salam CL...kita bfast ngn cucuq ikan bilis...kuah kuah asam pedas...teringain tak?....smpat buat ckudok pisang...xtra rajin naaaaaaaaa...muga sehat dan sabar selalu...
salam...teringat semasa pergi haji dulu, ada sekumpulan jemaah dari kelantan membeli hati unta mentah dan menjemurnya di atas bumbung sevilla barakat... itu original punya hati unta kering... katanya utk buat ubat..
Kalau gitu bila gi Mekah nanti bawa aja adabi punya resepi & terus goreng utk menikmatinya. Kekadang rindu jua juadah seperti tu, terutama sambal belacan + petai. saya akan bawa nanti.
Tak jadi no 3 lah CL salah pulak, lambat lagi, sambil nak tulis dah ada yang lumba , cekap betui depa ni kan........tak pe at least depan sikit pada hari2 lain, zie cepat lagi, tahniah memang awak laju laa.
Salam CL.. rajin betul .. untung siapa yg jadi "azwaj/pasangan" (betulkan kalau salah)nya nanti.. di sana banyak punya rajin agak2 klu kat M'sia lagi rajin la kot?...
Kebetulan sedang ana buat komen ni, dok tengah makan cucuk kodok pisang nipah dengan teh o. jam di dinding 4.15 ptg, baru bangun tidur...bayangkan tentu sedapkan.
Duduk di sana pun makan macam di sini gak. tentu rasa macam kampung sendiri. he3
salam cl, abang aji ada sahabat kat kota mekah tu, isterinya pandai masak. waktu abang aji kat sana dia masak hati unta dan daging unta...pergh.. sodap.hingga menjilat jari..kalau cl nak berkenalan dgn sahabat abang aji, cl boleh contact dgn abg aji...baik orangnya,rajin membantu...
salam...ehhh sunyi lg...muga suma di Rahmati
ReplyDeletesalam CL...kita bfast ngn cucuq ikan bilis...kuah kuah asam pedas...teringain tak?....smpat buat ckudok pisang...xtra rajin naaaaaaaaa...muga sehat dan sabar selalu...
ReplyDeleteemmmm sedapnya .....rajinnya...masak
ReplyDeletesalam...teringat semasa pergi haji dulu, ada sekumpulan jemaah dari kelantan membeli hati unta mentah dan menjemurnya di atas bumbung sevilla barakat... itu original punya hati unta kering... katanya utk buat ubat..
ReplyDeleteSalam CL,
ReplyDeleteSedapnya...
Tahniah Kak Nailofar, tertunai pun hajat dia
Salam.
ReplyDeleteKalau gitu bila gi Mekah nanti bawa aja adabi punya resepi & terus goreng utk menikmatinya. Kekadang rindu jua juadah seperti tu, terutama sambal belacan + petai. saya akan bawa nanti.
amin.
tq.
Salam CL,
ReplyDeleteSunyi lagi CL, mana kawan2 ni, akak dapat no.3,
Salam CL,
ReplyDeleteHati untuk boleh masak kicap lagi... kat sini sorang sikit2 je... kalau makan kena kunyah lama2untuk menikmatinya hati unta sebenar. hehehe.
Mana kak noor, hujan2 motong gotah ke
Salam CL
ReplyDeleteTak jadi no 3 lah CL salah pulak, lambat lagi, sambil nak tulis dah ada yang lumba , cekap betui depa ni kan........tak pe at least depan sikit pada hari2 lain, zie cepat lagi, tahniah memang awak laju laa.
Salam CL,
ReplyDeleteSedap tu CL cekodok pisang, makan waktu petang, kalau ubi rebus dgn sambal ikan bilis lagi sodap CL, masa ni petang2 kat KL hujan lagi best CL.......
Nanti balik KL akak buat kan ye, kita makan ramai2 kat mah akak ye...
Salam...
ReplyDeleteMacam mana le rasa hati unta tuh...
hehe...lidah owg melayu kan tk sama ngan tekak owg arab
ReplyDeleteSalam...
ReplyDeleteHati unta masak kicap tu nampak kuning lak... ingtkan masak kunyit...
nanti ada yangteringin makan cekodok pisang lak bila tgk entry nie... :)
salam nailofar..
ReplyDeletetaniah..akhirnyer jadi gak aka..
