MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 11 October 2010

" HePi BesdaY KaK ShiDaH..."

Kami menuju ke restoran Al diafah...seri petaling....
Birthday 'girl' bersama 'Bodyguardnyer...datin Lina
keadaan restoran arab nih....canteekkk deco nyer,,,
wahhhh...akak kita dapat hadiah tuh.....taniahhh kak


P/s : We missed Kak Nab la masa lunch ni......
Posted by Picasa

54 comments:

Noor said...

Salam CL..

Hepi Besday Kak Sidah.. Semoga Allah merahmati kak sidah didunia & akhirat. dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki.. amin

pssttt.. ciken mandy tu mengancam arrr..

Kehidupan Makkah said...

Salam...CL happy birthday....

mama ju, said...

salam CL

Tahniah kak shidah!Selamat hari lahir...

support@safiudin.com said...

salam CL..

tahniah.

dan selamat menyambut hari ulang tahun kak sidah..

saya doa kan, kak sidah dipermudahkan dalam setiap urusan..

Umi Azuddin said...

Salaam CL....

DIRGAHAYU KAK SIDAH!!

Semoga berbahagia dan selamat di dunia & akhirat. Amin.


VpeaceV

shami2 said...

Salam CL..

Hepi besday buat kak sidah...
Moga panjang umur murah rezeki..bahagia dunia & akhirat....
chicken mandey ..aisehh..sib baik dah makan minggu lepas...

Pssssst kak noor tahniah ratu trek...
lama tak kuar..bila nak mai kedai...bawa kak sidah kita sambut kat sini...bleh...hihihi
esok selasa insyallah kedai dah bukak...

CM said...

salam


kak ngahh ,meh belanja cm lahhh....cl lapauu ni...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

Kak nab happy dengan kebahagiaan Nor, Cl dan Datin Lina tu...enjoy yourselves...

Tahniah to the birthday girl ;-)

boxhousestudio said...

Salam CL...

sihat ke?..

btw..Happy Birthday Kak Shidah...moga ALLAH kurniakan kesihatan yang cemerlang dan di berkati umurmu...amin amin amin Ya Rabbal A'llamin

مسافر_اسلام said...

salam semua, salam CL....selamat ulang tahu utk ummi. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki. amin..

ainhany said...

salam CL

Amboi2 cerianya kak syida..
smuga panjang umur, murah rezeki dan dirahmati ilahi sokmO

Aki44 said...

Salam CL...

Selamat menyambut ulang tahun kelahiran Kak Shida, dipermudahkan rezeki dan diberkati umur.

Ayah Zain said...

Salam CL

ya Allah, az lupa la.

Hepi besday KS. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki

Nekwan said...

Salam Cl dan seluruh warga PDKM,

Selamat Menyambut Hari Lahir... yang ke...??? semoga di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki, sihat wal'afiat serta di permudahkan segala urusan didunia dan di akhirat. Amin

hilmyiskandar said...

Salam.

Cantik hadiah.

Amin.

tq.

Azima said...

Salam CL,

Selamat Hari Lahir Mama Sidah..semoga panjang umur,murah rezeki,dikurniakan kesihatan yg baik dan hidup Mama diberkati, dunia & akhirat..Amin

Kak Sidah said...

Salam CL,

Terima kasih pemberian hadiah..dah tua dah akak ni..malu pulak sambut2 besday macam ni..tapi akak appreciate sangat pemberian tu..tak dapat nak diukir dgn. kata2 betapa gembiranya akak pada saat itu..terima kasih sekali lagi yer cl.

Pada Noor,Tn.Hj Arshad,mamju,safiuddin,umi azuddin,shami2,Cm, Kaknab,BHS, MI,Ainhany, Aki44,Nekwan, Az, Hilmyiskandar,dan Azima..akak ucapkan terima kasih yang tak terhingga diatas ingatan, ucapan dan doa semua..hanya Allah yang membalasnya..terharu sangat akak ni..dikala meniti usia yg nak senja ramai lagi kawan2 yang mengingati hari bahagia ini..semoga kita semua diberkati dan didalam peliharaan Allah sentiasa insyaallah...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salm CL,

Amboii! Sempat lagi sambut birthday Kak Sidah ye!

Semoga Kak Sidah dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dan diberkati Allah selalu hendaknya.

rezeki said...

salam

moga kebahagiaan dunia dan akhirat buat kak sidah dan keluarga berkekalan dan sentiasa dirahmati Allah

insyallah

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL

Happy Birthday Kak Shidah

wassalam

nurazzah8 said...

Salam CL,

Tumpang lalu nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI ULANGTAHUN KEPADA KAK SYIDAH..YG KE BERAPA EK? huhu..jangan marah ya kak Shidah...

Azzah8
http://www.nurazzah8.blogspot.com

maklang said...

happ birthday kak Shida...sedap tu makan tu...:)

Kelabu said...

