MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 19 May 2011

"MeManDanG Apa TuH....?

Apa yang jemaah tenung tuh...?
tak beralit langsung memandang tuh....!!!
sampai khyusuk duduk merenung...?

Baitulallah......subhanallah.......allahuakabar...

29 comments:

bidadarindu said...

SubhanAllah...

bidadarindu said...

Sesungguhnya segala pujian dan ni'kmat serta kerajaan adalah kepunyaan-Mu, tidak ada sekutu bagi-Mu

Intanterpilih said...

rindunya nak merenung begitu!

anim kasim said...

alhamdulillah mmg rindu sgt nk merenung kaabah lama2 sambil bertasbih n berwirid subhanallah

Aki44 said...

Salam CL,

Tak perenah puas puas nak menatapnya.

Aki44 said...

Salam CL,

Dlm pd tuh ada makhluk yg tak sanggup tengok Kaabah. Tiap kali solat cari tempat dibelakang tiang, masyaAllah.

manzlie said...

salam bidadarindu


ameeenn..



waslam

manzlie said...

salam intanterpilih



rinduuu segalanyerrr



waslam

manzlie said...

salam anim kasim


ituh la kebesarannyerr.


waslam

manzlie said...

salam aki444


kita takkan puasss untuk menatapnyer...subhanallah


waslam

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL,

merenung saja2 pun dah dapat pahala.

Musim cuti sekolah di Msia dah tentu ramai jemaah akan datang

Selamat bertugas

manzlie said...

salam ayahanda...

musim cuti sekolah ni dah fully book hotel...

w
aslam

zabidi ali said...

as salam...
Rindu nak pandang lagi ...pandang secara langsung ...bilakah lagi YA ALLAH...

manzlie said...

salam zabidi...


alhamdulilah...moga akan kesana lagi...


waslam

Kakzakie said...

Assalamualaikum CL,

Siapa yg tak nak merenung dan memandangnya. Kakak yg jauh ni pun saban hari masuk rumah CL semata-mata nak pandang dia. Allahuakbar...

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Alhamdulillah, tenang dan damai bila memandang kaabah. Memang rasa tidak puas.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah penuh kerinduan.

Amin.

tq.

nat said...

Salam CL...

Saya sering masuk ke blog ni untuk mengubat kerinduan pada MH...

Di samping dapat melihat berita terkini untuk dimaklumkan pada bonda yang tiada kemudahan internet... :)

Biarlah rahsia said...

Salam kenalan,

rindunya pada kaabah...semoga sentiasa aktif mengupdate berita2 dr tanah suci...entah bila pula kaki saya ini berpeluang menjejakinya semula..last pergi 2006-2007...rindunya pd baitillah...

boxhousestudio said...

Subhanallah....antara yang di pandang membawa pahala...

Cik li..how are you?...

ummu_afdhal said...

salam wbt.. CL.. mohon doakan sy dan suami dapat ke sana menjejak bumi ALLAH.. harap dapat sgt sy kesana.. suami sy sakit ya ALLAH .. mudah-mudahan dapat doa depat kaabah moga ALLAH sembuh kan penyakit gangguan yg di alaminya ..

PINATBATE said...

Subhanallah!

mfisma said...

Salam CL....lama tak singgah

she said...

Salam CL,

Saya, suami serta kedua-dua mertua saya akan ke sana InsyAllah awal Jun ini. Berbagai-bagai perasaan yang ada. Tak sabar untuk melihat keindahan Kaabah, takut dengan dugaan disana apatah lagi pergi dengan mertua. Sejak hendak kesana, badan selalu sahaja sakit-sakit. Yang paling terbaru, disyaki mempunyai batu karang di buah pinggang dan kaki tak boleh nak berjalan. Tapi Alhamdullilah, setelah mendapat sedikit ubat, semuanya sudah beransur-ansur baik cuma kadang-kadang shj kena sakit kaki terutama waktu nak solat.

Taip-tiap hari saya akan ke blog CL untuk melihat maklumat terkini di sana bagi memudahkan saya kelak.
Ada apa-apa tips yg berguna untuk saya sekeluarga sebelum berangkat ke sana? Saya pergi tak lama dari 1/6-11/6/2011.

Wassalam,

Shedah

noraziha said...

Ya Allah, seronok nya tengok gambar-gambar yang di web kamu. sayu rayanya

Hafizur said...

Memandangnya membuatkan ku terpesona segala, hilang segala duka nestapa, bahagia menjelma di minda, sayu mendayu di kalbu, betapa hebat ciptaanMu.... begitulah keagunganMu Ya Allah,... selalu merinduimu Baitullahilharam

Kak Sidah said...

Assalamualaikum CL,
Memandang pun dah dapat pahala..

pesona said...

Assalamualaikum Tn Hj,

Itu lah yang di idamkan oleh para jemaah yang mengunjungi MH selepas bersolat/beribadah merenung sepuas-puasnya ke arah Kaabah.....itu lah kebesaran ALLAH...

rosli said...

CL,

Ya Allah.....tenung dan lihat dan macam2 lagi dapat pahala.....senang dapat pahala di MH