas said...

Salam cik lie

malam tadi cikgu sibuk giler..kn hantar projek pagi2..so tak sempat nk mencelah..

cik lie ni..dia kata gossip lak..betul kt asnija..sekilas ikan diair sudah ku tahu ikan ke boyer..cikgu pulak,,kata sekali cik lie tergelak n tersenyum sudah ku tahu gelak kucing malu mieow-mieow or gelak boyer..sabar yer semua..kesabaran akan memecahkan tembok kekerasan..ahli GPK semua bersabar aaar..

semalam kita dah tahu..warna tema baju..n dessert kenduri..hari ni kita tahu lak,,menu utama kenduri bulan 12 ni yer,,betul kak noor NO KOMEN...

N3 JULAI NI...mCM KATA K.AS PENUH WARNA WARNI...N HINT BERGOSIPP...cik lie betul tak...NO KOMEN...he,he,he

rezeki said...

Salam cik lis,
rasa seronok kalau makan dalam dulang ramai-ramai, sikit sama rasa, banyak pun sama rasa. Dapat meningkatkan semangat ukhwah dan persaudaraan tanpa kita sedari .Harganya lebih kurang 240 riyal jikalau tak silap. Tapi boleh makan ramai-ramai.

||alis|| said...

salam cik lie..

huhuhuuu... mana lerr nak cekau mandi manda kat melaka nih cikgu mas?? eh.. alih2 nama cikgu mas plak naik, kekeke..

sekali pandang cam nasi ambeng eh? cam nasi yg org jawa salu masak tuh, sekali makan 4-6orang.

Kak As said...

salam cil Lie dan semua,

mai sini Kak As nak xplain bagi.
N3 Julai bermula dengan warna warni bermakna Cik Lie minat dengan warna warni kerana Cik Lie suka yang cantik. Allah pun suka yang cantik.

ia juga pemanis mulut dan hati (hati Cik Lie lah tuh) bukan hati Kak As atau sapa2 pun.
semua tu kesukaan Cik Lie.

di ikuti plak dengan nasi mandi yg juga berwarna warni, memang cantik lagi sodap plak. cantik dihias.
dimakan secara berjemaah lagi. macam kenduri kan??

bila direnung dengan matahati ia menzahirkan apa yang berbunga dihati Cik Lie.
Cik Lie memang baik dan pemurah. smoga Allah menambah rezeki Cik Lie.
wallahua'lam,

sabor jer ler CM dan GPK. kita tunggu desember nanti, K.

Cik Imran, Kak As nak pesan spek hitam besaq untuk semua GPK biar sama semua baru best.

cikgu mas said...

salam

kak as ..izinkan saya menyambung penerangan k.as yg penuh simboliksme n manis bermadah,,penuh sindiran mesra dari sorang kakak yang mengenali adiknya....

..yer kita merenung dari mata hati..ia terus menembusi hati dan jiwa cik lie..diruangan itu nampak bunga-bunga hati yang sedang berkembang mekar berwarna warni..beraneka rasa seperi meriahnya..Chicken mandi..

lagi satu saya merenung dari mata hati..tu dalam gambar cik lie sopan duduk bersila tenang dihadapan chicken mandi..seolah begitu tenang dan ready berjabat tangan dengan tuk khadi...ha,ha,ha sori abg aji..NO KOMEN..

pas selesai berjabat tangan dgn tok khadi..kita makan berjemaah seperti kenduri..didalam bilik pengantin yang indah berseri.aduuh abang ajii...sesungguhnya hidupmu penuh dgn warna-warni..doaku dirimu sentiasa hepi didunia dan diakhirat nanti..

P/s: doa tak boleh jawab no komen yer,,,berdosa!!!bila dengar orang doa kan kita..kita kena jawab AMIIIIN,YA RABBBAL ALAMIIN...

cikgu mas said...

salam

msg untuk ahli GPK,Noor,Asnija,Artini,Taj,Kak Jose,Atikah(..ko dik jgn lurus bendul sgt,,tak de gosip yer),mrs Imran,Ummu Adam..n lain2..

