MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 17 July 2009

" Maaf kan Saya.."

Salam from Kuala Lumpur.....saya memohon ribuan ampon dan maaf kerana tidak dapat menghadirkan diri pada perjumpaan kita pada keesokan hari, yang telah di rancangkan kan tempohari...ini adalah di sebabkan keadaan kesihatan saya yang tidak mengizin kan..inssyaalah semoga kita bertemu nanti di lain hari..pada saudara2 ku Azemi, yem,Rosli,Ijoi,CM,Taj,kak As,Abg megat,ayahanda,Maklang,Kak Nab,Imran paris,Hanis,zain,ummuadam,dik atikah,shami,Noor dan semua yang tak ingat nama nama mereka..MAAFKAN SAYA kerana takdapat memenuhi permintaan anda semua bagi perjumpaan Besok yang terpaksa di batalkan...

syukran

wasalam

73 comments:

rosli said...

Salam Azli,

Saya harap saudara sihat dan jaga diri. Saya dapat rasakan sesuatu. Apapun kita mampu berdoa sahaja.

cikgu mas said...

salam diiringi doa moga cik lie sembuh dan diberi kesihatan oleh Allah,,,,


Kita hanya merancang,tuhan yang menentukan,,tanpa IzinNya,apa pun yg kita rancang adalah dalam ketentuanya.Untuk apa sampai minta maaf,kami faham keadaan cik lie..apa yg paling utama sekarang u will recover fast my fren...sedih dengar cik lie sakit,nk lawat pun tak tahu kat mana skrg ni???

manzlie said...

salam rosli

many thanks for the doa..

wasalam

manzlie said...

salam cm,

Many thanks for the comments

syukran
wasalm

Rahim said...

Salam Cik Li,

Doakan semoga Cik Li diberi kesihatan yang baik. Jaga diri tuan.

Imran Paris said...

En Li, kita hanya merancang dan saya cukup yakin perancangan Allah maha hebat. InsyaAllah, kita semua akan bertemu jua dalam suasana yang jauh lebih sempurna daripada apa yang kita rencanakan.

Moga segera sembuh dan diberikanNya kesihatan yang terbaik selepas ini, insyaAllah.

Selamat berhujung minggu buat semua

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Semoga enta cepat sembuh.amin

Ana min Shah Alam.

Kak As. said...

salam,

smoga cepat sembuh. take care.

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

Didoakan semoga sihat walafiat.
Dipohonkan dalam penoh kecintaan Allah.

Bila Allah sayang pada seseorang Dia akan uji dalam kelpebagaian.Para Nabi dan Ulamak yang banyak diuji.

Bersabar masa sakit dan bershukur dimasa sihat.

Insyaallah kita jumpa lagi.

Wassalam.

hanis said...

Salam Cik Lie,

Hanis doakan semoga cik lie cepat sembuh & kembali seperti biasa....cepat sembuh, baru leh balik Makkah semula...

cikgu zainab said...

salam azli,
semoga cepat sihat.

rezeki said...

salam cik lie,
semoga cepat sembuh dan diberikan kesihatan yg baik dari ALLAH dan sentiasa di bawah perlindunganNYA.

siti noor said...

kesian cik azli..penat sangat n perubahan cuaca tuu..byk2kan berehat n minum air

PINATBATE said...

Salam Cik Lie..

kak Pinat doakan mudah-mudahan Allah mengurniakan kesihatan yang baik kpd Cik Lie..
Bersabarlah ..dan take care..

Abg Mgt said...

Salam,

Alhamdulillah dah sehat tuu.

Bukan apa tu rindu Tanah Suci,
Kengkawan c ni pun CL rindu juga tapi nak buat macamana CL ya.
Nanti abg mgt harap CL dapat ator utk pertemuan, insyaalah.

taj said...

salam,

ye betul spt apa yg dikatakan oleh rosli tu,,, saya pun merasakan ada sesuatu pd cik lie...

apa2 pun kita doakan yg terbaik utk cik lie dan cepat sembuh... yg pasti Allah lebih Maha Mengetahui atas segalanya dan ada hikmahnya yg tersembunyi...kita sbg hamba hanya menuruti segala ketentuanNYA...

