MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 22 August 2010

" SHoLat TeRawiH At HaRaM..."

Keadaan di luar Masjdil Haram....subhanallah...
Depan pintu King Abdul aziz 1....masyallah...ramainyerr
Allahhuakbar....
Bagai pesta dan meriahh sungguh jemaah berebut rebut melakukan Ibadah...alhamdulilah
Posted by Picasa

52 comments:

mama ju, said...

salam Cl

mama ju, said...

apa khabar kat sana? tunjuklaa gmba hotel tu.....

nadz said...

Assallamualaikum CL,

rindunya pada MH.

Kak Sidah said...

salam CL,

Ramainya jemaah..akak tgh tgu siaran langsung

rezeki said...

salam cl

meriah sungguh, entah berapa belas ribu saf agaknya

CM said...

salam

moga cikgu diberi rezeki untuk ke sana dibulan ramadhan...insyaalahh

IBAN MUSLIM said...

Masya-Allah...Alhamdulillah...

manzlie said...

salam mamaju..

taniahhh


raut trekkkk pdkm


emas.....


tungguu nanti cl tunjuk aar


waslam

manzlie said...

salam nadz...

moga terubat lah rindu tuh...


cl pun terubat dah rinduu niii


wslam

manzlie said...

salam rezeki


banyak syaf nii


wasalm

manzlie said...

salam kak shidahh


ye ker...cuba cari cl noohhhh


waslam

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Mana nak jumpa mcm semut..

manzlie said...

salam amirul



alahmdulilah...syukur


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas


bila nak mai kesini...ahaikss...


wasalm

manzlie said...

salam kak shidah


ye lahhhh...soriiii



waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Mana taukan dengan izin Allah cameraman tu fokus kat cl lak..

manzlie said...

salam kak shidah



insyallah...ameeennn


wslam

Kak Sidah said...

salam cl,

baru terkejut akak tiba2 jer nampak cl tgh solat..hehehe..esok tak keje boleh la tgu..

YB said...

salam cl

Tengah tengok siaran langsung drpd MH. Ramainya umat islam di sana.

manzlie said...

salam yb


dah ramai dah skgg...

lebih kurang 1.5 million dah jemaah niii
alhamdulilah

waslam

rozaini said...

Salam cl,

Alhamdulilah ramainye.... bertuah cl.......

Ummi Humaira said...

salam CL..

terubat sudah rindu kaabah...

cantik tratak CL nie

Ku Din said...

Salam CL,

Teringat sewaktu musim haji. Begini jugalah suasananya. Rindu banget... Terima kasih sebab memaparkan gambar terkini. Semoga CL sihat sentiasa

Rozali said...

Salam Ramadhan CL

Alhamdulillah
sudah bersiar semula
dengan wajah baru yg lebih ceria
moga empunya lebih2 ceria

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah kebesaran Mu.

Amin.

tq.

Imran Paris said...

En Li....salam buat En Li, rindu rasanya bila lama tak dpt menetap foto2 terbaru MH dr lensa mata En Li :-) Alhamdulillah dah dpt...jealousnya tgk kemeriahan yg dirai di Tanah SUci di bulan Ramadhan....harap dpt kita bertemu di sana lagi dan lagi.

Err...for ur info my brother (Shah) ada kat Makkah ni :-) Slm dr kami di Paris. Slmt beribadah di bumi barakah.

geraugebang said...

Assalammualaikum,
Selamat kembali ke rumah Allah. Saya juga sedang ternanti-nanti untuk ke sana dalam masa terdekat insyaAllah.

Azima said...

Salam CL,

MasyaAllah...ramainya!!! Syukur alhamdulillah...

Mekasih CL..terubat rindu dendam menatap MH ni

Wassalam

maklang said...

seronoknya...dah balik Mekah...

selamat beibadah disana...doakan kami dapat ke sana lagi dan doakan Jai Cik Li...TQ

salam

cun09 said...

salam ramadhan
Masya-Allah...rindunya suasana ramadhan disana...

irinah said...

Salam CL, salam Ramadhan. CL dah kembali ke tanahsuci ya, hotel yg CL bekerja sekrg dari area As-safwah tower atau area mana? apapun, salam Ramadhan dari saya.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

semakin meriah...hari tu kak nab tak berpeluang lihat suasana kat luar Haram sebab sentiasa berada kat dalam...kena berebut datang awal..jika tak solat kat luarlah..

support@safiudin.com said...

Salam CL...,

Apa khabar?

Alhamdulillah, syukur lintas langsung telah bermula......hihihihi

masyallah...ramainya.

saya suka gambar ni..

Suraya Hj. Ali said...

Salam CL

alhamdulillah CL dah selamat sampai..start from 2day leh la tgk live MH!

manzlie said...

salam suraya

alhamdulilah...
moga kita boleh bersiaran setiap hari...

doakan segalanyer..

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


alahmdulilah...

hajjah pun busy amsa tuh nak masuk awal. beginilah suasana nyer di waktu malam..


waslam

manzlie said...

salam azima



moga terubat rindu azima menatap kaabah yer...syukur


waslam

manzlie said...

salam irinah


masih dalah safwah towers tapi berlaianan hotel skg..


waslam

manzlie said...

salam dato imran parissss


ohh ye ker ...boleh lah nanti berjumpa dng cl yer


waslam

manzlie said...

salam ku din


alhamdulilah...nostalgia lama menjelma kembali agaknyer tuhh


waslam

manzlie said...

salam rozali


alhamdulilah...wajah baru dan moga semua pembaca akan ceria melihat nyer
insyallah

wslam

manzlie said...

salam cun09


alhamdulilah...terubat jugak kerinduan mu ituh..insyalah


waslam

manzlie said...

salam maklang..


insyallah...akan cl doakan nanti yer...


wslam

manzlie said...

salam hilmy


allahuakbar....


waslam

manzlie said...

salam ummihumaira


ohh ye ekr


mekasih...


waslam

manzlie said...

salam geraugebang


jgn lupa singgah di safwahh yer..


wslam

manzlie said...

salam saffiudin


alhamdulilah....syukur saudara pun gembira dan suker entry ini


waslam

manzlie said...

salam rozaini



alhamdulilah...syukur nikmat yang diberi oleh allah swt ...


waslam

Yem0805 said...

Salam CL,

Subhanallah bila musim Ramadhan mmg penuh mengerjakan ibdah..

rosli said...

Salam CL,

Dulu saya tak faham kenapa ramai orang bersusah payah nak buat umrah, puasa dan beribadat di MH dalam bulan puasa, skrg saya rasa teramat rugi dan setiap kali tgk ramai orang berpuasa dan beribadah di sana, sentiasa berdoa satu hari nanti saya akan berpeluang ke sana dalam bulan puasa. Amin.

p/s rindu kami terubat juga skrg ni

manzlie said...

salam rosli



alhamdulilah....syukur....


waslam

Aki44 said...

Salam CL..

Alhamdulillah ana berada ditengah2 jutaan jemaah tuh pd mlm tuh. Biasanyer di bumbung.