MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 7 July 2009

" Di Mana kah saya..?"

Airport Doha, duk transit 5 jam nih..so saya p round satu airport ni lah dulu....

Nampak internet counter...so cuba lah..tapi hampa sebab tak leh nak get the line...frust cheq...
Ada surau nih kat airport Doha ,Qatar...cantikkan...

Sempat jugak lah cheq solat kat sini...alhamdulilah
Restoran di airport Doha...agak mahal makan disini..



Salam from Kuala Lumpur...maaaf kan saya semua kerana tak up dated blog nih hampir 2 hari..kerana saya sekarang berada di Kuala Lumpur...dah teringin nak makan asam pedas cikgu mas dan tengok Tranfromers" so cheq baliklah kejap nih..jangan marah nohhh...sebab buat hampa semua cemas. cheq pun cuti gak during summers nih..kalau kat sekolah arab sana cuti 3 bulan, cheq sini 3 minggu cukup lah.....tetapi saya bersyukur kerana anda semua amat prihatin dan baik hati sungguh serta risau kan saya...maaf kan saya lagi sekali yer..by the way..saya nak pusing satu malaya nih buat rounding yakni nak Jelajah Negara pergi jumpa semua my blog followers ...ada ker jemputan sekarang untuk saya nih?..Bermula dengan rumah cm...CM get ready with your place yeh..nanti cheq mai ok...syukran..wasalam



p/s:...Wahhh tilikan air dalam mangkuk Koq As memang tepat sekali..caya lah koq As..

214 comments:

1 – 200 of 214   Newer›   Newest»
cikgu mas said...

salam

alamaak cheq nak lari balik melaka!!

cikgu mas said...

salam cik lie

jgn buat lawak eek,cheq sebenarnya sejenis halimunan..cheq tak wujud di alam nyata..cheq nk lari pi mekah tgh bulan niii???

noor tulung2 cik lie nk jejaki cheq,cheq nk sembunyi di gua hira`

ijoismart said...
This comment has been removed by the author.
ijoismart said...

Rupa2nya Lie balik KL. CM nape nk lari pulak. Sian kat Lie. Ngidam asam pedas la tu

Noor said...

As Salam..

ha ha.. dah agak dah.. welcome back to malaysia cik lie..

cm.. nak lari kemana.. sekolah kat m'sia tak cuti dik.. kang budak2 tu sapa lak yang nak ajar..

psss.. komen cheq, cik lie tak jawap pun.. tu yang sedey nih.. berderet cheq nulis.. satu pun tak jawap.. hu hu..

hanis said...

Salam....

OOOO ini lah rahsia yang Kak As simpan niee......

CM nak lari melaka or Mekah? huhuhuuhu kesian kat abang kita tu tau...dari jauh pulang...mencari asam pedas tau.....

rosli said...

Salam Azli dan rakan,

Sdra Azli kalau dah sampai KL, bgtau k, kita jumpa kat KL, rumah saya pun kat Bandar Baru Bangi, dekat je, kalau ada masa kita tgk transformers kat alamanda or mines resort.

kalau nak jumpa kat KL or Keramat pun boleh, lepas ofis kita boleh jumpa. Boleh kita borak panjang. Kalau rakan2 lain nak join pun boleh kita bawak Sdra Azli kita main bowling kat mines or alamanda ARL Bowl. Amacam ok tak ?

khairyn said...

Ah jeles! Sudah menjejakkan kaki ke Malaysia rupanya. Saya juga yg x balik lagi ni.

Selamat menjelajah Malaysia dan berjumpa kawan2 dengan jayanya.

Balik seorang nanti balik ke Makkah berdua pulak ye? hahaha Amiin.

p/s - doa anak yatim pun mujarab kan? hahahaha

afisazlie said...

salam Kak Noor, hehe dah ada greenlight rupanyer..

heheheh Kak As, pandai kak telek sampai umah saya yer..

Kak Noor n CM, dah dapt tak jawapan cheq tu (terkojut sampai terbeliak mata?).. tapi tak adil, che lie dah bagi jawapan sebelum sempat CM dan Kak Noor belanja cheq..

Salam sejahtera....... said...

salam,
selamat jalan2 cuti2 m'sia...

hanis said...

Salam....

Ya Allah....nak tergelaknyee laaa....
Kak As, Kak Noor, Afisazlie & semua .... boleh bayangkan camne degup kencang jantung CM time nie....bawak selawat bebanyak naaa.....

CM as pengerusi GPK....ape lg, mula kan agenda GPK sambut Cik Lie kite....

hanis said...

speck itam semua dah adekan.....

manzlie said...

salam cikgu mAS...

KENAPA TUAN HAMBA NAK LARI MELAKA...KAN KER RUMAH KITA DEKAT JER DI PUTRAJAYA...HEHEHEHEEH

TAU DIA TAKUT..
Kok As dia nak lari tuh...saya nak p sekolah dia..heheheheheh
syukran
wasalam

manzlie said...

salam ijoi..

ahaa lah ijoi..dia nak lari dari saya lak..hmmm dalam internet bukan main rancak dia..la nih takut lak jumpa abang aji...heheheh

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Noor..
jgn lah marah...cheq tak sengaja nohh..apmon kan sya yer..
si cm tuh nape dia anak lari dari sya..dah takut dah ker.hehehheh

syukran
waslam

p/s. Nak jumpa kak Noor dgn kak Faridah leh tak?

manzlie said...

salam Hanis..

tu lah..saya balik nak p rumah cikgu mas makan asampedas dia lak nak lari kan..heheheheh
ada ker patut Presiden GPK nak cabut...camner nih ..kat nak gathering2 ..tul tak Hanis?

syukran

waslam

manzlie said...

salam saudara Rosli..

oleh takda maslah..sya dah free lah nih..ita p alamanda pastu kita p seklah cikgu mas tuh..boleh kita ajak dia sekali..


syukran
waslam

manzlie said...

salam Khairyn...

betui tuh..saya lagi anak yatim piatu lak...sian kan sya..hehehheh

sukran

waslam

Cik Amy Sensei said...

salam..

alang-alang dah balik tuu...mai la singgah kuching dulu..mai pekena laksa sarawak..hehe

manzlie said...

salam Hanis...

dia dah takut tuh..duk gelabah la nih..cuba nak lari dari cheq...camner..hampa semua..dah janji kata nak gathering kan...saya free aja takda maslah...tapi takkan cikgu mas nak biarkan orang mekah nih kesaorangan kan..tak baik tau kalau ak sambut orang makkah nih..tul tak hanis?

syukran

wasalm

manzlie said...

salam cik amy..

kalau kat kuchng tuh che tak beani nak janji lah...insyaalah..terima kasih atas ingatan mu..

syukan

waslam

hanieliza said...

Salam..
Kakliza ingin menjemput cik Lie ke IKANO pada 26 Julai [Ahad] jam 3 - 5ptg kerana kakliza akan buat demo masakan disana..sempena promosi buku masakan kakliza..

hanis said...

Salam Cik Lie,

huhuhu...tu laaa....CM kita terkejud gila tu....saya boleh bayangkan degupan jantung CM time nie....

Alang kepalang Cik Lie nak g Alamandatukan....cik lie kene tuju kat kedai sambonia tu dulu tau....CM salu ade kat situ....

GPK ape lg....mula kan rancangan semua...spek itam dah ade...baju hijau takde lg takpe...warna warni seperti ABC....tak gitu CM?

cikgu mas said...

salam cik lie

cikgu sekarang dah transform kat diri dah jadi robot bumbleebee..cikgu ni halimunanlah..tak wujud..he,he,he

cik lie niiiiii,aiik tak tahu nk cakap apalah...hanis..nk bawak kereta pun tak tentu arah..mcm ada org follow jerr,he,he

cik lie pi jalan2 dulu ..last sekali br pi cari cikgu yer..cikgu nak pi kursus kat Jakarta niii!!!

shami2 said...

Salam cik lie,

Wah kecohnya,...riuh rendah sanak sedara semua, pak cik lie kita dah balik. Tak pa bagi chan kat deper semua ambik turn...

Kita yang last sekali takpa, Pak cik lie kalu dah nak naik kapal terbang balik tu bagitau lah kita hantar kat airport bole kut...he..he.he

ckap2 hari tu macam tau-tau ja ..yer..ishk subhanallah, sempat ker doa kat anak2 waktu mana doakan tu..bole habaq dak..

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Patutlah kami pi umah sunyi sepi - pakat dok teka macam-macam.
Awat cek pi tak habak, mengkalu sihat tak pa la.

Sukran.

hanis said...

Salam CM....

saya tau & leh bayangkan perasaan CM sekarang nie....huhuuhuhu.....tp CM....Cik Lie bawa balik daging unta tu tuk CM....taknak ke?

Kak Noor ape lg...CM taknak daging unta tu.....

Imran Paris said...

