MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 16 November 2008

Makanan untuk Lunch tadi.....










Hari ni nak habaq lak camaner lah aku leh jadi kurus lost 12 kg...tiap tenghari sini makanan tak lah macam kat gerai gerai di malaysia ...sini kebanyakan makanan terdapat di restoran2 ni dari Pakistan , Bangladesh, India jee yang leh nampak...kalau nak pi cari makanan Indonesia kena kuar lah naik teksi sebab jauh sangat ..almaklum lah aku kan duk dalam( In house ) Hotel Alsafwah ni betul2 depan Haram so takdan lah nak kuar...so bila lunch time jee aku kirim lah kat staff aku..pas tu kami makan lah sama sama di ofis...Nasi Bukhari katanya ( Bukhari Rice ) cuma ada nasi beriani dengan ayam panggang jee..satu set harga nyee lebih kurang SR24( se ekor ayam panggang plus rice beriani and some condiment). Mahal lah gak kan..but no choice Alhamdulilah lah rezeki kan...Nasi beriani depa ni takda lah berminyak sangat and makanan ni pun takda berkuah so selamat lah aku rasa leh kurang kan benda2 tu dalam badan..tu pasal lah kurus sikit sebab makanan ni tak berminyak dan berkuah..tengok lah kat atas gambar aku and and my staff...but the most beauty is Supra( alas plastik tu sini panggil Supra lah ) tu.ala ala macam kat malaysia lah kain sapra kita guna untuk khenduri-kendhara..tiap kali kita beli makanan depa akan bekal kan plastik supra tu...Khelassssssssssssss kan....senang tak yah nak basuh atau beli pinggang mangkuk.,terus lambakkan je makanan tu atas plastik supra and start eating...masa mula mula tu aku rasa tak da selera gak sebab makan camtu( masa tu ada perasaan geli kot bila banyak tangan duk kaut lauk dgn nasi) tapi sekarang dah jadi seronok lah ( sebab dah ada perasaan rasa keinsafan pada diri ini) Syukur alhamdulilah....heheheheheheheheh

5 comments:

Juraihan said...

mmmmmmmm macam sedap je nampak..

manzlie said...

meh lah join chekkk....

qdin05 said...

baguslah mcm tu...byk berkat mkn berjemaah mcm tu...cara mkn ni satu sunah Rasullullah s.a.w..

mudah2an..terus diamalkan dan diberkati olehNya..insayAllah.

...dhil...

abangsulung said...

CL,
Sebenar makan mcm ni berkat dan boleh membuat kita lebih akrab.
Kalau buat mcm ni kat tempat kita, penerimaannya kurang. Itulah bila jemaah tabliq barulah ada suasana mcm ni.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

tunggu saat nak makan chicken mandy ni dengan cl kat al-safwah...hehehe