Kita doakan segala yer ini menjadi kenyataan..kita jugak dapat makan..chicken mandi..nanti..
cepat Amiiiiin...moga Allah maqbulkan


Psst : INGAT CIK LIE..DOA IKHLAS TAK BOLEH JAWAB NO KOMEN..BERDOSA..

khairyn said...

wah.. saya terbau-bau bunga wangi pula dalam bulan julai ni

bunga rampai? :)
amiin!

p/s - sedang menunggu subuh. Di sini subuh 2.36am dan syuruk 4.37am

Noor said...

As Salam..

dear cik lie & geng... i'm back..

AMIIIIN,YA RABBBAL ALAMIIN... ku aminkan doa mu wahai adinda ku.. on behalf of abang ku, yang masih diulit mimpi2 yang indah..

ciken mandi.. kambing kabsah
boleh dimakan secara jemaah
meronta jiwa resah gelisah
bertentangan mata rindu tak sudah

bagai kan mawi & juga siti
soalan ditanya 'no komen' yang diberi
dari senyuman dah tahu isi hati
tak sabar2 nak jumpa lagi..

bersila sopan dok pikir sendiri
kenduri nanti siapa nak bantu
jangan risau part2 kenduri
kami semua sedia membantu

pstt.. bos GPK, tlg caling2 imran paris.. mintak sponser 'pakej'.. bulan madu diawan biruuuu.. 'an evening in paris'.. hu hu

Cik Lie.. jawap pantun cheq arrr..

hayadekey032385 said...

Ahaaa..if saya sekeluarga ke sana nanti..boley la En Li belanjer kami...boley la..boley la...!!!!!

Azemi Ali said...

Salam..

..saya nampak sesuatu di sini..

shami2 said...

Salam cik lie

Seronok, makan ramai2 macam tu, anak2 buah ngan bos sekali... mesti seronok bekerja kalau ngam macam nih.

Cik lie kalau ada kerja kosong kt sana, khabarkanlah kat kami disini. Kut buleh jejak kaki disana.
Seronok tengok suasana kat Mekah, aman damai, tenang.
semoga cik lie sentiasa mengirimkan gambar terkini saban hari suasana kat Mekah kepada kami semua....

Laracroft74 said...

eeeiiiiii....seronoknya....tak sangka jawapan saya 60 riyal tu betul. hentam jer tu
en lie..mmg tak tau pun.... nanti bolehla en lie belanja saya makan chicken mandi kalau saya ke Mekah lagi... insyaallah..

IMRAN PARIS
============
betul tu, sahur makan kurma ajwa pun dah cukup bagi tenaga untuk sehari.. saya amalkan 5 biji kurma dan segelas susu dan air masak.. memang bertenaga, cergas dan segar sepanjang hari..alhamdulillah..

UmmuAdam said...

Aminnnn....atas doa Cikgu Mas.

cikgu mas said...

salam.si empunyer no 14..

bila dah nampak sesuatu..apa lagi,jgn tunggu lagi???guna skill n gift Allah beri padamu wahai kawanku azemi....sila ramal bila tarikh yang sesuai untuk kita sambut `abang kita` dengan gema kompang berpaluu....direnjis2 dipilis,..ditepungi hai kawan..hai beras kunyit ditabur..disiram si air mawar..

abg ajii...no komennn....he,he,he..
jgn marah adikmu ni..sejak azali dia mmg sgt noti..

ummu adam,k.as,,khairyn,noor dah aminnkan..yg silent pun dah amiinkan..

elaira said...

salam cik lie dan semua kawan2 kat sini.. apatah lagi GPK...

makkk aihhh ni ler entri paling kejam... huhuhu... tadah baldi air liuq cek merereh ni...

aku membayangkan gathering GPK dan GLK (ada ka grup lelaki kayer hak hak) disajikan chicken mandi... aduhaiii... aku bawak tepawe eskrem yg beso tu lagi utk tapau...

dan... aku aminnnn kan jugak doa CM tu ;)

ijoismart said...