En Li...alamak, napa tak bg tau siang2, saya mmg akan berada di KL, insyaAllah dari 8 - 20 Ogos, kalau bg tau awal boleh kita plan jumpa sama2 dan ambush rumah CM dan geng2 GPK yg lain....kenyanglah kita bersama...kau sy balik Ogos nanti, jgn haraplah saya merasa asam pedas CM....jgn lari blk Melaka ye time tu CM ;)

En Li...enjoy ur 3 weeks vaction, eh...balik KL atas urusan peribadi ;) ke...hehehehe

raihanah said...

assalamualaikum encik lie, tak nak pekena nasi mandi di rawshah ke? bagitau lah

Yem0805 said...

Salam Manzlie,

Alhamdulilah selamat kembali ke Malaysia hehe..wah riuh rendah blog Cik lie bila balik Malaya..

Kalau kekwn jadi jumpa cik lie kat KL bgtau yem atau email yem0805@yahoo.com..

Kalau x ada cik lie dtg aja TV3 yem tunggu disana bole bawa cik lie ronda2 ..

PINATBATE said...

Alhamdulillah!
Terungkai sudah misteri kehilangan Cik LIe..
Tu lah Cik Lie,balik Malaysia tak nak bagi tau awal-awal..kalau tidak boleh AJK sambutan siapkan bunga manggar sambut Cik Lie kat airport..
tapi...
apa dah jadi pengerusi GPK tu?
awat nyorok pulakkk...siap nak pi Jakarta bagai..isy..isy..isy..!

Cik Amy Sensei said...

salam..

buah tgn from mekah takde ke..ihihi

zain said...

Asalamualikum adik kakak,

Ha kan betul saya cakap. CL (cik lie) ada urusan yang perlu diuruskan. Habis gempak yer. Nah sekarang dah tahu pokok bicara. ada pulak yang nal larrrikk. errm

Selamat Kembali CL ke Tanah Air tercinta.

hanalee said...

Salam Cik Lie,
Alhamdulillah Cik Lie sihat dan selamat sampai ke Malaysia.
Hana dah lama tak menjenguk blog,
ayahanda Hana telah pulang ke rahmatullah pada 1 Rejab baru ni.... semuga rohnya dicucuri rahmat... alfatihah...(masih bersedih)

p/s Cikgu Mas jangan lupa janji cikgu pada Cik Lie tu

arulz_adnan said...

ler....balik mesia ker.best la cmtu..arul pun x smpt nk bukak.summer sem mmg pack..huhu..

ape pun moga selamat semua,ok.ape2 info bg tau le nnti..kem slm org kg yer..hehehe

Azemi Ali said...

Salam cik lie,

Tiba-tiba je balik. Balik meminang kah?

Mau buat gathering ?

p/s - Kenapa Kak As di panggil Kok As? confius lah.

manzlie said...

salam Hanieliza..

no problem...bagi lah no hp kat email sya ..leh sya call nanti..gi kat ikano..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

tu lah ..mana dia groupGPK? mana CM? Kenapa lafi Jakarta?..hmmm tak nak sambut ker orang Makkah nih...hehehheeh

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

laa awat nak lari kat jakarta lak..takpa berapalama kat jakarta..habaq lah..cheq leh sambung cuti nanti sampai bulan depan nohhh..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Shami2..

alhamdulilah saya dah buat doa kana untuk anak anak pak cik lie tuh masa tawaf semlam..siap ada bawak air zam zam nih..please email to me your hp no nak berinteraksi nanti yah..

syukran
waslam

manzlie said...

salam Hanis...

di dah gelabah tuh..dah gabra jugak..hehehheh

saya dtag nak lari lak kan?

so how Hanis?

syukran

waslam

manzlie said...

salam Raihanah..

nak jugak..trngok lah nanti..insyaalah kita pekena noh....

sykran

waslam

manzlie said...

salam Leenoh....

tu lah sajer jer nak buat senyap..lkasi gempaq sikit kat cm tuh..hehehe

syukran

waslam

HUSSAIN BIN TAHIR said...

salam

bro azli,

i have spend around 8 hours kt sini masa pi umrah bulan march lepas hahaha

hampir keseluruhan airport nie saya dah tawaf...

paling regret dia punya internet point..tak blh connect internet lansung ..geramnya...

manzlie said...

salam Yem..

insyaalah kalau sya dtg kat situ say akan hubungi yem..email lh your hp no leh saya call nanti..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Imran..

yes, 2 minggu cuti..insyaalah nanti leh lah jumpa kat makkah lah...

ada orang nak lari jakarta tuh..?

ada hal sikit balik nih...cuba teka?

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hussain..

betui tuh..bengang jugak saya masa tuh tak leh dpat aline internet kan...samapai dah khatam airport dia.lah..

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat..

tu lah saje taknak bagi tau..taknak susah kan orang kan..
tapi yang hilang nyer ada orang nak lari lak kak pinat..nak lari kat jkara lak tuh..heheheheh

syukran

wasalam

manzlie said...

salam hanalee...

innalilah..salam takziah dari saya...insyaalah nanti bagi saya nama penuh arwah..insyalah leh saya tunaikan umrah untuk arwah yer..

syukran

wasalam

manzlie said...

salam arul..

alhamdulilah...cuti cuti malaysia nih..nak jumpa cm and the geng lah dik...

syukran

waslam

manzlie said...

salam azemi..

tu lah ada orang tuah kata nak buat nih lah , tuh lah, skg duk lari lak kat jakarta ..hehehehe

meminang? hehheeh

panggil Koq tuh dalam bahasa kedah maksud kakak..

syukran

waslam

KAMATO said...

Kalau ke putrajaya/bagitau, bagi tau kita pekena teh tarik

cikgu mas said...

salam cik lie

cikgu demam ni..terkejut,sejuk mengigil seluruh badan..dah 20 bijik telan panadol,,dok bergulung bawah selimut jap lagi bergulung kat carpet pakistan lak..

dah jumpa doktor,doktor bagi MC 3 minggu tak pi sekolah..berehat kt umah,,nape buat camni balik tak bagitau..kata nk suruh cikgu jemput kt KLIA..pssst abg samad ada tak tuu???

Hanis ni nakal tau..dok ukur kadar denyutan jantung orang,doktor kata kalau tak henti gak berdegup nii,kn rawat kt IJN..ni...cik lie ni nape lak nk cari cikgu carilah orang lainn..dulu yang tak sabaq menunggu cik lie balik tuu!!

Hanis,cikgu tak sihat,hanis take over as a Pengerusi GPK yer,uruska pape yg patut,dah call noor dia pun nk outstation... gotah byk nk potong..mintak tlg kak pinat,asnija,artini,tikah,kak as tercayang,kak jose..please yer

fren semua..demam ni..terkejut..n tergezutt..

pape pun wellcome back cik lie..harap hepi dan terubat segala rindu..take care tau..cikgu doakan semuanya berjalan lancar..

tolong yer cik lie jgn nakal sgt yer..dok perkenakan kt org sampai demam..cikgu mas ni garang jugak tau...tapi sangat pemalu kat luar,,shylah nk jumpa cik lie,,,lain sangat kt internet dgn kat luar..tu yg nk lari tuu..internet lain..namapun alam maya..he,he,he

tak tahu lah boleh g jakarta ke tidak dah demam ni (takut sangkut kt airport)he,he

selamat kembali yer.fren..berjumpa semua org tersayang

Imran Paris said...

bertunang??? Ke balik nak buat pc umum majlis pernikahan...ala2 Siti dan Mawi la pulak....hahaha.

Apa2 pun En Li, njoy ur stay in Msia...there's no place like home, but u r very2 lucky to have Makkah and Msia as ur home...home sweet home :D Jeleslah :(

G said...

ish..kelakar sungguh bc pasal tuan haji ngan CM ni. Dah² la usik CM tu..kesian cikgu sampai demam² dah tu. hihi..Selamat kembali ke tanah air tuan haji..Lama ke ade kat sini?

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

mai Kedah.
Kg.Banggol Derdap,
Sik-Kedah.

Durian hujung julai
Moktan dah masak.
cempedak dah tua.

emel : matisaa_02@yahoo.com
Tel.Rumah : 04-4695558
handphone (bonda punya) 019 3716019

hilmyiskandar said...

salam.

kalau sudah di KL email saya. Penting.....

tq.

UmmuAdam said...

Salam Cik Lie,

Laaa...kat M'sia rupanya tapi macam dah agak sbb tu tak terkejut sgt. CM yg terkejut sakan sampai demam...tulah suka menyakat Cik Lie tapi pemalu rupanya. Kalau Cik Lie dijemput gi Putrajaya makan asam pedas bagi tau boleh saya tumpang sekaki...boleh ye CM?

manzlie said...

salam Kamato..

insyaalah takda maslah tuh..dah dekat dgn rumah cikgu mas tuh..apa pa oun saudara email kat sya yer no hp tuh..nanti sya call..
terima kasih atas je,putan tuh..

syukran

waslam

Atikah said...