Semoga kita semua terus dilindungi dan dirahmati olehNYA... dan sentiasa terus berdoa semoga hubungan ukhwah ini terus sihat dan kekal...insyaALLAH

***sudah update blog ini... kira dah oklah tuuuu...:)alhamdulillah***

Hazman said...

Salam Azli,

semoga cepat sembuh.
InsyaAllah.

zain said...

Salam semua esp CL,

Semoga CL cepat sembuh. Saya sebenarnya tidak dapat hadir ke majlis tersebut pada besok hari (mujur tak jadi) Saya menjalani pembedahan 'curbuncle'(bisul komplikasi kencing manis) pada 20 jun lepas dan kini sedang dalam peroses penyembuhan. Doktor telah mengorek bisul tersebut dan kesannya kalau dimasukkan telor ayam boleh melepasinya. Alhamdulillah sekarang beransur sembuh di mana daging mula tumbuh.

p/s: CM kalau saya mengusik CM dulu sebenarnya hendak melupakan kesakitan kesan pembedahan tersebut.

yang lain-lain jaga kesihatan, amalkan pemakanan sihat. kurang kan manis dalam minuman, tambahkan manis dalam senyuman.

Yem0805 said...

Salam Cik Lie dan Semua,

Ya betul kata CM,Imran Paris kita hanya merancang,tuhan yang maha mengetahui menentukan pertemuan, kalau ada jodoh tak kemana..insyallah kami semua dapat bertemu CL..

Kita semua doakan CL sehat walafiat..kami semua juga memaafkan CL kerana tak dpt jumpa..

UmmuAdam said...

Salam Cik Lie,

Semoga cepat sembuh dan sentiasa dalam lindungan Allah swt. Bagus jugak tak jadi sebab saya memang tak dapat hadir pun. Insyaallah, kita bertemu dilain masa, mudah-mudahan di Mekah nanti.

SUHAIMI said...

Salam C. Lie

Didoakan agar cepat sembuh..............

G said...

Semoga tuan haji cepat sembuh. Sakit pening kat sini ada juga sedara mara tolong tengok-tengokkan. Kalau kat Makkah mesti susah jugak duduk sorang².

cikgu mas said...

salam

nanti bila cik lie dah sihat dan baik makkah semula semuanya akan ceria semula,cik lie akan lebih bersemangat,minum air zam-zam banyak2 dan sangat dekat qiblat..sakit ditambah pula rindu pada kaabah,tapi sakit disini ada jugak saudara boleh tengok..tapi kalau kt sana?setuju benar saya dgn kata G tu...

Betul benar sprt Imran Paris kata..Mungkin hikmahnya kita semua akan berjumpa dalam suasana lebih sempurna dan tempat yg lebih sempurna,Insyaallah,

take care...

cikgu mas said...

salam

maaf terpaksa comment lagi..untuk teman dan saudara kita en.zain,moga Allah beri kekuatan menempuh detik2 kesakitan dengan tabah,,Insyaallah kalau sabar pasti ada ganjarannya.betul tu kalau kita sakit kita cuba lupakan kesakitan dengan buat perkara yg menceriakan..ape kata en.zain mengusik CM,tapi bukan cikgu mas tak dapat apa pun...usik CM.Cik Misi...he,he..sure dapat best servis..

Azemi Ali said...

Salam cik lie,

Saya doakan cik lie cepat sembuh dan diberikan kesihatan yang sempurna oleh Allah SWT. Amin.

p/s - saya dah seminggu hilang HP, kalau CL telefon tak dapat ler..