CM, kereta apa nak. Sy nk booking ni. Bulan DEC org cuti satgi tak sempat. Kita pakat2 pakai sedondong kan. Noor pun habagh sat

raihanah said...

emmm. sedapnya nasi mandi ni...
di malaysia pun ada tau encik li, di belakang city square, jalan damai. restoran raushah. chefnya orang arab. memang yummy sangat..
hilanglah juga rindu makan nasi mandi di makkah tu...

cikgu mas said...

salam ijoi!!!!

ijoi pulak panggil cikgu..cikgu nk dok senyap jer..tunggu abg aji reply,,tp ijoi panggil kn bangkitlah..noor sms yer,,

tu lah cikgu tunggu jugak ijoi..senyap jer..ruper nya pi survey kereta sewa...la mana cukup pakai kereta..bus 2 tingkat 3 biji..yg dah wat reservation dah dkt 80 org ni..2 jam lagi 100 org..sampai kn ambik cuti cikgu nii..

cari bas tau..tapi kos tak tinggi sangatlah sbb `kakak` org KL jer...

he,he,he..good ijoii,good service,,
untuk abg ajii...no komen yer,,

hanis said...

Salam.....

Aminnnnn...tuk doa CM & yang lain....
nie nak kene make sure ade balance cuti tuk bulan Dec nie.....emmmm pasti meriah kenduri tu nanti.....

CM tqsm atas perlantikan AJK Grooming GPK (style Consultant)..ahaha...tu arrr kene latih2 pakai spek itam bosar tu....

Noor said...

As Salam..

Bang aji oiii... bangun lekas bang aji.. ramai yang dok kalang kabut nih.. lepas subuh tak baik tido.. cukup2 lah tu mimpi yang indah2..

bang aji belum bangkit subuh.. kami kat sini dah kalut susun kerja.. nampak nyer semua bersatu hati.. nasik kenduri, bunga teloq, bunga rampai, baju penanggah, bas rombongan cik kiah, kek pengantin, pakej bulan madu.. ish ish.. murah sungguh rezeki bang aji..

tu lah bang aji.. walau pun sebatang kara di perantauan.. bila tiba majlis2 bosar nih.. ramai sedara bleh tolong.. opsss, cincin tu bang aji kena settle sendri arr.. kami tak tau saiz.. he he

psstt.. cikguuu, org Kl ke??? uihhh, cheq p naik kapcai je lah..

kak As.. ari nih, bang samad dah kurang glamour.. walau apapun dia tetap hensem di hati cheq.. syhhhh, jangan bagi tau cikgu mas arr.. kang meroyan budak tu.. he he

raihanah said...

en li kenal tak haji roslan (ex-tabung haji travel) dan arshad & shahrifah (sekarang berada di Makkah)? arshad dan sharifah uruskan perhotelan di mekah. mereka pajak marwah hotel di ibrahim khalil street. agak-agak kalau haji roslan pi sana boleh jumpa awak ke? atau boleh book kan hotel safwah ke? tks

Pakej Haji n Umrah said...

Salam Cik Li,

Saya pernah menikmati Chiken Mandi. Memang besar portion nyer walaupun cuma SR15... Makan 4 orang pun tak terabih.. Boleh buat menu majlis Dec ni..

Cik Li, boleh ke lepas ni tangkap gambar telaga zam zam yang kat bawah tanah tu. Teringin nak tengok..

kak jose said...

salam cik lie n de gang

first sekali nak aminkan doa cm. amin,amin, semoga semuanye di makbulkan dan di permudahkan. kite tunggu perkembangan seterusnye!

ayam mandi, memang menyelerakan!Ingat lagi masa ari tu,beli yang pek kecil pun tak terabih di makan. nanti cik lie belanja kak jose ye!

Kak As said...

amin, amin, amin, ya rabbal a'lamin

ijoi, sedondonlah dik. tapi kalau hijau semua tak berseri juga kenalah warna warni. macam warna ais kacang yang Cik Lie makan berduet tulah. CM tentu arif tentang warna, biar dia yang pilihkan.

pasal kereta pengantin tu, Kak As cadangkan kita berarak pakai kereta lembu jah. dari Melaka lah. hehehe... tentu meriah kan? diiringi paluan kompang.

manzlie said...

salam ayahanda..

