MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 2 September 2010

" DePaN HaRaM..."

Keadaan depan Pintu King Abdul aziz 1..
Jemaah dah mula masuk kedalam MasjidilHaram..
Suasana yang tenang dah damai...alahmdulilah
Posted by Picasa

31 comments:

Ku Din said...

Salam CL,

Seronok tengok gambar2 ini. Meninggalkkan kenangan yang sukar dilupakan. Biasanya kita banyak mengabiskan masa di depan haram. Ada suatu masa tu duduk bersila sambil makan ayam yang dibeli di 'KUDU' atau "KFC'. Seronok tu... kekadang cuaca panas makan ais krim.

Ku Din said...

Salam CL,
Sudah sepuluh malam terakhir Ramadan. Semoga kita sentiasa bersedia untuk malam-malam terakhir ini.

manzlie said...

salam Ku din


taniah...Raja pecut PDKM..


waslam

manzlie said...

salam Ku Din...


benar tuh,...tinggal 7 malam lagi ramandan nak tinggalkan kita...sedih rasanyer..


wasalm

Kak Sidah said...

Salam CL,

Suasana yg indah..kenangan terindah..mencari kasut Abg yg hilang.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Malam2 terakhir ..sedih bila mengingati Ramadhan nak meninggalkan kita..cuba sedaya upaya..

rezeki said...

salam cl

10 mlm terakhir pasti meriahkan di sana

tidak boleh digmbrkan

alhamdulillah, cl berada disana dah beberapa thun setiap bulan ramadhan

Abu Uwais said...

assalamualaikum,

maaf saya mencelah CL n sahabat2. Mengapa susah sgt kita nak boikot produk Israel (spt KFC, McD dsb) sedangkan tiap2 hari kita diperingatkan ttg nasih saudara2 kita di Palestin.

Kita sedih mereka disiksa dan dibunuh, tapi dalam masa yang sama tanpa kita sedari (atau sedar, tp disebabkan sedap dunia punya pasal) kita tetap menyokong dan menyumbangkan dana kepada Israel. Saya cukup sedih dan kesal...

Maaf la.. ni semua atas rasa cinta kepada Rasulullah SAW atas penat jerih Baginda berjuang dulu, kita la ni buat main2 je..

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Mesti suasana menyambut 10 malam terakhir umpama pesta di sana kan..Berharap smg dapat merasai kemeriahan itu satu tika nanti..Insya-Allah

Smg CL sihat2 selalu :)

manzlie said...

salam dik shima

alahmdulilah...abang sihat di sini...syukur


waslam

manzlie said...

salam kak shidah


ye lah...dah terasa kesedihan nak meninngalkan ramadan ni..


waslam

manzlie said...

salam abu uwais

benar sungguh kata kata saudara tuh..


waslam

manzlie said...

salam pak rezeki'



alhamdulilah...rezeki semuanyer datag dair yang MAHA ESA>..syukur

wasalm

Ati said...

Salam, CL

Mintak izin, saya letak link blog CL kat blog saya. Saya suka sangat blog CL ni, selalu ada update terkini tentang suasana di Masjidil Haram, jadi saya nak berkongsi dengan kawan2 saya pulak supaya mereka sama2 rasa rindu nak ke Mekah, insya-Allah.

Boleh ye, CL?

JazakAllahu khair. Wassalam.

boxhousestudio said...

salam cl

rindu rindu rindu..rindu ibadah...

support@safiudin.com said...

Salam CL,

uuuuuhhhhh, seronoknya CL dapat menatap MH setiap hari..

nampak tenang, damai dan indah.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah suasana yg amat tenang + damai sekali.

Amin.

tq.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

fasa terakhir ramadhan
teramatlah meriahnya di M.Haram
masing2 membuat pecutan
meraih pahala dan keampunan...

rosli said...

Salam CL,

Best, meriah di MH wpun waktu siang dan panas, jemaah tetap ramai waktu ni, masing2 berebut2 buat amal ibadat

Laalaa said...

Salam CL,

Tenangnye.. walaupun panas terik.
Teringat selipar saya hilang, pakai stokin sahaja. Mmg selipar saya jenama mahal, tapi bukan original..

Nasib baik kedai dekat. Oleh kerana saiz kaki saya sangt kecil. dari bawah sampai keatas meronda mencari selipar yang sesuai.

manzlie said...

salam Laala..

ohhh ye ker...

satu pengalaman yang amat bermakna tuh..


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab



dah masuk phasa' terakhir ramadan...semuannyer berebut rebut skg niii



waslam

manzlie said...

salam rosli


alhamdulilah...walaupun pnas tetapi semangat mereka tetap tak berubah'..


waslam

manzlie said...

salam ati..


alhamdulilah...boleh apa salahnyer..


waslam

manzlie said...

salam boxhouse


memang Baitullah senantiasa di rindui oleh semua umat islam...alhamdulilah



waslam

manzlie said...

salam saffiudin


alhamdulilah...nampak tenang dan damai rasa nyer..


waslam

manzlie said...

salam hilmy



alhamdulilah...


nampak tenang



waslam

mamaaiman said...

Salam CL dan Warga PDKM..

Saya membayangkan suasana itu di Masjid-masjid di Malaysia ni..InsyaAllah..

Masing-masing berpusu-pusu tanpa mengira pangkat, harta dan kedudukan..semuanya berebut-berebut utk mendapatkan Malam-malam terakhir Ramadhan (Lailatul Qadar)..

Muga kita juga begitu...InsyaAllah
Tak kiralah walau di mana kita..

InsyaAllah..muga kekuatan itu milik kita..

manzlie said...

salam mamaaiman..


insyallah...


waslam

maktok sarah said...

Salam CL,
Rindu sangat suasana di sana. Anak2 pun sibuk bercerita tentang makan ais krim ...siang mlm mkn ais krim :). Paling diorang suka tgk kaabah dan minum susu unta. Walaupun panas, tapi tak terasa sangat.
Paling sedih bila anak yg kedua (umur 3thn) tanya " kenapa nabi tak nak jumpa iman?" iman tak nampak pun nabi kat madinah?...

Aki44 said...

Salam CL

N3 yg membangkitkan nastalgia semasa beada diMH/KM. Berebut2 beribadat, sentiasa menunggu waktu solat n beriktiqaf selama mungkin menjadi agenda ketika berada di Haramain.