Salam en lie...

Patut pun sunyi sepi umahnya... tuannya dah balik kg ropenya... alahai... awat en lie tak habaq awai2... kalu tak leh kirim kurma cikit... :)

Kak mas, awat nak lari lak... en lie dah lama mengidam asam pedas kak mas tu... he.. he... cian kat akak kita nie... sampai demam tekejut dibuatnya...

p/s: Kak Mas, Kalau presidennya tak dak, tak best ler... mesti tak havoc gitu... he.. he...

manzlie said...

salam cikgu mas..

laa kenapa demam lak,,pastu cuti 3 minggu...takjadi p jakarta..takpa.memamg kalau orang sakit kita harus melawat kan dan di tuntut dalam islam nih..jom GPK kita p rumah cikgu masa lawat dia...atau saya leh sendiri pergi kat sekolah dia tuh..takda maslah...hehehehehe

syukran
waslam

P/s: jgn lupa asam pedas tuh..betui gak cakap Hanis cikgu mas dah banyak berjanji dgn saya kan...

manzlie said...

salam Imran..

hmmm kan depa duk riuh arituh kecoh nak beli kain hijau lah, sewa bas lah,bunga telur lah , itu lah ini lah..semua acara nih di janji oleh cikgu kita kan dan cik Noor..tetiba sya dah balik semua senyap lak, lari lintang pukang lak..demam lak...Apa dah jadi saudra Imran?????

depa tak cian kat sya lak , depa duk cian kat orang yang demam lak?ada ker patui...

syukan
waslam..

jgn lah jeles..

manzlie said...

salam G,
lam gak lah..mungkin cheq balik sampai dah jumpa cikgu mas tuh...
ok gak kan..

syukran
waslam

manzlie said...

salam ayahanda..
terima kasih atas ingatan ayahanda
tuh menjemput anakanda ke rumah..insyaalah jikalau ada kelapangan akan anakanda sampai di sana..

syukran

waslam

manzlie said...

salam adik tikah...

tu lah ..ada ker patut sya balik Presiden nyer lari lak...memamg tak best kan kalau gathering presiden nyer takdaq....hehehheh

nak kuram takda masalah jom kita jumpa dgn abg lie nih...email your no to me yah

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hilmy..

give me your hp no senang nak call nanti..

syukran

waslaam

manzlie said...

salam Ummu..

cm tuh dah nak lari lah..tu sal duk bagi banyak alasan lah, sakit lah demam lah..tak baik tau orang nak jumpa dia lari kan...

Di mana dia cikgu mas ku saya
cikgu mas ku saya duk nyorok dalam kapet...heheheh

syukran

wasalm

cikgu mas said...

salam cik lie

doktor kata demam cam saya ni tak leh jumpa orang(kurantin) tapi bukanlah demam selsema `tuuuuut` tu mohon dijauhkan..demam ni boleh berjangkit...he,hehe..

tengah dok `berpantang ni`..he,he (berpantang pulak)cam2 alasan cm beri yer..he,he

cik lie pi jumpa kok as dulu,mak lang..jumpa kakak2 dan yg menjemput tu....adik2 cik lie tak per diaorang pandai jaga diri

hanalee said...

Salam cik Lie,
insyaalah nanti Hana e-mail kan.
Lama Cik Lie cuti ni, tentu nak jumpa orang tersayang... rindu betul ni.... Hana doakan Cik Lie sihat selalu dan berbahagia bersama tersayang.

p/s cikgu mas kata nak buat gathering
untuk cik Lie... Kesian cik Lie

hanis said...

Salam Cik Lie & semua...

Ya Allah....kesiannye kat Kanda Mas cheq....huhuhuh...BP naik bila dok kene nyakat kat Cik Lie naa....(best student CM tu)...saya doakan CM cepat sembuh...semoga esok kembali bertenaga sebagai Pengerusi GPK k :-) ... & dapat menguruskan gathering tuk Cik Lie nie....(indirectly PA Cik Lie)...

Kak Noor kami mane nie yek?...Setiausaha GPK nie...emmmmm kemane menghilang org2 kuat nie....

Kak As...hanis rasa kakak as kene bagi tengok kot air dalam gelas tu...kenapa kedua2 org kuat nie menghilang & tak sihat laa....

Kak As, Kak pinat, asnija, artini, tikah,kak jose....ape kate kita wat sesuatu....

manzlie said...

salam cikgu mas..

nampaknyer cikgu nak suruh saya buat surpise kat sekolah cikgu agaknyer...ok takda maslah..saya leh dtg kat sekolah cikgu...hmmm sekolah putra jaya bukanner banyak satu dua jer kan...hehehe..menguatkan lagi azam ku ke sekolahnyer..

syukran
waslaam

manzlie said...

salam hanalee..

tak lama lah cuti...cuma 2 tiga minggu jer...tu pun bergantung pada cm gak..kalau dia duk tarik tali dgn sya agaknyer kena lah sya sambung cuti kot...heheheh

tu lah katnyer nak baut gathering kan..tapi lah nih hampehh pun...orang makkah dtg buat dak layan jer..suruh org lain lak layan cheq..adeker patui...

syukran
wasalm

manzlie said...

salam hanis...

tu lah semua duk menghilang nih..presiden yang dulu ibarat masa bertanding pilihanraya bergempar gema bercakap laa nih duk mengigil lak demam..dah tuh naib presiden pun duk hilang entah kemana..nak kata motong gotah ari hujan tadi...hmmm nampak gaya nyer kena lah panggil koq as kita duk menenguk ayaq dalam mangkuk lagi lah ...suruh duk cari mana berdua depa nih...
huh
huh
huh..

syukran
wasalam

p/s; tapi azam ku semakin kuat nak jumpa depa nih..jgn risau hanis..nanti sya tanya dukun Piah"

hanis said...

Salam Cik Lie...

Tulaaa cik lie....hanis nie dah ingat dapat laaa jumpa gathering ngan semua ngan meriahnye....tp semua menyepi....uhuuhuhuh....Cik lie kot nak p jumpa depa nanti bg tau hanis naaa....mane tau kot dapt join cik lie mkn asam pedas, cokodok pisang, lempeng CM kita....

manzlie said...

salam Hanis...


adakah itu semua hanyalah janji janji kosong sewaktu saya di sana..?

syukran

wasalam

hanis said...

Salam Cik Lie,

huhuhu...sedihnye baca ayat cik lie tu....Cik Lie, ape kate cik lie bg tau satu date & wat kat putrajaya tuk kami semua datang jumpa cik lie...terutamanya mereka2 yg ade kat KL & selangor area nie..(kalau CM tak mai bawa asam pedas tak tau laaa)...huhuuh... leh kami p minum air zamzam,mkn kurma.....

manzlie said...

salam Hanis..

ok takda maslah lah..no problem..cuba planning next week ker...kat alamanda nak tak?

heheheh
syukran

wasalam

Imran Paris said...

Alamanda....bestnya, rindu pulak nak gi mkn2, jln2 kat sana. Kalau saya di KL, jadi saja En Li...CM, cukuplah, jgnlah lari ke mana2 lg, nanti kang tetiba dah balik je pemBlog ternama dunia kita ni :D

cikgu mas said...

salam cik lie,hanis n fren

hanis awat dok nakal sangat tuu,dok main telek,mangkuk ajaib,dukun piah,bagai..dok komplot n konspirasi dgn abg ajiii...he,he,he..fuuh nakal tahap gaban dinda yer..

cik lie nii!!!bagi org kuat GPK bertenang dulu,diaorang terkejut yg amat..mengikut planning gathering nk wat Dec bukan Julai..segala perancangan jadi caca marba...dana tak cukup lagi.baju tak siap.speq beso Gucci tak beli lagi..he,he,he..bwk bersabar yer..presiden demam teruk..S/u merangakap Naib Pres.pulak demam selselma
bila kami dah lepasi zon bertenang barulah kami dpt plan lgkh sterusnya...

cik lie jgn terasa hati..sabar,,yer,bukan lari cuma sedikit tak tentu arah jer..sabar yer,cikgu ni bukan sapa2..org biasa2 jer..sgt pemalu orgnya,..kalau nampak begitu noti di blog..tu semua permainan di alam maya jer..

alongasro said...

السّلاَمُ عَلَيْكُمْ ,أَهْلاً وَسَهْلاً,الحَمْدُ ِللهِ
tn dah sampai dgn selamat... lama x layan blog ni, almaklum sibuk dgn financial yr report, tau2 je tn dah ada @ kl. Transformers, sy pun lum g ngok lg. Members sd best giler from the 1st movie, banyak robot. Memang byk movie akan ditygkan summer ni, ice age 3, harry potter 6 etc. selamat bercuti dan nak makan tu jaga2 sikit kolesterol wa kalori. Keramat area hebat tempat dia. Apatah lg di Kg baru, sy sendiri x tau tempat mana yg sedap.

zain said...