Insyaalah ayahandajikalau berkesempatan , anakanda jugak ingin makan sebegini bersam sma dgn ayahanda..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

kamu nih tak abih abih duk berteka teki...
tiada rashia antara ku dgn semua pembaca blog yang budiman nih..

syukran
wasalam

manzlie said...

salam rezeki..

hmmm memamg mahal harga tuh..tapi kalau kita suruh orag sini beli murah sikit..heheh sr60 jer..

syukarn

waslam

manzlie said...

salam alis...

nih lain bukan nasi ambang..nih Chicken mandi yakni beriani rice with ayam panggang di makan dgn lemon kuning serta cili sos...


tapi sodap lah..

wasalam

manzlie said...

salam Kok As..

wahhh akak As ni pandai yer duk meramal sya heheheeh..
hmm nanti cheq balik ajak kok as dan abg megat makan nasi minyak kat Bilal Restoran yah

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

" AAAMMMIIINNNN "

manzlie said...

salam cikgu mas...

jangan lah kau racuni pemikiran adik Atikah ku itu yang baik hati..leeave her aloneee....


syurkan

waslam

manzlie said...

slam Khairyn..

bau wangi tuh meti lah minyak wangi yang saudra pakai tuh.." Sultan" ker..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hayadekey..

boleh apa slahnyer..takda malsah nak belanja Jemaah yang dtg sini..Insyaalah..

syukran

waslam...

manzlie said...

salam Hayadekey..

boleh apa slahnyer..takda malsah nak belanja Jemaah yang dtg sini..Insyaalah..

syukran

waslam...

manzlie said...

salam Cik Noor..

Jawapan dari Pantun mu..:


Chicken Mandi..Kambing Kabsah..
Makan Bersama dgn Mak Bedah..
Bukan sya jiwa yang resah..
Tapi kamu semua yang tak sudah2..

Dari Jeddah ke kota Makkah..
singgah membeli chicken Kabsah..
Bukan saya yang nak menikah
Ini hanya gossip tak sudah..

Duduk bersopan budaya kita..
Makan di lantai bukan di atas Meja
Wahai Group - GPK hamba nak kata
Ini semua khalayan saje....


Kota Makkah kota Istimewa..
Dikunjungi umat islam sedunia
Wahai pembaca blogku yg teristimewa
Hati kumasih belum berpunya..

Ente semua maklum........

manzlie said...

salam saudara Azemi..

oh ye ker...dah nampak dah ker...

waslam

manzlie said...

salam shami2..

inysalah akan sya update dkan nanti gambar gambar yang terbahru..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Lara..
ok takda maslah..nanti datng sya belanja ok..juist tell me when?

syukran

walsam

manzlie said...

salam ijoi..

jangan lah kamu terpengaruh dgn merkea tuh..jawapannyer sudah tertera di colum cik Noor..ok

syukran

waslam

manzlie said...

slam elaira..

memag entry yang paling pecah record komennyer ni..tapi kamu jgn terpengaruh dgn mereka mereka tuh...

jawapannyer ada di kolum cik noor tuh

syukran

waslam

manzlie said...

salam Raihanah..

yes memamg sya tau kat situ ada ..so all GPK kalau nak makan pergi jer kat situ..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

taniah atas perlantikan mu itu...

syukran

waslam

manzlie said...

salam Noor,
awat duk merapu tuh...

cheq dah jawap pantun mu ituh...hehehehe

syukran

waslam

manzlie said...

salam Raihanah..

sya kenal mereka semua..dah berjumpa dah...bab booking hotel sya tuh nanti sya bagitau lah dlam email yah sebab kat sini takleh lah..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Pakej Haji and Umrah..

oh yer ker..wedapkan..
tentang nak gambar telaga zam zam kat bawah tuh sya minta maaf lah yer..depa dh tutup lah..takleh masuk

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Rose..

jangan risau ..akak dtg jer dulu..nanti sya belanja kan akak..

syukran

waslam

manzlie said...

slam Kok As..

aduhai kak ku ..mengapa kakak telah terpedaya dgn cikgu mas tuh..hmmmm

hehehehehe

syukran

waslam

cikgu mas said...

