MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 27 October 2010

IMBASAN HAJI 1430=WuKuF Di ArAfAh - KhEmaH KhEmAh JeMaAh..."

Jemaah baru sampai sahaja di Arafah..menunggu khemah masing masing..
Suasana dan keadaan di Khemah jemaah jemaah haji 1430
Alhamdulilah..pada musim haji lepas..cuaca agak redup.....syukur
Bekhemah bersama jemaah jemaah dari Great Britain...syukur alahmdulilah
Posted by Picasa

38 comments:

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

rasa teringin nak ke sana lagiiii

Hajah Zainab bt Abdullah said...

No 1...dapat hadiah ke??

Hajah Zainab bt Abdullah said...

cukupkan 3...hehehe, sudah lama tak seronok2 macam ini!!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ok..dah...konpem dapat hadiah besar!! hii

Hajah Zainab bt Abdullah said...

eh eh,tak der sesape..akak main2 lagi kat sini

Hajah Zainab bt Abdullah said...

nak buat kete berhias...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

wow...best gituu..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

cl jangan marah tau...akak dok sorang2 kat sini..tiada gangguan..hehehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

mana depa semua tak datang jengok nih..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

sambil tunggu kete kena potong...akak main2 lagiiii

Hajah Zainab bt Abdullah said...

dahh...penat!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

kan pak itam marah akak!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

mana cm..kak ngah...kak shidah...hehehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

nak break record kak ngah...berapa kak ngah punyer..dah lupa pulakk..

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL,

tak sapa akan lupa semasa di Makkah.

Wassalam.

PINATBATE said...

Assalamualaikum
amboi KNab..line clear yer...:D

Che'gu Mimah said...

salam...
musim haji lepas saya bertolek ke Arafah slps Asar n sampi dekat Mahgrib...hujan renyai2..dlm khemah...lembab je...gelap gelita...hanya sinar malam menerangi suasana..rindu sungguh...

JSR said...

Salam CL,

Semalam saya tengok TV1 jam 9 malam, Rancangan Lambaian Kaabah. Ada nampak pelakon tambahan Hj Arshad n Family makan dekat D Saji. Malam ni nak tengok lagi. Mana tau nampak CL.heeeeee

kak su said...

Salam Cl

Alhamdulillah dah sampai Ke Tanah Suci lum....

Wslm

kak su said...

Salam CL

Salam KN

Haa...haa....sekali KN turun padang
haa...ambik tuu...tak toleh belakang langsung...terus pecut...
Selamat KN...
Amin.

Wslm.

abang sulong said...

Salam,
Aikkk..Kak Nab, dari piala sampai cenderamata dia sapu abis..tak patut..hehehe. Lambat laporan haji kita bermula tahun ni kak nab, pasal pelapor utama dia masih berada di KL, kot-kot dia bertunang tak..opocot.. CL jgn mare..nanti lekas tua. Sebelum pelapor utama nak berangkat balik ke Makkah nanti, elok sangat dibuat majlis kesyukuran nak mengerja haji untuk dia..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Terlebih dahulu nak ucap tahniah pada knab yg dah jadi juara n3 ni..amboi..pulun habis yer..

Wukuf yg mendebarkan..sedih sayu apabila berdoa memohon pada Ilahi..mohon diampunkan dosa2 dan ..mohon pada Allah Syurga Firdaus..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah mengamit memori penuh kenangan bertambah rindu lagi.

Amin.

tq.

Kak Sidah said...

Salam,

Tak yah nak break rekod kak ngah tu tak terkejar..berpuluh2 kaknab..semput nanti..

Kak Sidah said...

salam,

Kaknab minta lah kat tuan rumah hadiah besau bila dia balik lagi nanti..

Kak Sidah said...

Salam Cl,

mohon cl doakan kan kami semasa wukuf yer..

hjmins said...

Salam CL,

Wow!! Kak Nab 14 knockouts. Champs.

Bila terigat Arafah terasa dekat sangat dgn Allah.
Ya Allah izinkan kami wukuf sekali lagi bersama tamu Mu yg lain...

Amin ya Allah.

p/s CL sibuk lg ke?

nurazzah8 said...

Salam ziarah CL,
dah lama jadi silent reader..baru sekarang nak tinggal jejak..bila baca entri ni teringat juga pengalaman saya dan suami serta mak mertua dan abang ipar semasa pergi mengerjakan haji pada tahun 2007-2008 (pergi dis 2007 balik jan 2008)... Memang saya akan sentiasa ingat musim haji kerana kami pergi berempat tapi balik bertiga! Mak mertua saya meninggal di sana.

nurazzah8

Aki44 said...

Salam CL,

Musim aji ni x yah menunggu bas nak ke Arafah/Muzdalifah/Mina kot. Kena tunggu LRT lak. CL kena rakam penggunaan LRT tuh, manalah tau kot2 ada jemaah dr India duduk atas bumbung...heheheh.

anna said...

salam tuan punya blog,,,lama gak jadi silent reader,,,,tengok arafah ni teruja jugak hati nak join,,,teringat musim haji tahun lalu,,,memang rindu sangat,,rasa sayu bercampur campur,,,semoga diizinkan Allah untuk wukuf lagi besama tetamu2 Allah di arafah. umrah tak sama ngan haji,,,tu yang rasa rindu sangat. wassalam

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Harap-harap tahun depan kot kita jumpa...Insya Allah.

KSPulau said...

salam semua.. entry yg menarik, gambar yg menarik, mengimbau kembali kenangan manis di sana... harap dapat lagi menjejakkan kaki ke bumi mulia itu...

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Hjh Zainab.....csntik kereta berhias ni.....dah lama tak tgk kat rumah CL....

CL, tk memaparkan gambar2 tahun lepas.....refresh...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah tanda bermufakat tanda bersatu dari mana pun perhimpunan di Arafah. Paling menyeronokkan.

Amin.

tq.

KakNaan said...

Salam perkenalan CL,
dah lama jadi silent reader..baru sekarang nak bersapa. Teruja lihat gambar2 yg dipaparkan. Mmg dah lama rindu utk melihat Kaabah didepan mata. Moga2 dpt jemputan dan berkumpul diArafah tahun depan.

syed's said...

salam CL, kami kena hujan yg sangat lebat tahun lepas,semua tilam dan bantal basah,bayangkan kain ikhram yg jenis kain tuala basah,lepas tu malam sejuk,kepala tak bolih tutup,memang dugaan dari Allah.memang ada dengar cite org indon mati jerlus dlm tandas dimina,katanya dia masuk ramai dlm satu bilik tandas, tandas pulak mcm tandas curah,bawahnya berlobang.

Intanterpilih said...

hujan di arafah memang satu kenangan!lencun khemah.tp tetap tidor nyenyak malam tu!..

support@safiudin.com said...

salam CL,

terima kasih perkongsian gambar2 ini...

terasa dekat dihati.