Asalamualaikum.
Selamat Pagi kepada semua peminat PDKM. Meriah nampaknya dengan kemunculan aji lie. Seronok tengok cikgu mas, Tu betul-betul ke cikgu mas atau cobaaan aje. Moga bertenang hehhe.

p/s: sedih gak macam noor bila komen tak dijawab........heheheh

Have a nice day.

Abg Mgt said...

Salam,

Awat tak habaq balik mai?

Jangan lupa naa mai makan laksa kat rumah. Kas as nak buat, tok sah pi makan kat kola kedah.

Talipon abg mgt naa.

Tunggu niiiiiiiiiiiiiiii.

rezeki said...

salam cik lie,
selamat kembali bercuti di tanahair. semoga terubat segala kerinduan . kalau turun JB emel saya, rezekiaman@gmail.com . Boleh saya belanja makan.

rosli said...

Salam Azli dan frens,

Memandangkan Sdra Azli dah ada di KL, saya cadang Sdra Azli buat perjumpaan dan gathering ikut zon, pertama zon tengah, lepas tu utara, selatan, timur dan sabah dan sarawak, kita jumpa ramai2 baru gempak, zon tengah saya cadang di Alamanda ok tak ? Sdra Azli pls semak email tuan di Yahoo saya ada bagi no h/p. Zon lain elok rakan2 cadangkan.

Abg Mgt said...

salam,
Marhabah ya hajj, marhabah.

adik2 semua bawa bertenang. jangan kalut. Biaq CM susun strategi. Semua plan dah siap cuma nak tunggu masa sesuai jah. Kita kena bagi jadi apa yang telah CM dan CN plan.

betul kata Cik Lie, jangan janji PELESU. sian Cik Lie,penat penat balik tak dapat sambutan plak. mana aci cam tu.

CM dan CN tu tak demam aih, saja ja nak test market tuuuu.

macamana pun Kak As dan Abg Megat minta sila Cik Lie dan semua mai umah makan laksa.

Ayahnda jemput Cik Lie sorang ja ka makan cempedak ngn moktan, derian Cik Lie tak makan tak pa kami yang makan. tu pun kalau ayahnda jemput.

Yem0805 said...

Salam Cik Lie,

Nampaknya kena keadaan bertenang..
tunggu depa wat gathering jgn janji tgl janji aje hehe..

Kalau jadi wat kat Alamanda jgn lupa sya insyallah bole gathering dgn Cik Lie.Sonok jmpa ramai2 nii..

Email yem0805@yahoo.com
Hp 0192336292

rosli said...

Salam Sdra Azli dan frens,

Cadangan Abg Mat pun saya setuju kita biar CM dan CN yg tentukan program Sdra Azli. Yang penting sambutan pada Srda Azli kita biar hangat dan meriah.

manzlie said...

salam Imran..

tulah..sya di sini duk melanguk jer tkada sapa anak jemput p rumah..hak yang dekat sini semua bua tak au jer...cuma jemputan yang ada dari jauh lak..terutama dari ayahanda dan abg megat sekeluarga...yang dekat duk lari lak kan..


syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmm akpa lah kalau dah tak da masa n tak sihat..jaga lah diri tuh baik baik..cheq nak p malaysian airline ticket lah nak balik makkah cepat lah..dari duk sini melanguk jer wat pa..lagi pun cheq dah rindu lah kat kaabah...

syukran

waslam

manzlie said...

salam alngasro..


hmmm nak ker ptengok nant jgnlupa lah kat cheq nih ..almaklum lah...ada orang skg dah tak sudi dgn cheq nih sampai tahap gaban nak lari lah, sakit lah..itu lah...tapi kalau sudi habaq mai lah nohh...

syukran
waslam

manzlie said...

salam zain...

hmmm dah mai dah kl nih...sesaja nak pekana asam pedas dan tengok tranformers..tetapi hampa lah takda asam pedas..


syukrna

wasalam

manzlie said...

salam abg megat...

alhamdullah..terima ksih lah nohh...ada jugak insan yang masih mengingati ku ini walaupun aku hanya sebatang kara...insyalah kalau cheq ada masa akan ke sna ..

syukan waslam

manzlie said...

salam rezeki...

alhamdulilah..jutaan terima kasih aats jemputan saudra tuh yang sanggup nak belanja cheq makan...semoga allah swt membalas serta menrahmati tuanhamba...


syukan
waslam

manzlie said...

salam saudara Rosli..

nak buat camner? zon apa lak? sebab Presiden dan naib Presiden GPK semua dah lari lintang pukang kena demam tuuuuuuuuuuutttttttttttt.....

nampak gaya nyer kena lah cheq balik cepat kat Makkah lah...

syukran

waslam

Noor said...

As Salam..

cik lie & fren...

perghhh.. meriah sungguh umah cik lie .. nie baru betul.. kalu org baru balik mai from mekah misti ramai tetamu yang mai menjenguk nak amik berkat sambil ngendeng ayaq zam-zam ngan kurma nabi.. emmm.. misti tuan umah tak tido semalaman.. dah tu, si sazli plak dok sibuk bancuh ayaq & goreng cucoq..

telan penadol demam tak kebah
penadol dibeli di kedai kak semah
ada orang dah setat gelabah
petang sat lagi buah ati nak mai umah

kereta pesona kereta kenari
kereta kancil naik lori
mana ada cheq lari
cheq dok tggu kat damansara nie

ular lidi ananconda
burung tiung terbang di udara
zon tengah jumpa kat alamanda
pakat kenai semua saudara

pssttt.. hanis, malam tadi dok sibuk tggu buah durian kat dusun.. nak makan meh lah.. sekilo RM5 je.. he he

manzlie said...

salam Abg megat...

takpa lah abg megat dah nak buat camner..semua janji pelesu kan..."indah kabar dari rupa", hati ku remuk tiada sapa yang peduli"
" Biarlah ku sendiri"
'Ak hanya sebatang kara" itu lah yang reality"

sedih cheq nih ada orang tak mau jumpa kan...


syukran

waslam

manzlie said...

salam yem..


"apa guna berjanji"
"kalau tak di tepati..."
cheq teringat lagu tuh..pernah tujukan pada seseorang yang memungkiri janji nyer...

syukran

waslam

manzlie said...

salam saudra Rosli..

nak baut camner..
Presiden dan Naib Presiden GPK dah lari cabut dah...
tinggalkan cheq nih sorang sorang...takpa lah rosli...biarlah ku bawa hati ku yang penuh dengan kecewa akibat janji janji manis mereka...


syukran

waslam

maklang said...

jemput singgah ruma Cik lie...calling2 paklang ye, no hp dia cik lie adakan..

Laalaa said...

En Lie, Jom makan Asam Pedas dekat JARING..

cikgu mas said...

salam cik lie

Ya Allah abg aji nii,dah majuk pulak dia,bak kata abg megat biar bertenang dulu,org pompuan ni cepat panik ,sabaq naa,cheq tak katapun tak sudi,cheq bgtau cheq demam terkejut jer..sbb balik tak bagitau..

la takkan 2 hari jer dah rindu kn mekah..tak eloklah majuk bagai tak come..naa..cheq kan sekolah ni skrg..bwak berehat dulu yer..nanti kita pikir strategi adhoc gathering..tergempar niii

dah yer jgn merajuk..cikgu tak pandai nk pujuk..kalau cikgu tak sempat jamu cik lie asam pedas,cikgu percaya beratur awekkss nk jamu cik lie tu,tul kan kok as..

Azemi Ali said...

Salam cik lie,

Jemput datang ke rumah saya di Kajang. Nanti saya emel no HP dan alamat. Saya pun masih MC lagi ni.

Bila nak buat gathering dekat Alamanda tu? Weekened ni ok gak. Saya sokong 100%. Kalau kita buat gathering kat situ mesti CM tu terintai-intai dekat sana...hehe..malu tapi mahu..

ijoismart said...

Lie, habaq sama kalau p rumah kak as dan abg megat tu. Kak As boleh tak sy p rumah ni.. Mana la tau, kot2 sy lalu, boleh sy singgah sat, pekena laksa. Sy dok lalu juga kot Jitra dari Perlis. Rumah kawan kat pondok hj salleh, jitra

manzlie said...

salam cik Noor..

Jawapan pantun cheq nih:

Aku hanya sebatang kara..
Balik mesia bawak buah delima..
Tapi hampa akan daya..
Sebab si dia tidak terima.

Telan Panadol malam tadi..
Badan tak larat terus rebah..
Hampir Sehari aku menanti..
Kenapa si dia terus gelabah.

Kereta Pesona dan Honda city..
Tapi nak jugak naik lori..
Memang cheq nih baik hati..
Nak buat camner Presiden dah lari.