Kak As. said...

salam,

harap CL bertambah lega. ujian untuk kesabaran dan keimanan Pak Haji.kalau rindu kat Makkah pun , sabaq2lah CL, minggu depan ibsyAllah dapatlah melepaskan rindu pada Kaabah tu.

hikmah dan rahmatNya sedia menanti.
harap hari ni CL kembali sihat dan menceriakan PDKM yang sudah lama sepi.

kepada adik2 semua, esp: CM, Hanis, Asnija, Elaira, Taj, CN, Azemi, Sazlie,,,, dlll....
bolehlah buat plan baru nak jumpa CL juga. masih ada masa lagi ni.
cepat, cepat, bangun jangan dok tidoq lagi.

smoga niat yg baik akan direstui Allah. jangan banyak berdaleh lagi, takut sesal plak nanti.

pada cik Zain, bersabarlah menghadapi ujian dan smoga cepat sembuh luka tu. pas ni kalau nak makan bersederhanalah yer.

Atikah said...

Salam cik lie...

Saya doakan cik lie cepat sembuh...
InsyaAllah, jika bukan hari ini, suatu hari nanti kita pasti akan bertemu, dengan izinNya...

Kak As, apa kata, cik lie tak dpt jumpa kita, kita p buat rombongan melawat cik lie lak... :)

Wassalam...

Kak As. said...

salan Atikah,

elok juga cadangan ceq tu, mai kita atoq plan elok2,

ajak CM, CN, Hanis,elaira, taj dan azwmi dan jangan lupa ajak sazlie sama sbb hanya dia yg tau kat mana CL berada skrang nih.

bukan apa sian kat CL tu jah, balik jauh2 tak dapat sambutan yg sepatutnya. tetamu Allah kena ra'i bagi elok2. dapat pahala banyak tuuu..

umiazuddin said...

Salaam Cik Lie and friends,

Saya doakan semoga Cik Lie (dan En. Zain) cepat sembuh dan sentiasa dalam pemeliharaan Allah.

May Allah bless us all.

Amin.

afisazlie said...

salam Mak As,

kalau nak melawat CL, kena lah minta greenlight dari dia.. kalau CL kata ok, cheq leh jer bawakan rombongan kita ni, insyaAllah..

Kak As. said...

salam,

kalau sazlie kata camtu, bolehlah kita set tarikh yang sesuai sebelum CL berangkat ke Makkah semula.

hari isnin ni cuti Israk. camana ?? setuju dak semua.
nanti sazlie tanya CL boleh ka dak kita semua p ziarah dia.

Nak p siap beg dah ni,,, nak buat kuah laksa lagi .takut tak dan.

Laracroft74 said...

Semoga Che Lie cepat sembuh dan di berikan kesihatan yang baik oleh Allah s.w.t..Makan ubat dan minum air banyak2..
Semoga di beri ruang untuk berjumpa dimasa akan datang..
Take care and have a good rest!

maklang said...

Salam Cik Lie..

moga dah sembuh...tak dapat jumpa alam realiti, kita jumpa alam Maya pun maklang dah bersyukur..

jaga diri baik2 ye..

zain said...

Salam semmua,

terima kasih pada CM dan Kak As dll yang mendoakan kesihatan saya,

En. Zain setuju gak p melawat CL kat kediaman beliau. Lagi cantik kalau dapat buat Ahad depan. Kebetulan minggu depan nak hantar anak balik ke UIA PJ. (Isnin ini, johor tak cuti, hehhe)

Itu cadangan Zain aje. Yang terbaik dapat melawat CL udah cukup bagus.

kak jose said...

salam cik lie

akak doakan semoga cik lie cepat sembuh dan kembali ceria seperti dulu.

jgnlah ade perasaan salah pada dirimu kerana kite semua hanya mampu merancang sahaja, tapi Allah sahaja yang menentukan segalanye.
mungkin dilain hari,jika diizinkan Allah kite semua akan dapat berjumpe dengan cik lie.

salam dr kami sekeluarga n take care.

Atikah said...

Salam kak as,

Jangan ler ari senin.. cheq kojer...
Saya setuju ngan cadangan en zain, p ahad depan... en zain cam mana dengan kesihatan en zain? luka dah sembuh sepenuhnya?

zain said...

Salam,

Semoga CL cepat semboh. Terima kasih Atikah atas ingatan. Doktor menjangkakan luka akan sembuh sepenuhnya dalam masa 6-8 minggu. Sekarang baru 4 minggu. Sekarang tak pergi dressing kat klinik tapi isteri dah buatkan 2 kali sehari. Saya sangat berharap kalau majlis ini dibuat pada hari ahad.tapi kalu hari lain pun x mengapa asalkan CL dapat dikunjugi.

