MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 21 November 2008

Busy - Set up floor Corridor





Hari ni aku busy sangat sebab duk rushing and complete kan Tower B...almaklum lah Jemaah pun dah tiba skg ni di Hotel aku...Pagi tadi kul 3pagi Jemaah Dari Indonesia Check In and stay here for 6 days . Lebih kurang 100 orang Jemaah yang tiba.. ..but luckily my two good Assitant( Kamran and Imran ) already plan and gave those assignment to my Supervisor Incharge to take care of them.......and then aku lak kena concentrate siap kan Tower B corridor floor dari tingkat 1 hingga ke tingkat 22...so semua staff Housekeeping duk pulun lah bersih kan corridor tu ( Bengang sebab those yang buat kotor tu bukannye staff aku tapi Contractors).. hemmm biasa lah bila time nak opening Hotel, Housekeeper mesti nak kena bergaduh and bertekak , kalau tidak tak sah lah kerja, pasal depa ni bukannye peduli apa tentang kotor ker , sampah ker..dia punya suka je nak buang benda benda tu and kita kalau tak buat camtu teruk lah kerja kita nanti ...so i rasa semua Housekeper dah lalui benda benda camni kan.......as u can see the pictures above budak budak i duk clean tu hehehhehe...yang seronok nye bila time azan je bergema , semua org berhenti and straight went to Haram for pray....Alhamdulilah....tu yang seronok sangat kerja di sini, time solat je kami semua tak pernah tinggal, kami bersama sama masuk Haram...the spiritual for solat here is very high, memang pergalaman ni paling berharga dalam kehidupan saya sekarang...syukur ya Allah kerna dengan izi nye aku berada di sini.....At the end of the day kami ( my self and the Housekeeping staff ) manage to complete and clean those area around 6.45pm...Letih giler hari ni....uuuhhh.....

4 comments:

Dhil said...

heheh..oklah tu..anggap jer cabaran keje..apa pun tahniah ler, sempat siapkan keje tu..hehehe

eemmm seronok dengar bab solat tu...itulah antara rahmatNya...alhamdulilah...

izabidi said...

masyAllah sonok+hiba sgt la baca pasal everybody goes solah setiap kali masuk waktu. Bertuah sesangat la encik azli. Ya Allah, rindu sesangat nak balik ke sana.

Zabidi
Menara Maxis
KLCC

melanie said...

yang dapat pergi memang bertuah yang dapat stay sana..seribu rahmat..

abangsulung said...

CL,
saya fikir itulah salah satu matlamat diaorang kerja kat sini, selain bekerja diaorang dpt beribadat ditempat yang tinggi kedudukan dalam Islam.
Besok klu anak saya berhasrat nak berkeja kat hotel di tanah suci, saya akan beri galakkan.