MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday 2 December 2008

Sa'i Area still under Contructions
Skg ni di dalam Masjidil Haram dah mula sesak dgn jutaan Jemaah dari seluruh dunia...almaklum lah 6 hari lagi Raya Haji akan menjelang tiba so berkumpul lah mereka disini untuk beribadah..Atas bumbumg Haram ni pun di tingkat atas sekali dah ramai Jemaah melakukan Tawaf (mengellingi Kaabah Sebanyak 7 kali) sebab di bahagian bawah sudah hampir sesak dan di tingkat 2...tapi alahamudulilah , untuk melakukan Sa'i ( sebanyak 7 kali berulang alik, berlari anak dan berjalan dari Bukit Marwah ke bukit Safa ) dah buka di tingkat 3 and 4 and sudah di lebarkan menjadi 2 hala perjalanan..cuma belum lagi complete 100% sepenuh nye, masa bulan 8 cuma tingkat 2 sahaja yang dah siap tapi sekarang dah sampai ke tingkat 4....as u all can see the picture above tapi masih ramai jugak Jemaah. Mereka masih lagi dalam proses pembinaan untuk mengelakkan kesesakan bila dah ramai Jemaah ...alhamdullah...So Non Datin Sophie thanks for your advise and information tempoh hari... Sukrannn.........1 comment:

Non datin sophie said...

Salam, I am a great follower to your blog now. Terasa saperti sama sama berada di mekah now. Masa I pergi dulu tempat saie hanya 2 tingkat. Now dah ada 4. Wow! itu pun sesak! Tidak sabar menunggu waktu wukuf dan kemuncak nya. I hope you will update once you are free as I understand it shall be very busy soon. Harap dapat ambil gambar terbaru tempat melontar jamrah dan gambar keliling masjidil haram. Kerana terlalu banyak development hotel2 terbaru.