Kak As. said...

salam,

tak pa , bila pun boleh asal dapat ra'i CL.

kena tunggu bagi tarikh bila dia bersedia nak jumpa kita. sapa sapa myg boleh lahkan. tak ramai pun tak pa asal jadi.

CL ni tak kisah sangat , dia very 2 low profile. CM, macamana harap jadi na.

Kak As. said...

salam CL,

sihat dah kut hari ni ?

say something today pl.

||alis|| said...

salam ciklie;

moga sudah sembuh seadanya.


alis

hanis said...

Salam semua,

Semoga CL dah kembali sihat harini...Cheq setuje sangat cadangan p melawat CL..tp CL kate next week CL nak balik dah, cuma cheq tak tau ari apa..

Mama, cheq leh bayangkan mama dah ready nak mai sini...cheq lak dah ready ngan karipap pusing penuh kat dalam frezeer...huhuhu..cheq ingat pada sesiapa yang nak karipap tu mai laaa ambik kat shah alam...sazlie, kalau CL tak sihat lg ape kate kita jumpa kat mane2..leh cheq kirimkan karipap tu tuk CL & hang....

hanila said...

Salam En. Azli,

Kami sekeluaga doakan semoga CLie cepat sembuh dan kembali seperti biasa. Ada hikmah di sebaliknya...

Kak As. said...

salam,

hanis, mama pun tak tau nak kata apa dah.

CL dok membisu seribu bahasa.
mama pun dah siapkan inti ketayap dalam peti ais, nak buat kulit jah. huhuhuhuuuuuuuuuu...

hayati said...

salam en azlie..

semoga cepat sembuh..agar dapat terus memberi info kpd kami semua..

G said...

hurmm..tuan haji tak baik demam lg ke?..teruk ke tuan haji demam ni?..Apapun kami sentiasa doakan agar cepat sembuh. Tak sabar nak tunggu update terbaru ..dah keluar habuk sikit² blog nie..hihi..

silversarina said...

Semoga Cik Lie sihat dah sekarang ni . Lama lagi ke cuti Cik Lie ??? Kalau ke Pantai Timur boleh jugak kita jumpa :)

Asnija said...

Salam semua,
Ok, CM cepat le organize, nampaknya Sazlie je yang tahu kat mana CL, so, minta tolong tanya kalau-kalau CL larat melayan visitor atau tak. Maklumlah, adakalanya bila sakit perlu cukup rehat dan tak larat badan. Biar le CL yang suggest tarikh dan masa, dan bentuk pertemuan, samada melawat dia atau bentuk gathering. Then kalau melawat dia, CL boleh beritahu berapa ramai yang dia larat nak terima sebab melawat orang sakit ni kena peka jugak keadaannya. Lepas tu, kita confirm kehadiran untuk melawat CL, first come first serve...hasil lawatan CL tu, nanti kita boleh update kawan-kawan yang lain....

Ok...Sazlie kena update boleh ke....

Nor'ain Jaffar said...

Salam Cik Lie,

Saya n baby bob doakan saudara semoga cepat sembuh dan sihat sejahtera...rajin-rajin makan ubat dan banyak minum air suam.

ijoismart said...

kawan yang setia
ibarat cahaya
menjadi penerang masa kegelapan...

Semoga Lie cepat sembuh. Amin

shami2 said...

Salam cik lie

Semoga sembuh dan sihat seperti sediakala, makan ubat dengan teratur insyallah sembuh.

Dah 2 hari tak masuk blog, sibuk ingat saya jer yg tak pergi..rupanya sebaliknya...sudah tentu ada kebaikan daripadaNya...

P/S: Terima kasih email utk anak2 along sibuk dengan tuisyen, dll aktiviti sekolah, hari ni dia pun tak berapa sihat..

cikgu mas said...

salam

ye lah asnija,apa khabar cik lie agaknya skrg?saya pun teringat kat cik lie,tapi apa pun kita nk buat perlu dpt green light dari tuan punyer diri,apa yg termampu skrg kita doakan beliau beransur sihat,hepi dan kembali menyapa kita semua seperti dulu,

syahirah said...

