MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 8 February 2011

Misi BanTuan KeManusiaan..."



Bismillah....Assalamualaikum... Misi Bantuan Kemanusiaan amat lah di perlukan sekarang untuk Pelajar pelajar malaysia yang di bawa keluar dari Mesir dan di tempatkan di bandar Jeddah..kami amat memerlukan bantuan dari anda semua bagi membeli barang barang keperluan untuk mereka di sana yang masih belum pulang ke Malaysia....insyallah ...waslam
Posted by Picasa

25 comments:

support@safiudin.com said...

Salam CL,

Alhamdulillah, syukur.

Ramainya yang membantu...
Semoga mendapat keberkatan hendaknya..

Wassallam.

My Life said...

salam

semoga dipermudahkan semuanya

zie said...

salam CL

nak tanya bantuan dari segi apa ya yg dpt kami sumbangkan drp kami yg jauh ni

mama ju, said...

Aslkm

mudah2an semua mendapat berkat...

Nashays said...

semiga semuanya dipermudahkan..ms sampai kat jeddah airport baru nie..ramai org tp alhamdulillah keadaan terkawal

مسافر_اسلام said...

Assalammualaikom wtb semua rakan PDKM...
Allhamdullah dimana sahaja tetap ada bantuan kemanusia. Itu yang untung dan bertuanya menjadi rakyat Malaysia.

Semoga kita rakan PDKM agar bantu membantu sesama kita jua, InsayAllah.

ammar_izzuddin said...

Salam acik CL,

semoga ramai yang membantu. insyallah. saya hanya dapat berdoa aje acik CL [masih belajar lagi..]

ya, Allah permudahkan mereka ya Allah..Amin.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah mudah2an semuanya Selamat dgn bantuan yg dihulurkan.

Amin.

tq.

Kakzakie said...

Salam CL,

Hj Arshad mungkin dapat mengikuti sebab pelajar kita ramai yg berada di Jeddah dan ada yg ditempatkan di Madinatul Hujjaj.

Kehidupan Makkah said...

Assalamaulaikum...terima kasih pada pengikut PDKM yg perihatin...kami dari KMJ kelab malaysia jeddah (NGO) telah menamatkan kutipan untuk membantu pelajar2 di madinatul hujjaj kerana telah mencukupi....Alhamdulillah kepada penyumbang semua yg telah memberi respon yg segera walaupun dlm masa yg singkat kami dapat dana yg di perlukan...Jazakallahkhir.

pesona said...

Assalamualaikum Tn Hj,

Semuga Usaha membuat kutipan bagi membantu pelajar Malaysia yang dilakukan oleh Tn Hj.Arshad hanya ALLAH sahaja yang maha mengetahuai........Kita yang jauh di Malaysia ini hanya dapat berdoa agar dipermudahkan segala urusan tersebut....

rozaini said...

Salam Cl,


Alhamdulilah, syukur.........

kami di sini hanya mampu menghulurkan doa sahaja....

semoga dipermudahkan segala urusan...
InsyaAllah

alihassan said...

salam CL
Semoga usaha murni ini dapat diteruskan dilain masa. Terima kasih dari saya sekeluarga, kerana salah seorang dari mereka yang sedang menetap diJeddah sekarang adalah puteri sulong kami. Terima kasih banyak2.Hanya Allah yang dapat membalas usaha murni ini.

mrsshaikh said...

Salam Lie.. akak ni MamiCun silent reader kat blog U. suka i baca.. kalau ada yang i nak share minta izin yer copy n paste kat blog I.. bukan apa baru nak berjinak2 dengan blog.. baru jer create... sudi2 ler ikut ke blog I yer. Salam Kembali

boxhousestudio said...

apa khabar cl...

cepatla update blog ni...:))

Aki44 said...

Salam Cl,
Semoga pelajar2 kita dapat menyambung pengajian mereka di Mesir atau dimana saja agar pengajian mereka tak terganggu.

TQ Tn Hj Arshad update info melalui blog beliau dan juga blog CL.

CL, rumah anda dah bersawang, lama tak jengok.

Aki44 said...

Salam CL,

Menunggu n3 terkini dgn sabar. Penantian satu keseksaan.

zmah said...

Begini rupanya keadaan di sana.

Aki44 said...

Salam CL,

Anda dimana menyepi !!!

Boleh kekawan khabarkan di mana tuan rumah PDKM bertapa.

Leenoh said...

Salam CL.

Insya Allah saya akan sampai ke Tanah Suci pada tahun ini dan kalau diizinkan Allah bolehlah kita bertemu muka.

Doakan saya.

Martin said...

Salam CL,

Lama takde khabor and perkembangan?

Peak season kat sana ker?

Saya insyallah akan ke sana dari 10 hingga 21 March ini. Kalau ada rezeki bole kita berjumpa dan mungkin saya berpeluang menginap di hotel Tuan.

Wasallam,
Haji Harin

boxhousestudio said...

salam cl...

BHS dah berdebar nak menunggu berita dari Mekah....la la la la la....

sampai je terus update tau.... :)

Aki44 said...

Salam CL;

Masih bercuti ke, rumah lama tak di kemas nih. Tinggal rumah lama2 nanti "berhantu" kata orang.

Pedang Mujahid said...

InsyaAllah sila layari http://sethamil.com/hop.php?ref=akunakhamil
Di laman web ini ada menerangkan mengapa wanita lambat hamil
Alhamdulillah pasti hamil dan bukan ubat yang memberi penawar tetapi Allah.

Pedang Mujahid said...

InsyaAllah sila layari http://sethamil.com/hop.php?ref=akunakhamil
Di laman web ini ada menerangkan mengapa wanita lambat hamil
Alhamdulillah pasti hamil dan bukan ubat yang memberi penawar tetapi Allah.