Tiap tiap bulan main kutu..
Bayar 'kutu' dari duit gaji..
Kalau sudah kata begitu..
Tunaikan lah semua janji.

hmmm cheq nih kan anak yatim piatu..selalu lah jadi begini kat cheq kan..takda sapa..sedara mara pun takda...nak buat camner kan..huh..huh..huh..

syukran

waslam

Kak As said...

Marhabah, ahlanwasaohlan ya hajj,
dan semua adik2,

Kak As dan Abg Mgt pernah gak transit kat Dhoha tapi tak turun dari kapai pun. hehehe...

Musolla dia cantik dan bersuh tak macam Musolla kat airport Jeddah, cincai jah. bila la tok arab ni nak buat bagi elok tempat depa nohhh Cik Lie. heran sungguh ngn perangai tok arab ni. belemoih !!.

manzlie said...

salam malang..

no hp paklang cheq takda lah..ada kat makkah..leh bagi tak..

syukran for the jemputan tuh..insyalah kalau ada masa saya dtg nohh..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Laala..

jom kita makan san ..leh gak..hehehehe

sedpa situ tuh..emmag nak pekan kat jaring sebum balik nih..
emal sya no hp laala yar

syukran
waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

nak asam pedasssssssss cikgu mas jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk



syukran
waslam

manzlie said...

salam saudara Azemi..

alhamdulilah..terima kasih noh atas jemputan tuh..insyaalah kalau ada masa saya dtg noh..

syukran
waslam

manzlie said...

salam ijoi..

jom kia p pekena laksa koq as ..nak tak..

syukran

waslam

manzlie said...

salam koq as..

ahaa..memamg depa tuh semua macam tuh..tak jaga kan..

koq cheq nak laksa..heheheheh
syukran

waslaam

hanis said...

Salam Cik Lie, CM & Kak Noor

Cik Lie & Kak Noor...Hanis sokong 100% kita wat kat Alamanda...Next week?...ok aje....

CM..dinda tak komplot n konspirasi dgn abg ajiii....cheq simpati bila abang aji dok nak makan asam pedas tak dapat2 lg tu....(cheq pon teringin gak asam pedas ikan parang...emmm bestnyeeee).....

Kak Noor....emmmm best nyee buah durian tuuu...dok terbayang lg ari sabtu aritu makan...sampai ahad dok sedawa durian....adik2 lari.....huhuhuuhuh

Engku Artini said...

Wahhhh kecohnyarumah ciklie ni. Artini tak sempat jenguk sini semalam.. rupanya ada cerita panas dan menarik. Saya sokong tu buat gathering. Bila lg nak sambut org mekah kan.. Artini akan berada di Shah Alam every weekend. Tp jalan2 ke alamanda tak kenal. ada public transport ke ekk. or CM nak jemput artini naik pesona ker leh gak heheheee...

Noor said...

As Salam

cik lie & fren... huh, best2.. gamat sunggut persada maya nih..

buah betik buah delima
buah moktan semua nak rasa
bukan dia tak mau terima
bagilah dia sedikit masa

seberang sungai guna titi
titi yang patah belum diganti
apalah sangat sehari menanti
sampai masa berjumpalah nanti

p pekan naik lori
tak mampu beli honda city
sudah terserlah kebaikan cik lie
tak dak presiden, aweks yang lain ramai lagi dok menanti.. (opsss.. bukan cheq arrr)

psssttt.. ala2 cik lie.. janganlah majuk.. sat lagi adalah yang mai pujuk.. tggu naaa..

haniss.. bukan setakat layan durian je dik.. layan manggis ngan moktan sekali.. hu hu.. terus dah tak ada suara nie..

hanis said...

Salam semua,

Engku Artini ada di Shah Alam...emmm jgn risau, nanti kita p sekali naa....tak yah arr minta CM mai ambik..pengerusi busy aritu nanti.....

Kak Noor....nanti mai alamanda jangan lupa bawa mai penuh bonet keta naaa....kot risau susah nak bawa naik kat alamanda tu nanti, kita p lepak kat tasik putrajaya tu naaa....alaaa tempat CM dok berenang tuuu

Engku Artini said...

Hanis.. sokong2!! ye yeea ada org nak tumpangkan g alamnda. hopefully semua berjalan lancar. and hopefully program kita mlm yekk coz siang hari weekend artini kena g skolah.
Jomlaaa kwn2 seme..GPK gathering (tanpa presiden ekk?).. hati ciklie kena jaga nih. nanti dia terus nyorok tak kuar2.. sbb dh takde hati untuk rasa rindu kat kita seme.. hheheheee

ijoismart said...

mai kedah naik keretapi
kesian Lie dok menanti

balik kg jumpa abah
demam CM tak kebah2

anak dara main pintu
Lie p jumpa org lain dulu

Abg Mgt said...

Salam,

Untuk semua.
Jemput laa nanti kerumah makan laksa bersama dengan Cik Lie.
Tuu pun Cik lie belum bagi keputusan .

Bukan apa cuma nak beramai2 mai rumah saya bersama tetamu jauh kita.Nak rai dia. Bukan senang pula cik lie nak balik mai.

Betoi tak?

P/S: Cik Lie bagi tau masa nak mai naa. Tak sabar niii........

cikgu mas said...

salam kekawan

jgnlah macam nii ahli GPK???tinggalkan cheq pulak..cheq ni pemalu,camera shy,party shy,semua shy lah..kat blog mmg suka mengusik tapi tak suka diusik..semua dok usik cheq ni..berpeluh bagai rasa..mcm kata cik mie..Presiden mengintai belakang tiang jer lah yer,he.he.he..nakal betul hangpa ni yer..lagi2 hanis tuuu!!!

afisazlie said...

salam CM,

jgn lah duk lari2 lagi.. menyerah je lah..cheq yang penat kat umah.. berebut nak guna internet dgn che lie.. kalau ada wifi tu lain lah.. ni guna broadband u-mobile jer.. cheq nak guna, che lie pun nak guna.. nak tahu dia kata apa, dia kata nak tgk kalau2 CM dah reply lum mesej dia.. aduh CM, sampai begitu sekali penangan CM kat che lie.. cheq yang pening kelapa..

Kak As said...

salam,

wah,wah,wah.... mana boleh dok biaq kat depa jah dok hepi sambut Cik Lie.

rahsia kecik dah keluaq, tapi rahsia besaq tak keluaq lagi niiihhhh......

bila lagi CM nak buat jamuan besar2an nih ?? habaq bagi awai nak sbb 6 jam baru Kak As ngn abg Megat boleh sampai kat Alamanda tu.

lama dah dok biaq depa dok berbalaih pantun, mai sini Kak As nak berpantun plak.


Manis sungguh buah delima
atur dimeja hidangan puteri
indah sungguh bulan purnama
pungguk merindu tidak terperi

Purnama bundar indah bersinar
pungguk hinggap menanti harap
baik puteri berkata benar
tidaklah putera terharap harap

Embun menitis didaun semalu
purnama mengintai dibalik awan
kenapa puteri merasa malu
Tak jadi berkasih baik berkawan

Mesra budi memikat hati
janji diikat memaut kasih
kalau sudah setuju dihati
smoga bahagia memadu kasih

Rumpun jerami melingkar rotan
dahan pokok bertaut akar
sebentuk cincin permata berlian
mengiringi janji dan juga ikrar

Diufuk senja merah menyala
tanda hujan tak akan mengiring
kalau sudah seia sekata
minggu depan majlis bersanding.

Riuh rendah kompang dipalu
pengantin diarak ke Alamanda
depan kita depa buat2 malu
belakang kita macam macam adaaaa.


mai la ramai ramai makan laksa naaa.

Kak As said...

salam,
amboiiii abg Megat tu tak dak kerja ka???

dok buka blog Cik Lie jah kat opis pun. bukan apa seronok Cik Lie balik kan kan.
maklumlah masa kat Mekah dulu Cik Lie sibuk layan kita noohhh. macam mana nak balaih budi Cik Lie ni.

salam B. sori masuk daun sikit jah. hehehe

Engku Artini said...