Alahai Cik Lee ......la ni musim org berpusu-pusu berangkat ke Tanah Suci Mekah...nak tahu perkembangan terkini di Mekah...Cik Lee dok cerita...tunjuk gambar...birthday la...Bandung laa...Langkawi laa...KIV lah dulu...cerita2 tu...FOKUS kepada Kota Suci Mekah.
Harap ampun & maaf.

CM said...

salam

alahaiii cik kelabu,,,rasanya ni blog penulis,ikut penulislah nk kuarkan n3 apa pun,,bukan penulis di bayarpun untuk menyiarkan berita terkini di mekah,,,itu atas inisiatif dan jasa penulis,,,,kita pembaca patut berterimakasih beribu2 n3 sebelum ni ttg mekah kita tatapi ketika penulis disana...kini mmg penulis berada di KL...camner penulis nk siarkan tentang info terkini di mekahh...cik kelabu patut hormati hak penulis,...bkn mengikut kehendak dan citarasa kita sahaja..

maaf yer cik kelabu,,sbg follower setia saya tak selesa dgn komen cik kelabu tu,,,sbb kami mengenali rapat penulis PDKM ni...

Noor said...

Salam cik @ en kelabu,

aiseyy.. apsal lah p tulis komen2 yang kelabu asap tu.. tak baik tau.. nie blog orang.. suka atilah dia nak tulis apa pun.. nak buh gambaq besday ka.. gambaq bandung ka.. waima kalu dia nak buh gambaq 'cokit' pun kita tak bley nak kata pa.. kita nie mai tumpang baca.. rasa nak baca silakan.. kalu tak brapa nak suka tok sah baca.. p carik blog lain..

lagipun tuan punya blog dok ada kat M'sia.. lagu mana dia nak tulis pasai brita terkini kat Mekah.. ishhh! haru sungguh.. 'tok sah dok buat ramai' arrrr

Kak Sidah said...

Salam ,

Akak sebagai org yg dimaksudkan dalam blog bagi N3 birthday ni terasa juga bila ada komen begini, akak rasa tak sedap rasa bila baca komen cik Kelabu,buat masa ini sebagaimana cm kata penulis masih di Msia bagaimana pula beliau nak update N3 Mekah..kerana beliau tidak berada disana. Beliau masih menguruskan hal2 beliau di sini..
Akak rasa cik kelabu tak patut cakap begini kerana akan mengecilkan hati penulis..senang untuk meminta maaf tapi susah untuk mengubati bila hati dah terusik.

CM said...

salam

saya tak faham arrr dgn demand sesetengahh org nii....selama ni yg kita tahuu penulis tu selama ni berkongsi dgn kita cerita ttg mekah dia curi2 masa untuk buat kebajikan cam ni,,,,dia berkerja bukannyer reporter kt sana...kadang kala tak makan tak tido nk dptkan bahan untuk kiter....bagi saya agak tidak sopan kita memintaaa penulis mengikut kehendak kita tanpa memahami situasi sebenar penuliss...ok cik kelabuu,,,tul kata noor jgn buat komen `kelabu asap`.....


cerahkan hati dan mata....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Wahai cik kelabu...

nape lah cik kelabu sibuk!! sukahati tuan empunyer bloglah nak tulis hapa2...ada cik kelabu sponsor ke entries yang tuan blog tu buat!!

i tak sukalah u ganggu2 adik i ni...tolong paham yer kelabuuu...

Kak Sidah said...

Salam,

Cik/En. Kelabu, kalau boleh lain kali jika ingin menegur sila lah siasat dahulu..mengapa dan kenapa..jgn terjah jer..ini membabitkan ramai hati yg terasa, akak pun kecewa dgn komen ini..akak rasa terkilan jugak dengan kata2/ tuduhan ini..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

betul tu nor ( kak sidah )... kak nab sokong...
en kelabu / cik kelabu boleh minta maaf dengan kak sidah! oh! hatinya sudah terguris...i pun sedih...huhuhu

manzlie said...

salam EN KELABU....

AMPON MAAF DI PINTA JIKA CL TAK MAMPU UNTUK BERSIARAN TERUS MENGENAI KISAH MEKAH SKG...INI DI SEBAB KAN CL MASIH LAGI BERADA DI KL...JADI BAGI MENGISI KEKOSONGAN ENTRY DI BLOG NI IZINKAN LAH CL BERCERITA MENGENAI SEMASA DAN TERKINI...INSYALLAH NANTI CL AKAN PAPARKAN BERITA MENGENAI KOTA MEKAH JIKA CL BERADA DI SANA NANTI..JGN LAH RISAU...