RAtu Trekkk...
amboi akak meracuni pkran sya dgn asam pedas..jgn lahh ada orang dah janji nak abgi tapi tak mai mai lagi noohh..
waslam
salam mama Miraki..
ReplyDeletealhamdulilah...eshan dari Pn zana kita nih..
waslam
salam hsaisahma..
ReplyDeleteubat untuk penyakit ashma..
waslam
salam zie..
ReplyDeletemeamg sedap..
tertunai hajatnyer kan..
waslam
salam hilmy..
ReplyDeleteoh ye ker..mekasih saudara..
waslam
salam norshidah..
ReplyDeleteakak dapat no 6 lah..heheheheh
waslam
salam zie..
ReplyDeletehujan ker skg di kl...alhamdulilah..
waslam
salam norshidah..
ReplyDeletealhamdulilah..aduhh syau dan hiba bila menerima jemputan dari akak nih...terimaksih kak..
waslam
salam iban...
ReplyDeletesedap..lebih sedap dari ahti lembu..
wasalam
salam babykhalifah..
ReplyDeletesma jer rasanyer kot..heheh
waslam
salam adik tikah..
ReplyDeleteoh ye ker...bairkan...ada orang tuh siap tunjuk lagi macam amcam kat sya tau..sampai hati dia..kojammmm...heheheh
waslam
Bravo! on yr hard work, keep up the momentum, u’r capable & talented. May Allah bless us all, amin.
ReplyDeletesalam ijoismart..
ReplyDeletealhamdulilah..
waslam
Salam CL,
ReplyDeletePisang apa tu... bukan pisang berangan, bukan pisang montel. Dari negara mana...
salam..
ReplyDeletewahh Cik Lie rajinnya masak..habis ke buat cucuq bebanyak tuh..apa erh rasa daging unta tuh..cam daging lembu ker??
salam hati cantik..
ReplyDeletelebih sedap dari hati lembu ..best..nanti mai sya masakakan yer..
waslam
salam zie..
ReplyDeletemacam pisang berangan jer tengok..
waslam
Salam CL..
ReplyDeleterajin betul .. untung siapa yg jadi "azwaj/pasangan" (betulkan kalau salah)nya nanti.. di sana banyak punya rajin agak2 klu kat M'sia lagi rajin la kot?...
Salam Manzlie.
ReplyDeleteKebetulan sedang ana buat komen ni, dok tengah makan cucuk kodok pisang nipah dengan teh o. jam di dinding 4.15 ptg, baru bangun tidur...bayangkan tentu sedapkan.
Duduk di sana pun makan macam di sini gak. tentu rasa macam kampung sendiri. he3
salam leenoh..
ReplyDelete.ohh ye ekr...
cuba bayangkan ana makan cuck kodok pisang di jendela sambil memandang kaabah..best tak?...
waslam
salam andak ros..
ReplyDeletedah duk sini kesaorangan kena lah rajin melayan kehendak hati..heheheh tul tak ?
wslam
salam CL
ReplyDeletesaya berkenan lah pinggan yg isi hati unta tu..
Salam CL
ReplyDeleteMenu tu kalau bagi tok arab pun deme suka kot. Tambahan kalau taruk durian.
sedap nya cekodok pisang tu..sini hujan so sedapnye! *telan air liur
ReplyDeleteZie,
ReplyDeleteItu pisang embun..
Salam Abg Long,
ReplyDeleteOh ye ke pisang embun. Saya selalu juga makan masa kat Mekah, tapi tak tau pisang apa.. bukan dari Malaysia.
salam Chef Lie,
ReplyDeletemasak lagi norr...
Salam
ReplyDeletememang boleh jadi chef le CL ni.....macam2 menu boleh buat......Campak ke mana pun boleh survive punya.......
salam cl,
ReplyDeleteabang aji ada sahabat kat kota mekah tu, isterinya pandai masak. waktu abang aji kat sana dia masak hati unta dan daging unta...pergh.. sodap.hingga menjilat jari..kalau cl nak berkenalan dgn sahabat abang aji, cl boleh contact dgn abg aji...baik orangnya,rajin membantu...
salam cl,
ReplyDeletealhamdulillah, dapat makan hati unta, untung cl
org sebelah tu, tiap2 hari makan tulang ngeh,ngeh,ngeh
manalah cl dpt pisang tu
Salam
ReplyDeleteSibuk CL memasak untuk para tetamu