Salam Kak As.. banyaknya clue dlm pantun Kak As ni.. berkasih, berkawan, memadu kasih, cincin, bersanding, berarak.. apa ni.. ceritala kisah benarnya.. kesian Artini yg tak tau ape2 ni..
Laksa penang ke, laksa trg ke, laksa putrajaya .. semua Artini makan Kak As.. sodappp. Minggu dpn ekk..?

manzlie said...

salam Hanis..

ok set takda malsah..boleh bagitau jer bila dan di mana?

jgn lupa invite semua org sekli nhh..

syukran

waslam

cikgu mas said...

salam kak as

aduuh kak as..pantun kok buat cheq pengsan,ambulans mai hantaq terus Hospital Putrajaya..masuk wad ICU,,

pada semua usah berfantasi,,kembalilah ke alam nyata..cheq ni org biasa2 ajer,bukan sape2..cikgu sekolah jer.aduuh nape semua ni...???

sazlie,hang habaq cam tu,lagilah cikgu lari jauh!!!dia berlawak jer tuu!!bukan msg cikgu..msg org lain yg dia tunggu..aduuh,,menyerah..tak de maknernya..dia saje menyakat cikgu dia tahu cikgu macammana orgnyer??tu yg dok galak mengena orang tuuu!!dah la cik lie...bagi cheq ketenangan!!he,he,he

manzlie said...

salam engku artini..

bagi jer nama tuh kat hanis..nanti dai arrangeka lah..join the crowd yah..

syukran

waslam

manzlie said...

salam ciknoor..

takda sap nak pujuk cheq ni lah..hmmm
Penantian tu satu penyiksaan kan..heehheh

syukran

waslam

manzlie said...

salam ijoi...

amboi pandai gak dia berpantun tuh..hehheheh..org melak ker jugak nih?

syukrn
waslam

manzlie said...

salam abg megat..

kalu cheq nak mai nanti cheq habaq noohh..

syukran

manzlie said...

salam cikgu mas..

nak malu apa lak?..takdaq hidung ka? heheheheh

syukran
waslam

manzlie said...

salam kaq As..

aduhh berpantun lak dia..cam nak p meminaganka orang koq As nih..hebat jugak dia..tapi Pantun tuh untuk sapa..sya ker atau untuk orglain..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Engku..

hmm laksa koq As sedap tau jgn tak makan...ok minggu depan kita seang rumah abg megat and kak nohh..

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

janji harus di kotakan....apa guna berjanji...kalau tak di tetapi......


syukran

wasalm

taj said...

salam semua,,,,,

hah.. ciklie kat mesia, biar betuiiii... apa2 hal selamat kembali...heheh

apalagi cikgumas, mohlah kita berjumpa... kalau rasa malu n tak brp nak kofiden nk jumpa ciklie, meh akak tlg coverkan... heheheh, tapi kena pi jumpa ramai2 baru syok n gempaq...
nak tgk spa yg kecoh, yg malu, yg kontrol, yg hangat, yg apa2 ajelah... tapi yg penting kita dapat berjumpa...

cikgumas, demam... alasan kut...heheh

ciklie kena pandai pujuk cikgumas ni... sian ciklie....:)

manzlie said...

salam Taj..

hahh apa dah jadi dgn group GPK nih...masih wujud ker tidak?
semua pakat duk senyap jer..hehehheh

sykran

wasalam

hanis said...

Salam Cik Lie & semua,

Cheq tahan kelak dok opis nie....lg satu dok clik update....lucu...last week semua dok menyakat cik lie....2 arini....CM kita lak.....lucu sungguh....sememangnye PDKM follower mmg best....

Cik Lie...hanis lak kene take over tugas CM ke?...huhuhuuh....CM cepat laaa sembuh...cheq tak tau sangat tempat2 kat alamanda tu....

Cik Lie, ape yg penting sekarang nie, cik lie kene bagi date kat kami... senang kami nak war2kan pada semua....

manzlie said...

sala Hanis...

kita buat mnggu depan lah..malam sabtu..leh semua jumpa kat sana..alamanda..ada good restoran situ..takpa payment put under my name ..ok

ajak semua oragn tau
sya tunngu jer nih..


syukran
waslam

Azemi Ali said...

Salam cik lie

CM cakap kalau nak jumpa dia kena bawak rombongan.. tak tahu pulak saya rombongan apa, tapi kena pergi Melaka katanya..hehehe

p/s - CM tak cakap lagu tu pun. Tapi rasanya lagu tu lah..

Noor said...

As Salam..

Cik Lie.. tumpang lalu sat..

dear adinda sazli, cian kat ko dik.. akak dapat bayangkan cam ner ko berebut-rebut.. bagilah chance dik.. tengah melara tu..

psstt.. ko hantar je cik lie p kedai mamak yang ada wifi free.. biar dia tggu cikgu kat situ.. he he

hanis said...

Salam semua,

Ok cik lie, set......sabtu 18/7/2009 ,8.15pm..after maghrib ....kat alamanda....restoran ape tu Cik Lie?....meh saya tolong booking kan....

p/s: ke kene tunggu kat depan kedai sambonia CM.... ;-)

manzlie said...

salam azemi...


hmm ye ker rombongan?

ok taka maslah tuh..janji jadi.


syukran

waslam

manzlie said...

salam Noor..

laa ada ker ka kedai mamak lak..ishh cik noor nih


syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

ok set..hang cari jer restoran mana mana tuh..kat depan sambonia pun takpa nohh
syukran

waslam

Yem0805 said...

Salam,

Alamanda 18/7 lepas mgrib..insyallah
restoran g aja www.alamanda.com.my cari kat situ mane yg berkenan..

DEENSetia said...

Cik Lie,

Kalau xkeberatan, Jemput datang cuti ke Terengganu, bawak Cmas sekali.

Kalau dia nak ikut Cik lie nanti, bawaklah asam pedas CM sekali ke sini, kita makan sama2 kat tgg.

Beritahu tarikh dan nak pergi pulau mana, senang saya nak booking bilik awal2. Tapi rasa2nya kena bilik asing2 dulu lah kot...

CM datanglah... ikutlah C/lie tu... sian dia... dah lah ensem, bujang, ada keja ada gaji, tinggal & keja kat mekah, baik+ensem... tapi xdpat makan asam pedas CM lagi...

P/s: Encik Lie, serious, datanglah ke tgg, just call me bila confirm nak datang?

cikgu mas said...

Salam

hanis 18/6...mak n abah cheq wat kenduri kt kg,kena balik kg..kiter..

cik lie saya ternanti2 cerita baru..entry cerita baru yer..dah beratus komen tak come susah nk follow..ni..

cerita baru yer..cerita dimanakah saya "dah sejuk dah"

please new entry..

Laracroft74 said...

salam che lie...
amboiiii...riuh sekampung che lie balik Malaysia.. cheq pun tergezut gak..dari hari isnin datang menjenguk blog che lie..sepi jer..ingatkan sibuk training..rupa2nya dah sampai Malaysia..awat buat suspen camtu nooo..kesian sampai ada orang demam.. ;-)

cheq nak tanya skit..apa GPK tu ya..mintak maaf la ya..cheq orang baru.. tertinggal "keretapi"..
best jugak nak jumpa che lie... kalau che lie ke shah alam, habaq la kat cheq.. boleh join jumpa kat sana..

hanis said...

Salam Cik Lie & semua....

CM...kalau dah lagu tu....Cik Lie...kita tukar tempat laaa....kita ke melaka....18/7 nie.....

hanis said...

Laaaa..... 18/6 ke........ dah lepass kenduri tuuuu....

tp kalau nak wat kenduri lagi pada 18/7 nie ......lg best & pasti meriahhh

Kak As said...

salam,

pantun Kaka As tu untuk CM lah sapa lagi.

tuuu diaaaa.... CM dah kalah Cik Lie, dia dh angkat bendera putih tu.
N3 ni tengah hangat dia suruh tukaq N3 baru. sabaq lah CM.

masa Cik Lie kat Mekah bukan main dia berani macam macam, bila CL ada kat KL dia buat2 malu plak. heheheeh.

tanya CL la dia nak makan laksa Kedah ka laksa Penang, dua2 pun boleh. mai naaa.

tak pa kat Melaka pun kita p juga noohhh.

taj said...

salam ciklie...

yeler... depa duk senyap jer...
bangun.. bangun.. bila nak berjumpa ni...

cikgumas, cikgumas, cikgumas... Presiden GPK... jgn mendiamkan diri... sian ciklie
Noor, Kak As, Laala, & yg lelain... moh kita jumpa..

Taj bersedia ajer utk berjumpa ngan korang semua, harapan biar kena waktu dan tempat... insyaALLAH..

manzlie said...

salam Yem..

ok set..jadi..nohh...takda maslah

syukran

waslam

hanis said...

Salam Taj,

Perancangan sekarang 18/7, after maghrib kita jumpa ramai2 kat Alamanda na....restoran mana tak pasti lg....cuma sekarang CM kate ade kenduri kat umah mak CM kat melaka...tp date yg CM bagi 18/6 bukan 18/7....huhuhu...so kalau laa tersilap bukan 18/6 tu.....kene confirm ngan cik lie balik laaa...Alamanda atau Melaka (kat area pulau besar tu ye CM)....

manzlie said...

salam Deen setia...

ok takda maslah..eamil me your hp no yah...ada orang nak sponsor bilik nih..heheheheh

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

mengapa berbagai alasan yang kamu beri..?
adakah kehadiran ku kesini tidak di terima?
hmm dah buat kehnduri tuh so kita semua pakat mai rumah cikgu mas je lah kat melaka.bukannyer jauh kan...saudara azemi, kan dulu dengan lantang cikgu suruh saudra azemi cari bas sewa kan so apa lagi go ON lah..tul tak semua..?

syukran

waslam

manzlie said...

salam Lara..