Cik Lie,
Saya doakan cik lie cepat sembuh...agaknya demam di sebabkan pertukaran cuaca agaknya. Ianya juga bisa menggugurkan dosa2 kecil
kita. Semoga cik lie cepatsembuh dan boleh makan semua masakan2 Malaysia yang dah lama cik Lie tak rasa kan???.
Kak shidah & Kak Rosi

manzlie said...

salam syang semua pembaca blog saya yang budiman...

Jutaan terimakasih kerana mendoakan kesejateraan saya semogasembuh dan sebagai nyer...alahamdulilah sya pada allah swt kerana sudah pulih dan sihat seperti sediakala..skg saya sedang sibuk menguruskan visa pemergian pulanbg ketanah suci makkah dan memebeli barang barang keperluan di sna...

semoga satuhari nanti kita akan dpat bertemu kembali....insyaalah..

once again terimakasih banyak atas keperihatinan anda semua..semoga allah membalas jasa anda yang suci dan ikhlas tuh..insyalah

syukran
wasalam

Engku Artini said...

Alhamdulillah CL dah sihat..
dan selamat pulang semula ke tanah suci. semoga selamat perjalanan dan berjumpa lagi di lain kali.. insyaallah

bila CL akan berangkat..?
Unt en Zain.. semoga cepat sihat dan sabar atas ujian Allah.

Yem0805 said...

Salam Cik Lie,

Alhamdulilah CL dah sehat walafiat
semuga persiapan utk kembali ke Mekkah berjalan lancar..Mungkin bole jumpa CL kat airport tegok keadaan dan masa..Jd bila CL akan berangkat?

Wasalam

taj said...

salam,

bila hendak berangkat pulang ke Mekah... kalu diizinkan boleh berjumpa di airport...itu pun kalau tidak keberatan... bergantung dgn keselesaan cik lie...
apa2pun, alhamdulillah ciklie dah sihat..
sukran

Kak As. said...

salam,

Alhamdulillah,.. akhirnya muncul juga adik kak AS ni.

semoga selamat.

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Alhamdulillah kerana dah sihat, itu cuma ujian kecil tapi terkejut juga kalau sakit dalam masa lani.
semoga Allah pelihara kita semua.amin.

zain said...

Salam,

lhamdulillah, akhirnya Azli dah sihat sejahtera. Amin. Dah nak bersiap balik rupanya. Nampaknya hajat kita hanya Allah yang menentukannya.

Saya baru balik dari klinik mencuci luka. Doktor beri pujian kerana luka dah hampir sembuh. Mungkin dalam seminggu lagi kot. Hanya Allah yang mengetahuinya.

Semoga saudari saudari, tuan puan, adik kakak dalam keadaan sihat sejahtera di bawah lindungan Allah swt.

cikgu mas said...

Alhamdulillah..sihat dah nampaknya..semoga semuanya berjalan lancar..

rosli said...

Salam Azli dan rakan2,

Syukurlah Azli dah sihat dan sedang uruskan visa untuk pulang semula ke Makkah, saya percaya kita semua sentiasa mendoakan yang terbaik utk Azli. Wpun dah dekat 2 minggu blog Azli kurang meriah berbanding semasa Azli berada di Makkah, saya sentiasa percaya semua yang berlaku ada hikmah.

Saya tetap berdoa dan berharap satu hari nanti dapat berjumpa dengan Azli samada di Makkah or di Msia. Kalau dapat sdra Azli maklum tarikh dan waktu berlepas ke Mekkah bagus jugak, saya percaya ramai yang nak jumpa Azli di KLIA. Semoga sihat sentiasa dan sentiasa mendapat rahmat Allah s.w.t. Amin.

Abg Mgt said...

Salam,

Ok dak tuu CL dah sihat.

Kita atoq elok2, CM kena bagi masa free na....

Kita makan laksa......