Salam cik lie

disebab anak2 sedara cikgu dah penuh dlm kereta tu..menunggu cikgu nk pi tgk transformers ..dah jerit2 dah tuu..tak dan nk jawab pantun cik lie yg begitu hebat tu..nanti noor jawabkan..

As a presiden GPK hari ni..detik ni..Cikgu tersangatttlah terkagum dgn cik lie...begitu kental hatimu..sorang diri menepis segala telahan,gosip dan andaian dgn satu pendirian yang tak boleh diubah walau taufan datang..soal hati sukar dimengertikan..hatimu cukup utuh...pendirianmu cukup jitu..tegas dalam dalam satu kesimpulan dan keputusan muktamad..

hari ni jugak saya perlu belajar mengenal erti mengalah...
SAYA MOHON MAAF ATAS SEGALA GURAUAN KAMI..KAMI TERINGIN SANGAT MELIHAT PEMILIK BLOG YANG KAMI SAYANGI MENITI HARI BAHAGIANYA..TENANG DAN HEPI DISAMPING PEMAISURI HATINYA..BUKALAH PINTU HATI..USAH TERKUNCI MATI..KAMI DOAKAN U SENTIASA HEPI..

AMPUN MAAF DARI SAYA..SAYA PUN BAIK HATI,,MANA ADA JADI TUKANG RACUN ORANG...KALAU ADA HINT LAGI ..GUNUNG BERAPI MELETUP LAGI YER ABG AJI KU...

OK NK KUAR DULU..BYE,BYE..

hanis said...

Salam Cik Lie & semua....

Terkebil2 saya baca pantun cik lie arini......Fuhhh Cik Lie arini hebat....Tahniah Cik lie....

Kak Noor....cik lie dok diam diri lama nak masuk komen arini...sbb nye dok piker tuk jawab pantun tu....huhuuhuh....

manzlie said...

salam cikgu..

selamat menonton transformer..nanti ceritakan kat cheq noohhh...


syukran

waslam

aduh melepas lah algi mega movie tuh...

Abg Mgt said...

Salam,

Pasai makan, tuuu dia berceretet comment depa hantaq.

Sedap noo, tumpang sama cik lie, rasa lapaq ni!

Noor said...

As Salam..

Dear Cik lie & fren..

buah kismis buah kurma
buah tamar dalam kereta
andainya itu khayalan cuma
maafkan kami mereka cerita

budak-budak main guli
lepas main pekena laksa
doa kami buat cik lie
agar gumbira dan tenang sentiasa

kueh ketayap kueh nyonya
kueh karipap cikgu yang punya
Aik!! hati belum berpunya
hu hu lepas nie kena kacau lagilah jawap nya

psstt.. bang aji, sian kat 'hati' tu.. tak berkawan lagi.. bulan 12 nanti kita p cari kawan dia kat putrajaya arrrr.. he he

Dear Hanis,
akak pun dah berpinar otak dok merapu buat pantun.. isshh, cikgu la nie.. asik bagi assingment je.. dia sedap2 layan transformers.. pssttt, esok giliran akak plak nak layan.. nak join kalu.. meh lah damansara..

manzlie said...

salam Hanis...

ye ker..alahh biasa jer tuh..heheheeh


syukran

waslam

manzlie said...

salam abg megat..ohh ye ker..takpa nanti abg megat mai lagi cheq belanja lak "Chicken Mandi nohh"

sykran

waslam

manzlie said...

salam cik Noor

Jawapan pantu mu lagi nih:

Lumba lari acara sukan....
Slalu berlgsung diatas trek & Balapan...
Apalah nak diherankan...
Kamu semua sudah ku maafkan...