GPK tuh = maksud..Group PompUan Kayo..tetapi Presiden nyer dah lari lintang pukang kena penyakit Gelabah Lah..hehhehhehh

sykran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

ok lah tuh..kita p kat melaka jer lah kan..heheheheh

syukran

waslam

manzlie said...

salam Koq As..


t lah bila cheq dah balik dia jadi lagu tuu lak...hehehheheheh

nak laksa kedah lah..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

cikgu mas tuh dah tak tentu arah..nak menipu dah kantoi lah tuh..heheheheheh salah bgia tarikh kan...

so ok kita pergi je kat alamanda ..pstu tuh serbu rumah dia..jgn risau saya nak dpt kan infor senang jer..ada banyak "kaki' nih..heheheh

wahhh entry nih dah pecah rekod entry sebelum tuh..hampir 160 komen...

syukran

waslam

hanalee said...

Salam Cik Lie,
Mailah kat Sri Melayu , Jln Conlay
Hana & Geng belanja lunch.Lepas tu boleh lah Cik Lie tinjau ke Pameran Kerja Kahwin kat Kompleks Kraf (Bolehlah buat persiapan Cik Lie nanti)

p/s rasa2 kalau CM nak buat persiapan hari bahagia silalah dtg sekali

Kak As said...

salam Cik Lie,

OK, beres, habaq awai na bila nak mai sini sbb kena turun ke laut tagkap ikan hat fresh, baru sodap buat kuah laksa.

rupa2nya betul lah orang dok kata sahabat maya pelesu belaka. tapi Kak As betoi tak tipu punya.

manzlie said...

salam Hanalee.

terima ksi atas jemputan tuh..tapi..yang sya nak asam pedas cikgu mas..bukan baju pengantin lah..hehehheeh

syukran
waslam
p/s; akoq As apa dah jadi nih....

hanis said...

Salam Cik Lie & semua....

Wokeh set....Alamanda pastu melaka.... ;-)

Kak As....nak tanye sikit...ape beza laksa penang & laksa kedah? ....hhuhuuhu sedihnye kak as...selama nie cheq ingat sama je....

manzlie said...

salam Koq As..

alhamdulilah ..nak turun laut tuh takyah lah..buat susah jer nohh..
ahah sahaba maya memeg Pelesu kan...koq jugak yang jujur kan..

syukran
waslam

Kak As said...

salam,
siannya kat adik ku ini, tak kenai laksa lagi macamana nak kawin nih. hehehe.

mai sini nanti kak As buat dua2 jenih laksa tu. rupa sama ja tapi, kena rasa baru tahu bezanya. tak kenal maka tak cinta kan Cik Lie ?

macam asam pedas juga asam pedas akedah tak sama ngn asam pedas Melaka.

Cik Lie nak asam pedas Melaka juga nak buat camana.Dia tak mau asam pedas Kedah. lalalalaaaa

manzlie said...

salam KoqAs..

aahaa..cheq suka asam pedas melaka jugak ..cheq nak rasa camner cikgu mas masak jugak..hehehehehhhh.betui cakap koq tuh...

syukran
waslam

Azemi Ali said...

Salam cik lie,

Bas dah siap.. tunggu confirm je..hehe

wah rekod baru 165 komen.

Penangan seorang pelarian heheh

afisazlie said...

salam Kak Noor,

tulah demi CL dan CM, cheq sanggup mengalah.. nak main tarik2 rambut, rambut kami ni sama2 pendek, haha..

Hmm CM, rombongan pihak lelaki, cheq dah deal dgn kaum kerabat kami.. insyaAllah, import dari kg cheq, dekat sikit dari segamat nak ke melaka.. hmm satu lagi CM, cheq tak buat citer bohong, CL sanggup bersengkang mata sampai pagi semata2 nak tunggu CM reply komen dia..

Azemi Ali said...

Salam

Sazlie,

Itu tanda tanda sakit angau tu..hehe

Kena cepat ke Melaka ambil ubat..hehe

Noor said...

As Salam..

cik mie.. akak pun dah tempah bas 2 tingkat 3 bijik.. ijoi bawak 1, sazli bawak 1.. lagi 1, cik mie bleh tolong bawak tak??.. bas auto.. org sakit kaki pun bleh bawak.. akak tempah special utk cik mie.. he he

pssttt.. cik lie & cm, nie lagu lama tau, zaman mak pak kita.. cheq cedok bubuh nafas baru.. he he.. layannnnnnnnnnnn

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intailah Cik Lie antara nampak
Esok lusa tak adalah rindu-rinduan

anak cina memasang lukah
lukah dipasang ditanjung jati
didalam hati berbunga-bunga
dapat berjumpa si buah hati

Batang selasih permainan budak
Daun selasih dimakan kuda
bercerai kasih jangan lah pulak
kesian cik lie hidup melara

burung merpati terbang seribu
hinggap seekor ditengah laman
2/3 bulan tertunggu-tunggu
janji berjumpa ditengah taman

kalau tuan mudik kehulu
carikan saya bunga kemboja
kalau tuan buat kenduri dulu
jangan lupakan kami semua..

Azemi Ali said...

As salam Che Noor,

Kaki saya dah baik dah, demi CL dan CM, saya sanggup, nak bawak saya tak larat (bas kan berat), tapi tolak bolehlah..hehe

Best lah pantun Che Noor ..

lagi satu yang :

Bujang sama bujang
orang tua makan hati

tak ada ke?

hanis said...

Salam Kak As,

huhuhuh tu laaa...adiq kak as nie kalau asam pedas semua tu cheq tau kak....buat pon boleh laaa...cuma kalau asam pedas melaka tu tak leh laaa lawan ngan CM nye....huhuuh....
tp laksa kedah & peneng....ape beza? cheq dok ingat sama....kalau laksa perlis (guna belut) emmm cheq tau lain laa sikit..emmm kalau laksa johor or laksam semua tu cheq tau beza....sedih sbb selama nie ingat sama tuk laksa penang & kedah tu....

Kak As said...

salam CN dan azemi,

harap2 CM tak layan CL macam dia layan Pak Malau. sian CL.

jangan lupa pasang banner kat semua bas tu. biaq sat Malaya tau rombongan besaq kita .

Azemi makan ubat cepat biaq lega sakit kaki tu.

afisazlie said...

Salam Che Mie,

bak kata upin dan ipin, betul betul betul..
tulah tanda2 nyer.. tapi tulah che mie, cheq gak yang kena tempias nyer.. udahlah CM,surrender je lah.. cheq yg dah tak larat ni..

Kak Noor, hmm tak baik perli che mie "org sakit kaki bawa bas".. hehe pun kesian kat kucing che mie, si Tom yang sama sakit kaki cam tuannya.. harap dua2 cepat sembuh

Kak As said...

salam hanis,
tak leh nak hyabaq kt sini sbb panjang cerita. nanti mai ngn CL umah kak as kita makan sama sama na.

afisazlie said...

Salam Che Mie,

oo kaki che mie dah baik ek, hehe.. baguihlah, tapi kaki si Tom lak yang patah yer, cian dia..

Kak As,

bab banner jgn risau, cheq siapkan.. ckp jer nak design mcm ner.. nak buh gambar CL je ke atau gambar CL sebelah, CM sebelah, atau gambar CL dgn CM kat dua2 belah pun boleh.. habaq jer, cheq setelkan..

Kak As said...

salam sazli,

macamana pun tak pa dik (nak), asal cantik dan meriah.
cantik pada adik( anak ) cantiklah pada kak as( mak Cik)

sazli, kamu tu pangkat anak jah. hehehe... CL macamana ? tanyalah pendapat dia sama.

zain said...

Salam,

Makin meriah yer. siap pantun bagai. saya nak pantun x reti pulak. Apa pun tumpang gembira la.

Kalau lie turun pontian saya bawa makan kat mandela. udang-udang ermm, gerenti menjilat jari. Asam pedas melaka memang sedap lie.

p/s: cikgu mas dah kebah ke demam tu

hanis said...

Salam....

Kak As (cheq pon kene panggil Mak Chik)...cheq nak search ape bezanye....cheq tau dah...ikan sardin & kembung tu perbezaan yg paling besaq...ikan sardin & kembung or mambung....cheq slalu wat guna kembung or mambung je....lg pon ikan tu lg sedap.....tuk dak Acik As...insyallah, kalau takde ape2 hal & kalau tak segan cheq ikut p umah Acik As...

kemeriah semakin ketara...rombongan ke melaka...

afisazlie said...

salam Kak As,

hmm pasni tukaq Mak As, boleh noo..
hmm mana leh bincang dgn CL,nanti tak seprais le, hehe.. bagi depa terkojut tgk banner depa tu nanti.. cheq takut CM tgk, rebah balik CM tu..

Azemi Ali said...

Salam

Sazli, saya tengah sedih dan kesal pasal Tom ni. Ada pakar kucing tak boleh bagi advise?