BAGI PIHAK PEMBACA YANG TAK PUAS HATI TUH...CL MOHON AMPON DAN MAAFLAH JIKA TERASA ATAU KECIK HATI...ALLAH MENDUGA HATI KITA UNTUK MENERIMA SESUATU TEGURAN DAN SYUKUR ALHAMDULILAH KITA HARUS MENRIMA NYER DENGAN HATI YANG TENANG WALAUPUN KEKADANG ADA TERGURIS DAN TERASA...MAAFKAN LAH MEREKA YER EN KELABU...

KITA HANYA INSAN YANG 'KERDIL' DISISINYER...."

WASLAM

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

Alhamdulillah....

CL...u r just a noble person...so cool & sincere....cakap omputih!!

CL,,,kak nab tabik kat Cl....penyabarnya dia!!!

manzlie said...

salam CM.Kak Noor,KAK SHIDAH,KAK NAB...


Bagi pihak en KELABU CL mohon ampon dan maaf jika akak akak semua terasa dan tersinggung dng kenyataannyer...

ampon dan maaf di pinta....

maafkan kami yer kakak's..( Orang yang selalu di uji oleh allahswt adalah orang yang amat di sayangiNyer sebenarnyer)


waslam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

Anda menyejukkan hati kami...semoga CL sentiasa di rahmati Allah SWT...sayang Cl..hehehehe

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Sori haru birukan blog cl ni..maaf yer..kami tak sebaik cl laah..cl memang baik sangat..we are protective..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

tumpang lalu cl...

yes nor!! we are over protective!!

manzlie said...

salam Kak Nab dan KAK SHidah..


is ok...bukan salah sesiapa pun dalam blog ni...cuma ada sikit kekeliruan sajerr...harap semua bertenang dan rehat kan minda yaaahh...

banyakkan berzikir dan selawat...insyallah tenang lah kembali jiwa kita semua...

cl syang semua pembaca blog pdkm nih..


waslam

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Kaknab sayang cl, akak pun..ok yer cl..ampunkan kami

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah....begitulah kita..seadanya...CL...tahniah...
berpegang teguh kita dengan tali Allah...jgan sekali kita berpecah belah...

NGINAP SRENGENGE said...

Salam anaknda semua,

hidup di dunia begitu jadinya.....kita tak boleh memuaskan hati semua orang.

selera pun bukan sama.....dan Allah pun tak berikan kita semuanya sama belaka.

Yang Allah berikan kita sama semuanya ialah masa......semua mendapat 24 jam dalam sehari....itu saja.Yang lain berbeza2.

Kentut pun tak sama busuknya.....maaf cakap ayah ni.

Doakan semua dapat sama2 masok ke surga Allah.

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL,

Kapan agaknya nak pulang ke Makkah?
Harap semua urusan peribadi dah beres dan dipermudahkan oleh Allah.

Moga selamat mendapat kerestuan dariNya.

Wassalam.

manzlie said...

salam ayahanda

benar kata kata ayahanda tuh....


insyallah ayah..dalam masa terdekat ni...26hb kalau semua berjalan dng lancar..

doakan yer


waslam

hjmins said...

Salam CL....salam semua.

Syukur AlhamduliLah dengan sikap cool CL dpt monitor dr suasana kelabu ke ceria semula. Tahniah.jumpa lg...

Kelabu said...

Ooooh gitu rupanyer...

MAAFKAN KAMI

manzlie said...

SALAM KELABU...


TAKPA LA...KELABU TAK BERSALAH...HANYA TAKPERASAN YANG CL MASIH BERADA DI KL...

WASALAM

CM said...

salam...

tuan punya blog dah pun maafkan kelabu,cuma lain kali cik kelabu jgn dok terjahhh mengomen yerr,,,sambut salam perkenalan dr kami semua kalau cik kelabu sudiii...


jgn dicuit tuan punya blog,ramai yg akan hanggattt nantiiii..

Kak Sidah said...

Salam,

semua dah memaafkan kelabu..sambutlah salam perkenalan cm tu..jgn buat lagi..

kak su said...

Salam CL

Mohon doa dari semua, semuga saya sekeluarga sihat sejahtera.

Terutama bila Cl berdoa di Tanah Suci nanti ya...

Wslm

Cikgu Ma said...

Salam CL
hepy birthdey kak Shidah

zmah said...

TAHNIAH...bestnya dpt hadiah mewah

rosli said...

salam CL dan semua geng2 pdkm,

Pada K.Sidah, bestnya dapat hadiah, tmpt makan pun best dan lauk pauk pun mesti best.

Pada ahli baru pdkm khasnya Kelabu selamat datang dan salam perkenalan. Kami semua rapat dan byk tahu pergerakan CL. Skrg Kelabu dah lebih jelas....tunggu entri CL setelah beliau pulang ke Makkah dalam waktu terdekat ini.

Pada geng2 lama pdkm....saya tabik pada tuan/puan semua

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL dan anaknda semua,

alhamdulillah.

zuraidah said...

Alhamdulillah..... Ramai yang menyayangi CL..

NGINAP SRENGENGE said...

salam CL,

tetap menunggu