MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 20 December 2010

" BeraTur...bEraTur...."

Jemaah tadi beratur untuk mengucup Hajarul Aswad...
alhamdulilah...hanya memerlukan masa 5 minit sahaja Cl beratur tadi....syukur
Posted by Picasa

27 comments:

SUHAIMI said...

salam CL...

terkenang masa mengucup hajarulaswad.....semuanya dengan izin Allah

مسافر_اسلام said...

Salamatan wa Tahiyattan....Allhamdullah sempat ya.

مسافر_اسلام said...

Kebiasaanya....tak semudah untuk megucupnya.

مسافر_اسلام said...

Oh ya...ana tak tanya ya...apa bau bila kucup HajarautAswad?

Umi Azuddin said...

Salaam CL,

haaa.. macam tu la bagus... semua dapat merasa :)
alhamdulillah.

My Life said...

salam

alhamdulillah rezeki cl..

Azima said...

Salam CL,

Alhamdulillah krn CL dpt cium Hajarul Aswad..
Semoga Allah memberi peluang begini juga utk saya bila ke sana nanti..InsyaAllah

boxhousestudio said...

salam cl

kan bagus kalau beratur cam gini...Alhamdulillah...

tak de lah bertolak-tolakan kan kan kan

Marina Monroe said...

Moga system beratur nih di kekalkan sampai bila2..

Areef Ibn Naim said...

salam,

hah kan bagus tu beratur, kenapa selama ni dok berebut2...

berebut mahukan yg sunat, tp sbnrny mengundang dosa, na'udzubillah...

mungkin ada satu mekanisme yg terbaik utk mencium hajarul aswad ni agar lbh ramai yg berpeluang utk melakukanny dgn cara yg baik...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

alhamdulillah...semoga kaedah beratur ini berterusan hendaknya..

Che'gu Mimah said...

salam CL...

bagus klu beratur gitu....

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah mengucup hajar - kenangan tidak dilupakan sampai bila2 bila mana kesempatan dipermudahkan oleh Allah. Mahu mengulangi lagi nanti.

Amin.

tq.

hjmins said...

Salam cL,

Kalau beratur 5 mnit saja dpt cium hajarulaswad..esok boleh buat lagiii.

seronoknyer...hehe

Kakzakie said...

Salam CL,

Kalau beratur macam ni kan bagus semua dapat. Masa kakak terpaksa berpusu-pusu (musim haji) hingga terpisah dgn hubby.

Kalau umrah mudah sikit ye.

aidil said...

ya Allah.. pilihlah kami jadi tetamu mu.. sekerap mungkin...

amiennn ya ar hamarrahimin..

support@safiudin.com said...

salam CL,

alhamdulillah, syukur...

dekat dihati.

Jasmin Flower said...

salam CL?

ALHAMDUDILLA

rozaini said...

salam cl,

Alhamdulilah.... syukur pada yang bertuah......

Rahmat Ilahi said...

Salam Cl,

Aman nye beratur semua ada peluang kucup hajar aswad...

Wassalam.

Rahmat Ilahi said...

Salam CL,

Dia org tetapkan waktu ke utk beratur jam berapa...

Wassalam.

Rahmat Ilahi said...

Salam Cl,

Orang lelaki beratur jam berape,

Orang perempuan pulak jam berapa?

Wassalam,

rosli said...

Salam CL,

Next time kalau nak buat umrah kena gi masa cam ni, orang tk ramai senang nak beratur dan cium Hajarul Aswad. Insyallah

Ku Din said...

Salam CL dan Warga PKDM,

Inilah yang selalu saya lakukan sewaktu hendak mengucup Hajar Aswad... Bersatur dengan sabar sambil berselawat....

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Alhamdulillah, suka sy melihat cara begini..kalaulah di waktu sesak dpt dipraktikkan perkara ini, alangkah indahnya..sy pernah terfikir agar diletakkan removable tiang agar jemaah dapat beratur tanpa bertolak-tolakan krn spt tidak manis melakukan tolak2 dan penganiayaan di rumah Allah..wallahualam..

Cikgu Muazam Yunus said...

AlHamdulillah... Golden dream saya nak mengucupnya.. Amiin.. Bertuahnya CL.. Dengar kata masa haji ayah cerita tak dapat peluang sebab berasak-asak..

Aki44 said...

Salam CL,

Alhamdulillah, beginilah sepatutnya para jemaah patut amalkan utk mengucup hajaratul aswad, barulah nampak sopan. Biasanya mereka tak dapat mengawal perasaan ghairah utk mengucup sehingga bertolak2, siku menyiku dan mencemuh, yg tidak mengambarkan keperibadian seorangmuslim.