Warna hijau intinyer kelapa..
Kueh ketayap kueh Nyonya...
Kita makan bersama si dia...
Tapi dia bukan ku punya

Cikgu Mas menonton wayang..
Bersam sama anak menakan...
Bukan Hmaba takamau disyangg..
Cuma waktu tak mengisin kan...


kHALASSS...

hanis said...

Salam Cik Lie & semua....

Dua arini letih dah pipi nie...dok tersenyum baca blog Cik Lie....

Kak Noor....saya sokong kata2 akak kat perenggan 2nd last tu....tu arr saya pon tak berkesempatan nak layan transformers lg nie.....

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Komen ini mungkin yang ke 94, biar depa lengoh tangan nak baca komen yang lewat hehehe.
Kalau ana makan nasi 2 lepas 2 kena makan air asam, kalau tidak darah naik kilo huhuh.
Masih ok tapi ana kena jaga. duduk di Mekah ni memang seronok,

manzlie said...

salam Hanis...
ye ker letihh pipi tuh atau duk gelakkan saya..heheheh

hmm dia pun sokong depa gak ker..

majuk lah....heheheh


syyukran

waslam

manzlie said...

salam Leenoh...

adakah entry "Chicken Mandi" nih pecahkan rekod commnet sampai seratus?

memag duk makakah nih kena jaga gak makan..

syukran

waslam

Salam sejahtera....... said...

salam,
ayah n mak saya masa baru balik dari sana dulu darah tinggi depa turun walaupun makan macam2 termasuk kambing....

manzlie said...

salam Sejahtera..

minum air zam zam tuh kot...alhamdulilah..dulu sya selau gak turun bp masa makan kambing jugak..

syukran
waslam

Kak As said...

salam Cik lie,

waaahhhh.... pandai Cik Lie berpantun.

nanti bolehlah GPK buat acara berbalas pantun plak.

berpeluh Cik Lie menepis serangan dari GPK. sian Cik Lie.

Kak As said...

salam,

terlupa lagi, alahaiii...

CM, Kak As teringat plak lagu Ramlah Ram... Kau kunci cinta ku dalam hati mu... hmmmmm

nak buat camna CM, Noor dan semua ahli GPK, serkap jarang kita tak berhasilah. kantoi lagi dahhh.

manzlie said...

salam Kok As...

Taniah...komen kok As adalah yang keseratus nih..pecah rekod comment hari nih..

saya cadangkan akak dengar lagu..
" Biar lah Rashiaaaa...." dato siti..hehhhehe

syukran

walsam

Atikah said...

Salam en lie...

Memang penat ler dok scrol nak baca komen kat cini... tergelak sorang2...

manzlie said...

slam adikku Atikah..
takpa lah..cuba buat pelan pelan lah scroll tuh...hehehheh

syukran
waslam

siti noor said...

teringat bagaimana sy terjatuh cinta dgn nasi arab nie.lalu kat kedai2 hotelsafwah nampak pak arab mkn berjamaah.then terus cr nasi arab.balik mesia mkn kat restaurant arab dicyberjaya.cuma la nie sy tidak lg merasai nikmat segala mknan krn masalah usus.moga Allah kembalikan nikmat itu kembali kpd sy secepat mungkin.sy redha ujian ini

manzlie said...

salam siti...

alhamdulilah ...

smoga allah swt permudahkan nanti masalah sadari..insyaalah

syukran

waslam

Ir Dr bin.harun said...
This comment has been removed by the author.
Tok Man said...

Kat KL pun ada chicken mandi..di restaurant Lubnan...sedap gak....

Mummy Hanan said...

Salam Cik Lie, kaifa halik? Hali taiyib.....

Sya baru je terjumpa blog nie... hemm sya dah rasa 'ayam mandi' kat sana tp beli kat 'tazzat', sbb sya baru je balik umrah.... bulan Jun lalu....sedap memang sedap...teringin pula nak makan beramai-ramai spt Cik Li tu....
Wktu naik haji beberapa tahun lalu, sya pernah merasa makan satu talam, tp sekarang dah tak de lagi ye...
Illal Liqa...