K?

Kak As. said...

salam CL,jika diizinkan Allah, nak juga jumpa CL sebelum berangkat ke Tanah Suci semula.
jumpa kat KLIA pun jadilah. sebab rasa terkilan tak dapat balas budi CL masa kat Makkah ritu. huhuhuhuuuiii
Tapi CL dah sihat tu lega rasa hati Kak As. buatlah N3 baru.

zain said...

Salam Azli dan semua.

Betul sdr Rosli, blog ini kurang meriah tanpa kehadiran Azlie. Macam makan nasi tanpa lauk rasanya. Apa pun kita doakan agar sdr Azlie sihat sejahtera. Terasa amat kosong dan tidak bermaya blog ini tanpa kehadiran tuannya yang ceria. Semuanya ini adalah ketentuan Allah swt.

Mungkin sdr Azli akan meraikan kita di Mekah nanti, Insya Allah bagaimana ia meraikan Kak As.

Kak As, kalau kita tak dapat jumpa Azli kat M'sia, mari kita pakat-pakat buat rombongan ke Makkah menunaikan umrah. Kita meninap di hotel Azli. Mesti Azli bagi kita diskaun. Tak gitu Lie?

cikgu zainab said...

Salam Azli,
Alhamdullilah! Dah sihat...semoga terus ceria. KN rindu nak baca entri baru...bila balik ke Makkah?

MOKCIK AZWA said...

Assalam Cik Lie,

Izinkan mokcik linkkan blog Cik Lie yer. Semoga telah sihat sepenuhnya ya.


Mokcik silent reader yang setia hehehe

Imran Paris said...

Salam En Li,harap sembuh segera. I hope nothing serious. Nak mintak izin laluan ni, saya nak ucapkan Salam Syaaban dari kami di Paris buat En Li dan semua rakan2 blog di sini. Moga kita diberikan kesihatan terbaik dalam persediaan menunggu Ramadhan al Mubarak yang akan tiba 1 bulan lagi, insyaAllah.

zain said...

Salam,
Selamat pagi.

Mana pergi semua orang? dah dua hari senyap jer. Yer ler tuan rumah x ada yer.

Apa-apa kita doakan agar CL sihat sejahtera. Mungkin CL dah berangkat ke Mekah atau belum, hanya Allah yang tahu.

p/s
Marilah kita berusha untuk khusyuk dalam solat agar solat tidak menjadi beban dan melelahkan kta. Amin.

zain said...

Salam,

Kak As, Cikgu Mas, Abang megat, imran dll, marialah kita mendoakan agar CL muncul semula. Dah masuk 3 hari dan saya dapati kalian juga tidak muncul juga.

Saya berada di kl kerana menghantar anak balik ke UIA, PJ. Tengah hari ini akan balik semula ke Pontian, Johor.

Kepada CL, semoga sihat sejahtra dan sentiasa berada di bawah rahmat Allah swt.

anak rusa di kaki kali
moga kita jumpa kembali.

cikgu mas said...

salam brother Zain

Aduhai resah gelisah dia yer,bila CL tak muncul-muncul...pada firasat dan penelitian cikgulah..blog ni bertajuk "Pengalaman di Kota Makkah"...jadi jika penulisnya berada di Kota Kuala Lumpur..blog ni jadi senyap sunyi lah,,,betul tak cik lie??Kuala Lumpur dan kota Makkah mempunyai enviroment n fenomena berbeza...idea dan berita pasti terbantut disini...doa kami sentiasa mengiringi untuk pemilik blog yg kami sayangi...

ada diKL en zain????..drive safely...salam untuk keluarga..anak2 dah besar-besar..ada kawan kat sini yg single mingle boleh wat menantukan???he,he

Kak As. said...

salam semua,tajuk pun PDKM bukan PDKL.hehehehe.....sabaqlah tungguuuuuusmoga smua peminat PDKM setia noohh

PINATBATE said...

Berapa haribulan Cik Lie nak balik Makkah ni?

manzlie said...

salam kak Pinat..

Insyaalah..minggu depan kot..


syukran


wasalam