MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 24 August 2010

" BerBuKa Di aTaS BumBunG MaSjidiL HaRaM.."

sementara menunggu azan bermula untuk Berbuka.
Ramai jemaah dah bersedia menunggu masuk waktu berbuka..alhamdulilah
CL berbuka' bersama Tn Haji Arsad.....
Hanya kurma dan air zam zam untuk santapan kami semua...syukur
Posted by Picasa

51 comments:

Nazir Amin said...

salam CL..

alhamdulillah...

wassalam

CM said...

salam

berbuka puasa walaupun hidangan simple tetapi kalau persekitaran selesa dan kita hepi pasti membuka selera,,,selamat berbuka puasa..

nazir tak tido lg ker..

Kehidupan Makkah said...

Salam Cl...Nazir dan CM bangun sahor...

nadz said...

Assallamualaikum CL,

Syukur
Alhamdulillah..dapat berbuka ditempat mulia
tamar dan air zam-zam
Bahagianya.........

Azima said...

Salam CL,

Alhamdulillah...rezeki tuh!!

Happy jer nampak CL & Hj Arshad tu..kirim salam kat tuan haji yer CL...

Berada di bumi barakah terutama di bulan yg mulia ini adalah nikmat yg tidak terhitung..moga CL bahagia!!

Wassalam

Kehidupan Makkah said...

Mualaikumsalam Azima.....

Ayah Zain said...

salam CL,

bestnya. nak pergiiiiiiiiii

manzlie said...

salam nazir


taniahhh...Raja Pecut PDKM...


emasss


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas


benar tuhh...persekitaran menpengaruhi kami semua...alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam kehidupan makkah


benauu...tuhhh


waslam

manzlie said...

salam nadz..


alhamdulilah....


kami senantiasa ceria disini...


wasalm

manzlie said...

salam azima


insyallah...nanti cl sampaikan...


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..



jom lah....heheheheh cl tunggu niii



waslam

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Alhamdulillah..seronoknya tgk barisan jemaah menunggu .

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Tunggu akak dan abg jugak yer..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah ramai Jemaah menunggu utk sama2 berbuka puasa - kurma + air zam2 satu kekuatan.

Amin.

tq.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, seronok nye berbuka ramai2 begitu, lagi2 di MH bersaksikan kaabah

indah sesangat

Jamak Aton Habi Mahmood said...

Salam... semua rindunya tgk Mekah, x dpt tgk dekat2 tgk lintas langsung Oisis Solat Teraweeh di Mekah pun jadilah... huhuhu syahdu sgt bila tgk mekah...

manzlie said...

salam kak shidah


alhamdulilah....terasa keseronokannyer...berbuka di depan kaabah...


waslam

manzlie said...

salam hilmy



syukur....rezeki yang di beri


waslam

manzlie said...

salam rezeki


alhamdulilah....


dah ramai dah skg jemaah nii


waslam

manzlie said...

salam jamak


alahmdulilah....syukur....terubat kerinduannyer kan


waslam

hjh mai said...

Salam...,

Apa khabar cl, agak lama saya tidak menulis di sini...., alhamdulillah cl dah selamat sampai ke tanah suci semula, semoga cl sukses dgn kerjaya cl di sana di samping dpt berkongsi cerita2 trkini langsung dari sana.....
Seronok dpt berpuasa di sana, mmg impian setiap insan...., brtuah sungguh mereka yg berkesempatan dr segi masa, tenaga, kewangan dan dpt berpuasa di sana. Doa2kn lah kami di sini ya cl.....
Walau berbuka di atas bumbung, walau berbuka dgn tamar dan air zam2 tapi itulah kenikmatan dan beberkatan yg sebenarnya.....masyaallah...semoga dipermudahkan untuk kami ke sana lagi.....amin.
Wassalam..

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Alhamdulillah, seronoknya bpuasa dan bbuka di Haram =)

Nana @ Muo said...

Salam CL, I'm one of ur silent reader,hari2 bukak ur blog utk tgk update kat Makkah, rindu sgt rasanya... thanks so much kongsi ur cerita... nnt I nak buat link ke ur blog from mine bleh x?

