MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 5 July 2010

" Rinduuuuu.................Baitulllah.."

CL dah tak tahan lah sekaranggg...asyik teringat Baitullah jer...."
MENGAMIT INGATAN KU PADA MU.....
Selepas melakukan Tawaf Wida"...
Posted by Picasa

53 comments:

MohdArshad said...

Salam CL...

MohdArshad said...

Rindu Kaabah kesian.....pendekkan cuti

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL...

akak rindu CL..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam dari glasgow....rindu kat pdkm dan semua "kenalan"...

CM said...

salam,,


laaa baru semalam ada kt mesia..dah rindu camner tuuu...

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah..

Kan akak dah cakap...
Memula macam tu aar
Karang dah cukup rehat pi jenjalan jumpa kawan2....heheh

Pssst CL cumer resign kat alsafwah jer ker....kena pindah p tower lain ker...hehhe nanti citer larr
citer cl resign buat semua dalam kesedihan heheh

Kak nab...sabaq nohh...hehhe

taj said...

Salam CL....


rinduuuuu gak....

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah kerinduan yg sukar diterjemahkan kpd Baitullah. Lepas ni boleh buat gathering lagi utk PDKM!.

Amin.

tq.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam...

kak nab happy kat sini...dah dapat "sembang2" dgn cl ... hilang rindu...

rozaini said...

Salam Cl,

Alhamdulilah

MohdArshad said...

Semua rindu CL dan Kaabah...Taj pun rindu juga ya....

taj said...

Salam..

ye Hj Arshad...ye semuanya rindu...

CL rindu haji gak...

nadz said...

Assallamualaikum CL,

Mama merindui MH dan Kaabah yang syahdu.

Wajah Cl selepas tawaf widak amat tenang sekali..

Kak Ina said...

Salam CL

Semua rindu MH..Tn. HJ Arshad..tolong teruskan update foto-foto MH ye.

Ayah Zain said...

salam CL

Rindu? Maknanya CL tak lama kat M'sia, akan berangkat semula ler ke sana yer

CM said...

salam

semua rinduuuu rinduann ni..

taj tu rindu kt haji yg mana???

hj CL tu..available
hi arshad,,,line bussyy hihihihi
hj samad...cm punyerr..

Rahmat.AbuNong said...

Tuan CL,

Kami pun turut serta rindu pada baitullah jugak...

Anyway, selamat pulang ke tanah air. If dtg ke cyberjaya, bole la kita sembang pekena kopi ye.

Salam hormat
Rahmat

taj said...

Salam...

CM nih....kita rindu kat kaabah la...

kalau rindu kat haji yg mana satu tuh....biarlah rahsia eh

NGINAP SRENGENGE said...

Salam CL,

Semua tak menentu.
Seperti cuaca juga serba tak menentu.
Hari ini kering,besoknya basah.
Itulah perjalanan hidup.
Rindu2an tu ialah detik dalam kehidupan.

Wassalam.

Noor said...

Salam CL..

yey yey.. kak ngah pun nak tumpang ghindu2 gak.. ahaksss

amboihhh kak tipah tuuu.. nyampahhhhh.. he he

Kakzakie said...

Salam CL,

Eh.. eh.. Tn Hj Arshad dah kerinduan dengan CL tu....

Sekarang baru CL rasa bagaimana kami tanggung selama ini bila berjauhan bila melihat MH. Baru satu hari dah rindu.... Tiga minggu kena tahan la no....

Noor said...

Salam..

opsssss.. sis taj ghindu kat kaabah arrr.. samalah kita.. nanti kita p arrr.. heh heh

taj said...

Salam...

ye Noor syg...kita pi sana sama eks...

ghindu ngan kak ngah jugak nih...nyammpahhhhhhh

Noor said...

Salam..

Taj babeh.. nanti ari jemaat nie.. terlerailah ghindu kita ekss.. hi hi

taj said...

Salam...

alaaaa lamanya hari khamis or rabu takleh ke...tak bleyyy tahannn

Noor said...

Salam..

alaaaaa.. sabarlah menanti.. kak ngah dah kumpul konco2 kita ari jemaat nie.. jangan lupa pakai jubah bling bling tau.. awww i like.. ahaksss

CM said...

salam..taj

laaa,,,rahsia pulakkk hj yg mana,,

hari jumaat ek,,,jgnlah tak sabarrr,,rindu ni makin lama makin manisss...

CM said...

salam kak ngah..

cm takde jubah bling-bling,,tapi ada beg bling-bling ahakkks..leh join,,

Noor said...

Salam..

yes yes.. org dengkil bawak 'pitih' banyak sket.. bley order ciken wings 5 kilo.. hi hi.. (maka berterbangan lah kita semua..)

Noor said...

