MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 7 March 2011

" DaTaRaN KaaBaH ...."

Suasana Dataran Kaabah jam 3.00 petang tadi...
Ramai jemaah menunaikan solat sunat di depan Kaabah..alhamdulilah
cuaca pada hari ini agak mendung sekali...30c...
Kawasan berkotak putih tuh adaalah tempat solat bagi jemaah Muslimah...
Posted by Picasa

27 comments:

Imran Paris said...

Salam En Li...cantik paparan ni :-)

Imran Paris said...

En Li, kalau 30C kiranya tak panas sgt kot...ok, kena pulak mendung, mesti lagi nyaman....teringin dah ni nak ke sana

Imran Paris said...

Knock knock knock....mana semua warga PDKM ni...tgh lena di ulit mimpi agaknya En Li...kita je masih depan tenet ni :-))

Imran Paris said...

En Li...mana dapat tapai...sedap arr tgk En Li makan aiskrim dgn tapai...bak sikit

Imran Paris said...

En Li, errr...yg pembahagi putih utk muslimah tu akan terus kekal sehingga Ramadhan dan musim haji ke. Pls advice. TQVVM

manzlie said...

salam dato Imran parisss


taniahhhh...Raja Pecut PDKM kembali..

pingat emasss..


waslam

manzlie said...

salam dato Imran parisss


taniahhhh...Raja Pecut PDKM kembali..

pingat emasss..


waslam

manzlie said...

salam dato imran parisss...


Bila nak mai?

tapai tuh cl beli di Dsaji..oklahhh

bahagian muslimah tuh hanya kekal musim umrah dan ramadan jerr..musim haji semua berselerak..campur..

depa semua duk mimpi tuhhh....



waslam

Imran Paris said...

En Li, betul ke dgrnya kebelakangan ini cuaca di Makkah tak sehangat dulu....kenapa ye???

Imran Paris said...

Hajat hati nak mai Ramadhan nanti, tp ntahlah, nak book flight tak berani lg sbb tak tau bila akan di panggil blk for good...kalau dah confirm senang sy buat perancangan...doakan ye CL. Thanks.

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Salam satu dunia Islam

manzlie said...

ssalam tn haji saad


apa kabr tn haji..?


waslam

manzlie said...

salam dato imran parisss



ye ker dato...? cl doakan moga dato sampai sini dulu sebelum balik kl..insyallah


waslam

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Alhamdulillah saya sihat. Dengar khabar CL sakit belakang (mungkin sbb tido atas kerusi di airport Jeddah tu). Moga cepat sembuh.

Mohd Saad Hamid said...

Bila baca N3 CL terpaksa tidur di immigresin Jeddah, sungguh insaf diri ini - betapa kerdilnya kita. Sesungguhnya Allah SWT Maha Berkehendak menentukan segala-galanya. Allah SWT menentukan bila dan bagaimana caranya kita akan masuk ke Makkah untuk menjadi tetamu-Nya. Allahu Akbar!

Semoga Allah memudahkan segala urusan CL dan juga bakal-bakal jemaah umrah. Amiin.

manzlie said...

salam tn haji saad...


cl amat lah bertuah kerana di beri dugaan sebegitu...alhamdulilah..dengan hati terbuka cl terima dengan hati yang tenang..benar benar menginsafkan diri ini..syukur tata kata dan hati ini berjaya menepis godaan syaitan waktu itu..walaupun sakit pinggang dan kesejukan mencengkam tulang waktu tersebut cl pasrah ketentuannyer...alhamdulilah...tak semua orang dapt merasakan pengalaman manis ini...
syukur ya allah atas pemberian mu ituh..


waslam

Aki44 said...

Salam CL,

Semoga sakit pinggang dah kebah. Banyak2lah mengadu kpd Allah.

Aki44 said...

Salam CL,

Alhamdulillah, dah ramai tetamu Allah mengunjungi rumahNya, tapi masih banyak ruang utk berlabuh. Seronok kalau dapat berada bersama2 jemaah lain.

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL,

Benar kata Aki44 , bila sakit mengadu dulu kepada Allah , lepas tu baru cari ubat.

Moga Allah sembuhkan sakit pinggang anaknda......jangan angkat benda2 berat....hadkan hanya 5 kilo.

wassalam

support@safiudin.com said...

Assalamualaikum CL,

Alhamdulillah, syukur masih diizinkan menantap Dataran terindah ini.

Salah satu gambar terbaik. Saya suka gambar ni.

Terima kasih update blog Pengalaman Di Kota Makkah

Wassalam.

Laman Sesawang:
http://safiudin.com/blog

Email:
support@safiudin.com

rosli said...

Cl,
Subhanallah, ramainya jemaah skrg....tp di Msia skrg ramai yang tak dapat visa buat umrah....entah kenapa....keadaan di Saudi katanya dan mereka dalam langkah berjaga2....apa betul berita yang kami dengar ni

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Rindu menggamit kembali..
Bilakah agaknya dapat ke sana lagi? uhuk3x..

Wow Abg Imran, sekali sekala keluar..berderet2 hehe

Kak Sidah said...

Assalamualaikum CL,

Dah ramai dan ceria semula dataran kaabah..seronok dapat bertemu kembali didataran walaupun dengan menatap gambar jer..Cl take care,,jaga kesihatan..semoga pulih seperti sediakala..kadang2 Allah menguji dengan bermacam2 carakan..redho dan sabar jer kita sebagai makhlok Allah ...

Kak Sidah said...

Assalamualaikum Warga PDKM,

Lama tak jumpa ..rindu pada semua.

wan said...

Assalamualikum CL... bila tengok n3 CL ..terngat detik2 saya di sana.... teringin kembali lg dan lg..CL lambai2 lah ye

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah memang tumpuan di depan Kaabah, semuanya indah tiada bandinganNya.

Amin.

tq.

SHA-SHA said...

teringin saya nk ke makkah sekali lagi. smoga dimurahkan rezeki dapat smpai ke sana dalm keadaan selamat dan sihat sejahtera