Pages

Thursday, 19 November 2009

" Kadang kala ku rasa TERINGIN..."

Cekodok Pisanggg......Best....alhamdulilah..
Hati UNTA.........masak kicap.......

44 comments:

  1. salam...ehhh sunyi lg...muga suma di Rahmati

    ReplyDelete
  2. salam CL...kita bfast ngn cucuq ikan bilis...kuah kuah asam pedas...teringain tak?....smpat buat ckudok pisang...xtra rajin naaaaaaaaa...muga sehat dan sabar selalu...

    ReplyDelete
  3. emmmm sedapnya .....rajinnya...masak

    ReplyDelete
  4. salam...teringat semasa pergi haji dulu, ada sekumpulan jemaah dari kelantan membeli hati unta mentah dan menjemurnya di atas bumbung sevilla barakat... itu original punya hati unta kering... katanya utk buat ubat..

    ReplyDelete
  5. Salam CL,
    Sedapnya...
    Tahniah Kak Nailofar, tertunai pun hajat dia

    ReplyDelete
  6. Salam.

    Kalau gitu bila gi Mekah nanti bawa aja adabi punya resepi & terus goreng utk menikmatinya. Kekadang rindu jua juadah seperti tu, terutama sambal belacan + petai. saya akan bawa nanti.

    amin.

    tq.

    ReplyDelete
  7. Salam CL,

    Sunyi lagi CL, mana kawan2 ni, akak dapat no.3,

    ReplyDelete
  8. Salam CL,
    Hati untuk boleh masak kicap lagi... kat sini sorang sikit2 je... kalau makan kena kunyah lama2untuk menikmatinya hati unta sebenar. hehehe.
    Mana kak noor, hujan2 motong gotah ke

    ReplyDelete
  9. Salam CL

    Tak jadi no 3 lah CL salah pulak, lambat lagi, sambil nak tulis dah ada yang lumba , cekap betui depa ni kan........tak pe at least depan sikit pada hari2 lain, zie cepat lagi, tahniah memang awak laju laa.

    ReplyDelete
  10. Salam CL,

    Sedap tu CL cekodok pisang, makan waktu petang, kalau ubi rebus dgn sambal ikan bilis lagi sodap CL, masa ni petang2 kat KL hujan lagi best CL.......

    Nanti balik KL akak buat kan ye, kita makan ramai2 kat mah akak ye...

    ReplyDelete
  11. Salam...

    Macam mana le rasa hati unta tuh...

    ReplyDelete
  12. hehe...lidah owg melayu kan tk sama ngan tekak owg arab

    ReplyDelete
  13. Salam...


    Hati unta masak kicap tu nampak kuning lak... ingtkan masak kunyit...

    nanti ada yangteringin makan cekodok pisang lak bila tgk entry nie... :)

    ReplyDelete
  14. salam nailofar..

    taniah..akhirnyer jadi gak aka..
    RAtu Trekkk...

    amboi akak meracuni pkran sya dgn asam pedas..jgn lahh ada orang dah janji nak abgi tapi tak mai mai lagi noohh..

    waslam

    ReplyDelete
  15. salam mama Miraki..

    alhamdulilah...eshan dari Pn zana kita nih..

    waslam

    ReplyDelete
  16. salam hsaisahma..

    ubat untuk penyakit ashma..

    waslam

    ReplyDelete
  17. salam zie..

    meamg sedap..

    tertunai hajatnyer kan..

    waslam

    ReplyDelete
  18. salam hilmy..

    oh ye ker..mekasih saudara..

    waslam

    ReplyDelete
  19. salam norshidah..

    akak dapat no 6 lah..heheheheh


    waslam

    ReplyDelete
  20. salam zie..

    hujan ker skg di kl...alhamdulilah..

    waslam

    ReplyDelete
  21. salam norshidah..

    alhamdulilah..aduhh syau dan hiba bila menerima jemputan dari akak nih...terimaksih kak..

    waslam

    ReplyDelete
  22. salam iban...

    sedap..lebih sedap dari ahti lembu..

    wasalam

    ReplyDelete
  23. salam babykhalifah..

    sma jer rasanyer kot..heheh

    waslam

    ReplyDelete
  24. salam adik tikah..

    oh ye ker...bairkan...ada orang tuh siap tunjuk lagi macam amcam kat sya tau..sampai hati dia..kojammmm...heheheh

    waslam

    ReplyDelete
  25. Bravo! on yr hard work, keep up the momentum, u’r capable & talented. May Allah bless us all, amin.

    ReplyDelete
  26. salam ijoismart..

    alhamdulilah..

    waslam

    ReplyDelete
  27. Salam CL,
    Pisang apa tu... bukan pisang berangan, bukan pisang montel. Dari negara mana...

    ReplyDelete
  28. salam..
    wahh Cik Lie rajinnya masak..habis ke buat cucuq bebanyak tuh..apa erh rasa daging unta tuh..cam daging lembu ker??

    ReplyDelete
  29. salam hati cantik..

    lebih sedap dari hati lembu ..best..nanti mai sya masakakan yer..

    waslam

    ReplyDelete
  30. salam zie..

    macam pisang berangan jer tengok..

    waslam

    ReplyDelete
  31. Salam CL..
    rajin betul .. untung siapa yg jadi "azwaj/pasangan" (betulkan kalau salah)nya nanti.. di sana banyak punya rajin agak2 klu kat M'sia lagi rajin la kot?...

    ReplyDelete
  32. Salam Manzlie.

    Kebetulan sedang ana buat komen ni, dok tengah makan cucuk kodok pisang nipah dengan teh o. jam di dinding 4.15 ptg, baru bangun tidur...bayangkan tentu sedapkan.

    Duduk di sana pun makan macam di sini gak. tentu rasa macam kampung sendiri. he3

    ReplyDelete
  33. salam leenoh..

    .ohh ye ekr...
    cuba bayangkan ana makan cuck kodok pisang di jendela sambil memandang kaabah..best tak?...

    waslam

    ReplyDelete
  34. salam andak ros..

    dah duk sini kesaorangan kena lah rajin melayan kehendak hati..heheheh tul tak ?

    wslam

    ReplyDelete
  35. salam CL

    saya berkenan lah pinggan yg isi hati unta tu..

    ReplyDelete
  36. Salam CL

    Menu tu kalau bagi tok arab pun deme suka kot. Tambahan kalau taruk durian.

    ReplyDelete
  37. sedap nya cekodok pisang tu..sini hujan so sedapnye! *telan air liur

    ReplyDelete
  38. Salam Abg Long,
    Oh ye ke pisang embun. Saya selalu juga makan masa kat Mekah, tapi tak tau pisang apa.. bukan dari Malaysia.

    ReplyDelete
  39. Salam
    memang boleh jadi chef le CL ni.....macam2 menu boleh buat......Campak ke mana pun boleh survive punya.......

    ReplyDelete
  40. salam cl,
    abang aji ada sahabat kat kota mekah tu, isterinya pandai masak. waktu abang aji kat sana dia masak hati unta dan daging unta...pergh.. sodap.hingga menjilat jari..kalau cl nak berkenalan dgn sahabat abang aji, cl boleh contact dgn abg aji...baik orangnya,rajin membantu...

    ReplyDelete
  41. salam cl,

    alhamdulillah, dapat makan hati unta, untung cl
    org sebelah tu, tiap2 hari makan tulang ngeh,ngeh,ngeh

    manalah cl dpt pisang tu

    ReplyDelete
  42. Salam

    Sibuk CL memasak untuk para tetamu

    ReplyDelete