Salam CM..

uikssss.. beg bling bling.. huiyooo, kena pakai sepek itam lah nampak nyer.. heh heh

taj said...

Salam...

ku cuba tuk menahan ghinduuuu...aduhhh

sakit jiwa den...

MohdArshad said...

hari jumaat ada apa taj....makan2 ke atau lepas kan rindu...

YB said...

salam cl

perpisahan malam pertama memang macam tu, rindu gila.

sonata anak kancil said...

salam...selamat sampai ke tanah air...selamat bercuti

mama ju, said...

slkm CL

Bestkan semua orang jadi rindu....

Kita doakan saja TAj tu...

boxhousestudio said...

salam cl

lega rasa bila tengok blog dah berupdate...rindu tak padam dengan kaabah tu dah pasti

tang rindu lain lain ni ada musykil sikitlah...ha ha ha..especially taj.....sabar ya taj...
penantian itu satu penyiksaan pasti manisnya akan menyusul...mmmm...selamat bergembira kalau dapat berjumpa ramai-ramai nanti ya...happy untuk korang sumer....

cl kalau ada hadiah jubah hitam bling-bling untuk dorang..pas pas le satu kat akak aka BHS ni ha...kempunan nanti..hi hi hi


pada cm, noor

Hajjah Siti Noor said...

kami jugaa...

asyeqen said...

Salam CL,

Masa mengubah segalanya.......

Kak Sidah said...

salam cl,

baru jer balik alahai cl...akak pun rindu juga kat dua2..kat kak nab jugak..

Tahniah tn hj arshad

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ada gathering special ke tu jumaat nih...

riey said...

salam,

Oh.. dah resign, apa agaknya perancangan seterusnya ya..?
Apa pun perancangannya, semoga En CL berjaya lah..

linda said...

Assalamualaikum,

Rindu pada Baitullah bagi orang yang pernah ke sana dan menetap di sana, apakah sama rindu bagi orang yang belum menjejakkan kaki ke Tanah Haram...?

Semoga Brother CL tabah.

Suraya Hj. Ali said...

Salam..
Hye CL..kita pun macam tu jugak pas balik dari Makkah...rindunya pada Baitullah...ALLAH aje yang tau..membuak-buak hati rasa nak balik ke Kota Makkah tu

مسافر_اسلام said...

Salam ziarah,
kerinduan itu boleh diubat dengan memperbanyakan amal2 ibadah, mendekatkan diri kepada Allah, dan sentiasa mengigati akan waktu kematian.
Semoga sedikit sebanyak dapat menghilangkan rasa yang perit.

Untuk hari jumaat ini, kena tunggu la ye...eemmmm?

Lepas ini Haji Arshad boleh upload keadaan MK ya...

Semoga kita sentiasa merindui taman-taman syurga Allah. Ameenn...

khairol azwar hj mazin said...

Salam Cl & Semua.. nak share gak rindu kat MH nie. Insya-Allah akan terubat

rosli said...

Salam CL,

Bila boleh jumpa Cl ni, tlg sms no hp , byk nak tanya ni....

rosli said...

Salam CL,

Kalau analisa kenyataan Hj Arshad, bermakna CL bercuti dan akan pulang semula ke Makkah....mesti dapat offer bagus ni or ada plan yang lebih baik ni....apapun all the best to CL.

manzlie said...

salam tn haji arsad

taniahh

raja pecut PDKM..

emas dan perakkk


wasalm

manzlie said...

salam Hajjah Zainab di Glasgow

taniahh


walaupun jauh nunn disana tapi still jadi top three..


bravoo


wasalm

Kak Ina said...

Salam CL

Terima kasih banyak-banyak..walaupun dalam masa CL tengah duk cuti ni..sempat juga CL update blog and read all the entries

Nampak macam Tn. Hj Arshad rindu kat CL ni..hari-hari the first one to response..tahniah..juara July will be Tn. Hj. Arshad nampaknya

safiudin said...

Salam CL,

Rindu... Baitullah?

saya yang baru balik pun dah rindu kembali nak ke sana..

ini kan pulak CL yang telah 3 tahun bermukim di sana (Makkah) pastinya rindu. ini bukan rindu biasa ni tetapi 'rindu dendam'.

tahniah Hj Mohd Arshad, Kak Nab dan CM.

safiudin said...

Salam CL,

terkedu dengan komen ayahanda..

Salam CL,

Semua tak menentu.
Seperti cuaca juga serba tak menentu.
Hari ini kering,besoknya basah.
Itulah perjalanan hidup.
Rindu2an tu ialah detik dalam kehidupan.

safiudin.com

ira said...

Salam CL.. Nape resign kat al safwah.. kami disini pun rindukan MH tau sbb selalunya buka blog Cl mesti ade gambar perkembangan MH..