Kak As, saya makan ubat, kongsi dengan kucing.. supaya dua-dua cepat baik 100%.

kak jose said...

salam cik lie n semua kawan2,

la.. cik lie dah sampai mesia rupenye! tertinggal keretapi rupenye kak jose kali ni. buka2 blog dah beratus komenn diberi kawan2. ish,ish,ish. tak sangka,tak sangka betul buat surprise lagu ni! pandai betul cik lie ni ye.

ni nak tanya cm dah okey kut skg ni. demam dah kebah doh tu! boleh la gi gathering kat alamanda. ramai2 pi jumpe cik lie tentu seronok kan? so, hanis, dah confirm ke date tu? kalau tak ade aral yg melintang kak jose boleh attend jugak. nanti bagi tau ye!

ape-ape pun cik lie, welcome back!harap2 dapat merase seme makanan yg teringin dan tak ade kat mekah sane esp asam pedas cm tu.!

ni nak tanye kak as, ade lg ke surprise? pantun mantun tu macam ade banyak maknenye..

Noor said...

As Salam..

sazli.. best2.. buat banner kasi tutup satu bas.. tinggal sikit je part driver.. kang kalu tutup semua, naya kita..

Kak As & hanis.. pakat buat kuah laksa.. bleh makan atas bas.. cheq sponser mangkuk pyrex.. opsss, misti ada pemanis mulut.. emmmm.. apa kata kita mintak tolong org rumah cik mie buat egg tat.. emm yummyyy.. bila dah kenyang.. baru boleh kontrol ayu.. time sampai melaka, kita semua dah pakat sibuk berbalas pantun.. he he

Imran Paris said...

18 Julai...restoran di Alamanda, alamak bestnya...saya nak join boleh? Presiden GPK, cepat tanya Bendahari kumpulan samada ada tak bajet lebih utk beli tiket flight Paris-KL....bolehlah CM :) nanti saya bawakkan spek Gucci utk CM, utk En Li saya bawakan dadu special dr Paris...hahaha...ni x ramai tau ni, nanti saya bg pd En Li...sshhhhhhhhh

Eh...CM balik Melaka sbb nak cari perencah asam pedas ke nak..... Hati saya berdebar bagai paluan kompanglah En Li

hanis said...

Salam semua...

Kak Noor, Laksa camne nak makan kat atas bas...cheq risau habis baju warna warni (ABC) kita nanti....kot sebelum naik bas ok kot....

Chiq bawak karipap laaa naaa belak atas bas...Kak Jose bawak kuih ketayap...Acik As, kita bagi relex dulu...sbb nanti sebuk kene masak laksa tuk rombongan ke utara lak....

Tp Kak Noor jgn lupa, bawak rambutan, manggis sekali tau....durian tak leh, nanti cik lie pening dlm bas....

Emmmmm meriah sungguh rombongan Cik Lie ke Melaka....

Azemi Ali said...

Salam,

Mana CM ni?

Kami nak siap ke Melaka..hehe

Camano?

Kak As said...

salam,

mana Cm ngan CL ni...... senyap jer. depa berdua tu p jakel pa.
maklumlah nak beli kain hijau sedondon minggu depan kat Alamanda.
Kak As pakai baju raya ja lah. warna rahsia dulu na.

Hanis dan sazli, panggillah apa saja tak kisah. asal manis didengar.

karipap tu biar berpusing tau. ketayap pulak biar lemak manis, boh teloq lebih dalam tepung tu. hmmmmm baru sodap.

cikgu mas said...

salam semua

Astafiruallahalazim,Masyallah,,ya Allah ya tuhanku..

Berilah taufik hidayah pada semua kawan-kawanku yang sedang merapu bagai..ni,kembalilah ke jalan Allah wahai teman-teman..segala ini tak mungkin berlaku,janganlah aku diperlakukan begini..

Cik lie...abg ajii sorang jer yang boleh menyelamatkan cheq..tolonglah jangan biarkan mereka meneka dalam kesamaran..mereka akan mengarut cerita yang bukan-bukan,cik lie kalau tak dihentikan benda ini akan jadi Telenovela 200 episod ni..

tolong cik lie tamatkan kisah ni cepat...cheq bukan demam lagi dah kena tahan wad ICU dah nii..please cik lie...nape jadi cam ni,mana datang gossip ni..cheq sorang diri menepis,cheq tak cukup antibodi nk menanggung semua nii...

ATIKAH MANA KO DIK???KUAR LAH SELAMATKAN K.MAS,JGN DOK DIAM GELAKKAN K.MAS!!!ATIKAH MANA???

Atikah said...

Salam semua...

Mak oi... tak sampai 24 jam tak masuk blog en lie... tup tgk komen dah 188... memang hangat betul... lebih dari goreng pisang panas nie...

Dulu en lie disensasikan.... sekarang kak mas lak... Alahai... cian akak kita nie... Sorry ler akak.... kita baru balik kerja... baru buka tenet baca komen nie... memang tergelak sorang....

En lie, kak mas nie pemalu orgnya... sbb tu tak ready lg nak jumpa en lie... tu ler en lie buat suprise.... katanya bulan 12, tup2 bulan nie dah balik sini.... mana tak demam sampai masuk ICU tu... (kak mas, ICU hosp mana? leh saya p melawat... he.. he.. ) Tapikan en lie... kalau pandai pujuk, insyaAllah, kak mas setuju kot... he.. he.. he.. Kak MAs, jangan mare...

p/s: kak mas, nak saya tolong apa? tolong masak? no problem... :)

cikgu mas said...

salam tika

ko jangan merapu bagai tika,k.mas dok harap ko tolong k.mas,ko pun dah masok forum,padahal hang kenal k.mas very well,hang tunggu k.mas kat sentol tu hah,k.mas bagi cukup2..boleh ker cik lie tolong hang??,

ko dik,nanti ko yer,he,he,punah harapankuu..tak sian ker kat k.mas nii

Atikah said...

Salam kak mas...

Alahai... sesekali adikmu nak bergurau ngan kak mas, menghangatkan suasana, apa salahnya join the en lie group... he.. he...

p/s: kak mas, dont worri ler... saya sentiasa akan membantu kak mas... janji kak mas jgn ligan saya dengan penyapu... :)

manzlie said...

salam saudara Azemi..

kalau tak dapat bas cari jer si Sazlie tuh ..mintak dia pinjam bas kat Maktab tuh..bukannyer susah, lagi pun ramai cikgu cikgu yang nak ikut senang jer lah nak mohon kan..pastu kita p terus rumah cikgu masa ..saya dah ada semua alamat anyer..di Putrajaya tau kg pun takpa..kan cikgu?

heheheheh ye lah dah nak hampir komen ke dua ratus nih (200)

syukran
waslam

manzlie said...

salam Koq As..

memang sekarang cheq nih cikgu masa layan cam "Pak Malau" lah ..

hmmm takpa lah koq..sebab "Dagang Cheq nih Dagang Bertempat"

koq, saudara Azemi tuh sakg Mc lah , dai buat bekam dengar cerita, betui ker?

syukran
waslam

manzlie said...

salam cik Noor,

laa akak nih pun cam cikgu mas jugak..dah kena dah Presiden dgn Naib presiden GPK, kalau nak tipu pun jgn lah dengan cheq..hok tuh bukan lagu kak noor oii..tuh kan pantun...heheheheheh kan dah kantoi..

hahh..che mie dah siap 3 biji bas tuh..bukan buah tau..heheheh

jgn lupa nooh..

syukran
waslam

manzlie said...

salam saudara Azewmi..

ishh che mie pun suka lagu tuh ker..hehehehe

waslam

manzlie said...

salam sazlie..

amboi amboi kamu nih dah "galak" lah yer nak buh gambar pakcik hang nih lak kat bas...

hmmm cabai dah nak kena giling nih lah nampaknyer..

manzlie said...

salam Koq As..

jgn duk 'bersubahat' dgn si sazlie tuh.. hehehheeheheh

syukran
waslam

manzlie said...

salam saudara Zain..

memang sedap makan di situ..dulu sya kerja di PUlai spring lah..selalu gak lepak kat situ waktu offday..makan makan..

terima kasiah atas ingatan saudra tuh..

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Jose.

laa kak pergi mana?..cheq nih dah siapa makan nasi lemak , kuah lemak, roti canai, rojak, dah tengok tranformer lagi..tau..cuma lum makan asam pedas cikgu mas jer...

dia ok tuh mana ada sakit cuma Gelabah jer sebab sya nak jumpa lah..
ok set kalau kak jose nak jumpa minggu depan kat alamanda di sana kita semua berkumpul..heheheh

syukran
waslam

manzlie said...

salam cik Norr..

amboi cik noor kita nih bukan main dia..bab bab "galak"nih no 1 yer..anyway wat pa nak p melaka tuh...nak minang sapa? heheheh


syukran
waslam

p/s; Ni komen yang ke dua ratus tau..(200) rekod dah nih..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 214   Newer› Newest»