Kakzakie said...

Salam CL,

Alhamdulillah... di atas bumbung tu angin bertiup nyaman.Berbuka dengan sahabat yang dirindui dan di MH memang membuka selera....

Yem0805 said...

Salam CL,

Berbuka puasa di mekah buah kurma ,air zam zam ..doakan saya dpt menjadi tetamu Allah di bulan Ramadhan

Ummi Humaira said...

salam CL....

jelesnya akak , tengok CL n tn hj R'syad berbuka dlm MH ....

Ya Allah sampaikan lah lg diri ini untuk beribadah di dlm MH MU .

YB said...

salam cl

kenangan lama terusik....

support@safiudin.com said...

Salam CL,

Berjumpa lagi....

Alhamdulillah, syukur biarpun dapat berbuka hanya dengan kurma dan air zam-zam...

Eh,eh..Tn Haji Arsad pun 'join' sama... pasti banyak perkara yang di 'borak' kan...

ps: teringin juga nak berpuasa di sana (Makkah)..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL..dan jugak HA..

nostalgianya tengok tuan2 berbuka di Haram...air zamzam + pelbagai jenis kurma...sudah cukup mengenyangkan !

che'na said...

Salam CL,

Di atas bumbungpun penuh jamaah. Masyaallah, panggilan Ramadan ke MH seantero dunia.

SUHAIMI said...

salam Cl...

nikmatnye dapat berbuka dengan air zamzam.........

ainhany said...

salam CL

Selamat bersiaran...ohh indahnya tenguk MH comeback
dan selamat berbuka

rosli said...

Salam CL,

Semua geng2 pdkm seronok tgk CL dan Hj Arshad berbuka bersama.....pemandangan tu yg best sgt.....semua nak ikut ke sana kalau dekat, saya pun gitu.....doakan kami semua

ezan said...

Salam

Saya baru nak follow blog CL ni...

Semuga saya dapat menimba dan menambah ilmu serta dapat memanjangkan ukhuwah sesama muslim...

manzlie said...

salam ezan



selamat datang ke pdkm dari kami warga PDKM...


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab...


pasti nostalgia mengusik jiwa kan...

alhamdulilah



waslam

manzlie said...

salam rosli


alhamdulilah...


syukur dapat merasai suasana sebegini...



waslam

manzlie said...

salam saffiudin..


memang banyak perkara yang kami bincangkan bersama.....alahamdulilah


waslam

manzlie said...

salam sinomosa..


apa kabar dik shima..?


waslam

manzlie said...

salam nana..


boleh....apa salahnyer....


wasalm

manzlie said...

salam kak zakie...



memang seronok berbuka di atas ni.....suasana yang paling mengaysikkan...dan sayuuuu



wasalm

manzlie said...

salam hajjah mai..



welcome back...


dan jutaan terima kasih atas ucapan akak...


waslam

manzlie said...

salam yb...



nostalgia tuh.....heheheheh


waslam

manzlie said...

salam yem...


cl doakan moga saudara akan kembali lagi ke sini...insyallah



waslam

manzlie said...

salam ummihumaira..


alahamdulilah.....insyallaha akan akan kesini jua....doa cl


waslam

manzlie said...

salam che na..


alhamdulilah....dah ramai dah...


psttt.....BIla nak mai...? cl duk tak sabar menunngu ni...hehheeheh


waslam

manzlie said...

salam suhaimi...



ahamdulilah.....kenangan yang pasti tak leh di lupa kan bila berbuka disitu...


waslam

manzlie said...

salam ainhanny....



apa kabar...? welcome back also...

mekasih kerana menghargai PDKM...



waslam

Aki44 said...

Salam CL

Berbuka & solat d atas bumbung MH ada kelebihannyer, x sesak, pandangan luas n terbuka serta menyaksikan keindahan MH dan sekitaran dari posisi yg strategik.

Di bulan ramadan memang rezeki melimpah ruah di MH, syukuran.